Genel Konular : İŞGAL

3d designer isminizi bağışlasanız
maxkemalkemal DEMİRTAŞAvatar

3d designer isminizi bağışlasanız daha medenice olur. necmi beye, söylediğiniz gibi medenice eleştiride bulundum. kendisi cevaplayabilir. bu konuda fikrinizi sormadım. ayrıca " Zaten bence sizler gibiler bu tarz önemli konuları geyiğe vurup,halkın uyumasına yardımcı oluyor" diye söylemek ne haddinize. bu konuda sizin gibi klavle yarıştıranlardan değilim bizzat hayatımla bu işin içindeyim. o nedenle bırakta söz söyleme hakkımı da kullanayım.


2012-08-01 22:15:06
  • Offline
  • Erkek
maxkemal; yanlız forumda her
3ddesigner3d designer

maxkemal; yanlız forumda her konunun bir başlığı ve konuşulma konusu var. Dikkat ettiysen konular farklı farklı. Yazdıklarınızı tekrar okuyun kendi yazdıgınızı bile anlayamıyorsunuz o halde. Neyse tartısmaya girmek istemiyorum ikili tartışmaya dönmesini sevmiyorum sadece fikirlerimi beklirtiyorum çıkıyorum.. ancak siz fikir belirtmek yerine başka yönlere konu çekiyorsunuz ondan anlam veremedim.

``klavye yarıştıranlardan değilim bizzat hayatımla bu işin içindeyim`` şeklinde cümle kurmanızı anlayamadım.Bizlerde hayatımızla bu işin içindeyiz ancak siz fikirlerinizi belirtirseniz bizde anlarız neyin içindesiniz neyin değilsiniz..Sadece konuyu dağıtıp başka yöne çekmekle sizin neyi içinde olduğunu kimse algılayamaz burda.İyi günler.


2012-08-01 22:24:21
  • Offline
  • Erkek
"``klavye yarıştıranlardan değilim bizzat
maxkemalkemal DEMİRTAŞAvatar

"``klavye yarıştıranlardan değilim bizzat hayatımla bu işin içindeyim`` şeklinde cümle kurmanızı anlayamadım.Bizlerde hayatımızla bu işin içindeyiz ancak siz fikirlerinizi belirtirseniz bizde anlarız neyin içindesiniz neyin değilsiniz.."

bu işin ne olduğunu anladıysan sorun yok.
sizinle tartışmaya niyetim yok çünkü tanımıyorum. belki tartışan değil anlaşan birisinizdir.
hoşça kalın


2012-08-01 22:32:38
  • Offline
  • Erkek
Konuya hiçte dışarıdan olmayan
gasiyanDevrim ErdalAvatar

Konuya hiçte dışarıdan olmayan biri olarak bakıyorum.Doğu bölgesini de( çok iyi biliyorum.Hem iş dolayısıyla çok zaman geçirdim) hemde pkk denilen şerefsizleri de(askerde uzun süre haşır neşir olduk şerefsizlikleriyle)
kimse bana bu ülkede kürtler eziliyor demesin.Çevrenize bir bakın,önce meclise bakanlara bir bakın bakalım kimlerden oluşuyor.Türkiyenin en zengin adamlarına bakın.kürtlere özgürlük diye bağıran adamların hangi aşiretten hangi ağa veya çocukları olduğunu da görürsünüz.
Diyeceksiniz ki geçim zorlukları var fakirler.yemin ederim eşek gibi çalışıyorum onlardan daha fakirim.
Elektrik,su parası ödemezler yakıtı devlet ödüyor.okuyan kız çocuğuna 150 erke çocuğuna aylık 100 lira veriyorlar.ayrıca çocuğu ücretsiz yibo(yatılı bölge ilköğretim okulları) lara alıyorlar ve bütün masrafları kıyafete harçlığıa kadar devletten.Herşeyin en güzeli iyisi orada.Kısaca sizden benden zenginler.

Bu arada kimse beni faşistlik ayrımcılık yapıyor sanmasın.Ben bu ülkede yaşayıpta bu ülkeye saygı duymayanlara sinir oluyorum.Sevmiyorumda.
bağımsızlığım yok diyen kürtler bizden daha özgür bu ülkede üniversitede okurken çalışalım biraz para kazanalım diye pazarda limon tezgahı açtık,daha açarkenle bir 2-3 kişi geldi sonra 10 -15 oldular.bingöl lü değilsek duramazmışız burada.itiraz ettik.arkadaşta 2 bıçak yarısı benim kafada yarık kalçada bıçak yarası.ben kendi ülkemde o kadar özgür değilim anlayacağınız.

