Genel Konular : İŞGAL

50c3nt; Öncelikle sana senin
3ddesigner3d designer

50c3nt; Öncelikle sana senin cümleleriden alıntı yaparak bir kaç cevap vermek isterim ancak bunun ikili bir münakaşaya gitmesini istemem.

``bu ülkede her kez e eşit davranılmış olsaydı bugün amerikadan çok türkiye kürtlerin devlet kurmasını desteklerdi`` demişssin.

Kardeş,kürtler devlet kurmayı istemiyor.Önce bu bir netleşsin.Ayrıca Türkiye bir devlet ismidir.Dikkat ettinmi ismine?TÜRKiye.Bak baş harflerini büyük yazdım belki anlamakta güçlük çekersin diye.Türkiye büyük bir güçtür.Bu güç senin sandığın kadar küçük değil ki binlerce insanın kanıyla alınmış toprakların 1m2 si bile kimseye verecek kadar aptal değildir.Yani bu ülkede herkese eşit davranılsa bile o hayalindeki olmaz önce merak etme.

``bugün orada kürtler değil de türk çoğunlu olsaydı ve özerklik isteselerdi her kez destek olurdu`` demişsin.

Kardeş,biz Türkler zaten özerklik istemeyiz çünkü bu vatan bizim zaten.Bir yanlış anlaşılma olmuş galiba :) Ya da sen çok rüya felan görüyorsun gibime geldi benim :).


``kürt oldukları için sorun oluyor.he bir de bazı arkadaşlar tüm ülkeyi kast ederek türk milleti diyip duruyor bu ülkedeki her kez türk değil kusura bakmayın`` demişsin.

Kardeş,kürt oldugu için kimse sorun olmuyor bu ülkede emin ol.Sorunu Türkler çıkarmıyor.Ama keşke çıkarabilse çıkarabilseydi böyle olmazdı.Türkler okadar kardeşce barındırıyor şefkat gösteriyor anlyıs gösteriyorki kendi topraklarında yaşayan herkese kardeş gözüyle bakıyor.Başkaları hain gözüyle bakıyorsa bu Türklerin sorunu olmasa gerek.Ayrıca bu ülkede herkes Türk değil diyorsunda,Yüce Türk milletinin sana gösterdiği şefkati ve iyiliği çok zorlama neden biliyor musun? Çünkü sen Türk kelimesinden rahatsız olduğun sürece endişe duymaya devam edeceksin.Farkındaysan forumda ve türkiyede bizler gibi bir çok Türk var.Ayrıca Türk kelimesi dünya bilir.Vatanlarıda Türkiye bilir.Vatanımız yani bizim Türkiye kardeş haberin olsun bilgilen yani konu dışında kalma.

``ben bir kürdüm ve kendime türk dedirtmem demem de``

Kardeş,Benim kürt kökenli arkadaşlarım Türküm diyor.Neden bu kadar demem dedirtmem diye bağırıyorsun nedir bu Türk düşmanlığı? Sakın bu düşüncelerin Türklerin kürtlere haksızlık yaptıgından değilde Türkleri yok etme ve Türkiye ismini silme arzusundan olmasın ? Kardeş kusura bakma ancak bu ülkede bir çok etnik grup yaşayabilir ancak bunları olması Türklerin silinmesi anlamı taşımaz.Türkleri googleden biraz araştır biraz dediğimi anlarsın. Gücünü farkedersin..

``çünkü kürt olarak doğdum ve bundan dolayı potansiyel tehlikeyim.ülkeyi bölebilirim.``

Kardeş kürt olarak doğmak nedir? :) Hangi memlekette doğdun.? Kardeş bak eğer Türkiye cumhuriyeti sınırları içerisinde doğduysan kendine zorla kürdüm ben deyip durma. Sen Türk üm de.Hiç bir şey demezler yok abi sen kesin kürtsün filan demezler güven bana.Hem Türk üm dersen senin için daha iyi olur. Devlet kurmaya filan çalışmassın.Direk hazır devlet yemek su yaşa git. Sorun yok kardeş.Çok stress yapma.Kardeş ayrıca amerikaya gittinmi sen hiç.Amerikada herkes amerikan vatandaşıyım der bunu biliyomuydun.Ama hiç biri doğma büyüme oralı değildir.Heleki birileri çıksın bi hengame olsun bize kötü davanıyosunuz biz kendi devletimizi kurcaz de bakalım basına ne geliy oorda :)


