Genel Konular : 3d ile ugrasan herkez icin ek/ana gelir kaynagi.

3d mi yoksa resim-videomu
likakamil sezai

3d mi yoksa render alinmis resim-videolarmi diye soranlar var sanirim.cevabi basit arkadaslar hepsi..
bunun tek istisnasi,yani sizin bir modeli ,onun resimlerini ve videolarini tum sitelerde satmanizi engelleyecek tek sey,tum haklariyla satis yapmaktir.

ornegin bir araba cizdiniz,resmini render aldiniz ve bu resme haklariyla satis talebi geldi.sizde bin dolar dediniz ve sattiniz.o andan itibaren o resmi tum satis noktalarindan silmek,resmin uretildigi model vs satislarini durdurmak zorundasiniz.o resmi bir daha satamaz ve uretemzsiniz.modelinizi alsa birileri benzer bir acidan dahi render alip kullansa.siz rm satis kurallarini signemis olursunuz.ve hakkinizda dava acilabilir.nerden bulacaklar demein bazi siteler pasaor-kimlik gibi dokuman scan lerini istiyor uye olurken.guvenlik icin.dolayisiyla siz urununuzu herhangibi bir formatta tum haklariyla satmadikca(rm lisansi)o runu model,video,resim olarak farkli farkli sitelerde ayni anda satmanizda hicbir sakinca yok.(exclusive yani sahsamunasir yani sadece bir siteye has uretici olma secenegini secmediyseniz tabi)


2014-07-08 23:40:58
  • Offline
  • Erkek
gelir performansi
likakamil sezai

benim icin gelir performansi asagidaki gibi arkadaslar,
%50 shutterstock
%15 fotolia
%15 dreamstime
%15 123RF
%5 digerleri

benim aylik stok gelirimimin site bazinda dagilimi bu sekilde.fakat binlerce stokerin katildigi anketlerde,ilk 5 herzaman su siteler olarak girilmis:
istock photo
dreamstime
shutterstock
fotolia
depositphotos
bunlar piyasanin en buyuk bes sitesi olmakla en cok kazandiran siteleri.
benim en az tecrube yasadigim site istock cunku beni kabul etmediler.diger sitelerde catir cutur satan resimlerime ise yaramaz deyip beni kabul etmediler...sonra kabul ettiler buseferde ben usendim.1200 civari resim var ve ftp yuklemesiyle toplu yuklemeye izin vermiyor.bende tek tek ugrasacak vakit bulamadim.hala oyle duruyor onaylanmis uyeligim.fakat benim aksime sadece istock da satis yapan ve bu sayede anormal yuksek komisyonlar alarak satis yapan ve sadece bu siteden gecinenler var.

tum sitelere yuklemekmi yoksa bir siteye has olmakmi derseniz,bence tum sitelere yukleyerek baslamak en hayirlisi.hem model,hem video hem resim,ve tum stok sitlerine atin.4-5 ay sorna artik hangi sitede neden daha cok para kazandiginizi gorur ve ona gore bir karar verip digerlerini birakabilirsiniz.


2014-07-08 23:50:14
  • Offline
  • Erkek
yani 1, 0 dan
akcamuhammetmuhammet akçaAvatar

yani 1, 0 dan her zaman daha büyüktür. neden olmasınki atın bi kenara dursun. zamanı olan insan için bence mükemmel seçenekler bunlar. arkadaşımızda bize yardımcı olmak istemiş eğen düşünen arkadaşlar olursa arkadaşın referansını alarak bence üye olaiblirler. hiç ürün satamasan bile arkadaşına faydan olur. bunlar kötü şeyler değil.

sadece en azından 10 fotoyu biraz daha etkili foto olarak koyun siteye dursun 3 sene sonra bakarsınız modelleriniz satmış ve para kazanmışsınız. ben turbosquid e yükledim bir kaç modelimi bir tane sattım sadece ama yapmadım diyede içimde patlamadı (:

deneyin arkadaşlar. zararı yok faydası var. ek gelir her zaman iyidir.


2014-07-09 01:25:14
  • Offline
  • Erkek
akcamuhammet hakli
likakamil sezai

kotu seyler dusunenler referanslarimi kullanmasalarda olur arkadaslar.sorun degil gercekten.

