Genel Konular : İŞGAL

son yazılanlara bakılırsa bu
tsnipertayfun torunogluAvatar

son yazılanlara bakılırsa bu zoka cevre muhendıslerı odası tarafından yutturulmus gözüküyor..

http://ismailagahaber.wordpress.com/2012/03/19/turkiyenin-madenlerini-yabancilar-isliyor/

turkıyedekı ozellestırmelerde dıkkatınızı cekerım "zarar edıyoruz" pahallıya mal edıyoruz" "zaten bunun dunya pıyasasındakı yerı zayıf" gıbı onceden bu tıp bılgılerle(!) halkımız uyutulur pardon aydınlatılır...

cunku buna tepkı olusmaması ıcın once mal degersızlestırılır..

tepkı verenler halk destegı bulamasın dıyee..
hele hele odalar ve bakanlıga baglı kurum-kurulus,medya kuklalarının pardon yazarlarının köse yazıları hiç cıddıye alınmamalıdır..

bu maden su an ıcın pıyasada henuz etkın degıl bılıyoruz..ama 20 yıl sonra 30 yıl sonra kullanıma gırecek bır madenı senden almak ıcın adam beklermı?


senın tarlan sanayı bolgesı olduktan sonra sen satarmısın?

bu yatırımlar sımdı yapılıyor kı degerınden kat be kat ucuza alınsın.sen de dekı zaten degersız bır madendı...


bu işleyiş seklı son akp donemınde ozellestırılen 700 farklı tesıs ıcın hep aynı sekılde yapılmıs olmasına ragmen hala bunu anlayamıyorsak vay halımıze....

turkıye madenlerını,tesıslerını,lımanlarını gerı almalıdır..
kendı urettıgı,kendı ıstıhdam ettıgı ve kendı ıhrac ettıgı bır devlet yapısına gırerse (örnek çin) buyuk devlet olur..aksı takdırde tarlaları kapıs kapıs satılan köylerden farkımız kalmadıgı gıbı sattık ıyıde yaptık der çayımızı yudumlarız..(ama o çay lipton olur canım)


tayfun torunoglu
2012-08-03 10:06:00
  • Offline
  • Erkek
türkiyede bor üzerine yapılan stratejiler
tsnipertayfun torunogluAvatar

yazıdan alıntıdır.
"Rio Tinto’nun kendi açıkladığı bilgilere göre elinde en fazla 20 yıllık bor rezervi kalmıştır. Boron’daki yataklarda açık ocak işletmeciliği yapma imkanı kalmadığı, kapalı ocaklardan yapılacak üretimin de oldukça pahalı olduğu bilinmektedir. Rio Tinto Arjantin’deki bor yataklarından üretimi durdurmuştur.

ABD ise üretime en fazla 10 yıl daha müsaade eder ve kalan bor rezervini stratejik rezerv ilan ederek üretimi durdurur.

Bu durumda Rio Tinto/US Borax’ın önünde iki çözüm bulunmaktadır. Ya yeni bir bor rezervine sahip olacak ya da bor madenine alternatif bulacaktır.

Yeni bir bor rezervine sahip olabilmesinin en kestirme ve etkili yolu Türk bor madenlerine sahip olmaktır ya da pazarlamasını tamamen kontrol altına almaktır. Rio Tinto ile aynı sermaye grubuna dahil olup, Eti Holding’den bu güne kadar hiç bor almamış ya da çok az bor ürünü almış diğer şirketlerin ihtiyaçlarının çok üzerinde taleplerle gelmesi sürpriz olmayacaktır.

Yüksek miktarda ve uzun süreli bağlantılarla ürün talep eden yeni aracılar ortaya çıkacaktır. Böylece US Borax/Rio Tinto’nun üretimden çekilmesi ile doğacak boşluk kendi çıkarlarına uygun olarak doldurulacaktır. Bu uğurda nasıl mücadele ettiği, lobisinin nasıl çalıştığı kamuoyu tarafından bilinmektedir.

Bor madenlerinin özelleştirilmesi için yeniden girişimlerde bulunacaklardır.

Bunun için akla hayale gelmedik yollara başvurmaktan çekinmeyeceklerdir.

Bor madenine alternatif ürün geliştirme hususunda yoğun bir çalışma yürütülmektedir. Trona madeninin bor yerine kullanılması için çalışmaları halen devam etmektedir. Owens Corning’in borsuz fiberglas üretme çabaları ve deterjan üretiminde borun trona ile ikame edilmesine yönelik gayretler ancak bu şekilde anlamlı hale gelmektedir.

Rio Tinto son yıllarda ABD’de trona işletmeciliğine başlamıştır.

US Borax firması Owens Lake Operation adlı kuruluşa ortak olarak trona üretimine girmiştir.