Hani sürekli şehit veriyoruz ya onun nedenini de söyleyeyim buradan.dağda teroristle karşılaştınız.teslim ol demek zorundasınız ilk başta yok demeden ateş açtınız.içlerinden bir tanesini de sağ yakaladınız.direk mahkemeye diyor teslim ol demediler,ateş ettiler.o ekipteki bütün subay ve ast subaylar hapis cezasına çarptırılıyor,maaş ve rütbe cezası da eşantiyon.Anlayacağınız hep ilk ateşi onlar açtığı için veriyoruz şehitlerimizi,basında ayrı bok.9 askerimi şehit verdim ben Lice`de ne haber oldu ne bir şey.15 tane kelle aldık(başka bir şey demek gelmiyor içimden).adamlar 30 bin araçla cenaze düzenledi.Bu demek değil ki oradaki herkes böyle kesinlikle buna katılmıyorum.Orada canla başla teröre karşı duran binlerce insan var.
Nasıl bizde gariban fakirin çocuğu ölüyorsa,emin olun onlarda da öyle,insan oğlu yine cahilliğinin kurbanı oluyor.Baştakiler canlı insanlarla satranç oynuyor.

Konuyu çok dağıtıp farklı yerlere çekiyorum.çokta doluyum bu konuda sinirden cümlelerimi toparlayamıyorum.Şırnak ta ki evlerin işgal edildiğine inanmıyorum.onlar zaten akrabalarının evlerinde.Bizim askerimizde elinde 1970 den kalma çalışmayan tüfeklerle onların peşinde,yine ölüm yine ölüm.
dağda geçen onca zamanımda tek öğrendiğim şey ölümün sağı solu olmuyor.
kucağımda canım veren Çanakkaleli Onbaşı İbrahim in son sözleriyle,
HAKKINIZI HELAL EDİN,VATANNNNNNN


www.dvamimarlik.com
2012-08-01 23:02:51
  • Offline
  • Erkek
3dDesigner. Belki Ben
serkankserkan K

3dDesigner.
Belki Ben o şekilde algıladım , Belkide dısarıdan okuyan biri için gerçekten sert ama Senin için normal olabilir.

Ama benim Asıl demek istedigim Savunmaya veya Atak yapmaya yonelik bir konusma yerine yapıcı , olumlu , pozitif bir konusma yapmak daha iyi olur..

Bunu Burda yazı yazarak anlatmam cok zor ama. Şöyle bir ornek verim
Sana Kendini Savunan ama seni haksız yere cıkaran bir insana nasıl bir tepki verirsin

birde Kendini savunmayan Karsınındakinide haksız yere koymayan ama Doğru konusan bir insana nasıl bir tepki verirsin..



2012-08-01 23:03:56
  • Offline
  • Erkek
serkank; ``Sana
3ddesigner3d designer

serkank;

``Sana Kendini Savunan ama seni haksız yere cıkaran bir insana nasıl bir tepki verirsin?`` diye sormussun.Cevap vereyim;

Hoş karşılardım.sonuçta haksız olabilirim yanılıyor olabilirim herkes hata yapar toparlar.karşı tarafın dediklerini irdelerim kendimi eleştirirdim.Sonra mantıksız geliyorsa halen yine eski fikirlerimle devam ederdim.

Yanlız sana birşeyler söyleyeceğim ama sana hakaret etmek için söylemeyeceğim bunu.Buna inandığım için söyleyeceğim. Sen bence burda yazılanları,dönen olayları,gerçekleşen zihin çatışmalarını,davaları ve bir çok değeri göremiyor,anlayamıyor ve farkedemiyorsun.Tek takıldıgın şey bunların dışındaki farklı öğeler..Gerçekten bunları farkedemiyorsan ve anlamıyorsan verdiğim linkteki videoyu izle.Ondada anlamadıysan bana değil genele karşı fikirlerini yaz,sonra herkes okusun senden ricam.İyi günler


