Genel Konular : Taksim Gezi Parkı

Hiç bir egemenlik, halk kadar güçlü değildir.
uncfilm

Dünya üzerinde hiç bir erk, hiç bir otorite ve bu otoriteye bağlı hiç bir egemenlik, halkın kendisi kadar güçlü değildir.

Yıllar, asırlar, kuşaklar ve çağlar değişse de, değişmeyecek olan yegane gerçek budur!

SUSMA !


2013-06-02 18:24:24
  • Offline
2 paket makarnaya, 3
arkhe74Kirli, Çürük ve Adi

2 paket makarnaya, 3 torba kömüre BEDENİMİ, OYUMU, RUHUMU satacağıma, Taksim`de gaz yer çapulcu, terorist olurum....


www.leventoget.com
2013-06-02 18:57:53
  • Offline
  • Erkek
bütün gün harbiyede biber
Derya BirinciDerya BirinciAvatar

bütün gün harbiyede biber gazı yedim, üç tanesi ayağımın hemen dibine düştü çünkü doğrudan üzerimize atıldılar, boğuldum, yandım, ölümle burun buruna geldim, yanımda binlerce kişiyle birlikte..
tanımadığım insanlar elimden tuttu, suyumuzu, zar zor bulabildiğimiz bisküvilerimizi paylaştık, silahımız yoktu, savunacak kalkanlarımız da yoktu, bikaçımız kafalarına fişek saplanmasın diye bisiklet kaskı takmışlardı. onlarca biber gazının arasında bizi korur umuduyla safça toz maskeleri taktık, ve o bombalar ayağımın dibinde patladığı anda ilk hareketim o toz maskesini asılıp parçalamak oldu..

çünkü noluyor biliyor musunuz? ciğerleriniz yanıyor.. ağızını yırtacak kadar ayırıp nefes almaya çalışıyorsunuz, sudan çıkmış bir balığın hareketleri kadar kifayetsiz kalıyor çünkü ağzınızı açtıktça daha çok gaz yutuyorsunuz..ve mideniz bulanmaya başlıyor, nefes alma çabanıza bir de öğürme ve kusmaya direnme gayreti ekleniyor, bu arada gözlerinizi açamıyorsunuz, açsanızda körsünüz cayır cayır yanıyor, yüzünüz elleriniz cayır cayır yanıyor, birileri yüzünüze antiasit sıksın diye önünü bile görmeden koşmaya çalışıyorsunuz. birileri sizi tutup kurtarmaya çalışıyor, siz birilerini kurtarmaya çalışıyorsunuz..

Bütün bedeniniz acı içinde kıvranırken, öyle çılgın bir mutluluk duyuyorsunuz ki anlatamam, Çünkü yürürken yanımda futbol fanatiklerinin birbirlerine antiasit sıktığını, su verdiğini gördüm, ülkücü gençlerin solcu gençlerle omuz omuza yürüdğünü, tekbir atan grupların alevi olanlarla birlikte gaz bulutu altında kaldığını gördüm.
Biz o meydanlarda her kesimden her inançtan her yaştan insandık.Bu müthiş birlik duygusu, bu olağanüstü kardeşlik duygusunu iliklerime kadar hissettim. Çılgınca mutluluk duydum, bedensel bütün acılarım bu mutluluk karşısında silinip gitti.

Ben o meydanda gerçek Türk Milletini gördüm, bizi biz yapan değerleri yaşadım. O yüzden sırf bu direniş bitmesin, bu sevgi ve kardeşlik hareketi amacına ulaşsın diye çocuklarımı evde bırakıp yeniden meydanlara döneceğim.


ve bütün bunlar olurken hala kafanıza kolunuza bacağınıza bir fişek saplanma ihtimali olduğunu biliyorsunuz, korkuyorsunuz, ölmekten değil ama evdeki çocuklarınızın yanına dönememekten, korkuyorsunuz, seni korumakla görevli olan polis tarafından öldürülmekten.. korkuyorsunuz, bu direnişe devam edememekten ve çocuklarınıza aydınlık bir gelecek umudunuzu yitirmekten..

tomaların, panzerlerin, biber gazı bulutlarının altından yazıyorum beyler hanımlar,

hariçten gazel okumayın, bilin, bilinçlendirin.
bu bir savaş değildir, silahsız sivil halka karşı devlet eliyle yapılan terörist bir eylemdir.

ve bu gezi parkındaki ağaçları koruma eyleminde uygulanan şiddet sonucu doğmuş olan, yılların birikimine karşı DİKTATÖR HÜKÜMETE karşı başlamış TAMAMEN SİLAHSIZ BİR HALK DİRENİŞİDİR.

