Genel Konular : Nefret Ediyorum

"Salak üstad konumu" hala
iletisimnetTürker ERTENAvatar

"Salak üstad konumu" hala kafa karıştırıyor.Okuduğunu anlamayan,anlamayıp derdini de yazamayan toplum mu oluyoruz ne?

Liselerden Mantık Felsefe dersleri mi kaldırıldı acaba?
Yoksa Türk dili ve Edebiyatı,okuduğundan anlam bilgisi gibi yetiler mi kazandırılmadı bize..

Kara şimşek yazısını Kara Eşek olarak algılayanlar mı var aramızda...

İşimiz çoook zor çoook....İlkokul düzeyinde mi yazsak dertlerimizi acaba?
Belki o zaman bizleri anlar birileri,hı ne dersiniz?

Baltalayın anasını satam piyasanın dibine vurun.
Ahanda yazdım kıvırmadan...

Biz haketmedik ama siz hakettiniz.


Yoooo,ben münakaşayı bir süre daha dışarıdan takip edecem...İnsan yazdığı kelimelerin arasında sanırım kendini ele veriyor.
Kimin ne olduğu çıkıyo ortaya :)
Devam zevkle izliyorum... :)


Yeni gelen bebeler,biraz saygı yahu...Bana değil,birbirimize...
2012-06-28 03:09:17
  • Offline
  • Erkek
Ben bu işi hobi
acemi777ferhad musayev Avatar

Ben bu işi hobi olarak yapıyorum ama rekabetin olduğu yerde böyle şeyler olur. Müşteri tabikide aynı kalite olan işin düşük fiyatlısın isteyecek. Bu 3d işi standart fiyatı olan bir iş deyilki birisi bi çalışmaya 5000 fiyat ister bir diyeri o işi 2000 e yapar hem düşük fiyat her zaman kalitesiz iş demek degildir. Dediyim gibi bu işin belli bi maliyeti yokki fiyatıda standart olsun bu tamamen insanın kendi emegine biçtiyi fiyata bağlı. Ama her zaman yenilikler düşünen ve gördüyü işin kalitesini yüksek tutan arkadaşlar tercih edilir piyasada.


Fenerbahçe Büyüklüğü Bir Başka Büyüklüktür İşte Adı Konamaz
2012-06-28 04:14:21
  • Offline
  • Erkek
ben bu işten ekmek
msaricayemre karadagg

ben bu işten ekmek yemiyorum hobi için yapıyorum, yazılımcıyım benimde başıma geliyor normal karşılıyorum ve git ona yaptır diyorum.parasından degil salak yerine konmaktan nefret ediyorum, bu şekilde gönderdigim işlerin hepsi geri geldi.hiç boşuna kendini üzme sen kaliteni ispatladıysan.zaten kaliteyi arayan müşteri seni bulur bu arada kapora alsan işe başlamadan iyi olur senin için.şundan da eminim o işi 1800yapcak kişi aldıgına pişman olacaktır çünkü modellemesi,kaplaması renderı hadi onları geç animasyon işi fazla kasar


Süphesiz Sen Sen Değilsin
2012-06-28 05:51:16
  • Offline
  • Erkek
Yok ya piyasada böyle
serhat85serhat serhatAvatar

Yok ya piyasada böyle insanlar var bizim sitede dahi var.Geçenlerde bir iş gördüm 9 bloklu mimari proje 4 farklı tip plan var 120 daire 8.000 m2 inşaat alanı.Katolog halinde hazırlamış iç mekan olarak 22 render; dış mekan içinde 13 resim toplamda 38 resim almış tasarımı içinde ait o kişide sitemize üye 15 gün süre ile yapılmış müşteri 2.000 ytl yaptırdıgını söyledi ben inanmadım.
Dedim bir arayayım sorayım böyle bir iş için bana söyledigi fiyat 2500 ytl :) diyince ben ne olduguma bilemedim böyle bir çalışma resim başına 60 lira iş de mükemmel bir iş olmuş benim gözümde arkadaşlar bu na ne diyeceksiniz . ne kadar konuşursak boş boş boş ama birlik birlik birlik olursak oda veya dernek gibi belge verilerek neticesinde güzel işler olacagına inanıyorum.yok böyle devam ettikce böyle durumları çok duyacagız çok konuşacagız ve çok yaşayacagız.
burada çok üstat var.Deseki ben bu işi bu fiyati yaparım desede PAZARI ve BÖYLE kişiler herzaman piyasayı bozacektır.
BİR ŞEY YAPMALI HEP BERABER.... SAYGILARIMLA HERKEZE.