Bu arkadaşa verdiğim cevaplar aslında sorunlarımızı özetliyor.Türkiye Cumhuriyeti devletinde mutlu mesut huzurlu bir şekilde yaşamak hepimizin elinde.Bunu anlayabilmek için Osmanlıdan sonra yok olmamızı engelleyip şu anda rahat bir şekilde evlerimizde uyumamızı sağlayan Türkiyeyi kuran M.Kemal Atatürk`ün Gençliğe Hitabesini okuyarak anlayabiliriz.Kim ki onu tane tane bağırarak inanarak okursa hatta duygulanıp gözlerinden yaşlar gelirse o kişiler sayesinde huzur olur.Ama kim ki kendi özüne ihanet eder geçmişini bilmez.Yabancı güçlerin elinde bir malzeme olmayı tercih ederse o da yok olmaya mahkum olur.Şu sıralara Faşist cümlesi çok yayılmaya başladı.Vatanını seven koruyan ihanet etmeyen ve Türkiyedeki herkesi kardeş gören biz Türklere faşist denmeye başlamış.Haydi hayırlısı.Tüm faşistlere sevgiler saygılar o halde :)


2012-08-01 21:12:02
  • Offline
  • Erkek
Yıllardır bu ülke üzerinden
SpecularÇağıl GöymenAvatar

Yıllardır bu ülke üzerinden oynanıyor, siyaset yapılıyor.Yok ortadoğu`da lider roluymüş, dünya gücüymüş, güçlü orduymuş...

Bugun soykırım diyorlar.Bilmiyorlar ki biz soykırım yapsaydık orada "TEK MİLLET TEK DEVLET" bırakırdık.

Atatürk bu devleti kurarken "Kendini Türk hisseden herkes Türk`tür, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır, Laiktir" demiş.

Şimdi size soruyorum.30 yıldır bu ülkede baskıcı askerleri bahane edip Atatürkçülüğü yok ediyorlar.Atatürkçülüğü kötü olan herşeyle bağdaştırıyorlar.Bunu sadece Atatürkçülük olarak düşünmeyin, Türk kavramını yok etmeye çalışıyorlar.

Türkiyenin %50`sinin hayran kaldığı o paralı din tüccarları yıllardır bunu yapıyor.10 yıl önce bir ülke hem laik hem demokratik olamaz diyen "İMAM" şuan hapis arkadaşlarıyla birlikte ülkeyi satıyor biliyor musunuz?5 yıl boyunca yandaşlarına para basıp ülkeyi tamamen sömürüyorlar.Seçim zamanı benim balık hafızalı halkıma kömür dağıtıp oy topluyorlar.

1938 sonrası döneme bakın.Hani o baskıcı, kötü dediğiniz Atatürkçülüğün zirvede olduğu dönem.Dünyada ilk insansız uçak üretildi, yerli araba, uçak, gemi yapıldı çoğu şeyin de tasarımı tamamlanıp yeterli imkan olmadığından üretime geçirilmedi.Sonra noldu tahmin edin.Aynı bugunkü gibi Amerika destekli bir iktidar başa geçip:"Bunların maliyetleri fazla, Türkler bir b*k yapamazlar üstelik" diyip Amerikadan herşeyi pahalıya getirdi ekonomiyi çökertti

Bugun bir tane tamamen yerli arabamız yok.Şu kibrit kutusu Tofaşlar bile İtalyan mühendisliği izleri taşıyor.Geçen gün yandaş medya ortalığı yıktı "Yerli Uçak" diye.Kanada motorlu, İsveç tasarımı bir "Eğitim uçağı" bizim yerli uçağımız.Yerli Tank mış 3 nesil miş.Kore yapımı K2 tankının görünümü değiştirip Altay isminde üretmeye çalışıyorlar.Atak helikoptermiş 5 yıldır bir tane başarılı testi yok.

Pkk gibi dağınık bir gücün şehirlere kadar inmesi mümkünse ve onlarla çatışan polis ise güçlü ordu demeyi de bırakın.Darbe korkusundan ülkenin bütün tecrübeli generallerini içeri attıran, bütün medyayı kıskaca alan bir imam mı demokratik söyleyin bana.

