Genel Konular : Nefret Ediyorum

Haklısınız Sinan Bey, Tek
ETezerErgin TEZERAvatar

Haklısınız Sinan Bey,
Tek bi forum olması her ne kadar zor olsa da, Belki Yardım olayına bir filtre getirilebilir. Bilgi almak isteyenlere kapımız sonuna kadar açık. Ama 2-3 bilgiyle Piyasaya çıkıp Fiyat kıranlar bu olayı Gerçekten istismar ediyorlar. Öğrenme süreci hayli uzun ve zor olan bir meslek bu 3D`cilik. Genç arkadaşlar 2-3 şey öğrenip de düşük fiyat verdiklerinde aslında kendi geleceklerini karatıyorlar, Farkında Değiller mi ?

Saygılarımla,


ErginTezer02@gmail.com Sadece Hak Edenlere ...
2012-06-27 16:16:08
  • Offline
  • Erkek
Açıkçası yurtdışına çalışıyorum genellikle,boş
gasiyanDevrim ErdalAvatar

Açıkçası yurtdışına çalışıyorum genellikle,boş zamanlarım da dayurt içinde de araştırdığım fiyatlar fena durumlarda,fuar standları-30-40-50-100 maximum,içmekan-75-100-150 max.200, dış cephe,prekast 50 ile 500 arasında fiyatlar duyuyorum.
Kabul etmem lazım zamanında çok sıkıştığım zamanlarda komik rakamlara çizdiğim oldu(toplu işler),ama verdiğim rakamlar bile bu fiyatların kat be kat üzerindeydi,rezalet durumda piyasa,programı kullanan her geçen gün artıyor(doğru,düzgün iş çıkartanı pek göremiyorum).bu programı öğrenenlerde zaten para kazanmak için yapıyor.ayda 600 kazanan,ayda 1000 liralık iş gelince para çok görünüyor gözüne,ayda 10000 kazanana da az görünüyor.
müşteri sonuçta fiyattan bir haber,kişiye göre de işin değiştiğinden anlamaz.
ona göre iki kişide aynı işi yapıyor.yapsın da nasıl yaparsa yapsın,işi bilen adam olayın zaten farkında.

Fiyatların ortalama bir rakama gelmesini istiyorsak herkes taşın altına elini koyacak,bir araya gelecek oturacak konuşacak bir tarife oluşturacak ve buradan duyuracak,en azından işi bilmeyenlerde,yada ucuz fiyat verenlerde işin farkına varacak,sonuçta herkes fazla kazanmak ister...
tabi bu durum fazla kazananlar için sorunda oluşturabilir.işi burada çırak kalfa usta olayına dökersek hallolur gibi geliyor.


www.dvamimarlik.com
2012-06-27 16:47:42
  • Offline
  • Erkek
Bir Peyzaj Mimarının Düşünceleri
cgrM.Çağrı BAŞARANAvatar

Ben profesyonel bir 3d yada cgartist değilim ama bu yazıyı okuyunca çok duygulandım ve bişeler yazma ihtiyacı duydum.

Üniversiteyi bitireli iki yıl oldu askerlik vs derken ARALIK 2011 de işe girdim. İstanbul`da Mersin`den geldim çalışmak için İstanbul`a gelme nedenimse işi İstanbul` da bulmam. Her neyse dört ay çalışabildim ama ne dört ay. Araziye çıktım uygulama yaptırdım proje geldi proje çizdim. Biri otel projesi olmak üzere 12 proje çizdim dört ayda bu projelerin paftaları, teklifleri, üç boyutlu görselleri herşey tek kişi yalnız ben. İş yerimize peyzaj mimarı aldık diye oradan proje buradan proje Irakdan vs vs projeler. Hıı bide katalog yaptım firma için. Robottan farkım yoktu.

YAn odadan patronun sesi peyzaj mimarımız var proje yapıp yollarız. Villa bahçesi tasarım paftalar 3 boyut iki gün sonra teslim. :( Aklıma geliyorda şunu yazarken bile sinirden ağlicam. Aldığım ücret 1000 tl işin parasında değilim 83 kg olarak geldim 3 ayda 73 kg düştüm. Sanki bi tasarım yapmak 3 boyut çizmek vs çok kolaymış gibi.

Hevesle severek başladığım mesleğimden ÖZEL SEKTÖRün bu derece paracıl işçisine saygısı olmayan cebime para girsinde nasıl girerse girsin zihniyetinden bıktım NİSAN da işi bıraktım. Mesleğimin güzel ülkemdeki bu durumu beni mesleğimden nefret ettirdi. Aslında özel sektörden kurumsallaşmamış taşerondan nefret ettim. 50 m2 yeri yaptırmak için bile 3 boyut isteyenlerden bıktım.

