Genel Konular : İŞGAL

Wikileaks
osenverOsenverAvatar

Ülke imkanlarının kullandırılması;

abd ankara büyükelçisi robert pearson’ın, 22 mart 2003’te washington’a çektiği telgraftan:

“akp’den seçilmiş tayyip erdoğan’ın davranışlarından büyük rahatsızlık duyulmaktadır. erdoğan güçlü bir müttefikimizdir. generallerin bu tutumu amerikan menfaatlerinin korunması açısından engelleyicidir. orgeneral hilmi özkök’ün sadakatli duruşu sahiplenmelidir.

muhalif orgeneraller org. hilmi özkök’ün çizgisine itiraz etmektedirler. tayyip erdoğan’ın siyasi kavrayışı ve bölge ülkeleri ve türkiye içindeki yüksek orandaki halk desteği kalıcı desteğe dönüşmesi, mutlak destek olarak değerlendirilmelidir. erdoğan kendisine desteğin devamı halinde, abd’nin bir müttefiki olarak ortadoğu ve ırak dahil olmak üzere türk hava sahasını, kara ve demir yolları ile mersin ve iskenderun limanlarını kullanımımıza açacağını taahhüt etmektedir. zaten zaman içerisinde bu imkanların büyük bölümü gerçekleşti. bölgedeki hava hareketimize yeterince katkı sağlandı. ancak türk ordusunda üst rütbeli subaylar tarafından sürekli olarak engellenmek istenmekteyiz.

amerikan menfaatlerine karşı çıkan org. aytaç yalman, org. şener eruygur, org. çetin doğan, org. hurşit tolon, org. fevzi türkeri, org. tuncer kılınç, org. yaşar büyükanıt, genelkurmay başkanı org. hilmi özkök’ün emir ve talimatlarına uymadıkları gibi, org. hilmi özkök’e her an muhtıra verebilirler. bu bakımdan değerlendirildiğinde güçlü bir medya grubunun oluşturulmasına acilen ihtiyaç duyulmaktadır. bu ihtiyaç acilen giderilmelidir. bu konu recep tayyip erdoğan ile paylaşılmış olup, gereğinin değerlendirileceği hakkında olumlu değerlendirmelerin yapıldığı ve yapılacağı teyidi alınmıştır.”


http://3dilimkurgu.wordpress.com/ ***
2012-08-03 12:28:19
  • Offline
  • Erkek
bilgi
drekonNecmi DemirkeserAvatar

Pescador < Bahsettiğin "cahil halk" Kürt olmakla ilgili değil ki. Doğuda halen başlık parası veren köyler var. Görücü usulü evlenen milyonlar var.Bunların büyük kısmı evleneceği kişiyi seçme özgürlüğüne de sahip değil. Bunun Kürt olmakla ilgisi yok ki.

Yalnız şöyle ilgisi var, doğudaki halk aşiret ve diğer güçler tarafındna ezildiğinde "Devlet suçlu" diyerek saldıracak yer arıyor. Doğru mu yapıyor derseniz : "devlete saldırıyor olsa doğru " derim, ama yoldaki öğretmene, polis servisindeki kadın ve çocuğa saldırıyor, konudan habersiz askere saldırıyor. Tabii Ankara'ya gidecek kafası olmadığı için, öğretmen=devlet zannediyor. Biraz aklını kullansa öğretmene tavır almaz. Ankaraya kim gidiyor, aşiretin başındaki kişiler. Onların derdi ise cahil halkın problemleri değil. Daha çok kendi çıkarları.



Diğer bir konuya bakarsan, tecavüz davalarında hepimiz televizyonda, gazetede gördük. 12 yaşında kız 20 adam tarafından taciz ediliyor ve hakim "kız gönüllü" bu sebeple kimse suçlu değil diyor. Bu hakim cahil değilse nedir.

Cahillik: yaş farketmez. Eğitim seviyesi farketmez. Gelenekleri, batıl inançları doğru kabul edip hiç sorgulamadan uygulamak değilse nedir. Bunu yapan hakim olursa halimiz nice olur.


