Genel Konular : İŞGAL

serkan bey asla sizin
50c3ntsercan ağbabaAvatar

serkan bey asla sizin şahsiyetinize namusuna hakaret etmedim!.
ben bir kürt olarak bu ülkenini bütünlüğünden ve yapıcı olmaktan yanayım.
sizin yazılarınıza değil konuda yazılan bütün yazılara bakarak yazdım.
her ırkta hainler ırkcılar olabilir.
benim yazmamdaki amacım bir kürt olarak türk kardeşlerimle açık açık konuşmaktır.yanlışım ve hatalarımda olabilir.yanlış bilgi yazdıysam özür dilerim.



http://www.sercanagbaba.blogspot.com "Yardım Etmek Can Yakmaz"
2012-08-03 18:56:16 Edit:2012-08-03 18:57:33
  • Offline
  • Erkek
Sezgin azınlıkların bu ülkeden
sehircy

Sezgin azınlıkların bu ülkeden gitmesine neden 6-7 Eylül olayları, Rahmetli İnönü zamanında olmuştur. Bu ülke o çiçekleri yine İnönü zamanında kaybetmiştir. Bir çok beyin bu ülkeden gitmiştir ve gitmeye zorlanmıştır. Bu ülkenin beyine, gelişmeye ihtiyacı var.
http://www.birikimdergisi.com/birikim/makale.aspx?mid=458
Rahmetli İnönü Malatyalı yine Kürt asıllı olarak bilinir. Büyük bir askerdi. Fakat askeri dehası politik bir deha olduğu manasına gelmez. Türk milliyetçiğinin fikir babası ve Atatürk`ün milliyetçilik konusundaki fikir babası Ziya Gökalp yine Kürt asıllı idi.
Kanaatimce milliyetçilik bu ülkede zamanla yanlış anlaşıldı.
Daha önceki postlarda güneydoğudaki şartlarla Batı Türkiyedeki şartların aynı olduğuna dair postlar var. Gidip görün. Ben gördüm. Oraları daha fazlasını hakediyor. Buradaki halkın şımartıldığı ve fazlasını istediği ile ilgili bir çok köşe yazısı okudum. Fakat cidden öyle değil. Kürt milletvekili sayısı veya kürt işadamı sayısı ile örnekler sadece bu toplumları ötekilştirmeye yarar. Türkiyenin topyekün gelişmeye ihtiyacı var. Batısı ve doğusu ile. Eğer Diyarbakır`ın bölgede nin en büyük şehri olduğu halde gelişmiş bir şehir olduğuna inanıyorsanız sizi en Diyarbakır yerine başka bir yere götürmüş olmalılar.
Bu ülkede Kürtler de olmalı Yunanlılar da Ermeniler de. Bizim kültürümüz kucaklayan hoşgörülü ve anlaşmacıdır. Bu arada Türk bu ülkenin vatandaşısır. Eğer diğer Türki ülkelere giderseniz( Türkmenistan, Kazakistan...) zaten sizi Türki görmezler. "Çünkü Türk Asyalıdır". Batının kucağında ve ortadoğunun kültürü etkisinizdesinidir onlar için.
Kürtler ve Türkler benzer kültüre sahiptir. Çerkez Laz ve diğerleri de.
Fakat ben bile burada Kürt, Laz, Çerkez derken sınıflama yapıyorum. Atatürk`ün isteği yeni bir toplum yaratmaktı.
Osmanlı kültüründe milliyet yoktu. Eğer ki ben Türküm beya Kürdüm dese idiniz ben köpeğim demek gibi birşey derdiniz. Fakat yine Osmanlı`nın yıkılışının en büyük sebebi yine batıdan gelen milliyetçilik akımı idi.Balkan savaşları ve Rusların desteği ile Balkanların kaybedilmesi bu sayede oldu.