2012-06-28 09:52:42 Edit:2012-06-28 10:05:44
  • Offline
  • Bayan
referans göster egerki senın
ozgurtelemciogluOzgur Telemcioglu

referans göster egerki senın kaliteni isterse işi al ve başar.
çok iş oldu böyle en azından bende. ama cüretkar ol her an, işini zevkle yaptıgını göster para için değil;) o zaman alırsın istediğinden fazlasını


http://www.ozgurtelemcioglu.com
2012-06-28 10:15:04
  • Offline
  • Erkek
Serbest Piyasa
pescadorserkan toydemir_1985Avatar

Halis Bey, Bazı noktalarda haklı olduğunuzu belirterek;

Ben Bugün Bir Mimari Ofise Gittim. Ofis`te asılı duran cephe ve site renderları görseniz. Bu işi bırakırsınız. Böle sahtelik içeren renderları nasıl olurda çerçeveletip astırılır.
Mantık, işi yapan da değil yaptıranda bitiyor...
Ve Halis Bey, sizin yaptığınız sadece görselleştirme. Buna bi fiyatlandırma yapıyorsunuz. 11.000 tl tuttu diyorsunuz. Zamandan başka ne harcadınız yada bizler yaparken ne harcıyoruz. 11.000 t` diyorsan müşteriye o zaten iner 9.000`e daha da iner o zaman yaptığınız ve biçtiğiniz fiyatın ne kadar doğru derecelerde olduğunu sorgulamak da gerekiyor. Ama 1.500 yapan birisi de varsa sürümden, kazanırım mantığıyla sizin harcadığınız zamanın yarısını harcıyor ve müşterilerde sıkınıtı çıkarmadığı sürece, yıllarca konuşsanızda bu böle devam edecek. Piyasa demek budur. Kaliteli yada kalitesiz yapılan sadece bi görselleştirme. Sen o kadar uğraştın ettin. Ama müşteri beğenmedi, 11.000 tl lik bi projen müşteri beğenmedi diye çöpe gitti senden zaman haricinde ne gitti? Hiç bir şey o yüzden yakınmanın anlamı yok. Ya ortam şartlarına uyacağız yada bu kadar iyiseniz bu işte kendi ofisiniz açıp profesyonel altında imzalı, kurumsal odaların belirlediği yasal fiyatlandırmaları öne süreceksiniz. Kimse de o zaman bu fazla az dememiş sizde bu kadar düşünmemiş olacaksınız.

Bu işin sonu yok, serbest piyasa diyorsak eğer serbest kararlar, hiçbir şey yapılamaz...

Sen gidip, 50 tl `lik bi malzemeyi 64 tl` ye alırmısın? Ben almam yandaki dükkanda satılan ucuz diğer taraftaki pahalı ne diyebilirsin? Bu ne kardeşim yada yanda ucuz oradan alayım , Cevap; kendin bilirsin. yada dah da kabalaşılabilir. Bunları konuşmak, bu konuda zamanımızı harcamak boş, bunun yerine çözüm üretmek gerekir.
Nedir çözüm;

Tek çözüm yasallaştırılması,
Belli bir eğitim aşamalarının ayarlanması ve sertifika/diploma gibi tasdikler,
Bunların haricinde bu işin yapılmasını engelleyecek yasalar,
Firmaların bu yasalara olan itibarı buda önemli,
Freelance işlerin faturalandırılıp bi sözleşme taslağının hazırlanıp Mimari ve İç Mimari alanda varolan maliyet hesaplarının ücretlendirilip bir sisteme oturulması,

Aklıma gelen bunlar.

Bu yazdıklarım olmadığı sürece, kimse kimseye neden diyemez:)
Üzgünüm böle olsun istemezdim ama böyle...


Kısacası yasal bi sisteme karşı çıkamayız çünkü kuralları yoktur.


