Genel Konular : Nefret Ediyorum

Sedat Bey yazdiginizdan hicbir
EgeYEge

Sedat Bey yazdiginizdan hicbir sey anlamadim, 1000tl rig isi teklifi verdiniz, generalistlik teklif edildi siz de bedava yaparim mi dediniz? Cunku surunmek gerekiyor? E bu fiyat kirma kavramina girmiyor mu, 200tl altina bile! Tam anlayamadim kastinizi...Showreeliniz yok piyasanin 5 kati fiyat vermissiniz(birim fiyat burada oneml idegil aralik onemli yarin 10binde olur 100bin de) ve isi kacirdim diyorsunuz.Su nokta da siz 200 tl de deseniz 100bin tl de deseniz sizin is kalitesi ve deger noktasinda degerlendirme sansiimz yok,cunku yaptiginiz is yok malesef..(showreel)

Ben bazen is veren de oluyorumbazen freelance teama is veren konumuna gecitigimde kimse kusura bakmasin bu adam yakisikli bu isi iyi yapar diye isi asla vermem...once showreel konusur beyler...gucenmece yok! Eliniz saglam olsun ki karsi tarafi itham altinda birakirken...yanilgiya dusmeyelim(kizanlarin cani sagiolsun bana...)


2012-06-27 17:36:08 Edit:2012-06-27 17:44:54
  • Offline
  • Erkek
iste o 1800tl lik
EgeYEge

iste o 1800tl lik arkadasta sizin gibi(ayni iyi niyetli duygulari besleyerek) kendini gelistirmek icin bu fiyati vermis(ornegin sirf render parasiicin o ucreti vermis olabilir) ve gelisimin kendisi icin yeterli olacagini dusunmus ise? O zmana aylak mi oluyor?

sizde 200tllik isi alacak arkadasin ekmegini yemissiniz o zaman!? ha 200tl ha 11 tl...birim degil burdaki sorun! Yasal yollardan kastiniz da anlamadim, burada sohbet edip dertlesiyoruz belki amacim biraz da cuvaldizi kendimize batirmamizdir...farkl ibir acidan bakmaya calisiyorum biraz!


2012-06-27 17:47:23 Edit:2012-06-27 17:49:22
  • Offline
  • Erkek
xsekox
xsekoxSerkan ÇelikAvatar

Her açıdan bakmak gerek doğru tabii ki fakat bir animasyon işi için 1500tl teklif veriliyorsa işin kaliteli olacağını düşünmüyorum bana sorarsanız.Bu işi iyi yapan birisinin piyasadan haberdar olmaması daha garip bir durum gözüküyor bana göre.


www.cizgisahne.com
2012-06-27 17:52:48
  • Offline
  • Erkek
mustei de ayni zihniyetle
EgeYEge

mustei de ayni zihniyetle is piyasasina bakiyorsa musteriye burada saldirmanin anlami ne ozaman?


2012-06-27 17:53:32
  • Offline
  • Erkek
Serkan Bey ben fiyata
EgeYEge

Serkan Bey ben fiyata hic takilmadim, dedigim gibi yarin 10bin de olur obur gun 100bin de, buradaki sorun cok fazla sikayet var, ama ortaya hadi bakalim sen ne yaptin koy ortaya dedigimizde, hep ayni sonuc...yani 25-300tllik is kalitesi karsimiza cikiyor ve onun 5 kati para tealep ediliyorsa buradaki carpiklik fiyatin dusukluk veya yuksekliginden degil, buradaki durum kisi(ler)in kendilerinin farkinda olmamasi...`herkes lafta matrixi bitiriyor cunku gunumuzde)

Ben zaten 200tl isin hakkidir demiyorum sadece bukadar tepki olduguna gore bu tepkinin `hakli` farkini gormek istiyorum,tepkin varsa elin kuvvetlidir ki karsi savin olsun!


2012-06-27 17:56:11
  • Offline
  • Erkek
Sedat bey ,hirsiz suclu
EgeYEge

Sedat bey ,hirsiz suclu diye, bizim de suclu olmamiz gerekmez) dostluk dusmanlik nefret...biz eger yerimizde saglam duruyorsak ,ne soyledigimizi ne yaptiklarimizla destekleyebiliyorsak birakin hirsizi...sizi zaten iyi isler bulur.

