Genel Konular : Taksim Gezi Parkı

Konu hakkındaki son mesajımda
EnqinEngin Yiğit

Konu hakkındaki son mesajımda

Konu hakkındaki son mesajımda bu olsun.

2013-06-03 17:12:33
  • Offline
  • Erkek
Sayın Engin Yiğit ,
ETezerErgin TEZERAvatar

Sayın Engin Yiğit , Fotoğraflarını gösterdiğin Camide Dün gece Saat 3 civarında olanları Keşke Canlı yayında izleseydin... Çünkü O Camii Geçici Hastane olmuştu. Ve Üniformalı (!) Militanlar içeriye Başta Gaz bombası dahil olmak üzere herşeyi atıyorlardı... Yaralıların Halini Görmeni isterdim... :(
Olay sonrası "Kimin ne yaptığı belli olmadan" çekilen fotoğraflar Tüm Gerçekleri Yansıtmaz, ki Yalan Haber Kirliliğinde Bu çok bariz...

NOT: Akşam 21 de Sokaklarda Buluşmak üzere ;)


ErginTezer02@gmail.com Sadece Hak Edenlere ...
2013-06-03 17:17:07 Edit:2013-06-03 17:21:10
  • Offline
  • Erkek
Engin evet camiye ayakkabı
gasiyanDevrim ErdalAvatar

Engin evet camiye ayakkabı ile girilmemeli ve alkol içilmemeli ama o resimde görülen bira arkadaki görülenlerde ise tıbbi alkol şişeleri gibi görünüyor.birada tıbbi amaçla kullanılmış olabilir.
şöyle düşün binlerce polis elinde silahla copla seni kovalıyor,can havliyle camiye girmişsin o an düşünemeyebilirsin ayakkabılarını çıkartmayı ki o resimde ayağında ayakkabıları olmayanlarda var.Bu resimler yapılan meşru direnişi itibarsızlaştırıp,bunlar kominist allahsızlar demeye getirip yine halkımızın dini duygularını sömürmek için.Madem o kadar düşünceli arkadaşlar camiye neden saldırıyorlar.Ayrıca o resimde görülen camii tıbbi tedavi amaçlı halkın sığındığı yer olmuştur.O camiye da Gaz bombası atmışlar.İçeride yardımda bulunan doktorların ve yaralıların hepsi göz altına alınmıştır.

Hala daha neden siyasi veya partisel bir hava verilmeye çalışılıyor.Dün akşam yürürken yanımda başörtülü kardeşlerimde vardı,yatsı namazından sonra camiden çıkıp gelen amcalarımda,Bu ülkedeki müslümanlar sadece bir partiyi desteklemiyor.Bu yapılan haksızlığı görmeyip hala daha bir şeyler yaratmaya çalışılıyorsa,Kendisine yapılan haksızlıklarda da çığırtkanlık yapmamaları lazım.
Bu son yazım,nasıl olsa kimse kimsenin görüşünü değiştiremiyor.Herkese kendi hayatı içinde mutluluklar...


www.dvamimarlik.com
2013-06-03 17:27:27 Edit:2013-06-03 17:29:57
  • Offline
  • Erkek
Ergin Hocam anlatmak istedigim
EnqinEngin Yiğit

Ergin Hocam anlatmak istedigim bu zaten o bira kutusu soradan fotoğrafı çeken tarafındanda getirilmiş olabilir hertürlü aldatmaca provakasyon olabilir.Karşıt görüşte olanlarında bu tür aldatmacalara başvurdugunu biliyoruz.

Gerçek eylemcileri destekkliyorum sonuna kadar,Hükümetide kınıyorum kışkırtıcı konuşmalarından dolayı 500 bin kişi çıkartırım nedemek ya savaşmı varda haberimiz yok?Kim ne derse desin yapacagız nedemek halkın düşüncesinin önemi yokmu.

Eger zamanında bukadar büyümeden çıkıpta tamam oylamaya sunarız ok alırsak yapılır deselerdi bugün bunlar yaşanmazdı bu manzalarıda görmek zorunda kalmazdık.

Tek dilegim direnişin devam etmesi ama kimseye zarar gelmeden hiçbir devlet malına zarar vermeden kimsenin düşüncesine saygısızlık etmeden.