3d ile ugrasan ogrenen her insanin ogrenim ve calisma suresi boyuna biriken onlarca yuzlerce calismasi oluyor.ben 1 yilda 0 dab orta duzeye gelebe kadar 300 kusur model yapip bitirdim. benim gibi ve daha ck model biriktirmis insanlar var. stok sitelerinin guzelligi burada iste,halihazirda biriktirdiginiz tum islerinizi render alip ukleyebilirsiniz.siz gunde bir saat ayirip,(makinayi rendere birakip sertesi gun bir saat ayirip yuklemek) bu biriktirdiginiz calisalarinizi yuklyip paraya donusturmek bence hem iyi hemde cagimizin sartlarinda herkeze gerekli.cok iyi paralar kazananlar icin ugrasmaya degmez gibi gorune bilir fakat bir yil sonra ayda 200 dolar para geliri gayet iyi bir takviye olur.ograncimiz var,hobi olarak ugrasanimiz var....ve hayat her gun biraz daha zorlasiyor.e bir ek gelir fena olmaz bence..:)isin guzel tarafi siz yukleyin birakin orda dursun... benim en uzun boslugum 25 gun olmustu.25 gun birakin yuklemeyi,girip bakamadim bile.daha sonra girdigimde pek cok satisim oldugunu gordum...dusunun bir kre bir genc,3d ye merakli.askerden once birkacbin foto koymus olsa askerdeki sure boyunca hic giremeyip yuklemese bire askerden geldiginde 1 yillik satisin parasini alacak.))) sanki askerdeyken is hayatina devam etmis gibi.. emekli maasi gibi... ben bunu cok seviyorum iste...insanlara gostermek herkezin faydalanmasini saglamak istiyorm.bu konuda yardimci olursaniz,3d ile ugrasan yada bos vakitlerini oyun oynayarak vs geciren tanidiklarinizi yonlendirip 3d ogrenmelerini ve para kazanmalarini saglayabilirsiniz.


2014-07-09 01:46:47
  • Offline
  • Erkek
Birisi foruma yeni üye
enversenEnver ŞenAvatar

Birisi foruma yeni üye oluyor. Attığı ilk mesajlar para kazandırma hakkında. Bunun içinde kendi referanslı linklerini veriyor. Ortada faydalı birşey varsa bile kötü gösteriyor (yada bana öyle geliyor).

şu şekilde olmalıydı :

Buyrun bağlantılar bunlar: ...

isterseniz benim referanslı bağlantılarımdan üye olabilirsiniz, bu sayede bana şu faydası size de şu faydası olur gibi açık yazılmalı sanki (+ verir - alır, çarpanla çoğalır gibi şeyler bir gizem veriyor mesaja). Referanslı bağlantılar şunlardır: ...

...
Açıkcası mesajı okumadım bile, fakat bu tip referanslı mesajları çok gördüğümüzden itici geliyor (kendi adıma öyle). Arkadaşın böyle bir niyeti vardır yoktur bundan bahsetmiyorum. Demek istediğim kısmı sadece itici gelmesi ile alakalı.


2014-07-09 01:57:07 Edit:2014-07-09 02:00:43
  • Offline
  • Erkek
ek bilgi: ne cizmeli?
likakamil sezai

ozellikle amator 3d artistler,hatta yeni baslayanlar icin cizim fikirleri paylasmak istiyorum.ki kararsizlar para kazanmanin nekadar kolay oldugunu gorsunler...

ornegin bayramlar demistim onceki mesajlarimda...cok basit.bir adet kure objesi atiyoruz ekrana,yanlardan basip ustten cekip bir yumurta sekline getiriyoruz.oldumu size ymurta? kaplama malzemesinede cesitli grafikler ,grafiti yazilar,dalgalar kareler vs vs cesitli boyamalar ile malzemeyi olusturup atiyoruz yumurtaya... ne oldu? paskalya yumurtasi oldu.
her yil tekrarlanan ve tum dunyanin gozu olan bir bayram... her arsivde en az brikac yumurta fotosu bulunmali,neredeyse satis garantisi olan bir konu....