IMC Chemical kanalıyla dünyanın ikinci büyük trona üreticisi olmuştur. 1993 yılından bu yana Beypazarı trona madenlerinin işletmeye açılmasını engelleme gayreti içinde olmuştur. Bu yatırımı engelleyemez ise kendisi kontrol altına almak istemektedir. Trona’nın en çok tüketildiği Avrupa’ya en yakındaki tek doğal soda yatağının Türkiye’de olması bu cevheri stratejik hale

getirmektedir.Rio Tinto’nun Arkasındaki Güçler



Alman ve İngiliz firmalarının ortaklıklarının arkasında, Rothschild, Oppenheimer ve Goldschmild ailelerinin Frankfurt kökenli aileler olmaları yatmaktadır. Daha sonra İngiltere’ye göçen bu ailelerin soyağaçları 1600’lü yılların başında Oppenheimer ailesinde birleşmektedir. 1700’lü yılların sonunda Rothschildler daha güçlü olmuşlardır."



yazının tamamı için:

http://www.enerji2023.org/index.php?option=com_content&view=article&id=285:kueresellemenn-madenclktek-amral-gems-ro-tnto-ve-bor-pazari&catid=7:goerueler&Itemid=18



tayfun torunoglu
2012-08-03 10:20:42
  • Offline
  • Erkek
ilgili örgütün en üst
melkor_Erkan YILDIRIMAvatar

ilgili örgütün en üst düzey yöneticisi olan yılan efendi bugün tehdit etmeye devam ediyor "şemdinlideki operasyonlar durdurulmazsa bölgede (Güneydoğu Anadoluda) savaş çıkartırım, ortalık kan gölüne döner" şeklinde. Burdanda ilgili kişilerin ne kadar halkını düşündüğünü halkların kardeşliğine ne kadar önem verdiğini siz anlayın.

http://www.stargazete.com/guncel/karayilan-mudahale-olursa-savas-acariz/haber-653946


MODO, rhino
2012-08-03 10:24:27 Edit:2012-08-03 10:29:47
  • Offline
  • Erkek
tayfun bey lütfen gelişmiş
fikirsanatsaim demirci

tayfun bey lütfen gelişmiş ülkeri inceleyin.hangisinde devlet zarar ediyor.bizde ise devlet ne zaman bir işletme açsa sürekli zarar hep zarar.zarar ise senden benden gidiyor karşılanıyor.

"hele hele odalar ve bakanlıga baglı kurum-kurulus,medya kuklalarının pardon yazarlarının köse yazıları hiç cıddıye alınmamalıdır"
gibi saçma bir söz bugüne kadar hiç bir odaya kayıt olmamanızdan ve bilgisizliğinizden kaynaklanıyor sanırsam.tmmob odası hakkında ne bilginiz varda atıp tutuyorsunuz.sizin tek amacınız yıllardan beri süre gelen ulusalcı söylemleri devam ettirmek.fikir sahibi olmadan bilgi sahibi olmanızı öneririm.


2012-08-03 10:25:53
  • Offline
  • Erkek
copy-paste ile olmaz
fikirsanatsaim demirci

copy-paste ile olmaz bu işler tayfun bey o zaman ben bunun tersi yüzlerce söylem var buraya copy-paste edeyim ve böylece doğrular bunlar olsun.rio tinto firması hakkında gerçekten bilgisiniz yok şuanda adamaların demir alüminyun ve bakır ürettiklerini bilirdin.ki bu adamlar dünyanın en büyüğü idi ama bir zamanlar:)


2012-08-03 10:34:49
  • Offline
  • Erkek
Bor ile ilgili bilinmesi
gasiyanDevrim ErdalAvatar

Bor ile ilgili bilinmesi gereken bir şey tonunu 500 dolara sattığımız boru işleyip bize 5000 dolara satıyorlar.Her türlü kaybediyoruz.anlayacağınız.

Bilmediğiniz bir şey daha yıllar önce adnan menderes in imzalamış olduğu bir anlaşmayı Bu hükümet yenilemiştir.
Açacağı ve çıkartacağı her yeraltı madeni için Amerika ya haber vermek durumundadır.

İçimi acıtan bir durum daha biz madem süper bir güç olduk,harika bir ekonomimiz var,her şeyin en iyisi bizde.Düşen uçağımızı biz neden çıkartamıyoruz.Elin Amerikalısı çıkartıyor.

Ülkemizin nasıl çepeçevre sarıldığına ve kuşatma altında olduğuna bir küçük örnek vereyim.

Benim ceviz ağaçlarım var dededen kalma,özel aşılı bir ceviz(yumruk büyüklüğünde olur ve kabuğu incedir)Belirli dönemlerle alıcılar gelir.Anadolu da küçük bir kasaba,iki yıl önce birden bir telefon bozuk Türkçeli biri aradı.Adam israil den arıyormuş cevizlerime talip olup fiyat teklifi veriyor.Dedim numaramı nereden buldunuz.O bahçenin benim olduğunu o bahçedeki cevizlerin özelliğini nasıl öğrendiniz.Adam bunlar sorun değil dedi.

