Genel Konular : Nefret Ediyorum

Nefret Ediyorum
eraHalis ÖZTÜRKAvatar

Bir iş için özel ve kompleks bir modelleme yapıyorsunuz. Bu model yeri geldiğinde farklı parçalara ayrılıp tekrar birleşiyor. Müşterinize özel bir model olacağı için başka hiçbir kaynak kullanma şansınız yok. Bu modeli 2 dk.lık animasyon içinde parçalayıp değiştiriyorsunuz. 2 haftada bitecek ön koşulunu da yerine getirebiliyorsunuz. Render, kompozitleme falan derken 11.000 Tl fiyat çıkarıyorsunuz. Sonra aylağın teki çıkıp "abi ben bu işi 1500-1800 Tl ye yaparım" diyor. Müşteriniz size bu fiyat farkını anlamsız bulduğunu ima ediyor. "Bu durumda senin verdiğin fiyatın yarısını bile ödeyemem" diyor. "Örnek yap, ama en fazla 3000 Tl verebilirim diyor."
Şimdi burada müşteriye mi kızayım yoksa o aylak heriflere mi.


Düzgün Türkçe ile konuşmak hiç de zor değil.
2012-06-27 14:15:29
  • Offline
  • Erkek
Sizde onun yapacağı işin
iletisimnetTürker ERTENAvatar

Sizde onun yapacağı işin kalite standartını ona gösterin.Eğer bu kalitede istiyorsanız ben de yaparımdeyiverin.Ama siz kaliteli örneklerinizi göstererek "Bu iş bu yüzden bu eder" deyin,

Kalitesiz örnekler göstererek piyasada korsan çalışanların,işi eline yüzüne bulaştıranların,yaptıkları çalışmalarında ne kadar kalitesiz olduklarını örnekleyebilecek çalışmaları da göstererek kendinizi savunun.

O halde en fazla 3000 TL verebiliyorsa,gitsin 1500 TL fiyat çeken arkadaşa yaptırsın...Hattta iki kere iş yaptırsın :)

Kusura da bakmasın...

Eğer ekonomik olarak rahatsanız işi 1500TL ye çizdirecek adama paslattırın.
Hem kendini rezil etsin,hem yapan rezil olsun,hem de siz ağırlığınızı koymuş olursunuz.
İnanın bugün size bu işi yaptırmadığı için,ve tavrınız için kesinlikle onun aklında kalıcı olacaksınız...
Aylaklarla mı çalışmak istiyor,Profosyonel insanlarla mı?

Eğer işine ciddiyet veriyorsa proflarla çalışır.Bir aylağın eline iş bırakmaz...

Uzun vadede kazançlısınız bana göre...Bu gün kaybedersiniz ama yarın 10 kazanırsınız...

Bunlar benim görüşlerimdir.Kimseyi bağlamaz.Sadece öneridir.


Yeni gelen bebeler,biraz saygı yahu...Bana değil,birbirimize...
2012-06-27 14:37:01
  • Offline
  • Erkek
Ha bu aradabu işi
iletisimnetTürker ERTENAvatar

Ha bu aradabu işi kaporo almadan yaptıysanız,geçmiş olsun.
Ha aldınız fiyat kırıyor,Sözleşmeye noldu?
Sözleşme yok mu? Yine geçmiş olsun?
Kapora varsa Kaporanın üstüne yatın,ve işi teslim etmeyin.
Kaporo anlaştıktan sonra verilir.İş başlamadan verilir.Güvence parasıdır.
Tüm bunlara rağmen birileri bu fiyata çiziyor diyorsa,bu fiyatı kırma girişimidir.
Gerisisizekalmış...Renderi bile bu fiyata takbül ediyor yahu...