Eğer göbeğine kadar sakallı asalı adamlardan hoşlanmamaksa gavurluk, din tüccarlarına karşı olmaksa gavurluk, ülkede binlerce aç varken İstanbul`a 5 milyar dolara cami yaptırmaya karşı olmaksa gavurluk, gavurum kabul ediyorum.

O çok sevdiğiniz müttefikimiz dediğiniz Amerikan amcalar sizin başınıza Pkk`yi açtı.Körfez savaşından çekilirken bile bile cephanelerini orada bıraktılar, İran`da şahı devirdiler, Kıbrıs Barış Harekatından sonra bize Ambargo koymayan tek ülke Libya liderini, ülkeyi zenginleştiren, eğitim seviyesini arttıran ve bir tek kişiyi bile aç bırakmayan bir lideri devirdiler.

Kürtler o bölgeyi manzarası için mi istiyor?Bugun Tayyip`in bize işlemeye izin vermediği ve kelepir fiyatına bütün bor madeni rezervlerini Şeker bank üzerinden Amerikaya sattığını herkes biliyor.

Kim besliyor bunları?Bugun Ak47`yi, RPG`yi dağ eğitimini size sokakta öğretmiyorlar.Bizim ordumuzda ise bir acemi eğitiminden çıkmış er, elinde 1975 yapımı G3, 72 yapımı hurda F16 filosu, baş düşmanı İsrail`e modernizasyona gönderdiği F4`ler var.

Bir ara bir afiş vardı.Çok hoşuma gitmişti."Ya sev ya s*ktir git !"Türkiye kendini Türk hisseden, ecdadını bilen insanlarındır.Para için çarşafa giren inşallah maşallah diye konuşan insanların değil!.


http://cagil.cgarena.com/ http://www.turbosquid.com/Search/Artists/CagilGoymen
2012-08-01 21:24:01
  • Offline
  • Erkek
bu formun siyasallaşması üzüntü
maxkemalkemal DEMİRTAŞAvatar

bu formun siyasallaşması üzüntü verici. konuyu açan arkadaş saçma sapan gazeteci bozuntularının manipüle ettiği haber üzerine yapılan tartışmalar formdaki kürt Türk kardeşlerimizin bir birini kıracağı seviyeye geliyor malesef yönetici düzeyindeki arkadaşlarımız siyasi görüşlerini bu mevzuda beyan ederek olumsuz katkıda bulunuyorlar.

yıllarca görevim gereği doğuda bulundum ve tamda konuştuğunuz kouda sıcak çatışmalarda dahil uzun yıllar burada görev yaptım. ama öyle pkk 9 gündür işgal etmiş demek tam bir provakasyondur. orda görev yapan asker ve polisimize haksızlıktır. sıcak yataklarınızdan ayrılmadan güneydoğu hakkında ahkam kesmekten vaz geçin.
bu ülkeye kendiniz bir iyilik yapmak istiyorsanız bırakın üstünüze vazife olmayan işlerde ahkam kesmeyi. üzerinize vazife olan işleri en iyi şekilde yapın o yeter.
pkk ile doğrudan mücadele eden birisi olarak Kürt kardeşlerimizi üzmekten vaz geçin. bu kimsenin hakkı değil.

belki biraz sert oldu ama zaman kardeşlik zamanı nolur herkes bunun için çabalasın


2012-08-01 21:27:14
  • Offline
  • Erkek
yorum yazdım çözümüde yazayım.Herkesin
3ddesigner3d designer

yorum yazdım çözümüde yazayım.Herkesin zihniyetinde yer edemese de bir gün ederse işte ozaman bütün sorunlar çözülecek.Türkiyeye saldıramayacağını bilip içeriden çökertmeye çalışan yabancı dinsiz grupların maşası olmaz.Bu videodaki cümlelere bağlı kalmak aslında en büyük çözümdür bana göre. Bütün dostlara selamlar.

http://www.youtube.com/watch?v=41YVkTdSYNc


2012-08-01 21:28:00 Edit:2012-08-01 21:28:09
  • Offline
  • Erkek
ayrıca Necmi bey şu
maxkemalkemal DEMİRTAŞAvatar

ayrıca Necmi bey şu crome tarayıcıda sitenin bir sorunu var bi el atsanda ülke için daha faydalı olursun:))


2012-08-01 21:28:19
  • Offline
  • Erkek
M.Serhat SEZGİN  ve 3dDesigner
serkankserkan K

M.Serhat SEZGİN  ve 3dDesigner arkadasım 

Bu kadar sert ve Kendini savunan bir açıklama yerine  

yapıcı ve olumlu bir konuşma yapmanız daha iyi olurdu. 

