Genel Konular : İŞGAL

Pkk
kurtbayram kurtAvatar

Pkk bir terör örgütüdür ve haklı hiç bir amaca hizmet etmemektedir, tek bir amacı vardır, terör. Pkk`yi terör örgütü olarak tanımlamayanlar ve onlara destek verenlerde, 30 yıldır akan kandan ve harcanan milli servetten sorumludur ve suçludurlar. Yazık ki uygar, evrensel, insancıl olduğunu söyleyen bazı insanlar hala kürtle-Pkk sorununu ayırt edemeden, sözde doğunun geri kalmışlığı, ezilmişliği üzerinden prim yaparak kendilerini haklı göstermeye çalışıyorlar. İçinde yaşadığın ülkenin askerine, polisine, memuruna, bayrağına, karşı silahlı mücadeleye kalkışacaksın, sokaklarında anarşi çıkarıp kamu mallarına saldıracaksın, kendi haritanı çizip, kendi teşkilatını oluşturacaksın ve bunun ismi ne olacak? ezilmiş halkın mücadelesi mi? Yok canım...
Dünya ne onurlu insanlar gördü; kimisi açtı ama gururluydu, belki bazısı zorda kaldı, kendi için, ailesi için çaldı ama ülkesine karşı savaşmadı. Kimisi haksızlığa uğradı, hakları gasp edildi, belki bunun için hapis yattı, sitem etti, belki kendisine haksızlık edenleri öldürdü, bu ferdi bir hesaplaşmadır ama ülkesine karşı, bayrağa, askere karşı savaş başlatmadı. Kısaca haksızlığa karşı mücadele etmek farklıdır, eline silah alıp bayrağa, askere, ülkeyi bölmeye, toprak alıp ülke kurmak için savaşmak başkadır. Bazı kürtler müstesna ama bütün pkk lıların asıl amacı budur. Bunu ben söylemiyorum, onlar söylüyor.
Bu ülkede bırakın doğuyu, batıda bile doğudan daha kötü yerler var, sadece kürtler değil, binlerce insanımız işsiz, geçim derdinde olan, sağlık hizmetlerini ve giderlerini hastane yanıbaşında olmasına rağmen sağlayamayan binlerce vatandaşımız var, üniversite yanıbaşında olmasına rağmen oraya adım atamayan binlerce gencimiz var, sadece kürtlere ait mesele değil bunlar. Ve böyle sorunlarımız var diye elimize silah alıp, dağa çıkıp ülkeyi yıkalım, yeni bir devlet kuralım diye savaş mı açmamız lazım. Böyle bir durumda olsa olsa, devleti yıkmak, bölmek için değil, hakkını aramak için demokratik yollarla mücadele gerekir. Dışarıda slogan atıp,parasız eğitim, iş istiyorum diye polise karşı direnmek başkadır, eline silah alıp dağa çıkmanın adı başkadır. Meseleleri iyi analiz edebilmek lazım.


http://www.maryab.com
2012-08-02 04:46:32
  • Offline
  • Erkek
Sabah sabah habere gel..
dream_designerAhmet KABAKBAŞAvatar

Sabah sabah habere gel.. Şimdi çıkıp da bana kürt halkı özerklik istiyor demesin kimse. Özerklik isteyenin kim olduğu gayet açık.. Benim hiçbir kürt arkadaşım nedense özerklikten bahsetmiyor, hepsi de ben Türk`üm diyebiliyor bu adamların.. Neden sınırlar çizmek için bu soysuzların peşine takılıp gidiyor ki insanlar??

http://gundem.milliyet.com.tr/sinirda-500-terorist-goruntulendi/gundem/gundemdetay/02.08.2012/1575256/default.htm


21 Volts Creative
2012-08-02 08:11:03
  • Offline
  • Erkek
Daha durun ya! Aş
firketeyılmaz bağıran

Daha durun ya! Aş ısınmadı bile. Sizse muhabbeti kaynatmışsınız. Altına ateş verirken üstünden de suyu eksin etmeyinki laflar heba olmasın.
****
Herkez kendini tanımlamakta özgürdür. Bu tanımlamadan dolayı (ahlaki olmadıktan sonra) kınanamazlar.
*****
Konu şemdinli işgal altında denmiş....