İki aydır işsizim yine bu şekilde bi işe girmekten korktuğum için başvuru bile yapamıyorum doğrudürüst. Keşke çalışanına değer veren, çalışanına yatırım yapan para okadar önemli değil bu zihniyatte düşünen bi yerde işe girebilirmiyim diye hayal ediyorum.

Arkadaşım sen 11000 tl fiyat vermişssin işin değeri odur saygım sonsuz. Ama Türkiyedeki özel sektörün durumu bu oldugu sürece maalesef böyle şeylerle çok karşılaşacaksın.


2012-06-27 16:59:26
  • Offline
  • Erkek
simdi yine kotu adm
EgeYEge

simdi yine kotu adm olabilirim ama! 11.000tl yi soylerken(ki kriter burada sanirim sirf para miktari)referanslarinizi da gormemiz mumkun mu? Neye gore 11bin tl verdiginz? (bunu asla yanlis anlamayin)sadece diger calisani `aylak` olarak sirf `para bazinda` bahsetmissinizdir onun islerini gorme sansimiz olmadigi icin(rezil isler sinifina sokulmus bile zaten) en azindan 11bin tl(digerinin 5 kati civari)bir teklif verdi iseniz yaptiginiz is kalitesini(showreel,demoreel) bizle paylasirsaniz en azindan daha saglikli fikir sahibi olunabilir bu sohbet ortaminda...


2012-06-27 17:08:37
  • Offline
  • Erkek
Tebrikler Ege. Aynı düşüncedeyiz.
ulasdenizulaş deniz

Tebrikler Ege. Aynı düşüncedeyiz. Ben arkadaşın çalışmalarını merak etmiyorum, muhtemelen iyidir. "Aylak" adamın çalışmalarını merak ediyorum. Ne kadar kötü ve kötü olduğunu nereden biliyorsunuz? Belki gerçeği görmediğiniz sürece bu durum hakkında yapabileceğiniz sadece yakınmak olacaktır.


2012-06-27 17:16:30
  • Offline
  • Erkek
...
soneday7Soner ÇakırAvatar

Bu konu çok fazla yazılıp çiziliyor, debelenip depişmekten başka bir yere varılmıyor. Ne yaparsanız yapın bu siteye girenlerden başka toplum oluşturulmaz, daha interneti kullanmayı bilmeyenler max biliyorum diye 50 tlye iş alanları gördüm, renderide default scaline ile almıştı...

Boşuna debelenmeyin, ülkemizde bu mesleğin sonu yakındır. Yurt dışına açılmak şart, bu işi meslek edinmek istiyorsanız.


ve arkadaşın çalışmalarını merak edenler;
http://www.halisozturk.com/


https://www.facebook.com/3detasarim - 3dsmaxtr.blogspot.com www.lycinteraktif.com
2012-06-27 17:23:26 Edit:2012-06-27 17:24:05
  • Offline
  • Erkek
sayfa da link yok
EgeYEge

sayfa da link yok ve komple yapim asamasinda ya siteye hic bakmadan link verdiniz!? Ya da benim bilgisayarim hicbir link iacmiyor mu?Hangi isleri gormemiz gerek bu websayfasinda su hali ile?


2012-06-27 17:27:01
  • Offline
  • Erkek
..
soneday7Soner ÇakırAvatar

Sitede çalışması var demedimki :P ama olması lazımdı neyse, devam :)


https://www.facebook.com/3detasarim - 3dsmaxtr.blogspot.com www.lycinteraktif.com
2012-06-27 17:27:46
  • Offline
  • Erkek
Sedat Bey, sizde piyasanin
EgeYEge

Sedat Bey, sizde piyasanin 5 kati fiyat teklifi cekmissiniz, sizin de yaptiginiz rig demoyu gorme sansimiz var mi? Boylece piyasadki bu kadar yuksek fiyat araliklari ve is kalitelerini kiyaslama sansimiz olacaktir...


2012-06-27 17:28:21
  • Offline
  • Erkek
domates
drekonNecmi DemirkeserAvatar

O adamla halen konuşmanıza anlam veremedim. "madem 1500 liraya yapan biri var gidip ona yaptır, neden 3000 lira masraf ediyorsun" diyerek ordan ayrılmanız gerekiyor. Domates tüccarı olmadığınıza göre esnaf pazarlığına girmeyin.

Diğer önemli nokta "müşterinin uydurmasına inanmayın" eğer sizin 11.000 lira dediğiniz işi 1.300 liraya yapan biri varsa ismini verin ben şahsen ilgileneceğim. Mümkünse o işi almayın ama o ucuza yapan adamın ismini alın.


Game maker
2012-06-27 17:35:00
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!