Katılmak istemeyenlerinizi anlayabilirim, ama karşısında durmak isteyenlerinizi anlayabilmek vicdani hükümlerimce mümkün değil.

Saygılar, yeterince dinlendim tekrar direnmek için biber gazı yemeye gideceğim. Kahraman olmak için değil, çocuklarımın yüzüne bakacak onurum olsun diye.

burda hava çok biberli, su tazyikli.

Bekleriz.


2013-06-02 20:21:40 Edit:2013-06-02 20:31:03
  • Offline
  • Bayan
işte direnişimizden çekebildiğim birkaç
Derya BirinciDerya BirinciAvatar

işte direnişimizden çekebildiğim birkaç

işte direnişimizden çekebildiğim birkaç görüntü, saldırı anı görüntüleri yok, neden? tahmin ettiğiniz gibi hayatta kalmaya çalışırken cep telefonunuzu açıpda iki poz çekeyim diyemiyorsunuz:) gördüğünüz gibi çok tehlikeli, terörist ve ayyaş bir kalabalıktık, ayrıça çapulcuyduk hayli. meydanı boş buldular yıllarca.. şimdi meydanlar dolu bunca şiddet bu yüzden, hala uyumak isteyeniniz varsa, yatağının yayları bitarafını dürtsün inş. ...

2013-06-02 20:48:53 Edit:2013-06-02 20:49:36
  • Offline
  • Bayan
bunlar tehlikeli capulcular
Derya BirinciDerya BirinciAvatar

bunlar tehlikeli capulcular

bunlar tehlikeli capulcular

2013-06-02 20:50:22
  • Offline
  • Bayan
bunlar vatanhaini ilan edilenler
Derya BirinciDerya BirinciAvatar

bunlar vatanhaini ilan edilenler

bunlar silah ve cephane stoğumuz limon, antiasit ve toz maskesi yani, hayatta kalmak için kullandığımız ilkel araçlar.

2013-06-02 20:50:43 Edit:2013-06-02 20:54:39
  • Offline
  • Bayan
en güçlü savunma silahımız
Derya BirinciDerya BirinciAvatar

en güçlü savunma silahımız

en güçlü savunma silahımız buydu, talcid-su karışımı antiasitlerimiz, biber gazının öldürücü acısı karşısında bununla direnebildik, kim akıl ettiyse çok dua aldı çok.. gördüğünüz gibi çok tehlikeli, tahribat gücü yüksek ve bu şiddeti yaratmaya yetecek etki alanına sahip.

2013-06-02 20:52:24
  • Offline
  • Bayan
Burası da ///istanbul küçükçekmece
Skynet

Burası da ///istanbul küçükçekmece

Burası da ///istanbul küçükçekmece tepeüstü /// Direniş devam ediyor, hep bir ağızdan istiklal maaşı söylendi, söyleniyor halen bir tane araba da boş geçmedi! evlerden insanlar çıktı, camlarda aileler...

2013-06-02 21:47:35 Edit:2013-06-02 21:48:01
  • Offline
ANKARA
eraHalis ÖZTÜRKAvatar

ANKARAYA DESTEK LAZIM DENİYOR: ÇOK SAYIDA YARALIDAN BAHSEDİLİYOR!


Düzgün Türkçe ile konuşmak hiç de zor değil.
2013-06-02 22:00:11
  • Offline
  • Erkek
ha bu arada, abarttığımızı,
Derya BirinciDerya BirinciAvatar

ha bu arada, abarttığımızı, asılsız demogoji yaptığımızı düşünen bir takım yağdanlıklar var ya, gelin arkadaşım meydandayız biz, hemen yanımda durup havada süzülen biber gazı fişeğini beklerken de bu kadar delikanlı atıp tutabilecek misin bakalım?

birileri diktatör olmadığını kanıtlayacakmış!
hadi ya? peki bu yaşadıklarımız neyin kanıtı oluyor canım kardeşim diye sorarlar adama! güldürmeyin, asabımı bozmayın daha fazla,

gel kardeşim meydan orda, gel de gör bakalım demogoji miymiş değil miymiş sen benim yanımda dikilirken savunduğun diktatör senin orda olmanı umursayıp bombaları durduracak mı bakalım. korkuyla ikna oluşunu izlemek eğlenceli olabilir.


2013-06-02 22:02:39 Edit:2013-06-02 22:12:28
  • Offline
  • Bayan

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!