Genel Konular : Nefret Ediyorum

Serkan bey,
Gigantus-3dIsmail G.Avatar

Serkan bey,

bak simdi sizde saga sola deli dana gibi saldiriyorsunuz, tabiri biraz yanlis oldu yanlis anlamayin lütfen.

Benim gayem coktandir bu piyasaya birazda olsun bir yön vermek gibi bir girisimde hep beraber tabiki.

Simdi müsteriye kiziyoruz olmuyor, ucuz is yapana kiziyoruz olmuyor, ustadlara kiziyoruz olmuyor. Zatende herkesin mutlu olabilecek diye bir kural yok maalesef.
Adam diyor üc kurusu is yaypiyor ve kiziyor, eee kardesim, üs kurusluk is ne dir ?? gösterin bakim bir.
Bu müsterinin hakki degil mi? Müsteri nerden bilsin bu isin kalitesini parasini vs. Bende diyorum yapalim burada bir örnek sayfa, koyalim isleri, kardesim, sen ne istiyorsun (Pardon müsteri :-) ya, abi sen ne gibi birsey istiyorsun?). Buyur bu sayfada örnekler var, bu kalitede is bu fiyat, su kalitede is bu fiyat. En mantiklisi bu bence.

Siz mesela anlamdiginiz bir sektörde bir is yaptiracaksiniz, ne gibi arastirma yapiyorsunuz, hangi kosulara göre is verirsiniz ? Önce bir örnek referans isterim ben, kalite ve fiyat karsilastiririm, bilmem herkese anlatabiliyormuyum.

Yani sizin dediginiz gibi, sizin gibi artistlik show yapmiyorum.

Saygilar.


http://www.tr3d.com/up/avatar/493.jpg
2012-06-28 12:24:02
  • Offline
  • Erkek
Gecenleri ben burada bir
Gigantus-3dIsmail G.Avatar

Gecenleri ben burada bir büyük sirketin fiyatlarini acikladim, birisi geldi bana diyor niye acikliyorsun. Eeee madem ucuz is veya pahali is olmasin, herkes aciklasin fiyatini kalitesini.


http://www.tr3d.com/up/avatar/493.jpg
2012-06-28 12:26:22
  • Offline
  • Erkek
Olamaz mı Olabilir
pescadorserkan toydemir_1985Avatar

Gİgantus BEy, :)) Show derken anime iş anlamında demiştim :) kaba tabir olarak değil önce bunu açıklığa kavuşturayım :) Yanlış anlaşıldıysam Özür dilerim ki, benim artistlik yapacak bi görüntüm ve mizacım hiç olmadı.

Verdiğin örnek`te güzel o şekilde bi çözüm nasıl olabilir yapılırsa göreceğiz ancak.

İşlerin gruplarndırılır her grubu yapılan kaliteli çalışma örnekleri koyulur. Yanlarına da fiyat aralıkları yazılır pazarlık payı ile beraber tabii.. :) Borsa misali

Ama gene gelelim aynı noktaya ucuz iş almayı vermeyi yapmayı yaptırmayı engelleyemez. Ancak Benim dediğim yasllaştırılırsa %90 azalır. Ama gene serbest piyasa olacağı için bu çözüm olura gene pürüzler çıkacak gene mevzular konuşulacak,, uygulama çöpe gidecek.


Serkan Toydemir
2012-06-28 12:34:29 Edit:2012-06-28 12:35:11
  • Offline
  • Erkek
Yani kıscası köşeye
pescadorserkan toydemir_1985Avatar

Yani kıscası köşeye sıkıştıktan sonra kaçan bi millete sahibiz çıkara göre nabza şerbet uygulanıyor


Serkan Toydemir
2012-06-28 12:38:00
  • Offline
  • Erkek
Birsey daha belirteyim, burada
Gigantus-3dIsmail G.Avatar

Birsey daha belirteyim, burada üstadalar kizacak bana ama olsun, dogru söyleyeni dokuz köyden kovarlarmis.

Okadar cok üstad var burada aslinda ama sadece bir veya iki kisiden birsey geldi bu konuda, demekki üstadlar halinden memnun :-)

Yada kendilerine bir sinir koymak istemiyorlar, yani burada fiyat belirtirseler, ileride daha yüksek bir fiyata is yapamazlar anlaminda.
Bunuda anlayisla karsilamak lazim arkadaslar.
Bu da demektir ki ucuz ise devam, yani bu arakadaslarada kizmamak lazim. Belki onlarda bilmiyorlar bir isin degeri nekadar, biz burada aciklamaz isek fiyatlari, arkadaslar yaparlar Tri d` yi üc kurusa devam :-) , onlara göre cünkü simdiya kadar yaptigi fiyatlar iyi bir fiyat, baska türlüsünü bilmiyorlar. Onun icin ustadlar biraz söylesinlerde iyi bir is kaca yapilir, belki ucuz Tri d`cileri biraz olsun bu konuda aydinlatmis olur, belki daha akilli is alirlar bundan sonra.