Milliyetçi bakış bir ülkenin bağlılığını ve millet olabilmesi için duyguların ortaya çıkarılmasını hedefler. Fakat uygulamada bazı sorunları var. Tarih olgusu ve geçmşite yaşananlar bir milletin kültürünü oluşturmasını sağlar. Fakat burada bir sorun var! Hala Balkan ülkelerinin tarih derslerinde barbar Türklerin yaptığı katliamlar ve tecavüzlerden bahsedilir. Bizim tarih derslerimizde de oralara adalet götürmek için yaptığımız savaşlardan ve zaferlerden bahsedilir. Bulgaristan`a giderseniz karadeniz kısının kuzeyinde ince bir burun var. Efsaneye göre orada Türklerin yaptığı tecavüzlerden kaçmak isteyen 40 kız (bazıları 200 diyor) saçları birbirine bağlayarak uçurumdan aşağı atmışlar. Ve bu Bulgarların gerçekten inandığı bir hikaye. Adamlara ne kadar anlattıysam Osmanlı ordusunun disiplinini ve böyle bir şey yapmayacak inanca sahip olduklarını adamlara nato kafa nato mermer. böyle öğrenmiş böyle gider. Bu sadece bir anektod. Özellkle Avrupada hakkımızda ciddi yanlış bilgiye sahipler.
Biraz Osmanlı hayranı gibi görünebilirim fakat sistem olarak ve insancıllık açısından Osmanlı hala Türkiye Cumhuriyetinden daha kucaklayıcıdır bana göre. Ama bana da tarih derslerimizde öğrendiklerimize göre bir şüphe geldi. Özellikle Macaristan gezimden sonra. Çünkü mohaç meydan muharebesinişanlı zaferlerinden biridir. Osmanlı ordusu 2 saat gibi bir sürede Turan taktiği ile Macar ordusunu çevreler ve ordunun bir kısmını imha eder Fakat ordunu büyük kısmını esir alır. Orada Türk tarih kitaplarında öğrenmediğim birşey öğrendim ki Osmanlı Esir aldığı ordunu büyük kısmını orada infaz eder. Yani öldürür. Tabiki bu bir savaş ve belli ki böylesi gereklidir. Fakat tarihe oldukça ilgili olan ben bile başka şekilde öğrenmiştim. Demekki bildiğiniz tarih size bilmeniz gereken şekilde öğretiliyor.
Çanakkale savaşında(bence 300 spartalnını yaptığından daha kahramanca ve yiğitçe savaşmışlardır) şehit olanlar bize hep Türk halkı olarak anlatıldı. Çünkü bize Türklük bilinci gerekiyordu. Fakat biliyorum ki orada Araplar dışında Müslümanlığı kabul etmiş bu coğrafyada yaşayan tüm insanlar savaşmıştır.
Neyse bu kadar Tarihten neden bahsettim? Şimdi şoka hazırlanın! Türkiye insanın %90`ı Köken olarak Orta Asyadan göç ettiklerine inanır. Fakat Atatürk`ün amacı yeni DNA`sı uyuşanlar devleti değildi. Aynı kültüre ve amaca sahip olanların devleri idi. Fakat Atatürk öldükten veya öldürükten sonra ( http://michaelsikkofield.blogspot.com/2011/06/ataturk-neden-olduruldu.html )