Adamların yaptığı araştırmayı edvanteri siz düşünün artık.koca dünyadaki küçük bir karıncayı bile bulabiliyorlar.


www.dvamimarlik.com
2012-08-03 10:38:51
  • Offline
  • Erkek
devrim bey bunlar gelişmişliğin
fikirsanatsaim demirci

devrim bey bunlar gelişmişliğin bir göstergesi değildir.kaldı ki biz gelişmekte olan ülkeler sınıfındayız.air france uçağı düştüğünde de aynı ekip ve denizaltı yer tespiti ve çıkarma işlemi yapmıştı.o tarz denizaltılardan dünyada 6-7 adet var.yani çok zaruri durum olmadığı sürece her devlette bulunması gereken birşey değil.ki ucuz hadi aldık oldu bitti denilecek kadar da basit birşey değil.öncelik sırasında sanırım gerilerde.


2012-08-03 11:00:11
  • Offline
  • Erkek
devrim beye katılıyorum..
tsnipertayfun torunogluAvatar

devrim beye katılıyorum..

avrupa bırlıgı kelımesı bır ara hergun televızyonda yuzlerce kez zıkredılırken hatırlarsanız wıkıleaks skandalı ıle bırlıkte medyada yer alan bazı köşe yazarlarının ab turkıye temsılcısıne attıkları maıllerde " bızım su 20 bın dolar nıye hala bankaya yatmadı "turunde serzenişlerinın açığa cıkması ve hatta hala bu adam(!) ların anchorman olarak medyada söz sahıbı olmaya yüzsüzce devam edebılmelerı....
bu bıle halkın uyutuldugunu gostermezmı?

o cevızı ta ısraılden gorenler senın ulkende senın farkında olmadıgın degerlerını senden benden daha ıyı gorup ondan ıstıfade etmezlermı?
fatih bey;
bugun ancak kendı kendıne yetebılen ve uretım fazlasını satabılen ulkelerın guclu olduklarını görüyoruz..
bu ulke ıle bırlıkte,ortadogu ve ortaasya da yer alan petrol,maden...vs degerler ıcın tum bu stratejık mucadele verılmektedır.karsı cıkan lıderler dıktator ılan edılmekte,ulkeler basta medya olmak uzere,içeride var olan yada sonradan yerlestırılmıs işbirlikciler ıle bırlıkte o ulkelerde kaos yaratılmakta,halklar uyutulmakta,ozellestırmelerle globalızmın endustrıyel sılahları olan fırmalar ıcerıye sokulmakta ve somurulmektedır.
turkıyede acılan tesısler zarar ettırılıyor(!) zarar edıyor dıyemezsınız.

bu ulkede kendı ıcınden hıcmı ekonomıst yetıstıremıyorkı kemal dervış gıbı bır adamı dısarıdan getırttı dıye sorarım..nedense bu zıhnıyet bır de savunulmakta...bakın o donemın borcları hala odenmektedır..
bugun bu köşebaşları tutulmuştur.ve orada ıyı nıyetlı ınsanların barınma şansı kalmamıstır.
copy/paste den dolayı elestırılmem konusuna gırmeyecegım.ben sıze bu cografyada yer alan madenlerımıze yonelık surdurulen somurge harekatının basında bulunan fırmaların kımlerle ortaklıgının bulundugunu ve o fırmalarında hangı ulkelere kaynak aktardıgını ıfade etmek ıstedım...ama sız bunu anlamak dahı ıstemedınız,saglık olsun...

bakın

mıras yedı mantıgıyla bugun refah ıcınde olsanız bıle gelecekte bu sekılde yasayamazsınız,malınız dağ olsa bıter bır gun...ulkenınde ıcınde bulundugu durum budur...tarım ulkesı ıken gdo tohumları ıthal edıyorsak burdan cıkarın işte ne demek ıstedıgımı...


tayfun torunoglu
2012-08-03 11:15:34
  • Offline
  • Erkek
Kürt - Türk davasına
pescadorserkan toydemir_1985Avatar

Kürt - Türk davasına bir bakış getireyim.

Necminin yazısına karşılık diyorum..

Kürt`ü anlıyorsunda TÜRK`ü mü anlamak zor geliyor...!

Çok basit bi anlatımı var..

ALmanya, italya,fransa,arjantin,brezilya,vs.vs.vs. bu ülkelerde doğmuş büyümüş insanlar. Kendilerine ne diyorlar!!!!!!

ben almanın , ben fransızım, ben arjantiinim, ben brezilyalıyım. ben oyum buyum şuym.