Yeni gelen bebeler,biraz saygı yahu...Bana değil,birbirimize...
2012-06-27 14:41:02
  • Offline
  • Erkek
Teşekkürler
eraHalis ÖZTÜRKAvatar

İş henüz fiyat aşamasında. Yani, ben yapılacakları yazdım yukarıda. Dediğiniz gibi zaten kapora ve sözleşme olmadan işe hiç başlamıyorum. Benim kızdığım nokta bu fiyat kırımını yapan insan nasıl beceriyor böyle fiyatlar vermeyi. Ben mi yanlış hesaplıyorum.
Aynen öyle gitsin aylağa yaptırsın. Hazır model bulur, avi render alır al abi iş tamam der.


Düzgün Türkçe ile konuşmak hiç de zor değil.
2012-06-27 14:47:57
  • Offline
  • Erkek
Her zaman verilen fiyat
ulasdenizulaş deniz

Her zaman verilen fiyat ile orantılı olmaz işin kalitesi. Bunu da düşünün. Adam belki ihtiyaç ile orantılı olarak bir fiyat vermiştir. Belki çok kötü bir iş yapmayacak tecrübeye sahiptir ama, piyasa fiyatlarını bilmiyordur. Fiyat her zaman kalite ile orantılı değil. Ülkemizde insanlar 600-700 liraya 30 gün çalışıyorlar. 10 günlük bir uğraşa 1500-2000 TL istemesi onun için çok sevindirici bile olabilir. Hele bir de ek iş olarak yapıyorsa, o adam açısından bakıldığında bu fiyat gayet mutluluk vverici olacaktır. Bence kurduğumuz sistemi eleştirelim. İçinde yaşadığımız koşullar görecelidir. Adam çok kaliteli bir iş yapıp o parayla evine gelecek olan 2000 liralık icrayı durdurabiliyorsa eğer, bu fiyat o adam için harika bir fiyattır ve muhtemelen yakın gelecekteki piyasa fiyatlarını belirlemede büyük rol oynayacaktır.


2012-06-27 14:54:10 Edit:2012-06-27 14:54:58
  • Offline
  • Erkek
@ Türker ERTEN
mehmetbessakizMehmet BeşsakızAvatar

@ Türker ERTEN konuyu özetlemiş bence.


05325562252
2012-06-27 15:12:05
  • Offline
  • Erkek
Aylak deyip küçümsemeyin bence
ulasdenizulaş deniz

Aylak deyip küçümsemeyin bence insanları. Yaptığımız işlerin Piyasa değeri belli mi? Adam yanlış fiyat mı veriyor yoksa yüksek mi? İş kalitesi neye göre belirleniyor. Şu anda cebinde 10 lira bulunmayan adam, 10-15 gün içinde 1500-2000 lira kazanacak ve sevinecek. Şüphesiz adam bilse 5-10 bin lira kazanacağını, fiyatını öyle yüksek verirdi. O zaman adam birden adam mı olurdu? Hayır. Bu insanların ihtiyaçları ile ilgili. Piyasayı bilmmemesi ile ilgili. Çünkü zaten bir piyasa yok. Neye göre fiyat verecek adam. Adamın hiç bir suçu yok. Belki bizler yüksek fiyat veriyoruz, bunu neye göre belirleriz. Adam belki işi birkaç günde btirecek.

Aslında kızdığım şey şu. Bunların hepsi bizim hatamız. Burada insanlar yana yıkıla fiyat soruyorlar. Verilen cevaplar hep herkesin kendi fiyatını, kendi emeğinin değerine göre keyfi belirlemesi gerektiğini yazıyorlar. Önce işi öğren soonra fiyat araştır diyorlar. Adam fiyat sorduğunda herkes ketum. fiyat verdiğinde herkes bülbül. Nasıl olmasını bekliyorsunuz? İzmir`den kalkıp İstanbul`lara toplantılara gidiyoruz. Sektörümüzü ve çalışma koşullarımız belirlemek iyileştirmek üzere toplantılar düzenliyoruz, katılım yok, kimsenin kılı kıpırdamıyor. Herkes kendi cebini düşünüp piyasayı umursamıyor, işine saygısı yok. Tek derdi cebine koyabileceği para. Bilen arkadaşlar bilirler, piyasa ve sektörün iyileşmeşi için nasıl çalışmalarda bulunduğumuzu. Ama her şey burada yazıp sövmeklten ibaret. Hakedeiyoruz. Daha da düşer piyasa. Zaten yok, hiç değilse bir piyasa oluşur. Ucuz ya da pahalı.