Önce Türk Tarih ve Türk Dil Kurumu kuruldu. Türkçe güneş dil Türk güneş ırk idi. Bunlar Atatürk`ün fikir hocası Ziya Gökalp`in fikriydi. eğitim sistemi buna göre geliştirildi insanlar bu şekilde eğitildi. Anadoludaki insanlar Osmanlının son üç yüzyıllık ezilmişlişliğinden kurtulup soyağaçlarını çıkardılar. Artık Türk olmak gururlu birşeydi. Osmanlı`da sadece Müslüman olmak iken artık Türklük vardı. Türk tarih Kurumu bize 3 bin yıllık geçmişimize dair bilgileri çıkarıp verdi. Türk dil kurumu bizi daha önce Arapça ve Farsça`nın ayrıcalıklı olduğu dünyadan çıkarıp en güzel dilin Türkçe olduğunu öğretti bize. Fakat Atatürk`ün bence tam istadiği bu değildi. o bize bu dünyada medenileşmiş muhassırlaşmış, refah, mutlu bir ülkenin yolunu gösteriyordu. O yolda bazı aşamalar vardı ve çok başarılı ilerliyordu. Fakat ömrü yetmedi veya yettirilmedi.
Benim açımdan zamanında Kürt dilinin yasaklanmış olması Türk tarih kurumunun ve Dil kurumunun bu halkı ve dili hiçe saymış olması hatadır.
Eee? napalım bölelim mi? Saçmalamayın!! niye bölünelim? bak dünyanın en güçlü devleti Amerika. Neden? çünkü bünyesindeki çok farklı kültürleri bir bünya altında tutmayı becermiş ve 1. Dünya savaşına neden milliyetçiliği modernize edip Amerikan milliyetçiliği haline getirebilmiş. Amerikan milliyetçiliği nedir? Tam tamına Osmanlı cemaatçiliğidir. aidiyettir. her insanın bünyesinde bir yere ait olma duygusu yatar. Bu ülkedeki herkes buraya aittir. hatta zamanında göçe zorlananan Rum, Ermeni bile geri gelmelidir bu coğrafyaya. Dünya haritasına bakın burası heryerin merkezindedir. Batı ve Doğu herşeye açıktır. Bu ülke birlik olmalı. Kürt, Türk, Laz diye ötekileştirilmemeli. tabi ki insan keldi kültürünü, dilini korumalı. Kürtçe dışında Lazca, Çerkezce, hatta Rumca bile korunmalı. Çünkü Rum Yunandan farklı. Rum bu coğrafyadan türemiştir. Yunan Yunastandan.
Şu an Singapurdayım. Burada anadil ingilizce fakat; halkın %80`i Çin asıllı, diğerleri Hintli ve Malay. O yüzden tramvayda alışveriş merkezlerinde herşeyin 4 dilde açıklaması var. Çin mahllesi, Hint mahallaesi gibi kendi kültürlerinin yoğun olduğu yerler var ve bunlar devlet desteği ile oluyor. Ama sorarsan hepsi "Singapurlu". Bizde de böyle birşey olabilir. Kürt dili, Laz dili, Süryani dili ve dini gibi diğer dillerin dinlerin kültürlerin varlığı kabul edilebilir ve insanların kendi kültürünü yaşamalı sağlanabilir. Okullar zaten açılmayı planlanıyor ve TV kanalları var.
Bunun dışında özerklik gerektirecek bir durum yok zaten çok benzer kültürleri yaşıyoruz. İnsanlar özgürlüğünü elde ettikçe sorun zaten kalkar.
PS: Ben bu ülkede adam öldürmekten ve uyuşturucu kaçırmaktan başka bir işe yaramayan PKK`nın kafası yıkanmış ve başka bir şekilde inandırılmış aşırı idealist Kürt gençleri dışında sempatizanı olduğunu görmedim. Pkk ve Kürt siz yapmasanız bile çevremde hatta oldukça entel olduğunun sanan kişiler tarafından bile çok özdeşteştiriliyor. bunu yapmayalım.
Biliyorum çok yazdım ama eğer yazım hakkında yorum yapacaksanız lütfen tamamını okuyunuz.