geri donersek yumurtayi yaptik,boyadik,uste bir plane atip isik kaynagi yaptik,altinada bi zemin atip beyaz yaptik.infinit floor olayini ayarladik.ve render aldik.ornegin 4000x3000 boyutunda. ve yukledik.tecrubelerime dayanarak, 1 model yumurta 1-2 dk. her boyama icin birkac dakika,ve render icin 2-3 dakika.. toplamda 5-6 dakikada bir yumurta resminiz oldu.sonrakilericin sure 3-4 dakika cunku yeniden yumurta modellemeniz gerekmiyor.buyrun cesit cesit yumurtalar boyayin hayal gucunuze gore,agiz yuz goz cizin vs. sinir yok.cizin cizebildiginiz kadar. bir saatte 10 tane cizseniz 3-4 tanede yaptiklarinizin toplu goruntusu dizili sirali seklinde render alsaniz 1 saatte 15 paskalya yumurtasi cizmis olursunuz....gordugunuz gibi her gun boyle basit fakat cok satilan bir temada 10-15 resim cizseniz birer saat ile.bir ay sonunda 200-300 foto olusturmus olursunuz... toplu/set olarak yapip yukleyeceginizdende yukleme,keyword girme sureleri kisalir.ve seri bir sekilde bitirir isinize bakarsiniz...


yumurta tek ornek degil tabiki,silindirden, teker,hap,ayna,mercek gibi objeler.
kuplerden,pencere,defter kitap gibi objeler,
kapsul den,haplar vs.
3 boyutlu yazilar yazmak ornegin 4K fHD gibi populer kisaltmalar...
altin vs kaplamali yildiz,hac,hilal gibi dini rolyefler...
populer iconlarin 3d guzel parlak yansitmali versiyonlari:ornegin dosya,muzik dosyasi,arama isareti,ofis dokumanlarinin simgeleri vs vs..
gordugunuz gibi ticari degeri olan ve primitive objelerden turetilebilecek onlarca konu ve obje var.her birini tek tek cift cift birlikte suru halinde yigin halinde sirali olarak,asagidan yandan yukaridan vs vs sekillerde render alip atabilirsiniz.sonucta kimisi onden gorunum isterken kimis yandan gorunum isteyebilir.dosya dediginizde kimisi tek dosya ararken kimisi "bir cekmecede yiginla dosya" resmi ariyor olabilir.sinir yok.limit yok.cizin cizebildiginizi ve sonra ondan 3-4 poz render alin,sonra objenizi farkli sayilarda render alin. bu boyle gider...ve siz para kazanirsiniz.


2014-07-09 02:00:48
  • Offline
  • Erkek
bu forumdaydi sanirim..
likakamil sezai

bu forumdaydi sanirim,birisi vecihi pilotun hayatini paylasmisti...onune konan engeller vs baya coktu... benzer ornek cok.. liseye geri zekali oldugu iddiasiyla alinmayan cocugun amerikaya gidip 21 yasin profosor olmasi gibi...

nedense insanlarimiza birsey gosterip bak bu iyi deyince bir antipati olusuyor.

arkadaslar ben ilk mesajimda yazdim.linkleri verdim,ve vermeden once referansli olduklarini yazdim.referansli linklerin size getirisininde ne olacagini acikladim.inanmayan,istemeyen yada art niyet hisseden okur gecer,referanssiz uye olur.bukadar basit.anliyorum negatif gorunebilir ama sizin iyiliginiz icin.gercektten referansli kullanicilarda referansla alakali bir + puan oluyor.en azindan shutterstockta bu boyle.neyse isteyen okur isteyen okumaz,ben bildiklerimi paylasmaya calisiyorum,referans linkimi verdim diye tum bunlari tum paylastigim bilgileri hice sayacaklara saygim sonsuz.kendi kararlari.tek umudum insanlar okur ve ogrenirler.bos vakitlerinde para kazanirlar...zamanla her saniyeleri para getirir...


2014-07-09 02:08:13
  • Offline
  • Erkek
hespalamalar.
likakamil sezai

stok sitelerinin %90 inda olmamakla birlikte.stokcularin kendi aralarinda veri paylasimi icin kullandigi terimler var.
ornegin ipi yani income per image.bunun gibi pek cok kisaltma kullaniliyor.

genel olarak hesaplamalar sunlar.

resim basina gelir. bunu bulmak icin:
toplam geliriniz(en basindan itibaren) / arsivinizdeki resim sayiniz.
ornegin 1334 dolar kazandiniz.ve arsivinizde 565 fotograf var.bu halde resim basi geliriniz 2,36 dolar olur.arsiviniz surekli genisleyeceginden ve surekli para kazanaciginizdan bu rakam surekli benzer seviyelerde kalir.rakam nekadar buyurse,portfoylunuzun gerisi okadar cok demektir.bir nevi performans olcumu denebilir.

satilan resim orani: yuklediginiz resimlerden en az bir satis yapanlarin sayisinin toplam resimlere orani. bu resim nekadar ticari degerde foto urettiginizi gosterir.% olarak.

ortalama satis.toplam satis sayisi/ uyelik gununden bu gune gecen gun sayisi.adi ustende gunde ortalama kac resim sattiginizi gosterir.benim icin bu rakam 5.

