Genel Konular : Nefret Ediyorum

fiyat
aydınyürekliaydinyurekli

piyasada öyle adamlar varki 2,30 dakikalık animasyonu bile 1000 liraya yapıyorlar


2012-06-29 11:01:51
  • Offline
  • Erkek
arkadaşlar sanırım 5.sayfada kalan
fieldyturbo19

arkadaşlar sanırım 5.sayfada kalan birşey önermiştim şimdi ona sizin yazılarınızı okuyarak sunlarıda eklemek istiyorum ben hobi amaçlı bu işi yapan biriyim (işi yapan derken ticari hiç birşey yapmadım araba falan cizip duruyorum ) şimdi yarın çıkıpda e ben bu max ı iyicene öğrendim bari bundan parada kazanayım dediğimde birinin bana engel olması gerekir hiç yokdan piyasayı işleyişi falan öğretmesi gerekir tamam burada forumda acılmış onlarca konu var ama bahsedilen türk insanı yani araştırma yapmaz okumaz! onun için yeniden diyorum bir bölüm kurulmalı (enerji piyasası denetleme kurumu gibi mesela) ve lisans dağıtılmalı lisansi olmayan ticari iş yapamaz ! yaparsa yapana ve yaptırana cezai işlem uygulanır. ve lisansın detaylarını yazmıştım önceden. hal böyle olunca kriterler dısında aşırı ucuza iş yapana müşteri gidemez şayet size böyle birşey dersede siz onun lisanslı olmadığını eğer yaptırırsanız ceza alabileceğini eğer ucuz iş istiyorsanız daha duşuk sınıflı lisansı olanlara gitmesini önerirsiniz bu şekilde hem dayanışma olmuş olur dusuk sınıflılar zorlanmadan beklentileri yuksek olmayan işler yapıp daha az stres ile para kazanabilirler hemde üstatların kafası rahat olur yani biraz hoşgörü olmuş olcak dayanışma olmuş olcak bir nevi dernek gibi olmuş olacak derdimi tam anlatabildim mi bilmiyorum ama tam olarak dediğim sistem yapılamasada hiç yokdan ortaya başka fikirlerde atılıp bu güzel fikirlerin harmanlanmasıyla ortaya yeni bir sistem cıkarılabilir her önerini eksileri artıları vardır en iyi sistem gayet tabi kurulabilir ama önce istemek gerekli arkadaşlar burada yazdıklarnızı okuyorum nerdeyse aynı demenize ragmen iş bi sonraki mesajda hemen atışmaya kırıcı sözlere dönüşüyor yapmayın bunları arkadaşlar biraz daha anlayışlı okuyalım bu konuya giren herkez bir sekilde ilgili olduğu için giriyor


2012-06-29 12:35:02
  • Offline
namümkün lisans
grafix99Tolga BİLENAvatar

Osman Bey, bence lisans dağıtmak ve lisansı olmayan iş yapamaz, yapana ve yaptırana ceza fikri pek uygulanabilir değil. O zaman bu ülkede okulunda okumayana sekreterlik, emlakçılık, mütahitlik, grafikerlik ve daha sayamayacağım onlarca mesleği yaptırmamanız gerekir ki mümkün değil. Evinizdeki elektrik tesisatında kablo çektirmek için çağırdığınız elektrikçi çırağından meslek lisesi elektirk bölümü diploması istiyor musunuz ? Bilgisayarınızı toplattırdığınız bilgisayarcınız Bilgisayar mühendisi mi ?
Peki geçtik hepsini, lisanssa bahse konu kullanılan max lerin kaçı lisanslı ülkemizde ki kullananı lisanslı yapacaksınız :)