Çağrı yapıyoruz, bir birlik bereberlik kuralım diye. İzmir`den İstanbul`a Ankara`ya gitmeleri göze alıyoruz. Saatlerce düşünüp taşınıp çözümler sunuyoruz. Kitaplar yazıyoruz. Siteler kuruyoruz birlik için. Çeşitli meslek guruplarının odaları ile dernekleri ile görüşmeler ayarlıyoruz. Böyle bir birlik oluşturalım diye yırtınırken işimizden gücümüzden oluyoruz. Katılım yok ayrıca köstek oluyorlar. Bunlardan çoğunuzun haberi bile yok. Haberiniz olsa ne değişecek? Ne yaparsınız bu kötü koşulların değişmesi için bunu düşünün çözelim.


2012-06-27 15:16:06 Edit:2012-06-27 15:27:36
  • Offline
  • Erkek
burası tr 3 kuruşa
kenokenanAvatar

burası tr 3 kuruşa yarım yamalak iş yapacak bi dünya aç adam var. gayet normal neden şaşırdınız?


2012-06-27 15:23:51 Edit:2012-06-27 15:24:06
  • Offline
  • Erkek
Wellcome to Turkey ;)
ETezerErgin TEZERAvatar

Wellcome to Turkey ;)
Sadece Foruma bi göz at sevgili Halis Bey,

"Yeni başladım, Şöyle bir proje aldım. Lütfen yardım edin"
"3 Ay oldu başlayalı Bir Site inşa ediyorum. Modellemeye yardım"
"2 Yıldır uğraşıyorum. Bir proje aldım Animasyonu yapıcam ama nasıl? Yardım"
"Dün başladım, Bugün Film yapıcam. Yardım"
...


ErginTezer02@gmail.com Sadece Hak Edenlere ...
2012-06-27 15:38:09
  • Offline
  • Erkek
Başınıza Kendiniz Dert ediyorsunuz
sinanonatSinan OnatAvatar

Başınıza Kendiniz Dert ediyorsunuz insanları gideyim buna öğreteyim o öğrensin bu programı bilen artsın diye UĞRAŞIp duyorsunuz.


tr3d veya diğer 3d siteleri bence referans,bilgi ve öğrenmeyi gerçekten isteyenler e verilecek kod ile üye olacaklar.Öyle her kafasına esen ben modellemeci olacam ben mimar olacam diyor zaten hiç bilgisi olmayan heriflerin PİYASADa çok olduğunu yazdım bu forumdada BOL DEDİM.inamadınızı bana kaç mesaj laf yazdınız yuttum demek başkası yazınca inanıyorsunuz.neyse geçelim.


aslında bende bunu yazmak istiyordum elimden gelse BU tr3d miş 3dimp si imiş filanmış onların hepsini kapattarıp TEK bir sitede ve harika bir sistem içinde toplanmaları çok iyi olacaktır.


Bu kod verilerek üye olunan sitelerde derslerdeki kaliteleri size anlatamam gerçekten harika ben bi arkadaşımın referansıyla böyle kod ile üye olunan bir siteye üye oldum.ingilizce sadece desteklesede o kadar kaliteli tutorial hiç izlememiştim.kısaca tr3d ve diğer sitelerin AMACI PARA KAZANMAK ZATEN yok filan demeyin.


Kısaca: İçinden birkaç lafı seçip bana mesaj atmaz VE Hepsini anlayarak okursanız sevirim.


2-3 senedir yoktum.(yenilerini ekleyeceğim.)
2012-06-27 15:54:26 Edit:2012-06-27 15:56:09
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!