Ornek: pazarda domates satan birinin tezgahi bossa ondan domates alan olur mu? Abi cok iyi domateslerim olacak,soyleydi boyleydi digerlerinden 5 kat fazlaya satiyorum simdiden sen ver ama sonucunu gorursun! Bu zihniyetle piyasa da var olunabilir mi? Yapmayin Allah askina, birakin hirsizi..hirsiz kim? Hirsiz dediginiz adam sizden bir hizmet talep ediyor ve bu hizmetin kaltiesini gormek istiyor kalteiy masaya koydunuz mu agzini 5 karis acik biraktiniz mi, o isi hakkaten yaptiracak adam zaten istediginiz (hakli)fiyati verir,diger turlu `hirsiz bu adam` diye bagirmaktan oteye gecilmez...


2012-06-27 17:59:04
  • Offline
  • Erkek
neyse zaten ben burda
EgeYEge

neyse zaten ben burda kimsenin fikrini degistirme cabasi icinde degilim sadece hakikaten 3d artistler olarak dostane tartisma olmasini istedim bende karsi taraf oldum,umarim kimseyi kirmamisimdir,kirdiysam affola ama bazen madalyonun obur yuzune bakabilmekte keyiflidir...herkese iyi claismalar,soylemek istedigimi genelde aciklayabilidigimi umuyorum.

saygilarimla
Ege Y.


2012-06-27 18:01:54
  • Offline
  • Erkek
Müşteri 1500de deneyecek o
dark1nqMehmet ÜnalAvatar

Müşteri 1500de deneyecek o ücreti çöpe atıp iyi bir şekilde yaptıracaktır. İyi bir render alarak 2 dklık animasyonu 2 haftaya bitirmesi çok zor olacaktır. Eminim donanımı da yetersiz olacaktır sahne ve renderda. Nasıl bir öz güvendir ki eminim pek bilgisi yok 2 haftada 2dk yetiştirerek girme riskine giriyor.


2012-06-27 18:04:56
  • Offline
  • Erkek
Sayın ulaş deniz.
eraHalis ÖZTÜRKAvatar

Size hem katılıyor hem de yanlış olarak düşündüğüm açıklamalarınıza cevap veriyorum.

Ben de insanların ihtiyaçlarını karşılayabilmesinden yanayım. Ancak o ihtiyacını karşılayacak diye ben emek ve bilgimden vazgeçeyim de ona göre mi iş yapayım. Söylediğinizden anladığım şey; Bugün 2000 TL ye ihtiyacı olduğu için 2000 TL fiyat veriyorsa yarın 100.000 $ ihtiyacı olduğunda 100.000$ mı verecek fiyatı.

Bence güzel ülkemizin biçare durumuna göre iş yapacaksak; güzel ülkemizin iş verenlerinin ağızlarında dolanan profesyonel yaklaşım anlayışını sorgulamak gerek. Yani parayı onlardan kazanıyoruz diye çoğumuzu düşürdükleri sıkıntıları göğüslemek zorunda kalmaktan bahsediyorum. Adam işi olacak diye milleti birbirine kırdırıp sonunda "ihtiyacı varmış, falancaya verelim işi" diye yaklaşmıyor. "Ben işimi falanca kriterlerde ve en iyi şekilde istiyorum" diye yaklaşıyor. Ki bu kriterler her işveren için üst seviyede oluyor. Ama nedense işin parasal kısmına gelince ucuz olsun istiyor. Bana göre benim verdiğim fiyat ucuz. Bu fiyatı verenin, bu fiyatı verme lüksünün sizin dediğiniz gibi piyasa koşullarıyla alakası yok.

