Genel Konular : 3d ile ugrasan herkez icin ek/ana gelir kaynagi.

Bak yanlış anlamada bu
halkaFurkan YILMAZ

Bak yanlış anlamada bu sistem "qnet"i hatırlattı bana :)

O sitelere bende üye olacaktım ama uzun uzun yazdığın için vazgeçtim banka sözleşmesini geçti senin olay :)


www.furkanyz.com
2014-07-13 02:03:33
  • Offline
  • Erkek
furkan kardes,
likakamil sezai

bir hasta varmis...her ay ilacini almak zorunda olan...ilacta nadirmis,degerliymis ki edinmek icin calismak ugrasmak gereksin,pek cok seye karsi durmak zamanini emegini vermek gereksin...

birgun bu hasta biriyle karsilasmis...o kisi demiski buna,bende hastayim senin gibi...ama artik o ilaca ihtiyac duymuyorum,duysamda yilda bir...ve baslamis anlatmaya kendi ilacini,saatlerce yol yordam gostermeye kullandigi ilaci anlatmaya...ama uzun uzadiya bitmek bilmeden neyin ne oldugunu neden oldugunu anlatmis ha anlatmis...

bizim hastamiz,adam daha yariya gelmeden dinlemeyi birakmis.dur demis uzun ettin lafini...seni surda bir saat dinleyecegime, saatlerimi gunlerimi aylarimi kendi ilacimi edinmeye ayiririm demis...ve nihayetinde hep ilacim bu,baskasi yaramaz diye omrunu sirf ona harcamis...digerlerinin sundugu diger ilaclara hic dahi bakmadan...

ve sanirim bu kucuk hikayedeki ikinci adam anlatmayi birakacak yakinda.


2014-07-13 03:14:39 Edit:2014-07-13 03:24:21
  • Offline
  • Erkek
Kişisel olarak sakın üstüne
halkaFurkan YILMAZ

Kişisel olarak sakın üstüne alınma, benim pazarlamacılara karşı alerjim var, hepsi bu ;)


www.furkanyz.com
2014-07-13 04:51:47
  • Offline
  • Erkek
@İlhan Kesimoğlu Mertcan Doğan,
GARYOSAVANİzzet Berkay KaramanderesiAvatar

@İlhan Kesimoğlu
Mertcan Doğan, daha lisede öğrenci, Train Simulator ve benzeri yazılımlar için Türk trenleri ve araçlarını AAA kalitesindeki oyunlarda LOD3`e denk gelen kalitede modelleyerek 6000$ dan fazla para kazandı. :)
https://www.facebook.com/mertcan.dogan.1865/about
http://www.turbosquid.com/Search/Artists/Mertcan0403

Modelleme ve sunum kalitenizi gözden geçirin. ;)


http://www.youtube.com/user/GARYOSAVAN
2014-07-13 13:08:09
  • Offline
  • Erkek
turk tirenleri
likakamil sezai

turk trenlerini modellemek akillica.piyasada olmayan birsey.para kazanmasi dogal,ve umarim daha cok kazanir.


2014-07-13 14:29:12
  • Offline
  • Erkek
iconlar
likakamil sezai

her nekadar genelde grafikerlerin alaninda kalsalar ve bizim icin(3d artistler) ek bir kaynaktir.soyleki,populer ikonlar,dosya,play tusu, galeri ikonu gibi pek cok ikonu 3d,buyuk ve guzel resmetmek mumkun.ornegin birkac bina icinde binalarin boyunda bir kasa ve icinde onlarca dosya resmedilebilir.

yada cesit cesit iconlaridizip birtanesini secilmis gibi bir parlaklik vs efekt ile ayirt edilir hale getirebiliriz.ornegin 9 ikonu havada hologram olarka resmedip,global illumination ile gelecegin teklenolojilerinden holograma goz kirparken,populer konulari icon olarak resmedip birkac alanda birden satis sansi yakalariz.ayni seniklde onceki msjlarimda belirttigim terazi mevsundada iconlari karsilikli koyup birkacini agir basar sekilde gosterbiliriz.iconlarin boyle pek cok guzel yani var.kullanim alani genis,diger konularla kombine edilebilirligi yuksek.