Sizin gibi öz vatanını doğdupu toprakları red edip. Çok büyük bir marifetmiş gibi. Kendi özerkliğini kurmaya çalışmıyor. İhanet etmiyor...

Yav, siz hayallerle beslenin, bu ülkenin bu dinin kaderi zaten yazılmış çizilmiş. Boş ahkam kesmenin anlamı manası yk!

Burası türkiye.

TÜrk toprakları dır. Burada hem fikiriz dimi.

Siz kendinizi bu ülkeden soyutlaştırmak istiyorsanız bu sizin sorununuz.

Türk milleri size ayak uyduracak değil..

Azınlık olarak siz uyduracaksınız.

Yani yaşadığınız yere ayak uyduracaksınız. Uyduramıyorum diyorsanız. Kaos yaratmak yerine, gidip yaşayabileceğiniz topraklar bulun. Ama insanları rahat yataklarında rahatsız etmeyin. Buna hakkınız yok.. Sonuçta kimse kimse aman aman muhtaç değil. Türk milleti kendine yeter. Dışardan gelene de kapısını açar. AMa dışarıdan gelen ihanet ederse o zaman olmaz işte...

Arkadaşlar. TÜrkiye`de doğduysanız ve Kimliğinizde T.C yazdığı sürece Siz türk vatandaşısınız.. BU böle biline...!!

Kendi varlığını, yaradılışını inkar edene zaten hangi gözle bakılacağınız hemen hemen herkez bilir.

Allah aşkına , soykırım, faşistlik.

Konu siyasetten , davranış yaşayış biçimlerine geldi. saptırdınız gene . Neyse, buna da bir örnek vermeliyim...

Kürt aşiretlerinde ben anlamam, evlilik çağında kızlara yapılan onca eziyet zulüm bunlar nasıl insan ahlakı...! Ya kızı alacaksın, annesine babasına ablasına kime göre adet neyse işte. para takı veriyorsun.

Yav bu kızını o adama satmak değilde nedir.. Ver bakalım devlet memuruna vermezler. Neden çünkü para gelmez. buda sizin yaşam biçiminiz..

Bİraz ağır oldu. Ama lütfen..! araştırın araştırın araştırın....

copy paste le bu işler yürümüyor...

Burası TÜRKİYE...! burada ne cengaverler geldi gitt. Bu insanların yaptıklarını göz ardı etmiyorum, edemem. Çünkü yaptıklarında insanları zora sokacak herhangi bir işlevi yok...

Bu yüzden Kardeşim... Kendiniz Aykırı görmek istiyorsanız buyurun KÜRT olarak itilip kakılın... o zaman... bunu siz diyorsunuz.

Ama nedense.. turizmde, taşımacılıkta, pazarcılıkta, mağazacılıkta, yemek zincirlerinde. kürt dediğiniz aslında doğu güneydoğu asıllı vatandaşlarımız yan. bunlar var başlarında... siz neyin ceremesinden, soykırımında, eşitsizliğinden bahsediyorsunuz, affedersiniz ama kalkıpta, güneydoğu, doğu İstanbul`un imkanları ile yaşamayaı beklemesin, bu imkansız, hiç bir il beklemesin. coğrafi bakımdan tutun, yerleşim planına kadar bu şuan olanaksız. Bunda kimsein bir suçu yok..!



Kardeşim insan kendini geliştirmeli, her şeyi başkalarından beklemememi, armut piş ağzıma düş yok böyle bir olay...

Offf,, boş beleş konuşuyorsunuz. Ağlayasım geliyr. Bumu yani diyorum Bumu..

``Doğduğu, büyüdüğü vatanını, halkını, bayrağını, dinini, inkar eden`` Hain`dir..


Serkan Toydemir
2012-08-03 11:17:32
  • Offline
  • Erkek
ÜLKEMİZDE BULUNAN YABANCI MADEN
tsnipertayfun torunogluAvatar

ÜLKEMİZDE BULUNAN YABANCI MADEN ŞİRKETLERİ

1) Rio Tinto

2) BHP Billuton

3) US.Boraks

4) Alcao New Mont

5) Anglo Amerikan Corporation

6) De Beers

7) Pheps Dodge

8) Western Mining Corporation

9) Bp. Shell

10) Normandy

11) Amoco

12) White Mining

13) Gold Field

14) Magnesit A.S.

15) Omya

16) Anatolia Minerals Development

17) Odysses Resources

18) İnment Mining Co.

19) Noranda

20) Compagnie İnternation

21) Cominco Resources İnt.

22) Richard C. Moores

23) Autin İnvestment

24) Anglo Gold

25) Kinross

26) Eldorado Gold



elalem kar üstünde kar yaparken bizim,bu fırmalara ikram ettıgımız yerlerı işletemeyecegımızı savunan türkün türklüğünden süphe duyarım....



tayfun torunoglu
2012-08-03 11:40:10
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!