Size izmir - istanbul yolculuğumdan bir örnek vereyim. Kız arkadaşım ve ben bir prodüksiyon işi için istanbula gidiyorduk. Kız arkadaşım da sanat yönetmenliği yapıyor. Uçakta yanımıza bir bey oturdu ve "Merhaba, yolculuk nereye? Ne iş yapıyorsunuz" gibi mevzularla sohbet başladı. Beye işimizi anlattık o da ardından hemen bir kartvizit çıkardı ve ( anlatırken hala gülüyoruz ) "Bu kartviziti kaça yapıyorsunuz? diye sordu. Tabi beyin hiç bir fikri olmadığı için çekinmeden soruyor. Biz de bu şekilde fiyat veremiyoruz vs kibarca kapatmaya çalıştık. Bey de (buraya dikkat) "Ben GRAFİKERİME 70 TL ye yaptırdım" dedi. Şimdi bu bey bir inşaat malzemesi satan ufak bir dükkan sahibi. Ama her nasılsa kendine ait bir grafikeri var. Ayrıca 70 TL ye yaptırdığı işi övünerek gösteriyor. Kendisini yermiyor ve kızmıyorum. Allah daha çok kazandırsın ve ileride inşallah bir ajansla çalışma ihtiyacı duyacak kadar büyüsün.

Buradan örnekle; 1500-1800 Tl fiyat verme lüksü, anlattığım beye ait grafikerin, kartvizit yaparken kendine biçtiği fiyatla alakalı. Hal böyle olunca da sizin yakındığınız piyasa da belirlenemiyor. Ardından ülkemizde 3d animasyon yapan yok denecek kadar ileri gidiliyor. Hayır var. Ama ihtiyacı olanlar işi kaptıkları için pahalı olarak etiketlenen animatörler iş yapamıyor. Yani adamlık pahalı iş yapmakta değil kendilerine biçtikleri değerle alakalı. 

Hem bu olay sadece bana ve bir kereye mahsus bir olay değil. Hemen hepimiz aynı şeyden şikayetçiyiz. O halde ortada mazur görülecek bir durum yok. Öyle ise ortada:

1- İş bilen ve emek vererek yapanlar

2- İşi sadece üç beş kuruş kazanıp eve ekmek götürme derdinde olanlar diye iki durum var.

1 numaradakiler kısaca, tüm hayatlarını bu işten kazanıyor, toplantılar, atölye çalışmaları, eğitimler vs uğraşlarla kendilerini sürekli yeniliyorlar.

2 numaradakiler kısaca bir kaç program öğrenip bugünü kurtarayım diye düşünüyorlar. Durumun sosyolojik bir açılıma ihtiyacı yok. Bu adamlar 3 gün sonra giderler bir ayakkabı mağazasında tezgahtarlık yaparlar. Sorarsanız ben de eskiden grafikerdim derler. (Böyle bir örnek bildiğim için yazdım, tezgahtarları yermek için değil)

Ben de İzmir'de oturuyorum. Mümkün olursa bahsettiğiniz toplantılarınıza katılmak da isterim. Ancak bu tür toplantılarda aynı dertlerden muzdarip insanlar bir araya gelip aynı çözümleri ortaya koyup ama hala aynı şekilde iş yapmaya çalışılıyorsa sorun o toplantılarda demektir. Nitekim şikayetleri anlatan aynı grup dinleyen aynı grup oluyor. Yani sonuçlandıracak bir merci gerekiyor. Fakat bu da dernek vs gibi bürokratik işler  demek. Yine de herhangi tasarımcı herhangi bir reklam derneğinin belirlediği fiyatları uyguluyor mu merak ediyorum.

Ben özgünlükten yanayım ve işe özgün fiyatların olması gayet normal.


Düzgün Türkçe ile konuşmak hiç de zor değil.
2012-06-27 18:09:13
  • Offline
  • Erkek
Demoreel ve site
eraHalis ÖZTÜRKAvatar

Haklısınız web sitemi ve demoreel yapmam gerekiyor.
Sitemin yapımıyla ilgili bir sıkıntım var ve gideremediğim için halen yayına giremedi.
Tr3d de 2 tane çalışmam var 1 tanesi tv reklam işi.


Düzgün Türkçe ile konuşmak hiç de zor değil.
2012-06-27 18:26:30
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!