2012-08-01 23:13:57
  • Offline
  • Erkek
Siyaset
drekonNecmi DemirkeserAvatar

Bundan bir yıl kadar önce güncellediğim site kuralları. Okumayanlar için tavsiye ederim.
http://www.tr3d.com/kurallar/din-siyaset/

Lütfen birbirinizi kırmayın.

biraz empati, bolca saygı istiyoruz.

smiley 22


Game maker
2012-08-01 23:45:09
  • Offline
  • Erkek
Konuyu neden silmediğime gelince,
drekonNecmi DemirkeserAvatar

Konuyu neden silmediğime gelince, sadece saygıdan ötürü. iki kişinin asabi tavrından ötürü tüm mesajları silmeye gerek yok. Bunca insan sayfalarca yazı yazıyor ve seviyesini korumaya dikkat ediyor.

Bu siyasi bir konu değil. Ülke meselesi, Ramazanı, bayramı kutladığımız gibi şehit haberlerini de yazarız bu forumda. Kurallara bakarsanız bunun yasak olmadığını görürsünüz. Sadece siysetçilere lanet edenler dikkat etsinler diyorum. işte o yasak.

Siyasetçilerin adı olmadan sitemiz daha temiz kalacaktır. Siyasetçiler kendileri ülkeyi kirletiyor olsalar da aslında kötü bir niyetleri yok, herşey tamamen duygusal. Hepsi çocuklarının, torunlarının geleceği için. Kim istemez oğlunun holding kurmasını. Kim istemez 15 yaşında ferrari sürmeyi.

Ben istemem, o ayrı konu.

 

Memleket isterim,
Gök mavi, dal yeşil, tarla sarı olsun,
Kuşların, çiçeklerin diyarı olsun.

Memleket isterim,
Ne başta dert, ne gönülde hasret olsun,
Kardeş kavgasına bir nihayet olsun.

Memleket isterim,
Ne zengin fakir, ne sen ben farkı olsun,
Kış günü herkesin evi barkı olsun

Memleket isterim,
Yasamak, sevmek gibi gonuldan olsun,
Olursa bir sikayet olumden olsun!!!

Cahit Sıtkı Tarancı


Game maker
2012-08-02 00:01:54
  • Offline
  • Erkek
SedData1 bu ülke içeriden
gasiyanDevrim ErdalAvatar

SedData1 bu ülke içeriden de dışarıdan da Türkiye dir.Bu toprakta yaşamak isteyenİN dinine diline ırkına bakmaz kimse,bu ülkeye saygı duyan herkesi severiz biz.bir Laz`ıda başkakan yaparız,bir Kürd`ü de cumhurbaşkanı,kimse kimseye sormamalı ne dinini ne ırkını,sadece insanlığa bakılmalı,özerklik isteyenler özerkliğin olduğu bölegelere gidebilirler.bu ülkenin ekmeğini yiyip,vergisini kullanıp,imkanlarını kullanıp,hiç bir şey vermeden bedavadan yaşamak olmaz.

SEN İNSAN OLARAK BİR BÜTÜNSÜN,ORGANLARININ ÖZERKİK İSTEDİĞİNİ DÜŞÜN,KALBİN O GÜN ÇALIŞMAK İSTEMEDİ,YADA ELLERİN NE OLUR.BİR DÜŞÜN.NE ELSİZ BİR BÜTÜN OLUNUR NE KALPSİZ..


www.dvamimarlik.com
2012-08-02 00:31:16
  • Offline
  • Erkek
din
drekonNecmi DemirkeserAvatar

Herkes Ferrari sürsün tabi, isterse uçak sürsün, gemi sürsün.

Fakat o araçları alırken kimin hakkını yiyor buna bakmak lazım. Tabii 15 yaşında ehliyet alamadığı için araba süremez o ayrı konu. Polis yakaladığında ceza yazamaz o da ayrı konu.

En sevdiğim olay pırlanta satışıdır. Bu ülkede cep telefonu lüx ürün sayılır %18 kdv + özel tüketim vergisi alınır, pırlanta ise vergisiz satılır.

Yasaları değişirsen herşey mübah olur.

Ben de lafı severim: Doğru bin tane, gerçek bir tane. Herkesin doğrusu kendine güzel.

 


Game maker
2012-08-02 00:34:28
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!