2012-08-03 18:58:20
  • Offline
M. Hakan ÖZCAN yazınız
50c3ntsercan ağbabaAvatar

M. Hakan ÖZCAN yazınız için teşekkür ederim. yazınıza katılıyorum.


http://www.sercanagbaba.blogspot.com "Yardım Etmek Can Yakmaz"
2012-08-03 19:13:17
  • Offline
  • Erkek
buyrun size herşeyin cevabı
soneday7Soner ÇakırAvatar

buyrun size herşeyin cevabı
http://video.haberturk.com/haber/video/kurt-askerler-suriyeye-boyle-gecti/64305


https://www.facebook.com/3detasarim - 3dsmaxtr.blogspot.com www.lycinteraktif.com
2012-08-03 21:38:17
  • Offline
  • Erkek
Teröristlerin yeni ismini Kürt
3ddesigner3d designer

Teröristlerin yeni ismini Kürt Askerler koymuşlar .Bakalım zamanla daha ne görecez :D Herkes herşeye güzel cümle kuruyor.Başarılı buluyorum zekalarını ama.Şeytan da çok zeki ona bakarsak ::) f16 uçak ortalarına bomba atsa mükemmel bir görsel şölen olurmuş .Neyse geç olur ama güç olmaz..


2012-08-03 21:49:57
  • Offline
  • Erkek
Binlerce insanı, testip edemeyecek
soneday7Soner ÇakırAvatar

Binlerce insanı, testip edemeyecek kadar, donanımsız değiliz.. Hâla anlamıyor pek çok insanımız. Bize kalsa, TSK`ya kalsa, vurup yıkacak ama başka eller, var, elliyorlar bizi :)

ve şuanki halimizi farklı şekilde anlatan bi karikatür :) 


https://www.facebook.com/3detasarim - 3dsmaxtr.blogspot.com www.lycinteraktif.com
2012-08-03 23:06:53 Edit:2012-08-03 23:07:47
  • Offline
  • Erkek
Konu sapmasın...
orhanyılmazOrhan yılmaz demirciAvatar

KÜRT-TÜRK Kavgası değildir yaşanılanlar! Kıyamete kadar var olması gereken bir gerçek var ortada...

Dünyayı birileri almış avcunun içine oynuyor!

BU KUTSAL TOPRAKLARDA BU SAVAŞLAR DEVAM EDECEKTİR...

Gönül isterki bitsin biran önce... Olaylara yukardan bakalım...

DÜNYAYI YÖNETENLER; MASONLAR ve “GİZLİ BARON”

''Çok uzar bu konuda, yormayalım kimseyi...''

 

 


orhanyilmazdemirci@gmail.com
2012-08-04 00:25:08
  • Offline
  • Erkek
Biz Sizi Kavimler(milletler) olarak
ETezerErgin TEZERAvatar

Biz Sizi Kavimler(milletler) olarak Yarattık ki, Babanızı Bilesiniz. (Ayet-i Kerime) Millieytçileri veya Faşist olarak adlandırdıklarınızı suçlamadan önce aman ha dikkat!!! Günaha girmeyin bu Kutsal Ramazan gününde...
İyimserlik güzel birşeydir. Kardeş olmak güzeldir. Hepimiz Kardeşiz demekte güzeldir. Aslında Kardeşiz. Zaten Kimsenin Kürtlere veya Tatarlara dediği birşey yok. Biz Vatanımıza Saldıranlara Karşıyız. Kim olursa olsunlar bu onların derdi...


ErginTezer02@gmail.com Sadece Hak Edenlere ...
2012-08-04 02:26:31
  • Offline
  • Erkek
Allah türkiye TR3d ye
firketeyılmaz bağıran

Allah türkiye TR3d ye kalmadı. Çoğumuz bilgimizin olmadığı konularda o kadar çok laf ediyoruzki...işkembe-i kübradan... Bilgizi fikir olmaz. OLana ne denir size bırakıyorum.


Söylediklerinize dikkat edin; düşüncelere dönüşür. Düşüncelerinize dikkat edin; duygularınıza dönüşür. Duygularınıza dikkat edin; davranışlarınıza dönüşür. Davranışlarınıza dikkat edin; alışkanlıklarınıza dönüşür. Alışkanlıklarınıza dikkat edin; değer
2012-08-04 08:50:59
  • Offline
  • Erkek
Tartışmak ve Konuşmak olmaz
ETezerErgin TEZERAvatar

Tartışmak ve Konuşmak olmaz ise, İletişim olmaz. İletişim olmaz ise savaşlar olur. "Sen sus, Anlamazsın" demek de ne demek ? "Biz Sizin Anlamanız için yeterince kolaylaştırmadık mı?" (Ayet-i Kerime)


ErginTezer02@gmail.com Sadece Hak Edenlere ...
2012-08-04 10:50:32
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!