Genel Konular : Nefret Ediyorum

Necmi hocam saygılarımla.Diger saygı
SERCAN09SERCAN Avatar

Necmi hocam saygılarımla.Diger saygı deger arkadaşlarımıda saygılar...
surgun sehri bey saygılarımla.

1- mimar olmadigi halde mimari cizenlerden = Mimar olarak neden statik proje,mütahitlik vs. işler yapılıyorlar.
2- insaat muhendisi olmadigi halde statik cizenlerden = İnşaat mühendisi olarak neden mimari,3 boyut,mütahitliklik vs. yapıyorlar.
3- resmi bir sirketi olmadigi halde kayit disi calisip para kazanip vergi vermeyenden. = Bu konuya katılıyorum.

Böyle düşünmek dogru degil bence.
Özgür düşüncenizi saygı duyuyorum ama katılmıyorum.
Beni yanlış anlamayın bu benim düşüncem.
Sitemizdeki degerli arkadaşlarımın büyük bir çogunlugu kendi meslegi degil ama diplomayla degil Bilgi,Azim.Özveri,zaman,Çalışmak vs. yolları katederek bu seviyeye gelmiş insanlar.Yapılan işleri görünce helal olsun diyorum.
En son yazımda bahsetmiş oldugum işini yaptıgım mimarın bir sözü vardı hiç unutmam ben mimarım sen tekniker çizmem çizdiririm :) demişti.
Bende hiç bir şey demedim.ALLAH büyük şu an hiç bir çizim yapamıyor.
İlkokul mezunu olupta üniversite mezununundan fazla olan kişileri biliyorum.Kendimi övmek adabında degil, piyasada yaklaşık 15 yıldır iş yapan mimar,iç mimar,inşaat mühendisinin beraber 6 saat çözemedigi taslagı 1 saat çözdügüm oldu.Türkiyedeki dev bir holding`e avm projesi hazırlayıp beyendirmem kendi mimarlarının hiç bir eklenti gerek olmadıgını söylemesi sadece ortakların yüzdeliklerde anlaşmaması ile kalması..
Şu ana kadar 4 mimara çizim ve program hakkında yardımcı oldum.(ücretsiz)
Benim görüşüm bilgi parayla satın alınamaz.Diploma ile yapılmaz.
Degerli üstatlarım niyetim iyi niyet istemeyerek kusurum oldu ise özür dilerim.. Saygılarımla..



2012-07-01 02:00:10 Edit:2012-07-01 02:11:56
  • Offline
  • Erkek
Necmi hocam sizinle gurur
SERCAN09SERCAN Avatar

Necmi hocam sizinle gurur duyuyorum :)


2012-07-01 02:09:30
  • Offline
  • Erkek
Tüm yazılanları okuyamadım çünkü
gurgurBurak Serkan GürgürAvatar

Tüm yazılanları okuyamadım çünkü değişen bir şey olmayacak. Ne yazarsanız yazın herşey aynı kalacak, o yüzden üzmeyin bünyeyi buraya yazdıklarınızla ve içinizi döktüğünüzle kalacaksınız.


www.serkangurgur.com.tr
2012-07-01 03:50:58
  • Offline
  • Erkek
arkadaşlar birde yanlış bilmiyorsam
fieldyturbo19

arkadaşlar birde yanlış bilmiyorsam şirket kurmasanızda belirlenen bir fiyata kadar yaptığınız kazançları vergi dairesi numarı yerine tc kimliğinizi yazarak faturalandırabiliyor ve vergisini ödeyerek işinizi yasallaştırabiliyorsunuz bunu da belirmeden geçemedim


2012-07-01 12:51:22
  • Offline
sanırım bir yanlış anlaşılma
LumionMuhendis Sinan

sanırım bir yanlış anlaşılma olmuş, önce onu düzelteyim, ben işin ehli olmayan insan başkasının işini yapmasın diyorum, mimar mimarlığını yapsın, inşaat mühendisi inşaat mühendisliğini, 3ds max çizen de görselleştirmesini yapsın.

