Genel Konular : Nefret Ediyorum

Seyhan kardeş hangi bazarda
serhat85serhat serhatAvatar

Seyhan kardeş hangi pazardan idin ışıklı yolundaki yerdemi bende orda idim göremedim seni :))
Dedigin gibi yaptıgım iş ve pazar her zaman etkilidir.Ama yapılan işin o pazardaki degeri 500 ytl işe o fiyetta pazarlayabilmeyi çalışmak veya satmamak aslında. ama kimisi çok zorda olmasa dahi ucuza sürüm diye çok iş yapıyor az paralara en azından belirli bir standartlar uygulanabilse tabiki bütün şartları göz alarak en azından bir iş için ugraşmak ugraşmamaktan daha iyidir.Bu sorun çözülmeli artık bence yoksa 2 li tartışmalar kalp kırmalar ve yine en başa geliyoruz.


2012-06-28 13:54:44 Edit:2012-06-28 13:56:27
  • Offline
  • Bayan
o değilde forumda açılan
gasiyanDevrim ErdalAvatar

o değilde forumda açılan her konunun,sorunun,derdin,kederin sonu kavgayla sonuçlanıyor.
Daha biz kendi aramızda anlaşamıyorken(burada bulunan herkesin kendini yeterinden fazla geliştirdiğine inanıyorum)başka insanların bizi anlamasını nasıl bekleyebiliriz.
Fiyat işinin sonu yok arkadaşlar,bu her sektörde böyle,her zaman fiyat kıran rakipleriniz çıkacaktır.bu işi yapacaksanız,sadece iyi bir tasarımcı değil,aynı zamanda iyi bir pazarlama uzmanı,muhasebeci,halkla ilişkiler uzmanı olmanız gerekmektedir.birazda karakter analisti tabii,
müşterinize referansınızla gidin,eğer müşteri beğenirse zaten ok liyecektir.ama derseki biz şu paralara yaptırıyoruz sende yap,gibi zaten öyle adamlar istediğiniz parayı vericem desede vermez.mahkeme senet uğraşırsınız(sözleşmeli işlerimin 2 mahkemesi 2 yıldır sürüyor)

Burada kimsenin kimseye laf söyleme hakkı yok ,olsa bile kimse kimseyi farklı bir şeye inandıramaz.
Yazılan 9 sayfayı üşenmeden okudum.ama çözüm yok.benim şirketimde böyle bir durumda olsa bir problem bu kadar konuşulsa ve çözüm bulunamasa hepinizi işten çıkartırdım:)

HERKESE GÜLER YÜZLÜ VE BOL KAZANÇLI GÜNLER DİLERİM....


www.dvamimarlik.com
2012-06-28 13:55:14
  • Offline
  • Erkek
Devrim bey agzınıza saglık
serhat85serhat serhatAvatar

Devrim bey agzınıza saglık :)


2012-06-28 13:57:35
  • Offline
  • Bayan
Serhat bey pazarın yeri
Seyhan_EFENDILERSeyhan EFENDİLERAvatar

Serhat bey pazarın yeri mühim değil önemli olan pazarlama ve satış stratejisini kavramak.

Halis ÖZTÜRK bey tamamen meraktan soruyorum, acaba bu gibi kaç tane iş kaçırdınız şimdiye kadar?


http://deman3d.blogspot.com/
2012-06-28 15:49:07
  • Offline
  • Erkek
Peki, bazı pazarcıların aynı
ulasdenizulaş deniz

Peki, bazı pazarcıların aynı seri ürünü pazarlamak ve pazarlarken daha fazla kazanmak için aynı ürünü 2 farklı fiyattan sunduğunu biliyor musunuz?
bu da bir pazarlama taktiğidir. Buna çok şahşt oldum. Ve pazarcı bunu, insanların buna ihtiyacı olduğunu, verdiği para kadar değerli birşey satın aldığını sanarak mutlu olduğunu bilerek yaptığını anlattı. Aynı kasa/çuval salatalığı aynı tarladan gelen ürünü iki farklı reyonda 2 farklı fiyatla satışa sunar. İkisi de aynı ürün fakat birine daha büyük ve düzgün olanları ayırır. Diğerinde ise şekli bozuk olanları ve küçük olanları. Gün sonunda pazarcı sırıtır, ve benim gibi yakınlarına da "keklenmenin" insanlara yaradığını anlatır. Bu işin daha derin boyutu ise, daha ileri bir aşaması ise, pazarcının kalitesiz olanları satmak için kötü olanı daha pahalı yapması, diğer kalitelilerini daha ucuz yapması. Bunun nadir örnekleri var ama bu da yapılır ara sıra.