 

Öncelikle elinde yetki olanlar tarafsız bakmayı öğrenecek, kendi çocuğundan önce vatandaşı düşünmeyi öğrenecek. Yöneticiler bunu öğrenmediği sürece özerklik ilan etmeyi bırak Ülkeyi 80 parçaya bölseniz, her biri ayrı ülke olsa, yinede her parçanın başındaki derebeyi tarafından zulüm göreceksiniz.

Bugün belediye başkanları çaldığı gibi o zaman derebey'leri çalacak. Millet vekili veya onun çocuğu çalacak, memuru aşağılayacak,  yetkisi olduğu anda karşıdaki herkesi küçük görecek.

Sorun sistemde değil, esas sorun para'yı seven ve egosu için herkesi çiğneyen zihniyette.

En baştakinden en alttakine kadar tüm öneticilerde önce bu EGO sorunu çözülmeli.


Game maker
2012-08-03 13:11:07
  • Offline
  • Erkek
Tamam bende bundan bahsediyorum..
pescadorserkan toydemir_1985Avatar

Tamam bende bundan bahsediyorum.. Kürt olarak adlandırılan azınlık halk, cahilliğini devlete bağlayamaz da ama. kimse kimseyi cahil yapmaz, cahillik kendine olan özgüveniniin oturmamasından doğar... Öğrenemez, korkar korktukça etrafa saldırır. Kaçmak ister yolda giden masumu öldürür. Ama bunu yapan kimler. Kürt diye adlandırlan azınlık..

Bakın, tekrar söylüyorum Türk halkı gelip te kimseyi itmez, türk halkı, kol kanat gerer. bizim görgümüz, haysiyet ve onurumuz buna bağlıdır..

Ama şu gerçek te açıkça belli ki, kürtler çok kolay bir şekilde israil,fransa,amerika,ingiltere,yunanistan,hollanda, ülkeleri tarafından o kadar çok kullanıldı ki , o kadar çok isyan bayrağı çekmeniz için sizlere psikolojik eğitim veril di ki, Bu bilnmiyordu. 10 sene öncesine kadar. Ama artık insanlar kör değil..

Şu an doğuda, batıda, kuzeyde,güneyde, kargaşa çıkaranlar asıl kürtlermi, değil,, Kürtlerin içlerine yerleşikleşmiş olan artık nasıl hitap ederseniz,, teröristler, ajanlar, askerler, psikologlar, avukatlar, hakimler, doktorlar, en üst seviye eğitim görenler. Bunları hepsinin planı

Türkiye`yi yanlız bırakmak. bu yanlız bırakmak 700 yıldır süren bi strateji ama 2013 e geldik hala işe yaramadı..

Ama bu kürtlerin de kendilerine bir devlet kurmak istedikleri gerçeğini değiştirmiyor...

Ayrıca kendi devletini kurmak istiyorsanız.. Başka topraklara gidebilirsiniz.. Ama Türkiye`de değil.. Türkiye `yi bölemezsiniz..


Serkan Toydemir
2012-08-03 13:36:24
  • Offline
  • Erkek
Türkiye bölünmedi, bölünemez, ay
soneday7Soner ÇakırAvatar

Türkiye bölünmedi, bölünemez, ay şöyle olmaz böyle olmaz diye kendinizi avutun. 2012 haritalarını inceleyin, kurdistanı bi görün konumu nerde. Büyük israili bi araştırın, planı nerede. Suriyenin büyük israille anlaşmazlığını bi araştırın..