2014-07-13 18:48:20
  • Offline
  • Erkek
izzet bey benim en

izzet bey benim en dikkat ettiğim konular da onlardı zaten öncelikle model ve resmin temizliği sonra göze hoş görünmesi için sunum kalitesi. ilk sayfada yazdığım fotolia mazimin resimleri şunlardı

a

işte bu resimler bana 3 yıl boyunca 6 lira kazandırdı. "together" isimli çalışmam 5 defa, "difference" isimli olanı 2 defa diğerleri 1 yada 0.  Sonra kızdım sildim hepsini siteden bana kazandırmıyorsa fotolia ya da kazandırmasın dedim, hala da bir nebze sinir var içimde.

 

bu olayda benim yaptığım yanlışlar şunlar

1-resimleri sadece 1 siteye yüklemek

2-üzerine fazla düşmemek, farklı çalışmalar üretmemek

3-sabretmemek, hemen kazanacağını sanıp ümitlenmek sonra ümidin hemen sönmesi


2014-07-14 14:24:01
  • Offline
  • Erkek
3D Dışında

3D dışında dijital fotoğrafçılık ile bu iş nasıl yapılıyor? Uğraşıldığında 3D üretimi mi yeterlidir? Yoksa fotoğraf çekimi de gerekli mi? Eğer gerekli ise nasıl bir makine alınmalıdır? Yani evdeki eşyaları, meyveleri hareketli foto veya bir kompozisyon içinde çeksek olur mu? (Sanırım ilk başlayanlar hep bunu yapıyor?

Özel manken çekimleri koyanlar veya fotoğraf stüdyoları acaba bu iş için özel eleman mı tutuyor? (Yani bu kadar kazandırıyor mu? Sonuçta çekim için iyi ücret alıyorlar.)


Başka örnekleriniz var mı?

Girdiğiniz Rus sitesinin adını verebilir misiniz?

Bu stok foto modası devamlı bir akım halinde. Mesela papağan bir ara çok meşhurken başka zaman çikolata meşhur oluyor. Bu akımı nasıl takip edebiliriz. Var mı böyle bir şey? Ya da nasıl daha çok konu bulabiliriz?




2014-07-14 14:48:20
  • Offline
  • Erkek
yeniden merhaba arkadaslar.
likakamil sezai

ilhan kardes,dediklerin dogru,hatalrini gormussun. resimlerin satilacak resimler,fakat devamini getirip surekli yeni seyler yukleseydin ve guncelligi saglasaydin sanirim epey satis yapar ve bu iste tutunurdun..

kurtkolik kardes,
ik sornuzun cevabi soyle,gorsel konusunda stok isinde 3 ana akim var su anda,
1 fotografcilik
2 video
3 3d.
bunlar birbirlerine rakip degiller kesinlikle.birbirlerini rahatsizda etmiyorlar.hepsini birden yapanlar var.ornegin ben canon 550d(4 yillik giris seviyesi makina.su an giris seviyesi tum makinalar ondan daha yeni ve gelismis teknolojilere sahip) ile cektigim resimler kabul ediliyor.
makina konusunda derdiniz olmasin yani. isterseniz giris seviyesi makinalarla baslayabilirsiniz.

evde cekim yapmak icin, internette olan soft box,light box nasil yapilir videolarina bakiniz.2 masa lambasi aliyorsunuz.bunlra iki karton kutu monte edip bir yuzlerini kesip beyaz bez yada naylon ile kapliyorsunuz ve icine minimum 100w beyaz lamba takiyorunuz.iki softbox ile objelerinizi cekebiliyorsunuz.
marka logo gorunmeyecek sekilde herseyi cekebilirsiniz.bocek cicek,eski canak comlek baharatlar,bardaklar,bardaklarda renkli sivilar.vs.isin mantigini ve prensiplerini anladikca cekeceginiz ogeleri degistirir ve gelistirirsiniz.