Bundan 3-4 sene önce doğalgaz kombisi satardım. bir marka vardı, 2 benzer ürünü farklı isimler altında uçurum farklı fiyatlarla piyasaya sürerdi. A kombisi 1000 lira B kombisi 1500 lira. Ben A kombisini, aralarındaki farksızlığı anlatıp hatta iç mekanizmasını göstersem bile satmayı başaramadım. Hatta bunu yaptığım için çok müşterim bana iş yaptırmadı. onlar gidip rakip firmadan b kombisini aldılar. Çünkü satıcı bu çok daha yiyi ve kalitelidir demişti. İronik ama bunlar pazarlama taktikleri. Daha da ilginç olanı bunları hepimiz biliyoruz ve uyguluyoruz. Kalite fiyat ile her zaman doğru orantılı değil. Kendimmizi ve biribirimizi kandırıyoruz. adam 5te bir fiyat vermiş ise sizin çalışmanız 5 kat daha kaliteli olmak zorunda değil. Peki adam bedavaya yapıyorsa mantık olarak adam hiç çalışma yapmıyor demek. Bu yüzden yanlış şeylere sığınmayın. Bir yalanı yaşıyoruz hepimiz. amacımız hep sadece çok para kazanmak. Parta hırsından başka birşey değil. Tok olan açı anlamaz. çullanır üstüne hatta. Ben ucuza iş yapanlara zerre kadar kızmıyorum. Daha iyi bir fiyata yapabileceğini bilse yapacaktır. Bundan da eminim.


2012-06-28 18:05:36
  • Offline
  • Erkek
Tebrik ederim Ulas bey
Gigantus-3dIsmail G.Avatar

Tebrik ederim Ulas bey bu son cümleniz icin..


http://www.tr3d.com/up/avatar/493.jpg
2012-06-28 18:14:50
  • Offline
  • Erkek
düşük fiyat veren kişinin
Problem

düşük fiyat veren kişinin yaptığı işler ile kendi işinizi yan yana koyduğunuzda eğer çok fark var ise siz haklısınız, eğer bariz bir fark yoksa müşteri haklıdır.


2012-06-29 02:11:13
  • Offline
...
soneday7Soner ÇakırAvatar

Intel`mi, AMD`mi?
AMD 12 çekirdekli işlemcisini 699dolara çıkaracağını söyledi, ama intelin 6 çekirdekli işlemcisi 899dolardı, fakat testlere göre amd daha iyi performans sunuyordu. Ama en çok satılan yine intelin işlemcisi oldu. Neden,? biraz kafanızı karıştırın bakalım. Aynı hesaba denk gelecektir.

Her piyasada olduğu gibi bu piyasadada elbet ucuza iş yapanlar olacaktır. Boşuna depişmenize bi türlü anlam veremiyorum, her konuda aynı vıdıdıdıdıdıdıdıdıd, bunedir reis, şahan gökbakarın programına döndü nerdeyse, omuyorsa olmuyor işte. Herp piyasada, ucuza iş yapanlara mücadele yapılsa iş çığrından çıkar. Madem ucuza yapanlar strajedesini geliştirmiş, bizde geliştirip kalitemizi ortaya koyup konuşalım. Müşteri ikiye ayrılır bu durumda, kalite isteyenler, ve öylesine yaptırmak isteyenler.