Hep böyle kulakdan dolma sözlerle konuşuyor bazı arkadaşlarm, isim vermek istemiyorum, ama 1 kişinin isimini vereyim, SedData. çok boş konuşuyosun açıkcası (tartışmak için söylemiyorm)


Kürt sorununa bende bi yorum yapayım. BDP`ye verilen oylar, Türkiye`de nekadar PKK`yı desetekleyen olduğunu ortaya koydu, bu ülke koynunda yılan besliyor, hemde 2 yüzlü yılanlar. Türke türküm diyip, Kürde kürdüm diyen yılanlar. BDP Kurdistannı resmileştirip ülkeyi bölme peşinde, PKK`da Kurdistanlıyım demeye başladı artık kendine. Yanı, devletimizin milletimizin, ana karargahlarına sızmışlar artık, varyansın gerisini siz düşünün.

Ülkemizdeki, seçme ve seçilme özgürlüğünü, lehlerini kullanıyorlar. Ben ömrümde çok kürtle tanıştım ettim, çoğu iyiydi azı kötüydü, ama hepsi bdpliydi, hepsi, ırkçıydı.. 2 yüzlü yılan diye tabir ettiğim türden..

Yani, Türk olarak ben, her nekadar Türkiye ve Türklerin geleceğini ve onurunu gururunu istiyorsam, onlardada aynen bu duygular beyinlerine yerleşmiş..

Şuanda çalıştığım yerde çalışanlar ve patronlarm hepsi kürt. 2 kişi burda Türk`üz. ve resmen ayrımcılık hadsafada. işe 2dk geç kalsam laf yerim, ama kürd işci 1-2 saat geç kalsa ses seda yok.

Kusura bakmayın ama, ülke çokta bölündü, ülke çoktan yenildi, ülke çoktan ezildi. Bi bakın etrafınıza, lan bi savaşa gireceğiz, savaş meydanında tatbikat yapılıyor,araçların hızı test ediliyor. Lan hiçmi bilmiyorlar,ellerindeki şeylerin kıymetini, bumulan Türk Silahlı Kuvvetleri, tirilyonlarca dolarlık malzeme alıyosunuz hani nerdelan? , özelliklerini kıymetini bilmiyosunuz, şunu bunu aldık diye hava atıyoruz, askeri listede sıra yükselincede GÜÇLÜ ORDU GÜÇLÜ TÜRKİYE diyoruz, e hani gücümüz? 3000 tane kıro Türkiyeyi ele geçiriyo be

Bi savaş çıksa, bu türkiye yenilmezse bende adam değilim, şerefsizim önde gideniyim.
Subaylar astsubaylar,askerler dahil,hiç birinin ülke umrunda değil, hepsi nöbette uyur, ne adam gibi görev yapılır ne adam gibi öğrenilir.
Askerliğini Ankara Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Ana Karargahında yapmış bir kıdemli asker olarak, bu şeylerin beynini görmüş biri olarak..TÜRKİYENİN SONU GELDİ... diyorum ve bitiriyorum..



konudan konuya atladm ama idare edin

edit ve şimdi yine Türk olduğum için ayrımcılıktan laf yedim... Ben bu kürtlerin ta.............hepsi aynı, kürt türk kardeştir diyenlerinde hepsi yalancı.. çok şey gördüm, ama emin olun bu söz doğru değil ..

"Memlekette, elbet doğru dürüst insan Kürtler vardır, onlar için bu sözlerim geçerli değildir.."


https://www.facebook.com/3detasarim - 3dsmaxtr.blogspot.com www.lycinteraktif.com
2012-08-03 15:07:46 Edit:2012-08-03 15:34:59
  • Offline
  • Erkek
Doğru güzel, ama çaresizleşmiş
pescadorserkan toydemir_1985Avatar

Doğru güzel, ama çaresizleşmiş bir vatandaşın serzelenişi gibi konuştun..

Bak, ringtesin, karşındaki rakip güçlü seni yavaş yavaş bitiriyor. Sen napıcaksın teslim mi olacaksın??

ANtranörün sana geri, çekil diye yenilgini mi haykıracak ??

Hayır, yenebilirsin, yeneceksin, sen daha güçlüsün, daha hiçbir şey bitmedi. Der dimi??