2012-06-29 16:40:28
  • Offline
  • Erkek
Tolga bey ben dediğinize
fieldyturbo19

Tolga bey ben dediğinize katılmıyorum bence bu dedikleriniz farklı şeyler yani emlakçılıkda elektrikcilikde falan piyasa söz konusu değil ama burada biri 10bin tl biri 100 tl ye iş yapıyor kar olarak diyorum emlakcıların hepsi %12 komisyon alır diye biliyorum ve yanlış bilmiyosam buda emlakcılar derneğince belirlenmiştir. ve evet türkiyede korsan program çok yaygın ama bir yolla bununlada savas edilmiş olunur yani çok korsan vardıye korsanın onune geçmemeyi düşünmek garip geldi bana bu is ile kazandığınız 1 aylık para ile zaten programın ucretini ödeyebiliyorken neden korsan kullanılırki anlamıyorum. Türkiyede çiçekçiler bile birleşmiştir çoğu mesleğin bi birliği vardır ama modellemede neden böyle birşey yok neden birleşemiyorlar alında çok da zor deil bi iki adım atıldığında coğu sorun çözulur aslında

şimdi araştırdım biraz mesela emlakcı açmak için emlak komisyonu odasından belge almak gerekiyormuş. ha buarada emlakcılığa takılmadım sonuçda eğer bir sorunun varsa çözumu belki bu şekilde sağlanabilcekse gayet tabi bir oda kurulabilir bence ben sadece bunu diyorum


2012-06-29 17:43:27
  • Offline
Oda fikri olabilir ama
grafix99Tolga BİLENAvatar

Oda fikri olabilir ama bu piyasadaki hariçten iş yapanların, odaya kayıt olmadan piyasaya girenlerin çok önüne geçebilir mi emin değilim.


2012-06-29 18:03:15
  • Offline
  • Erkek
ama bir adım olur
fieldyturbo19

ama bir adım olur eğer oda kurulursa birçok güzelliğede imkan sağlanabilir ve artık bir iki kişi değil herkez savasmış olur bir güç olmuş olur suan nasılki diğer mesleklerde yetelilik saglayamayanlara izin verilmiyorsa modelleme içinde yeterlilik sağlayamayanlara izin verilmeyecek ve devlet eliyle yasaklanmış olacak !


2012-06-29 18:09:34
  • Offline
Yaptığımız işin bir iş
tolcha

Yaptığımız işin bir iş olarak bile görülmediği ülkemizde ne bekliyoruz.İlkokul mezunu müteahhitlerden, zengin çocuğu ajans sahiplerinden ne bekliyoruz.Çalıştığınız yerlerde bile bilgisayar başına oturmuşluğu olmadığı halde yaptıklarınızı eleştirebilecek düzeyde kendini gören patronlardan.İşsizliğin hastalık derecesinde büyüdüğü bu ülkede millet ne yapsın nasıl para kazanırım diye çalışıyor didiniyor.O az paraya çalışan arkadaşlarımızıda aşağılayıp suçlu görmeyelim.En azından onlarda çalışıp bir şeyler yapıp para kazanıyorlar.Ayrıca işi o kişi aldıysa suçmu? Asıl suçlu trilyonlarca para kazanıp çalıştırdığı kişilere emeklerinin karşılığını bile helal görmeyenler değilmi?Ayrıca bizim içimizdede haksız insanlar var.Kimse ben bu işte çok iyiyim deyip bu işe yeni başlayan kişileri aşağılamasın.Çünkü o çok iyi dediğimiz arkadaşların bu ülkede sayısı 10 u geçmez merak etmeyin.