çıkıkçıların doktorluk yaptığı, onlarca sahte diş doktorunun olduğu bir ülkede bu istek garip mi geliyor?

mimarlık ve mühendislik ünvan sahibi kişilerin yapabileceği bir iş, 3ds max yetenek sahibi kişilerin, bu ikisini bir birinden ayırmak gerekiyor.

bir arkadaş da benim için ezik ve bir yerlere gelememiş demiş, teşekkür ederim, çok şükür 27 yaşında kendi şirketini kurmuş biriym ve türkiye`de bir çok ilde avm yatırımı yapacak bir firmanın avm projelerini çiziyoruz okul bittikten sonra ancak buralara gelemedildim ne yapayım, eziklik işte :)

mesala ben Burak Serkan Bey`in yaptığı işlere hayranlıkla bakıyorum ve çok beğeniyorum, hakikaten bu işi uzman olarak yapan birisi ama bu işin ehli olmadığı halde en fazla benim kadar yapabilip de 2-3 bin tl para isteyenlerde var.

sezar`In hakkı sezar`a olmalı.

ekleme: Sercan Bey, statik çizen mimarların yaptıkları binalar ortada, dinamik olarak çok dengesiz binalar yapıyorlar, çok fazla demir donatısı çıkarıyorlar, tecrübeli müteahhitler de çok fazla tercih etmiyorlar onları zaten.

müteahhitlik olayı tamamen koptu zaten, cebinde 100bin - 150bin tl parası olan bu işe giriyor, tır şoförü, nakliyeci, pastahaneci, oto galerici, emekli ikramiyesi dolgun olanı, yok yok.

keşke müteahhitlik işini sadece teknik insanlar yapabilmesi, hiç değilse proje okumayı bilen insanlar işin başında oluyor.


2012-07-02 10:20:12 Edit:2012-07-02 10:26:18
  • Offline
Kendinizi övmek mesele değil.
pescadorserkan toydemir_1985Avatar

Kendinizi övmek mesele değil. Kendinizi kimseye kanıtlama ihtiyacınız da yok, şirket kurduysanız. O zaman avm vs. gibi örnekleri de vermemeniz gerekirdi. Birde, ben gene bunu savunuyorum, bu işi alaylı olarak gönül verip birçok mimar ve mühendisten daha iyi sonuçlandırabilen o kadar çok vatandaşımız varki. Emin olun bir çoğumuzu cebinden çıkartır. Şİrket kurmakla, iki avm yapmakla da övünmek te iyi bir şey değil. Tekrar diyorum konu mezun olmayıp işin yapan yada yapmayan kişiler değil. Burada ki konu, 3ds max fiyatlandırmaları. Konu eğer, mimari proje çizip ondan sonra, içine kendi % payını koyarak metrajlarını maliyetini hesaplayıp üstüne kdv ni ekleyerek, uygulamasına kadar dahil olunan projelerden bahsetmiyoruz. O yüzden yazınızın yeri burası değil farklı bir yöne çekiliyor konu
Surgun Bey,

yeni bi konu açıp bunu dile getirebilirsiniz. bunun üstünde tartışılır.

Birde dediğiniz gibi sadece ünvan, kendini geliştirmediğin sürece bir hiç tir o diploma. Ünide öğrendiğin 2 hesapla mimar, mühendis, teknik eleman olunmuyor.

Ben her zaman şunu savunurum. Yetenek, beceri isteyen bölümleri kendi hayatına katmak isteyenlerin. Temelinden işin mutfağın çıkmalıdır ki bir şeye benzesin yaptıkları. Sen bu yaşta eğer o şirketi kurmuşsun ki, destekli bi kuruluştur. işini ne kadar iyi yaparsın bilemicem tabii çalışmalarınız olsa da görsek. imzalı! Fakat bu yaşınızda tecrübeniz emin olun sandığınızdan daha azdır. Dersen ki, benim babamın ailemin müteahhitlik yada inşaat firması var, orada geliştirdim kendimi dersen tamam, ama 27 yaşta açıyorsan ailen iyi destekçin derim. Sorgulamak tabii ki bana düşmez ama, yazmadan önce bir düşünün diyorum ezbere konuşmayalım...

Not: bu konu freelance iş yapan 3dsmax, rhino vb. programları kullanıp görselleştrimesini yapanlar içindir. Hatta konu ilk animasyon üzreine açıldı. Bunun içine birde render girere. Uygulama girmez.


Serkan Toydemir
2012-07-02 12:19:55
  • Offline
  • Erkek
herkes fikrini belirtmiş ben
LumionMuhendis Sinan

herkes fikrini belirtmiş ben de fikrimi belirttim, siz de bana " kıskançlık yada eziklik gibi bir hal" diyerek fikrinizi belirttiniz.

