Genel Konular : 3d ile ugrasan herkez icin ek/ana gelir kaynagi.

tanitim
likakamil sezai

arkadaslar isterseniz,sikayet edebilirsiniz, yada gercekten birkac kisi daha ayni kanidaysa ben kendim sileyim.neyin agresif oldugunu anlamadim.gercekten boyle bir sey var.insanlar bindolarlar kazaniyor.rekortmeni yuri arcus ayda 90 bin dolar kazaniyor.birebir konustugum insanlar var rusyada ayda 2 bin dolar kazanan...
ben foruma bu konudaki bilgilerimi paylasmak icin girdim/uye oldum.fotoliada benim ortalama kar elde ettigim sitelerden.reklamini yapacak olsam en cok kar ettigim siteninkini yaparim.

isteyen referans linklerimide kullanmasin. ben sadece insanlar kazansin istiyorum.bu konuda oturup tartisacagim fikir uterecegim,fikir paylasacagim neredeyse hic kimse yok. internette aramadik delik birakmadim.rusca biliyor ve uzun zamandir orada yasiyordum. fakat turkce anadilim oldugu icin baska. ve inanin turkiyede bu konunun bukadar umursanmamasi bana batiyor.istiyorumki insanlar ogrensin kazansin.emin olun pek cogunuz biraz sans verse birkacyuz resim yapip yuklese duzenli araliklarla 5-10 ar adet.ornegin haftada 5 resimden 20 haftada,yani 4 ayda 100 resim edecek.boyle yapip kendisi gozlemlese para kazanabildigini gorecek herkez.

dedigim gibi sorusu olacak arkadaslar varsa anlatmaya yardimci olmaya hazirim.turkce destek ve bilgi az oldugundan hep ingilizce ve rusca ogrendim gelistirdim .deneme yanilmayla pek cok seyi kesfettim vs.baskalari bukadar eziyetle ogrenmesin diye, hic bilmeyenler hizli bir baslangic yapabilsin diye bildiklerimi paylasmak istiyorum.ha isteyen yoksada caniniz sagolsun.ben gunde 5 resim yuklemeye ve kazanmaya devam edecegim.kimseye zorla is/yol ogretecek halim yok.:(kusura bakmayin agresif bir dilim var ise,tek derdim bilgilerimi paylasmak.


2014-07-08 21:18:21 Edit:2014-07-10 14:38:00
  • Offline
  • Erkek
ana gelir
likakamil sezai

bu is baslarken bos vakitlerinizi degerlendirme olarak baslasa daha iyi arkadaslar.direk ana is olarak bakarsaniz ever belirli bir donem,bir emek ve zaman gerekecek...

dolayisiyla yavas yavas zamanla ana isiniz olur.oyle su anki isinizi birakin buna baslayin gibi bir durum yok yani.

benim tavsiyem, hic degilse zaten yaptiginiz,yapmakda oldugunuz modellerinizi-calismalarinizi render alip bu sitelerede koymaniz.gece rendera biraksaniz,sabahda 5-10 dk ayirip hergub birkac resim yukleseniz kendiniz goreceksiniz sonucu zaten.sonra karar verirsiniz bu isten para kazanilirmi kazanilmazmi.


2014-07-08 21:22:48
  • Offline
  • Erkek
bu verdiğiniz sitelerdeki sizin

bu verdiğiniz sitelerdeki sizin çalışmalarınızı görebilirmiyim


2014-07-08 21:32:12
  • Offline
  • Erkek
gerçi buldum ben sizi,

gerçi buldum ben sizi, çalışmalarınıza da baktım evet orta seviyelerde kazanç sağlayacak çalışmalarınız var

ve burda konu açmaktaki amacınız da referans olarak gelirinizi arttırmak

nediyeyim kolaygelsin kasezo


2014-07-08 21:43:01 Edit:2014-07-08 21:43:40
  • Offline
  • Erkek
referans konusu
likakamil sezai

dedigim gibi ben turkce kaynak bulamadigimdan deneme yanilma ile ogrendim.ogrendiklerimide paylasmaya hazirim.referansimi kullanmak yada kullanmamak size kalmis.kullanirsaniz shutterstock gibi sitelerdeki puanlama sistemlerinde + puaninin var. gelirini artirmak istiyorsun gibi bir olayda var fakat miktar 0.05 dolar duzeylerinde geziyor. disimin kovuguna yetecek bir gelir elde etmem icin referans oldugum kisilerin satislarindan,onlarin super satis rakamlarina ulasmasi gerek.dedigim gibi okda umrumda degil olsada olmazsada olur.isteyen referansiz girebilir.umarim bilmeyen,haberi olmayan insanlar faydalanir paylastigim bilgilerden.