Buda aynın şey, korkutuğumuzu,çekindiğimizi vs vs göstermemeliyiz.

onlar hayvan olarak ölmeye daha da yaklaşsınlar, ama tekrar ve tekrar söylüyorum.. Ben ülkemden umutluyum! ülkemin insanından umutluyum! Ben hiç bir zaman TÜrk kanı taşıyan halkımızdan şüphe duymadım..

Sende duyma soner.. Ama dediklerin doğru!!! Ama insanların güvenini kırmaktansa, güvenlerine yanındaki kardeşinin de özgüvenini aşılamak fena olmaz.

Soner bu arada mail atmadın hala:)))


Serkan Toydemir
2012-08-03 15:17:04
  • Offline
  • Erkek
@Serkan. ben bu avutma
soneday7Soner ÇakırAvatar

@Serkan. ben bu avutma saçmalığına inamıyorum. Farkındaysan biz hep geçmişimizle avunuyoruz, övünüyoruz gururlanıyoruz-ki bu devirde şuan gururlanıp avunacak birşeyimiz yok. Anca Türk tarihinin güzelliğine sığınıyoruz,benim soyumm burdan diyoruz.

Hep geçmiş, ama şimdi devir okadar değiştiki. Teknolojide lider olan, artık savaşı kaZanır, artık, tankla tüfekle savaş kazanma devri gitti.Namazla niyazla inançla kudretle savaş kazanma devri bitti. Artık şerefiszlik yapıp savaş kazanma devri başladı..Pisikolojik savaşlar başladı, zihinsel, savaşlar. Nükleer savaşlar.. Hala osmanlı, hala Atatürk devrindesiniz, hala yıllarca aynı sözlerle avunuyorsunuz. Haarp projesini hiçmi duymadınız iklimleri kontrol eden deprem yaratan şeyi. Yeni Dünya Düzenini hiçmi bilmiyorsunuz..

BÜTÜN BU YENİ NESİL GLOBAL DEŞİFRE PLANLARDA TÜRKİYE`NİN YERİ YOKKKKKKKKKK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

uyanınla, öldünüz...kürt türk tartışın siz hâla..



iş güven kırma değil, güven yerinde olsa ne olacak, tirilyon dolarlık ccephanelerle 3000 kıroyu yenemiyorsak, israille, suriye ile nasıl çarpşıcaz,,hele amerikayla? türkiyenin madenlerini, milyarlarca dolarlık müchevelerini, borlarını, torlarını bu saydığım düşman ülkelere yediriyorsak, insanımızı, milletimizi kendi irademizle bölüyor ve eziyorsak..
BU ÜLKE BİTMİŞ DEMEKTİR..


https://www.facebook.com/3detasarim - 3dsmaxtr.blogspot.com www.lycinteraktif.com
2012-08-03 15:28:59 Edit:2012-08-03 15:30:51
  • Offline
  • Erkek
Arkadaşlar,illuminati ismini duydunuz mu
3ddesigner3d designer

Arkadaşlar,illuminati ismini duydunuz mu hiç? Bazı kişiler Amerikayı filan düşman sanıyor.Gerçek düşman gözle görülmeyendir..Gözle görünen düşman ne güçlüdür ne de gerçek düşmandır.Bu aydınlanmışlar tahmin edilenden çok daha güçlüler.Çünkü bunların gözle görülmeyen askerleri ve maddi güçleri ve aşırı büyüklükte zekaları var.Dünyada şu anda petrol bile önemli değil bırakın boru .çünkü ztn bu güç şu anda petrolü ele geçirdi.Bora filan gerek yok para basar alır zaten boru.Şimdi tek sorun toptak almada.Biz dünyanın merkezindeyiz,topraklarımız çok önemli bir coğrafyada.Buraya saldırmak çok güç oldugu için başka türlü oyunlar oynamaya calısıyorlar.Ama yinede hüsran yaşıyorlar.başarmalarıda mümkün değil.Bazıları da özerkliği destekliyorum ama bölünmeyi desteklemiyorum diyor.Lütfen çelişkili konuşmayalım.Birazcı k tarih bilgisi olsun konsuurken.Özerklik filan hayal.Eğer ki öyle bişey olursa ozaman resmi savaş çıkar diye düşünüyorum


2012-08-03 15:32:02
  • Offline
  • Erkek
Soner, birde, Ergenekon,
pescadorserkan toydemir_1985Avatar

Soner, birde,

Ergenekon, ve şike davaları= yankının kesilmesinde en büyük etkendir... ve orta doğu projesinin asıl adımları o günlerde atılmıştır..