çok şükür ezilmemi ve kıskanmamı gerektirecek bir durum yok, bunu izah ettim, kibir farklı bir şeydir, insanın başarıları ile mutlu olması farklı bir şeydir, her insanın projeleri ile ve yaptığı güzel işlerle övünmeye hakkı vardır, aksi olsaydı projelerimizin altında imza atmazdık.

ben konuyu kişiselleştirmiyorum, önce ya kıskanç yada eziksin dediniz, bende bunu açıkladım, ardından kesin arkanda destek vardır diyorsunuz, hayır yok, babam öğretmen, bir öğretmen ne kadar destek olabilirse o kadar manevi destek oluyor, imzalı! diyerek neyi kast ettiniz bilmiyorum ama altında imzam ve imzamız olan bir çok resmi proje var, öyle fotoşopla renderlara koyulmuş imza da değil, ruhsata atılmış resmi imza!..

evet ne yazık ki üniversitede iki(!) hesap öğrenilerek mimar mühendis olunuyor :)

siz olayı kişiselleştirmeye ve üzerime oynamaya çalışıyorsunuz, bense olaylar üzerine konuşuyorum.

ben bu sektöre girdiğimden beri aynı itham hep olmuştur, alaylı diye tabir edilenler hep biz bu işi daha iyi de yapabiliyoruz iddiasında dolaşıp dururlar ki yapılmış somut bir örneği yoktur bu işin, onlarda kendi çaplarında eğleniyorlar, eksik yönlerini bastırıyorlar.

Sedat Bey`in dediği gibi bu konu uzar gider, ben de nacizane fikrimi söyledim, herkese iyi çalışmalar.


2012-07-02 13:06:10 Edit:2012-07-02 13:10:49
  • Offline
Yok ben kisileştirmek istemedim
pescadorserkan toydemir_1985Avatar

Yok ben kisileştirmek istemedim bi kabalık ettiysem özür dilerim. Sungur Bey.

Şuna açıklık getirmek isterim. Mimarlık eğitimi almadan, ödülmüş almış bir ismi zikredicem Nail Çakırhan. Araştırmanızı tercih ederim. Şimdi bir isim daha vericem o zaman şartlar yoktu öğrendi yaptı diyebilirsiniz ama Mİmar Sinan! En yakın örnek Rahmetli Nail bey,in çalışmalarıdır. Günümüzdekilerin ismilerini bilmiyorum ama tanıdığım var ki, itü çevresinden tanıdığım bir isimdir. Zikretmek istemiyorum. Kalitesini benimsemiş ve dünya çaplı çalışan bir isimdir. Demek istediğim şu, eğitim şart değil demiyorum. Ama bu işi gerçekten alaylı şekilde hakkıyla yapan varsa kimse önüne geçmez zaten. Sen, ben gideriz o kalır. (misalen)... Hak yemek tir buda. Neyse konu başka


Serkan Toydemir
2012-07-02 13:23:57
  • Offline
  • Erkek
Birde yapmak olduğunuz
pescadorserkan toydemir_1985Avatar

Birde yapmak olduğunuz bi çalışmna varmış necmi bey, şunu belirtmek isterim ki . Bazı şeyleri düzeltmek için çaba sarf etmek ve sarf ettirmek güzel bir şeydir, her zaman saygı duyulur. Fakat, siz istediğiniz kadar sisteminizi kurun. Firmalar, parayı sevdikçe siz 100 tane sistemde kursanız bu işin önünü kesemezsiniz, bireysel bi kuruluşla yasal olmayan, derken; bi kanuni getirisi zorunluluğu olmayan demek istiyorum. Yapın da bi bakalım...


Serkan Toydemir
2012-07-02 13:26:08
  • Offline
  • Erkek
Sevgili mimar arkadaşlarım son
Marco3dMurat iYiGüN

Sevgili mimar arkadaşlarım son olarak bende bir şeyler söylemek istiyorum.3ds max le çizim yapmak herkesin hakkıdır Ama, Önce kendi projelerinizi çizerken sizlerden ricam perspektif konularında biraz kendinizi geliştirin lütfen.Koca koca mimari projelerde halen daha üst görünüş , yan görünüş vs. birbirini tutmuyor ve bu yanlışlıklar 3d modelleme sırasında bizlere ekstra mesai saatlerine patlıyor. Önce Autocad i tam anlamıyla kullanmasını öğrenmenizi sizlerden rica ediyorum. Autocad geldi mimarlık bitti !!!

Not: Bu yorum hiçbir üyeyi hedef alarak yazılmamıştır.iyi çalışmalar.


Murat iYiGüN
2012-07-02 13:55:11 Edit:2012-07-02 14:01:23
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!