yani kusura bakmayın ama bu lafa sadece halt yemişsiniz derim. Bu topraklar üzerinde binlerce yıldır onlarca milletin, kavmin gözü olmuştur. Her zaman gelmişlerdir. Bizde onları mezarlarında ağırlamışsızdır. O kadar misafirperveriz yani!!!! PKK veya aralarında iran ajanları vs vs... Dağlar taşlar size kucak açmış bekliyor. O kadar seviyorki sizi hemen içine almak istiyor. Allah razı olsun Türk askerinden bu misafirlikte dağa taşa yardımcı oluyor.

Birde anlamadığım olay şu. Sanki iktidar bu adamlara gelin şunu şunu yapında savaşalım demişte onu eleştiriyorsunuz. Daha ne yapsınlar adamlar ya. Terörler mücadele konusunda mükemmel bir işbirliği ile PKK ya tarihi kayıplarını yaşatıyorlar. bilgi değil ama şuna nerdeyse eminim.. Bu itlerin kaybı açıklananların çok üstünde. Şimdi iktidar bunları bozguna uğrattığı içinmi suçlanıyor. Ha bu arada iktidar yandaşı falanda değilim. Terör gibi bir konununda sadece iktidarın gayretleri veya becerisizlikleri ile yürütülemeyeceğini bilirim.


Söylediklerinize dikkat edin; düşüncelere dönüşür. Düşüncelerinize dikkat edin; duygularınıza dönüşür. Duygularınıza dikkat edin; davranışlarınıza dönüşür. Davranışlarınıza dikkat edin; alışkanlıklarınıza dönüşür. Alışkanlıklarınıza dikkat edin; değer
2012-08-02 08:51:08
  • Offline
  • Erkek
Firkete haburda mahkeme kurup
gasiyanDevrim ErdalAvatar

Firkete haburda mahkeme kurup pişman değilim diyenler serbest bırakan,pkk ile pazarlık şerefsizlik diyip oslo da mit elemanları ile pazarlık yapan,şehitlerimize kelle diyen,sıfır şehit varken binlerce şehit sayısına çıkartan hükümetten bahsetmiyorsun herhalde,baktılar şehitlerimize halkın tepkisi çoğaldı,haber yaptırmıyorlar.tek tük terorist ölürken birden 30-40 olmaya başladı ama inanmamanı tavsiye ederim.
Ayrıca özerklikten bahseden kişiler için,öncelikle doğudaki aşiret,tarikat ve ağalık düzenini değiştirmelerini tavsiye ederim.özgür değiliz diyen kişiler zaten özgür değiller.


www.dvamimarlik.com
2012-08-02 09:25:46
  • Offline
  • Erkek
Son zamanlarda (son 5-6
TuncAxoyTunç AksoyAvatar

Son zamanlarda (son 5-6 yıl) dış politikada kazanılmış bir zafer var mı?

Politikanın zaferi mi olur gibi bir laf etmezsiniz umarım.

Yürütülen dış politika; Türkiye`nin, iktidarın elinden amerika`ya tam teslimiyetinin resmidir. Bir çok iktidar gelmiştir para sömürmüş, kişisel çıkarlarla kesesini doldurup gitmiştir. Ama yeri geldiğinde terör elebaşını bir emir ile yakalatmış yeri geldiğinde sınır ötesi harekat yapmıştır. Ben sağcı veya solcu değilim. Bu yüzden bir çok insan sadece yanını görebiliyorken ben önümü çok da iyi gördüğümü düşünüyorum.

Burada gündemdeki siyasetçilere karşı yazılmaması Necmi kardeşimizin özel ricası diye yazmak istemiyorum ama benim de görüşüm fikrim budur.