manken konusu soyle,insanlar cekim basina yada gun basina para oduyorlar mankenlere,yuri arcus dedigim adam fotografci.ayda 90 bin dolar kazaniyor.sifirdan baslamis bu ise.bugun bu iste en cok kazananlardan biri.bir futbol sahasi buyuklugunde bir hangar almis kendisine.bu hangarda farkli konularda studyolar kurmus,yemekler icin ascilari,makyaj icin uzmanlari,montaj duzeltme icin photsopculari,resimleri yuklemek icin ozel calisanlari var....isi bu boyuta getirebilirsiniz...tabi ugras emek ve zaman ister.sifirdan baslayip,yavas yavs gelisen ve 3 yilda 8 duzenli calisana sahip olmus stokcu ruslar var.

baslarken cevrenizdeki guzel kizlari,amca dayi kizlarini uni arkadaslarinizni kadinli erkekli orta yasli sevimli teyzeleri dedeleri vs cesit cesit konularda cekebilrsiniz.zira sizden para almazlar.model anlasma formlarini imzalarlarsa yeterli siteye yuklemek icin.

burada ilk sorunuza donmek istiyorum,ed yeterlidir,zira fotografci sayisi bu sektorde yeterince fazla...ve her gecen gun artiyor.fakat 3d okadar gelismis durumda degil ve fotografciligin maddi giderleri cok daha fazla...ayrica 3d konusunda model,animasyon,fx kaliplari,videolar,resimler olarak ayni modellerden uretim yapabilmek cok buyuk getiri saglar.yani ayni modelleri pek ck formatta cikti olarka kullanirsiniz.birde modelleri anlattigim gibi terazilerle vs vs pekcok diger modellerle birlestirip yeni kompozisyonlar uretebilirsiniz...bu acidan 3d tartismasiz daha karli ve uretken.tabiki fotografin yeri ayri 3d nin yeri ayri...fakat daha oncede dedigim gibi herkez alici buluyor bu sektorde..

ve dediginiz gibi stok modesi artik mode olmaktan cikti,insanlar yeni ve kaliteli resimler istiyor,ozgun az kullanilmis resimler istiyor.google da belese indireln milyon tane yerde kullanilmis resimler artik editorleri kesmiyor.yeni resimmleri bukadar ucuz oluncada stok sektoru ilgi goruyor.baslangicta birkac site varken bugun 50 yi askin site var,bunuda gectim,toplam pazar 2 milyar dolari gecmis durumda.ve her gecen gun buyuyor.demem oku bir cekinceniz olmasin,ozellikle 3d konusunda bilgiliyseniz,hali hazirda tecrube ve birikmis modelleriniz var ise gozu kapali girin ve tum sitelere yukleme yapmaya baslayin.ha eger notr durumdaysaniz,foto-3d hangisi hosunuza gidiyorsa seciniz,zira zevk almaniz onemli.


2014-07-14 15:41:28 Edit:2014-07-14 15:44:49
  • Offline
  • Erkek
sohbet
likakamil sezai

aksam sitenin sohbet sayfasinda bir saat kadar, sorusu olanlarin sorularini cevaplayacagim arkadaslar.varsa tabi sorusu olan.
birkac aksam devam edip yazmayida birakiyorum.umarim faydali olabilmisimdir,iceberg`in gorunen yuzu misali yazdiklarim bildiklerimin kucuk/basit kismi fakat ilgi/alaka olmadigindan(birkac kisi haric)paylasimlara devam etmeme karari aldim.sonucta bende yazmaya epey vakit ayiriyorum.ilgili ve alakadar olmus arkadaslara tesekur ediyorum,umarim birseyler ogretebilmisimdim.aksamlari sohbet kanalinda gorusuruz.21-22 arasi.


2014-07-16 19:17:08
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!