2014-07-08 21:49:55
  • Offline
  • Erkek
Ben şahsen bu bilgilendirme
3ddesenmustafaAvatar

Ben şahsen bu bilgilendirme yazısı için teşekkür ederim.Neden olmasın.Eviniz var arabanız var borcunuz yok tüm gün evdesiniz yeteneklisiniz bu işlerle birşeyler olabilir.Ben işe gitmeden uzaktan evden çalışma taraftarı bir insanım.Oyun oynayarak malzemelerini satanları gördüm.Second life oyunu için elbise,eşya tasarlayıp satanları gördüm.


2014-07-08 23:00:13
  • Offline
  • Erkek
ise baslamam
likakamil sezai

benim ise baslamam diablo oynarken oldu.orda esyalari satmistim euro karsiligi.fakat gunumun buyuk bolumunu oyunlarla harciyordum.daha dogrusu isten artan tum zamanlarimi.tatil gunlerinde ise tamamini.gayet zevkliydide.

fakat sonra farkettimki artik buyuk ve adam olduk.bir cocuk gibi,bir genc gibi vaktimizi bosa harcayacak luksiyada sahip degilim dedim kendi kendime ve 3d ogrenmeye basladim.amacim teknik ressamlik olan(elektrik) meslegimde gelismekti.fakat sonra stok siteleriyle tanistim. birkac yuz resim attim ve hic satilmadi.bende biraktim. fakat birkac ay sonra bu yazdiklarimi yazan bir site gordum.rusca idi ve insanlar tecrubeleri paylasiorlarlardi.oneriler tavsiyelerle birbirlerine destek oluyorlar,fikir alisverisinde blunup gelirlerini arttiriyorlardi.sonra tekrar 3d isine agirlik verdim. o gun bu gundur duzenli olarak reism yapip yuklemeye calisiyorum cunku nekadar guncel tutarsaniz arsivinizi okadar cok kisinin dikkatini cekip satisini artiyor.baslarda 6 ayda bir dolar gibi komik rakamlar vardi.. fakat onceki msjlarimdada yazdigim gibi pes etmedim ve kademeli olarak satislarim artti. sonra bir gun isten eve donerken eve geldigimde bir baktimki birkac yuz dolar kazanmisim tek satista... hc birsey yapmadan otobuste oturup evime gittigim yarim saatlik zamanda boylesine bir para kazanmis olmak kafama dank etmesini sagladi bazi seylerin.ogun bugundur satis konusundada 3d konusundada cok daha ciddi ve yuksek motivasyonda bir yaklasimim var.istedigim seviyeye gelince isi birakip evden sadece stok sitelerinden calisarak hayatimi kazanacagim.

ogrendigim ve arastirdigim kadariyla pek cok insan boyle yapiyor. su anda boyle yaptigini bildigim birebir tanistigim 3 insan var. ucude rus ve birtanesi tayvana yerlesti.hala tek gelir kaynagi stok siteleri.gercekten icten olarak herkez icin dilegim,bir sans vermeleri brkac ay duzenli upload yapip bakmalari.umuyorumki saglam stokcular cikar ve guzel bir fikir alisverisi ile yeni stokcularin yetismesini saglariz.baslarken bos saatlerini degerlendirerek,uyku vakitlerinizde render alarak vs baslayip, ana gelir halini alana kadarki yolda hep beraber ilerlemek gercekten istedigim bir sey.umarim forumda bu sekilde bir bolum bile acilir zamanla.sonucta tum 3d severlerin ek gelir elde etmesi mumkun olacak.umarim yanlis anlasilmalar olmaz.herkeze saygilarimi sunarim arkadaslar.gelecek sorulari cevaplayip yadim etmey herzaman hazirim.


2014-07-08 23:16:26
  • Offline
  • Erkek
uzun yaziyorum
likakamil sezai

uzun yaziyorum arkadaslar kusura bakmayin,mumkn oldugunca aciklayici olmaya calisiyorum.cunku gercekten bir ticari sir bu stok konusu.insanlar paylasmak istemiyorlar pek cok bilgiyi.dogru duzgun bu tarz bilgilerin paylasildigi kaynak yok denecek kadar az.elimden geldigince aciklyici olmaya calisiyorum.cunku yakin arkadaslarim dahil turkiyeye geldigimden beri gercek hayatta kimi 3d ogrenmeye ve bu sekilde para kazanmaya davet ettiysem inanmadi.umarim kendinize ve stok sitelerine bir sans verirsiniz.arkadaslarin dedigi gibi agresif bir dilim varsada aldirmayin lutfen.okuyup arastirmasi bedava.