2013-06-03 17:30:07
  • Offline
  • Erkek
Haklısın Engin burada polis
ozcansenerÖzcan Şener

Haklısın Engin burada polis uniformalı bazı insan kılığındaki kişilerin başlattığı vahşice eylemlerin halk arasına sızdırılmış bazı provokatörlerin karşılık vermemesi lazımdı ama elimizde olan bir şey değil maalesef.


http://www.ozcansener.com/
2013-06-03 17:35:33
  • Offline
  • Erkek
Aynı caminin dün geceki
dream_designerAhmet KABAKBAŞAvatar

Aynı caminin dün geceki

Aynı caminin dün geceki hali budur arkadaşlar. Abuk subuk resimlerle, daire içine alınmış "aha bira kutusu" diye yaymaktansa önce aslını astarını bi anlamak lazım..

21 Volts Creative
2013-06-03 17:59:13
  • Offline
  • Erkek
Bu insanlara camiye neden
dream_designerAhmet KABAKBAŞAvatar

Bu insanlara camiye neden

Bu insanlara camiye neden ayakkabıyla giriyosunuz diye sorulması ne kadar mantıklıdır?? Kaldı ki konunun devamında bahsedildiği gibi, o bira kutusunu oraya kimin koyduğu bile belli değil.. Ama orda yaşananlar olduğu gibi budur..

21 Volts Creative
2013-06-03 18:03:13
  • Offline
  • Erkek
Evet buldukları her fotoğrafı
ozcansenerÖzcan Şener

Evet buldukları her fotoğrafı çarpıtmaya çalışıyorlar şimdi de. Cami imamı bile bu insanları içeri almış bunlar hala konuşuyorlar, bilgiyi saklamaya çarpıtmaya çalışıyorlar.


http://www.ozcansener.com/
2013-06-03 18:05:28
  • Offline
  • Erkek
Selamlar arkadaşlar
drummerMurat AydınAvatar

Selamlar arkadaşlar

Uzunca bir sessizlikten sonra konu hakkındaki görüşümü söyleyip söylememek adına kendimi biraz tuttum desem yanlış olmaz şimdi tarafsız olarak yorum yapıyorum diyen arkadaşlarım kusuruma bakmasınlar ben bu hayata tarafsız fikirsiz yorum ya da eylem yapan çok az kişi gördüm. Objektif olmaya tarafsız yorum yapmaya çalışan kişilerin bile tabanında bir fikir bir taraf vardır bazen bunu göz ardı eder konuşuruz bazen de tarafımızı belli ederek konuşuruz. Farklı fikir ve taraf sahiplerinin böyle bir olayda birleşip eylem yapması sadece daha büyük bir payda da taraf olmalarındandır ki ben bunun ağırlıklı olarak siyasi olduğunu düşünüyorum.

Siyasi ideolojik ve din referanslı konuşmaların yasak olduğu sitemizde ister istemez işin asıl ucu buralara dayandığından bunlara değiniliyor. Bende biraz oralara dokunursam şimdiden affınıza sığınıyorum.

Evet bu olay bir kaç ağaç ya da AVM yapımı için değil total bir birikmişliğin verdiği bir patlama olarak görmek doğru analiz olur. Ben olayı hükümet ve karşıtlarının siyasi gibi durmayan bu platformda gene siyaset yaptığını en azından buradan nemalanmak istediklerini düşünüyorum. Sözüm doğru şekilde bu durumu protesto etmek isteyen arkadaşlarımı tenzih ediyorum.

Polisin tavrının yanlışlığına isyan eden arkadaşlarım isyanınızda haklısınız Fakat bu halk ne yanlışlar ne haksızlıklar gördü tepkiniz bu denli reaksiyon alınca haliyle arkasındaki kitle de daha hevesli ve can siperhane bir şekilde durumu savunuyor. Sonuç beraber ilerlediğimiz bu gemiye delik açmaktan başka bir işe yaramıyor. Hee diyorsanız bu geminin gittiği yolu sevmiyorum istemiyorum. Bu gemi batsın başka bir gemi ile benim istediğim tarafa doğru gidelim diyorsanız eğer demokrasilerde bu iş seçimle olur.