2012-06-29 18:19:55
  • Offline
evet şuda var herkez
fieldyturbo19

evet şuda var herkez en iyi üstadlar bile önce acemiydiler acemileri hor görmüyoruz zaten sanırım ve acemilerin iş almasıda suc değil ama acemi bile olsa onun yaptığı kalitenin ederi 500tl ise 100tlye iş yapmasın diyoruz bu o aceminin de karına bir şeydir ha bana rekabet dersiniz o ayrı ama rekabette bir yere kadar bence bakın mesela ucak fiyatlarına eskiden thy zamanlarında en ucuz fiyat 300tl idi sonra özel şirketlerin yurt içi sefer yapmasına izin verildi onlar piyasada tutunmak için fiyatları 100tlye çektiler sonra sistemi değiştirdiler değişken fiyat uygulamasına gectiler ve simdi ise noldu kışın yolcu yokken fiyatlar 40lira dusuyor yazın 160tl altında fiyat olmuyor sonra muşteri nediyor yahu aynı yola kısın 40tl ye gittik niye bizi kazıklıyorlar diyor geçmişi hatırlamıyor babamın acentası olduğundan iyi biliyorum musteri herzaman ucuzunu ister ama onmli olan musteriyi alıstırmamak evet ülkede işsizlik buyuk sorun ama ileri vadeyi düşünmek gerek biraz yani piyasayı oldurmemek gerek eğer bir oda kurulursa bi fiyatlandırma sistemi kurulabilir bu hem ustadlar için hemde acemişler için iyi birşey bence ve bunlari diyen ben bir kör kütük acemiyim :PPP


2012-06-29 18:52:01
  • Offline
Osman bey bende sizin
SERCAN09SERCAN Avatar

Osman bey bende sizin gibi düşünüyorum.Site kurucumuz necmi beyde son sözü bir konu başlıgında yenilemişti.Böyle bir oda ve site çalışmamız var diye toplantılarda yapılmış.Ben inanıyorum ;inanmak başarmanın yarısıdır.Bir çok kişi inanırsa herkez emeginin hakkını alır.Degeri bilinir ve artık önemsiz insanlar sıfatından kurtulmuş oluruz.Hepimiz dallarımız güzel işler yapıyoruz.Güzel paralar kazandıyoruz.Çogumuzun diploması yok diye sahipsiz gibi işin hamalı biz zamanla bir yerde hakkımızı alamayıp haksızlıga ugruyoruz.(Ben:Makina teknikeriyim yaklaşım 6 tane mimarın , mühendisin işini yapıyordum.)
İnanırmısınız büyük projelerim oldu.3 tane sitenin mimarisini çizdim en son işimde 4.ooo ytl param kaldı. Hakkımı savunamadıgım için alamadım.
Bu işten sonra meslekten sogudum 2 yıldır yapmıyorum.Pazarcılıkla geçiniyorum.
Söyledigim son kelimemde o kişiye :Ben hesabı kestim dedim.
işini yaptıgım kişide nasıl dedi :Bu dünyada kestim öbür dünyada hesaplaşırız dedim.İnanın bedduada etmedim sadece bu söz. 3 ay sonra büroyu kapattı bir daha iş yapamadı.İşini yaptıgım mütehitte hala yarısını bile satamadı.Kaba taslak hariç mimari`yi ruhsata kadar ben çizdim.(İnşaat alanı :160.000 m²) Tolga Darende bey söylediklerinizi her cümlesine katılıyorum.
Osman bey aynı düşünce ve inaçtayım.


2012-06-29 19:35:54 Edit:2012-06-29 19:55:36
  • Offline
  • Erkek
sercan ben anlıyorum sizi
fieldyturbo19

sercan bey ben anlıyorum sizi ben hiç ticari bisey yapmadım bu iş ile para kazanmadım haksızlığa uğramadım ve fizik bölümü oğrencisiyim kendi fikirlerimi projelermi görselleştirmek için max ı kullanıyorum ama yinede bu piyasanın sorunlarına çözüm bulmak istiyorum sosyalist olmak böyle bişey heralde :PPP neyse belki ben bu işten para kazanmadım veya kazanmıyorum diye bukadar rahat konusabiliyorum dur ve işleyişi sistemi bilmediğim için ama sonuçda ortaya kendimcede olsa bir çözüm önerisi attım bundan sonra yapılması gereken sen böyle dedin sen böyle dedin değil arkadasım sen nededin bi inceleyim bende böyle dusunmuştum deme vaktidir. yani ortaya çözum atma ve tartışma vaktidir kavga değil anlayış ile


2012-06-29 20:13:47 Edit:2012-06-29 20:14:13
  • Offline

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!