2014-07-08 23:18:49
  • Offline
  • Erkek
Ben de modeller hazırlayıp
yavuzSerkan Yavuz

Ben de modeller hazırlayıp turboSquid`te satışa sunmayı düşünüyorum. Daha çok ihtiyaca yönelik çalışmalar yapmak istiyorum. Bunun için arama yapılan anahtar kelimelere ihtiyacım var. İlk başta bana tavsiye edilen aramalar isimli bir seçenek sunuyor. Daha fazlası için sanırım level atlamam gerek. Bir üst levele geçip daha fazla anahtar kelimeye ulaşmak için neler yapmak gerekiyor.
Diğer stok siteterinde de buna benzer bir seçenek var mı. En çok aranan-ihtiyaç duyulan- resim, video vs`nin dökümünü veriyorlar mı?
iyi çalışmalar...


2014-07-08 23:20:30
  • Offline
  • Erkek
yavuza cevap
likakamil sezai

yavuz bey, turbosquid bazi kimseler icin 3d ocean yada 3dm den daha az satis yapilan bir yer...genel olarak 3d konusunda aradiginiz bilgiye su sekilde ulasabilirsiniz,mesala female yani kadin yazin ve aratin.siralamayi en on indirilenler/satilanlar diye yapin ve orada en cok satilan modelleri gorursunuz.kimi sitelerde oyunlar icin hazirlanmis lowpoly modeller cok satarken kimi sitelerde ileri duzey gercekci moleller satiliyor.bazi durumlarda cizgi karakterler cok satiliyor.dediginiz en cok aranan modeller gibi bilgileri bazi siteler level atlamis kullanicilarla yada ozel uyelerle paylasiyor.(exclusive member yani sadece o sitede satis yapan)genel olarak 3d konsunda level olayi satis miktarinizla olculuyor,ek olarak urunlerinizin aldigi kullanici puanlariylada hesaplanabiliyor.

resim-video konusuna gelince,shutterstock ayin haftanin yada tum zamanlarin en cok aranan kelimeleri gibi bir tablosu var.tum kullanicilara acik.fakat once contributor olarak uye olmali ve 10 resimlik sinavi basariyla gecmelisiniz.bunun disinda tum sitelerde 3d yazarak 3d olan/iceren tum resimleri aratirsiniz ve gene satis miktarina gore yada zamana gore siralatabilirsiniz.boylece en ck satanalri yada son zamanlarda sayisinda asiri artis olan resimleri gorerek piyasa ihtiyaclarini okuyabilirsiniz.

bunlar disinda,set calismak,ornegin oyun icin 3d model hazirliyorsaniz,bir savasci bir defansci bir tank bir uzaktan saldiri karakteri gibi set olarak calismaniz satis konusunda isinize yarar.cunku alici tum takimi beraber almanin cazipligine kapilir.

resim video ve model konusunda genel olarak ise en cok ilgi goren ve gozunuz kapali urun cikarmaya baslayacaginiz konular asagidaki gibidir:
ask,duygular,ozel gunler,dinler,bayramlar,fuarlar,dunya kupasi benzeri organizasyonlar,saglik sektoru,gelecek,teleportasyon,akilli gozlukler saatler elbiseler,ucan arabalar,internet bilgisayar vs konular.
listeyi genisletmek oldukca mumkun bu tarz bilgileri tecrubeyle edinirsiniz normalde,yada arama motorlariyla site iclerin piyasa analizi yaparak ogrenirsiniz.yada birileri tutar yazar benim gibi.

tavsiyem,bir liste yapin.tum zamanlarin tum ulkelerin evrensel konularini yazin,ornegin bayramlar,duygular,saglik sektoru,tarih vs konular.
sonra gelecgin konularini ele alin,ornegin savas,enerji kaynaklari,teleportasyon,hologram gibi konular,akilli saatler gibi gonular.
bu tarz bir liste yaptintan sonra inceleyip ekliniza en cok yatanlara puan verin,sonra puan verdikleriniz icinden en cok puan alanlari arayip piyasada o konuda nekadar ve nasil isler var bir inceleyin.bu sekilde hem daha cok kitleye hitab eden hemde guncel ve piyasada ihtiyac duyulan bir konuda uretim yapmis olursunuz.
fikir kitligina dusuldugunda fikir uretilmesi icin stokcularin kullandigi algoritmalar var normalde, fakat yeni baslayanlar icin once kendini gostermek ve tanitmak acisindan az once bahsettigim sekilde piyasa degerlendirmesi ile baslamak sanirim daha mantikli olacak.


2014-07-08 23:35:22
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!