50Cent in yazdıklarına bakınca ona neden

Boyle bir acıklama yazdınız onuda anlamıyorum

Kemal Demirtaş Dediklerinize tamam katılmıyorum ama En son yazdıgınız Cümle çok yerinde olmus..

 


2012-08-01 21:56:00
  • Offline
  • Erkek
maxkemal; ``ayrıca Necmi
3ddesigner3d designer

maxkemal;

``ayrıca Necmi bey şu crome tarayıcıda sitenin bir sorunu var bi el atsanda ülke için daha faydalı olursun:))``

ben yazdıklarını hiç komik bulmadım.Necmi bey çok saygı değer ve her platformda herkesi sonuna kadar dinleyen fikirlerini söylemesine isteyen ve bilgili bir kişidir.Ben yazdıklarınıza katılmıyorum ,forum siyasallaştı filan deyipte asi çıkışlar yaratmanızı hiç doğru bulmadım. herkes özgürce fikirlerini yazabilmeli ve seviyeli bir şekilde yorum yazabilmeli.Bence bu google tarayıcı sorununuda bu denli önemli bir konunun altına yazmanızda hiç doğru değil..Zaten bence sizler gibiler bu tarz önemli konuları geyiğe vurup,halkın uyumasına yardımcı oluyor. çok rahatsız oluyorsanız, başlığa hiç tıklamayın bence.tıklayıp yorumları okumadan böyle şeyler yazmanız da doğru gelmedi bana.


2012-08-01 21:59:02
  • Offline
  • Erkek
Hasan abi çok güzel
reshadoHayrullah TavukçuAvatar

Hasan abi çok güzel açıklamışsın.ağzına sağlık :)


http://www.youtube.com/user/HayrullahTavukcu
2012-08-01 22:02:00
  • Offline
  • Erkek
serkank;bizler sert açıklama ypmadık,sen
3ddesigner3d designer

serkank;bizler sert açıklama ypmadık,sen öyle algıladın çünkü bizlere katılmıyorsun.Yanlız şöyle bir durum var aksi görüşlerin varsa medeni bir şekilde yaz ve bilgilenelim.Yok katılmıyorsan bu şekilde ucuz yöntemlerle bizlerin sert açıklama yaptığını söyleyip dediklerimizin hiç bir bilgi vermeden yanlışmış gibi göstermeye basitlikten başka birşey değil bence


2012-08-01 22:02:48
  • Offline
  • Erkek
sadece şemdinlimi işgal altında

sadece şemdinlimi işgal altında sanıyorsunuz şehirlerimiz çoktan işgal edildi! daha geçen gün belki alakasız gelicek ama taksimde turistleri kandırıp 3 kola için 580 tl hesap çıkaran mafyavari tipler haberi çıktı

http://www.haberturk.com/gundem/haber/763598-3-kolaya-580-tl-hesap

anlatmak istediğim şey düzenbazlık, ahlaksızlık, sahtekarlık, şiddet her türlü kötülük toplumu sarmış durumda. sınırlarımız yol geçen hanı gibi. kucak açtığımız suriyeli mülteciler hatayda kiliste klima ve buzdolabı yok diye konteynırları ateşe veriyor, polisimizi rehin alıp dövüyor, bayrağımızı indirip yakıyor ama malesef medya bunları görmezden geliyor!

benim ülkenin geleceğinden hiç umudum yok. sağolsunlar stratejik derinlik dedikleri bataklığa bizi soktular. tek bir amacım var bu ülkeden biran önce defolup gitmek. hayatımı bu ortadoğu ülkesinde harcamıcam. aslında çok şey söylemek istiyorum ama şuan kafamı toplayamıyorum. isyanla karışık kızgınlık öfke nefret.


2012-08-01 22:07:16
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!