Serkan Toydemir
2012-06-28 11:24:04
  • Offline
  • Erkek
HEP BOS LAF, KURU GÜTÜLTÜ
Gigantus-3dIsmail G.Avatar

Hep bos laf , kuru gürültü arkadaslar. Simdiye kadar yazilanlardan bir sonuc cikarmi ??? yoookkk

eeee ne diye ugrasiyorsunuz ozaman? isiniz mi yok ?? :-))

Ben negüzel yazdim, fiyat belirleyelim, referans olsun bu sayfa diye, amaaaaaaaaaa.....
kimsenin isine gelmiyor, yok mu kendisine güvenen yoksa, hani üstadlar nerdeeeeee ???? "EVET ÜSTADLAR" diyorum, cünki acemilerden bu fiyatlari beklemeyin, cünki onlar bu fiyatlari veremez, is gösteremez.

Bence hic ugrasmayin, kimse burada bir adim atmaz ise, geriside gelmez zaten.

Haaaa ama benim isim gücüm yok, ben burada is olsun, zaman gecsin diye yaziyorum gibi geldi bana acikcasi , bu bütün yazilanlar.

SONUC: Herkez halinden demek memnun, bu Üstadlar dahil ! Yani yok söyle yok böyle bosuna kuru gürültü olmasin, yani bu forum kahvehane gibi dedikodu yer degil :-))


http://www.tr3d.com/up/avatar/493.jpg
2012-06-28 11:24:32
  • Offline
  • Erkek
YASALLASTIRMAK MI ?
Gigantus-3dIsmail G.Avatar

YASALLASTIR`mami ?? komik geldi biraz :-) yanlis anlasilmasin.

Burada kac kisinin örijinal satin almis 3ds Max`i var ki ??

Neyi yasallastiriyorsunuz ?? :-)


http://www.tr3d.com/up/avatar/493.jpg
2012-06-28 11:27:36
  • Offline
  • Erkek
Tamamını Şİmdi Okudum
pescadorserkan toydemir_1985Avatar

Necmi Bey, siz galiba çok müdaim bi insanız ke tehtisel bi yaklaşım giriyorsunuz. Arkadaşlar, herkes aynı fikre sahip olmak zorunda değil. Aynı iş ahlakına sahip olmak zorunda değil serbest piyasa da da bu kimseyi ilgilendirmez...!!! Kimse kimseye kafa tutamaz hakkı yok! O zaman ortalık savaş alanı olur. Emin olun verdiğiniz yüksek yada ucuz ücrete illa iş bulabilirsiniz. Ama Necmi Bey yaptığınız Terbiyesizlik tir.(Alınmamanız gerekiyor).

Sedat Bey, de çok iyi bir konuya değinmiş, ekmek yemek istediğiniz bi meslekte adam gibi adam olmak istiyorsunuz önce fırınında pişeceksiniz. Fırınında pişmemiş adamı ben adam saymıyorum. O sektörde bir hiçtir benim için.



Serkan Toydemir
2012-06-28 11:43:18
  • Offline
  • Erkek
Gİgantus
pescadorserkan toydemir_1985Avatar

O zaman Gigantus kafanıza göre bi fiyatlandırma yapamazsınız yasal olmayan bi gruplaşma ya doğru ilerleme olarak görüyüorum bu açıklamanızı.

Birde Orjinal derken kaçtane mimari, iç mimari, inşaat firmalarında orjinal yazılım kullanılıyor ama işleri yasal. Demek ki oluyor..

Ben olaya sizler kadar artistlik kısımda bakmıyorum. Eleştiri değil işiniz bu sadece show işi yapıyorsunuz.

Ama benim mesleğim. Yaptığım projeyi hayata geçirmek. Kısacası anahtar teslim. Yani imarı belediyesi zartı zurtu belgeleri sözleşmeleri olan bir iş yapıyorum dimi. Ama yasal program kullanan varmı düşünlmesi gerekiyor..

O yüzden GİGANTUS yasallaştırılması zor bir şey değil yada işinize gelmeyecek bir durum... yapılan işin %30 unu almak işinize gelmeyecek ki, kendi standartlarınızı oluşturmaya çalışıyorsunuz....


Serkan Toydemir
2012-06-28 11:49:57
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!