Psikolojik savaş en büyük silahtır! Ve Devletin başındakiler o baskıyı öyle bir kurdular ki, insanlar kör oldu, O kadar rütbeli yakalandı da ne oldu?

Taraf gazetesinde çalışan bi muhabirin yaland olan ifadeleriyle başlayan sürec!

Ne oldu neden bu kadar olay çıktı nedeni de şu? O insanlar ne kadar çok olay la suçlanırsalar, doğru yada yanlış, tutuklu yargılanma verilecekti. ve Elleri kolları bağlanmış olacaktı Ama., Gaye buydu?


Ama bizim tv başındaki gazete başındaki halkımız ne yaptı, hHmmmm suçlularki oradalar. İşn özüne inemediniz dimi??

Alın size özü?

Soğuk savaş dedikleri olay!!! güneydoğuyu unutun gitsin... oradaki halkı çocukları unutun gitsin. ÖYlemi ?? Çoğunluğun kurtulması azınlığın yok edilmesimi gerekiyor bunların içinde,, 60-70-80 li insanlar hamileler, gaziler, yetimler, sakatler, engelliler, çocuklar var bu azınlığın içinde..

Bunları oraya terk edip orada bi soğuk savaş başlatma çabası Militarizm değilde nedir.


kim bunlar peki .. R:T:E A:G F:G


Serkan Toydemir
2012-08-03 15:32:13
  • Offline
  • Erkek
he
ereen2Eren KayaAvatar

Ülkeyi bıraktınız Dünyayı kurtarmaya başladınız.

Sahi burası ne sitesiydi !


2012-08-03 15:35:37
  • Offline
  • Erkek
HAKKARİ deki Mehmetçiklerimizden:
ETezerErgin TEZERAvatar

HAKKARİ deki Mehmetçiklerimizden:

Bu yazdığımı okuyan herkesin bunu paylaşmasını istiyorum bizler Hakkari Şemdinlide görev yapan uzman çavuşlar olarak tüm arkadaşlarım adına yazıyorum temmuzun 23 ünden itibaren çatışma devam ediyor ve ana kuzuları can veriyor o.çocukları köyün içinden bizlere ateş açıyor ama bizim yetkimiz yok yerleşim yeri olduğu için karşılık veremiyoruz versem de suçlu oluyorum benim ülkemin yasaları beni haksız buluyor buradan sesleniyorum paylaşın ve yayın bu acı gerçekleri yeter artık yeter 2 kardeşimizi daha verdik toprağa neden ne için vatansa vatan ama kendi vatanımın yasaları beni suçlu buluyor.

VE TELEVİZYONLARDA GEÇEN HABERLERDE 1000O BİN ASKERLE OPERASYONUN DEVAM ETTİĞİNİ SÖYLÜYORLAR AMA ALAKASI YOK ŞUAN 350 KİŞİYLE MÜDAHALE EDİYORUZ 3 TANE ÇAPULCUYA PAPUÇ BIRAKACAK HALİMİZ YOK SIKINTI KÖYÜN İÇİNDEN ATTIKLARI İÇİN BİZİM KÖYE ATMA YETKİMİZ YOK ŞU DA BİLİNSİN Kİ ADI GEÇEN YİĞİTLER KÖYÜNÜN HEPSİ TERÖRİSTTİRRR....

...
Bu gün 3 Ağustos :(


ErginTezer02@gmail.com Sadece Hak Edenlere ...
2012-08-03 15:38:27 Edit:2012-08-03 15:41:03
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!