:-))


http://www.tr3d.com/up/avatar/493.jpg
2012-06-28 12:52:37
  • Offline
  • Erkek
gigantus dostum sen
sitemaltug tezerAvatar

gigantus dostum

sen heralde yazılanları pek okumadın
önce 5.sayfanın sonuna bak.

sonra istersen sende açıkla fiyatlarını.


http://maltugtezer.carbonmade.com/
2012-06-28 12:58:27
  • Offline
  • Erkek
Gigantus Bey, Dediğim
pescadorserkan toydemir_1985Avatar

Gigantus Bey,

Dediğim gibi Mimari bir büroda tamamen sahtelik içeren renderlar eğer çerçeveletilip asılıyorsa, fiyatlandırılma sonrası yüksek fiyata sahtelik oranı yüksek olan projeleri yaptıracak kişi ve/veya kurumlar elbet olacaktır. o zaman kime kızacağız? Yapana mı yaptırana mı? Ben yapana ağzımı açmam.


Serkan Toydemir
2012-06-28 12:59:08
  • Offline
  • Erkek
Altug bey,
Gigantus-3dIsmail G.Avatar

Altug bey,

size lafim yok zaten :-)

Eger siz iyi okusaydiniz az önce yazdigimi, ne demisim, bir iki üstad haric :-)

Yani Altug üstad size birsey diyemem :-)


http://www.tr3d.com/up/avatar/493.jpg
2012-06-28 13:05:18
  • Offline
  • Erkek
Bu arada ben kendimi
Gigantus-3dIsmail G.Avatar

Bu arada ben kendimi üstad konumuna koymadim daha, yada koyulmadim daha :-))

onun icin ben fiyat vermesemde olur ;-)


http://www.tr3d.com/up/avatar/493.jpg
2012-06-28 13:07:55
  • Offline
  • Erkek
Şimdi ben pazardan kavun
Seyhan_EFENDILERSeyhan EFENDİLERAvatar

Şimdi ben pazardan kavun alacaktım, gittim pazarcıya önünde üç yığın kavun yığınların üzerinde üç farklı fiyat 3, 4, 5 TL/kg. Pazarcıya sordum niye böğle kavunların hemen hemen hepsi birbirinin aynı, neden üç farklı fiyat var. Pazarcı basitçe en baştaki 5 TL/kg olanı gösterdi irice kavunlar itinayla sıralanmışlar dediki " Bu kavunlar daha olgun ve tadı yerinde bal gibi ". Sonra ortadaki ufak kavunlara baktı " Bu kavunlardan alırsan ne çıkar bilemezsin daha ermemiş olabilir ondan 4 TL/kg ". Ben baktım son sıraya dedim " Bu kavunların nesi var? Hem karıştırmışsın kavunları." adam dediki " Bu kavunların içi geçmiş satamazsam atıcam istersen tanesini 1 TL ye vereyim " dedi. Ben kavun sevmem ama kızım bayılır tadına o nedenle pahalı olanı aldım. Şimdi bu yorum biraz abes oldu sanırım :D

Gelelim ana fikre, iyi çizim yapmak herzaman iyi pazarlama ve satış yapıcan manasına gelmez. Ortada bir pazar var ve çeşit çeşit müşteri ve bu müşterilere hizmet sağlayan değişik şahıslar. Herkes farklı fiyat veriyor 3000- 5000 neyse, işin kaynağına yönelip fiyat araştırması yaptığınızda bir projenin 3d modelleme ve görselleştirme değeri ortalama 1000- 1500 TL civarında tabi fiyat yükselebilir modelin nekadar detay içerdiğine ve alınacak çıktı miktarına bağlı. Bu fiyatı birkaç farklı mimardan teğit ettim isterseniz sizde gidip sorun. Çevrenizde mimarlar veya mütahitler vardır hiç yapamadınız açın google amcayı 3d görselleştirme hizmetleri ( veya her neyse ) diye yazın çıkan sonuçlardan listeyle uyduruk bir proje için fiyat teklifi isteyin. 20 kişiden 10 kişi mailinize cevap yazsa bu size bir fiyat ortalaması verir.

Ben fiyatı belirlerim ve istediğim fiyatı alırım mantığı bence gerçeklikten çok uzak. Rekabet şartlarını gözardı etmemek gerekir.


http://deman3d.blogspot.com/
2012-06-28 13:31:24
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!