Benim de Adıyaman`da başıma bir şey geldi. Askerle beraber yaptığımız gönüllü yeşillendirme çalışmasında (üniversiteli & mehmetçik el ele) adıyamanı ağaçlandırmaya gittik. 200 öğrenci 20 günde milyonun üzerinde ağaç diktik. Şehir merkezine indiğimizde önümüze çıkan bir kaç kendini bilmez "niye geldiniz" dedi. Biz de insan gibi cevap verip ağaç dikmeye geldiğimizi söyledik. Karşılığında "ağacı biz de dikeriz defolun" cevabını aldık =) Buna şaşırıyor muyum? Hayır. O adamın aklı ile daha fazlasını söyleyemeyeceği açık zaten. Ancak şu görülmeli. Güney Doğu bölgesi kendini gelişmeye kapattı. Bir çok arkadaşımızın yazdığı gibi Türk`lere yapılmayan bir çok ayrıcalık onlara tanınıyor. Neden? Çünkü orası savaş bölgesi. Bu bölgeye bunun ne kadar zarar verdiğini dahi sorgulayamayacak insanlar bunlar. Sorgulasalardı zaten bu savaş çoktan bitmişti. Dolayısı ile ben burada gerçekten bir özerklik mücadelesi olduğunu bile düşünmüyorum. Türkiye`nin bu savaşta verdiği kayıplar ve maddiyat ile çok ciddi ilerlemeler sağlanabilirdi. Peki bunu kim ister? Türkiye! Kim istemez? Herkes.

Ben "din kardeşliği" olayının gündeme getirilmesini de komik buluyorum. Birinci dünya savaşında bizi sırtımızdan bıçaklayan arap din kardeşlerimizin unutulmaz Ingiliz ortaklığını hatırlatırım.


CG Artist www.tuncaksoy.com www.3danimasyon.org
2012-08-02 09:26:23
  • Offline
  • Erkek
Bu vatan topraklarında kendi
pescadorserkan toydemir_1985Avatar

Bu vatan topraklarında kendi özerkliklerini kurmaya çalışanlar Haindir,Zalimdir. Bunun başka açıklaması yok...

İnsanlar özgürlüklerini istemek için masum insanların kanlarında boğulmak zorundalar mı???
Ben dağa göndermedim kimseyi herkes kendi isteği, onlara edilen vaatler ve yıkanan hafızalar, yada ailelirini esir alarak zorlayanlar. Sizi çekti sizde seve seve gittiniz.
Bir arkadaş demiş ki, orada ki çocuklar mermi ile batıdakiler ise gameboy ile büyüyorlar. Bu arkadaşımız galiba fazla dert edinmiş. Peki çocukları bu kadar önemsiyorsan çocuk katillerinin olduğu tarafla ne işin var?
Orta doğu projesi hangi zamandan günümüze taşınmıştır? Bu soruya cevap verenin önünde eğilirim ben. Ama birde, kimler tarafından ve gerçek amaçları nelerdir. Bunları bana kanıt olarak anlatacak varsa. Bakın kanıt diyorum yani belgeli yada tarih ve geçerli belgelerle. O zaman gene diz çökücem...
İsrail çoğunluğu ile büyüyen kürtler, bunları istedikleri kadar inkar edebilirler. Ama bunu kürtler haricinde, Hristiyanı, yahudisi, Müslümanı hatta puta, budaya tapanlar bile inkar etmezken, siz niye hala inkar ederek biz HAİNİZ diye bağırıyorsunuz.
Bakın, lütfen rica ediyorum ahmet`in mehmet`in dedikleri ile gitmeyin yollara, gücünüz kudretiniz varsa alın osmanlı devletinin iç ve dış işleri parşomenlerini tek tek okuyun. Gerçekleri o zaman öğrenirsiniz. Buda imkansız.
Tahminlerle kulaktan dolma bilgilerle konuşmayınız...
Ya bu konu öle bir şey ki Yüce Kitabımız KURAN-I KERİM gibi anlayıp sonuca ulaşamayacağınız türden bir olay dır. Devlet sırlarını devletin kendi bünyesi bile o kadar kapsamlı bilmez. Taki başımızda şu an bulunanlara kadar. Onlar herşeyin sahibi oluyor artık.
Kendi planlarını gerçekleştirebilmek için, ergenekon var 28 şubat var, şike dicem ne alakası var diyecekler çıkacak. Bende yazık sana dicem.
Ben sizi yolda yürürken mağazaya, markete, kreşe çocuğunuzu almaya gittiğinizde, çocuğunuz ile parka/lunaparka/sinemaya gittiğinizde, önünüzde ölecek olan insanları gördüğünüzde o an acaba ne geçicek içinizden. Ben hemen cevap vereyim.