Benim nacizane bu olayda gördüğüm şudur; belli bir kesimin dediğinin aksine memleket elden gidiyor satılıyor bölünüyor parçalanıyor batıyoruz aksine 10 yıl önce bir kaç sene içinde dibe vuracağız şu olacak bu olacak diyen bir çok yakınım bunların içinde yeğenim (CHP istanbul gençlik kolları başkan yardımcısı) dahil şuan eh işte hükümetin bu ekonomik programı aslında bizim başlattığımız birşeydi demesi çok manidardır. geçtiğimiz bu 10 sene içindeki radikal değişimleri görmemek ya da bunun karşısında muhalif olmakta kolay iş değil doğrusu. Geçmişte bu tür eylemlere devletin yaptığı yanlışlara sesini çıkarmayan halkımız artık daha bir bilinçli ve de özgür daha güzel sesini duyurabiliyor yani sanıldığının aksine kötüye değil ben iyiye bir gidişin olduğunu düşünüyorum.

Lakin hükümet karşısındaki fikirler yek halde o kadar ses getirmediğinden yolla çıkarak artık muhalefettinde birlik ve beraber hareket ettiğini görüyorum farklı görüşlerdeki gruplar artık bir arada omuz omuza hareket edebiliyor bu da esasında güzel bir şey tabi ki her olayda olduğu gibi bunda da uç grupların olaydan nemalanmak istiyen kişilerin ekmeğine yağ sürmüyor değil her fırsatta hata kollayan karşıt görüşün eline düşen hükümet bu dayağı mecbur yiyecek.

Sevgili dostlar amacım kimseyi kırmak ya da hakkını gasp etmek değildir. Herkez eylem hakkını kullanabilir ama unutmayın hepimiz diğerimizin hakkını savunduğu ölçüde medenileşiriz ve de ileri gidebiliriz o yüzden savunduğunuz şeyleri beğenmesem de hakkınız olduğu için bunu sonuna kadar kullanınız...

Sevgiler Saygılar...


Mr. Rendersson
2013-06-03 18:58:58 Edit:2013-06-03 19:02:36
  • Offline
  • Erkek
Murat beye katılıyorum son
EnqinEngin Yiğit

Murat beye katılıyorum son satır olayı özetlemiş.Camii fotoğraflarını göndermemdeki amaç anlaşılmıştır umarım.Ben hiçbiryere çıkmadan oturdugum yerden fotoğraflarla birçok kişiyi kışkırtabilirim bunu ben yapabiliyorsam herkez yapabilir.Aylar önce olmuş olayları panzer ezdi diye lanse edilmedimi halbuki yabancı bir siteden alınan rc helikopterin sebeb oldugu bir olaydı.Kafasından vurulup öldügü söylenen ellerinde eldivenli şahıs vardı hatırlarsanız oda aylar önce inşaattan düşen bir vatandaşımızdı.

Söylemek istedigim bu fotoğraflara araştıran soruşturan orada olanlar inanmıyor peki ya digerleri ? İnanmakla kalmayıp görmeyenlere öylebir anlatıyorki akabinde hepsi meydanlara polis dövmeye kamu malına zarar vermeye taşkınlık yapmaya gidiyor.Bu tip insanlar art niyetli degil sadece gaza getiriliyor tabi birde bilinçli olarak yapanlar var kaos yaşansada anarşitlik yapsak diye gözleyenler var.


Cumartesi günü İzmirde eyleme bende katıldım çok güzel başladık hatta inanmazsınız polislerle birlikte İstiklal marşımzı okuduk konuştuk muhabbet ettik iyiydi yani istanbuldan çok farklıydı.İlerleyen saatlarde o masum kalabalıga provakatörler katılmış olacakki apo resmi açanlarmı dersiniz dükkaların camını çerçevesini indirenmi dersiniz masum vatandaşın araçlarını oyuncak gibi oynayanlarmı ararsınız ne isterseniz vardı.

Beni ençok üzen şey sokaktan geçen 2 tane türbanlı bayana edilen hakaretler küfürler saldırılardı o manzarayı gördükten sora gittigime gidecegime pişman oldum daha kötüsü bu şahısların elinde Atamızın resmi vardı bunlar böyle yapıyorsa apo posteri açanlar ne yapar allah bilir.

Herkezin görüşüne düşüncesine saygı duymalıyız özgürlük için eylem yapıpta birilerinin özgürlügünü elinden almayalım haklı davamızda haksız duruma düşüyoruz.Eylemin ilk günlerinde polisin sert müdehalesini hiçbir tv kanalı yayınlamıyordu sanki hiçbirşey yoktu şimdi tüm tvlerde eylemcilerin yaptıkları anlatılıyor.


2013-06-03 19:59:49
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!