BDE best day ever. yada buna benzer birseydi... bu en iyi gunleri gosterir.bir fenomen denebilir aslinda.ornegin benim ortalama gunluk satisimin 2 oldugu donemlerde,buyuk bir surprizle bir gunde 24 resim satisim olmustu.bu tarz fenomen gunler herkezde var.normaldeki gunluk satis ortalamalarinin kat kat fazlasi satis yapiliyor.bir nevi gunluk rekor.

aylik satis artisi.bun her ayinizin onceki aya kiyaslamasidir.resim satis sayisi,gelen para gibi bilgilerin onceki ayla kiyaslarsiniz.hernegin aylik satis artisi,diger bir tabirle buyume hiziniz.ornegin bu ay 10 dolarlik satisiniz oldu,onumuzdeki ay 15 dolarlik satisiniz oldu. bu durumda aylik %50 buyumeniz var.burdan sonra resim arsivinizin aylik buyume oranini ve arsivinizdeki her bir % lik buyumenin nekadar gelir artisina tekabul ettigini bulursunuz.gelecek planlamasi icin bu cok gerekli.5 ay sonra bulunacaginiz konumu asagi yukari kestirirsiniz.

saniye hesabi. biraz keymi ve orgazmik olsada bill gates in saniyesi sukadar bukadar paraymis haberlerinden sonra insan merak ediyor saniyesinin kac dolar edecegini. siteye girdiginiz gunden buyana toplam kac dolariniz varsa,yila,aya,gune,saate,dakikaya ve saaniyeye boluyoruz.boylece saniyemiz kac dolar,(yada sent) ettigini buluyoruz.sonra bun 10 saat uyudum,demekki uyurken sukadar para kazanmisim deyip seviniyoruz.:) :)


2014-07-09 02:24:44
  • Offline
  • Erkek
ek not.
likakamil sezai

ilk mesajda not dusmeyi unutmusum. bazi siteler kimlik dogrulama icin pasaport-kimlilk scan i isterler. daha sonra hesap bilgilerini vs degistirmeye kalkarsaniz dogrulama icin tekrar ister ve karsilastirirlar.halihazirda pasaport/kimlik ne varsa fotosunu veya scanini bulundurun.okunakli olsun.


2014-07-09 02:55:23
  • Offline
  • Erkek
bugunun son tuyosu
likakamil sezai

uye olan ve olacak arkadaslara tavsıyem:10 adet bırbırınden farklı konularda resım render alsınlar.bunların en az 4000x3000 olsun.temiz render,sade ve soft golgeler ile izole edilmis objeler olsun.bunlar tabiki tavsiye. ticari degeri oldugunu dusundugunuz,konusuyla fikriyle herhangibi bir sitede dergide yazida vs kullanilabilecegini dusundugunuz her tur resminiz olabilir.

geriye kalan uye olup,eger isteniyorsa kimlik scanini yuklemek ve ardindan sinav icin ilk fotograflari yuklemek.onay genellikle 3-5 gun surebilir.sinavi gectikten sonra resimleriniziz onaylanmas suresi kisalir.
bazi sitelerde sinav yokken, bazi siteler sinav icin ornek resimlerle birlikte birde yazili sinav yaparlar. bu sinavlarda stok sistemleri ile ve teknik resim-foto alaniniza gore,bilgilerle sinav yaparlar.bu sinavlari gecmek icin cevaplari internette bulabilir yada sinavdan once size sunulan adim adim bilgilendirmeleri usenmeden okuyabilirsiniz.zira sinavdaki sorularin cogu bu bilgilendirme yazilarindan gelir.
sinav icin vereceginiz fotograflarinizi bana ozelden yada buradan gosterip(kucuk boyutlu halleride olur yada preview render) sinav icin uygunmu-degilmi gibi sorular sorabiirsiniz.
genellikle yapilan en buyuk hata en sahsin kendisinin en cok hosuna giden eserleri yuklemesidir. ve sitelerin oncelikle ticari degeri/fikri/konusu olan resimleri almasinan dolayi kabul edilemeyebilirler.ve bu hayal kirikligi yaratabilir. sahsen benim ilk resimlerim begenilmediginde kirilmistim ve birakmistim.motivasyon toparlayip tekrar girmem birkac hafta almisti.


2014-07-09 04:43:24
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!