2 tekme atıp geçeceksiniz. İşte kürt diye savunduğunuz kişilerin yapcağı işler bunlar.

Çok önemli;
Kürt dediğiniz dedim farkındaysanız kürt demedim. Kürt diye size lanse edilenler kürt falan değil...

Kürt dediğiniz kişiler,merak ediyorum dininiz nedir.??? Çünkü ekranlarda savunduğunuz Kürtlerin dini yok! İnançsız insanlar, inançlı insanlar, ki Hangi aydayız belli , O kadar inançlısınız ki insanları öldürmeye devam ediyorsunuz. AYrıca, Bunu diyenler çıkar eminim, Türk askerleri niye öldürüyor diye, Yanıtı, Ülkesini korumak, vatanını, halkını, bayrağını, şan ve şerefini en önemlisi dinini korumak için bu olay da dinde günah değildir.

Üfff.. Sıktınız valla... Öbür tarafta görüşmek üzere...


Serkan Toydemir
2012-08-02 09:28:26
  • Offline
  • Erkek
ülkenın neden bu halde
tsnipertayfun torunogluAvatar

ülkenın neden bu halde oldugu yazdıklarınızdan aslında gayet net anlasılıyor,cunku hıc bır sey bılmeyen,bıldıgınıde dogru zanneden bıreylerden olusan bu toplumda sıkıntı hıc bır zaman eksık olmayacak..bu bır buyuk planın parcası,farkındalıgı olmayan,olayı sadece-kürt-türk eksenınde degerlendıren,hukumetıne guvenen,onları kendılerı gıbı ıyı nıyetlı sanan,oy attıgında bunun etkılı oldugunu zanneden,zamlardan vergılerden ...vs sıkıntılarıdan sıkayet ederken grev yapmayan,yapanı " daha ne ıstıyorsunuz en azından işiniz vardı" dıyen,futbol ıcın sokaga dokulurken,ulkenın en onemlı noktalarında bulunan vatanseverlerı topluca hapsedılırken,kokusmus basının sahte haberlerını cıddıye alıp manıpule oldugunun farkında olmayan,baskalarının hayatlarına gıpta edıp kusuru kendınde aramayn bıreyler olduk,oldurtulduk daha dogrusu...

bakın cıddı soluyorum...UYUTULUYORUZ...


kıssınger kım dıye anlatmayacagım arastırın bulun.yıllardır soluyor turkıye turklere bırakılmayacak kadar degerlı topraklardır..


bu hedef 1938 den berı bu ulkenın uzerınde durmakta zaten,..
daha dun gordum gazetede..

amerıkan buyukelcısı ramazan ıftar cadırında yemek dagıtttı,sempatı yaptı..kım bu adam bılıyormusunuz,?
dalga gecılıyoruz...

ucagımız vuruluyor,tatbıkatta savas gemımız,subayımıza cuval gecırılıyo,bu ulkenın degerlerı (esref bıtlıs,gaffar okkan...vs) sehıt edılıyor..tık yok.
aziz baskan hapse dusmus,ıstanbulda stad-benzınlık yakıldı...vs
(sadece bır ornek)
ama sorarsan bız 40 kısıyle 40 bın askere catısmısız tarıhte ovunuyoruz dangalakca...

evet ben red etmıyorum bız hakıkaten savascı bır gozupek bır mılletın torunlarıyız amaa....


ne oldu bıze...????