Şöyle bir hesap yapalım.
Neden bu 102 ekran lcd tv 949 TL iken: http://www.hepsiburada.com/liste/axen-40-full-hd-tunersiz-lcd-televizyon/productDetails.aspx?productId=evaxen40fullhd&categoryId=155051

Bu 101 ekran lcd tv 1499 TL`dir.
http://www.hepsiburada.com/liste/vestel-40-full-hd-lcd-televizyon-40vf3010/productDetails.aspx?productId=evves40vf3010&categoryId=155051

Hemen hemen sektörler arası aynı mantıkdır, aynı şuursuzlar vardır piyasayı yok eden. Ama iş kaliteye gelince herzaman pahalı olan göz önüne alınır haksızmıyım. Sadece görüntü olsun yeter diyen 949 tllik tvyi alır, detay ,özellik güzel görüntü isteyen 1499 tllik tvyi alır.

Yani, bu doğru müşteriyi bulmanıza bağlı bir olay. Ama tekrar söylüyorum, boşuna depişmenize gerek yok, koyverin gitsin. Burda 10-15 kişi toplanıp birşeyler yapmaya çalışıyor eyvallh saygımız sonsuz fakat, nekadar uğraşırsalar uğraşsınlar bunu dış piyasa yani 50tlye iş yapanlara ulaşamayacaklar,çözülemeyecek bu konu. Boşunada bukadar tartışıp bi sonuca varamamak sizin kalitenizide düşürür.

Az önce verdiğim tv örneği gibi, kalite isteyen elbet sizi bulacaktır. Görüntüye önem vermeyen o ortaokul alertleri bulacaktır 20tlye gizlice içtiği sigara parasını verecektir. Haydi kolay gelsin..


https://www.facebook.com/3detasarim - 3dsmaxtr.blogspot.com www.lycinteraktif.com
2012-06-29 09:56:00 Edit:2012-06-29 09:58:39
  • Offline
  • Erkek
Madem pazardan gidiyoruz.
grafix99Tolga BİLENAvatar

Madem pazardan gidiyoruz :
3 satıcı varmış pazarda aynı malı satan yan yana tezgahlarda. Hepsi de 5 liraya aldıkları ürünü 10 liraya satarlarmış. Bir gün birinin aklına cinlik gelmiş. "Ben 9 liraya satarsam herkes benden alır daha çok kazanırım" demiş. Sabah etiketi 9 lira yapmış. Diğerleri satamazken o aynı ürünü satıyormuş. Diğer satıcılar da bunu görünce fiyatı 9 liraya çekmişler. Bu sefer öbür satıcı "madem o indirim yapınca daha çok sattı, ben de 8 lira yaparım daha çok ben satarım." demiş. Ve olmuş ürün 8 lira, haliyle diğerleri de 8 liraya indirmişler fiyatlarınız.
Gel gelelim 7, 6, 5.5 derken 5 TL ye satar olmuşlar 5 liraya aldıkları ürünü.

Aynı üründe çok kazanmak için piyasa fiyatının altına satmak, satıcıya ilk anda başarılı bir hareket ve pazarlama gibi görünse de, uzun vadede kendi için de içinde çıkılamayacak hal alacaktır. Yapılan iş hakkını alamayacaktır ve piyasa fiyatı artık düşmüştür. Eskiden 3000 liraya yaptığınız çalışmanın piyasa fiyatı 1000 liraya indiğinde siz 1500 lira fiyat verdiğinizde "hadi ordan" şeklinde yanıt alacaktır müşteriden.

Bu nedenle piyasa şartlarının aramızda açık ve net olarak konuşulması gerekmektedir. Ulaş Beyin ifade ettiği gibi ucuz fiyat veren için "Daha iyi bir fiyata yapabileceğini bilse yapacaktır. Bundan da eminim." O yüzden piyasa fiyatlarının yeni arkadaşlara da açıklanması bu tip problemlerin önüne geçecektir kanaatindeyim.

Herkese hayırlı işler...


2012-06-29 10:09:46
  • Offline
  • Erkek
Tebrik ederim Tolga bey,
Gigantus-3dIsmail G.Avatar

Tebrik ederim Tolga bey,

benim anlatmak istedigim de bu, ama nedense kimse elini tasin altina koymuyor, tek bir kisi haric :-) , demek ki herkez halinden memnun.

Saygilar, ve hayirli cumalar.


http://www.tr3d.com/up/avatar/493.jpg
2012-06-29 10:46:09
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!