bız hala dusmanın kım oldugunu 70 yıldır tanımlayamadık...daha kotusu kardeş kardeşi sorgular,dusman beller oldu..


bakın...
bu uzun bır yol...burda sayfalar dolusu yazsam da yetersız kalır..

en azından televızyonlarda ızledıgınız haberlerın hıc bırıne ınanmayın..
neden dersenız rupert murdoch kımdır? arastırın cevabı kendınız bulucaksınız...

herseye hazırcı olmayın...

bıraz cabalayın..
çabaladıkca uyanacak,uyandıkça çabalayacaksınız..


tayfun torunoglu
2012-08-02 09:51:35
  • Offline
  • Erkek
Türkiyenin en fakir ili
nDynamic

Türkiyenin en fakir ili Giresun yada gümüşhane olacaktı hatırlayamadım şimdi ve en az suçun işlendiği şehirlerden biridir. yani açlık imkansızlıklar terore sebep olmaz. Doğuda terorün büyük bir kısmı yabancı devletler yani israil ve amerika tarafından desteklenmektedir. Doğuya yeterince yatırım yapılmadı evet ama bu başkaldırmayı gerektirmez Türkiyenin her yerinden istanbula göç oluyor sadece doğudan değil. Doğu şehirlerinin bu oyuna gelmemesi lazım. Cahil kaldık demekle olmuyor, iki günü bir olan zarardadır buyuruyor Peygamber efendimiz (sav). Çalışacaksın geliştireceksin kendini. Kuzey ırak suriye falan ,, ordaki devletlerin hepsi israil toprağı olarak görülüyor yada israil yönetimindeki topraklar olarak görülüyor ona doğru gidiliyor. Malesef özerklik oyunu ilede Kürt kardeşlerimiz oyuna geliyor. Birliğimiz bozmasınlar.


2012-08-02 09:51:38
  • Offline
kesınlıkle katılıyorum..ılk yazımda bundan
tsnipertayfun torunogluAvatar

kesınlıkle katılıyorum..ılk yazımda bundan bahsetmıstım.tarıhte en buyuk kazıgı kürtler ısraıllılerden yıyecekır dıye..
taseronluk savasıdır bugun surıyede olanlar...hatayda neler oldugunun cogu ınsan farkında bıle dııl,

bugun komsularının işgallerıne yol açan bır mılletın ılerıde ıkı yakası bır araya gelmeyecektır..

bız zaten işgal altındayız aslında zıhınlerımız bombalanıyor,dusunce sıstemımız alt ust edılıyor ve ustune de dalga gecılıyoruz..

ne yazıkkı farkında bıle degılız...



tayfun torunoglu
2012-08-02 09:59:38
  • Offline
  • Erkek
http://www.haberturk.com/polemik/haber/764190-kurtler-ile-turklerin-tarihi-firsati bunu fatih
TuncAxoyTunç AksoyAvatar

http://www.haberturk.com/polemik/haber/764190-kurtler-ile-turklerin-tarihi-firsati

bunu fatih altaylı gibi "gördüm geçirdim, kültürlüyüm" diyen bir lavuk yazarsa zaten hiç bir yere varılmaz. Başlıkta net olarak ayrımcılık ve karşı karşıya getirme durumu yok mu? Ben mi paranoyağım.

Kürtler için özel yasa mı çıkacak? Nerede eşitlik arkadaş. O zaman sen de vergini ver. Ben senin kaçak kullandığın ve denetçilerini sopalarla silahlarla kovaladığın elektriğin bedelini ödemek zorunda mıyım?

Ah ulan ah. Gittikçe adrenalin salgılıyorum. Hayırlısı.

"Ben kürtüm" diyenlerin bir çok aşamada fırsatçılık yaptıklarını düşünüyorum. Hepsine genellemeyeyim tabi illa ki istisnalar vardır ancak başka türlü tarif edemeyeceğim.


CG Artist www.tuncaksoy.com www.3danimasyon.org
2012-08-02 10:54:56 Edit:2012-08-02 10:56:57
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!