Genel Konular : 3d ile ugrasan herkez icin ek/ana gelir kaynagi.

uye olanlar
likakamil sezai

sitelere uye olmus,uyeligi onaylanmis,ve/veya ilk resimleri onaylanmis biriler varmi arkadaslar?varsa onaylanmayan resimlerle ilgili fikir alisverisinde bulunabilirsiniz buradan.yardimci olmak isterim.


2014-07-11 00:54:47
  • Offline
  • Erkek
Bir Rica
KEMALBUDAK34KEMAL BUDAK

Sezai Bey, sizden ricam süreci kısaca özetlemeniz mümkün mü ?

Yani adım adım, en önemlilerinden başlamak üzere tam olarak yapmamız gerekenleri yazmanızı önemle rica ederim.

Bu arada bu sürece sebep olduğunuz için size de faydalı olabileceğimiz metodu tercih etmek taraftarıyım.


https://kemalbudak.tumblr.com/
2014-07-11 10:16:34
  • Offline
  • Erkek
adim adim
likakamil sezai

kemal beyin arzusu uzerine adim adim:

1. kayit olurken bizden istenecek dokuman icin,pasaport yada kimlik veya ehliyetin okunakli fotografini cekiyoruz yada scan aliyoruz.guvenlik adina sitelerin bir kismi isteyecek.

2. sitelere giriste sinav amacli istenecek ornek resimler icin 10 adet render aliyoruz.resimler en az 4000x3000 boyutunda olursa iyi olur. 3-4 farkli konuda ikiser-ucer resim yeterli.resimlerin,temiz,sade,duzgun bi kompozisyona sahip olmalari tercih sebebi.

3. istediginiz siteye (bence hepsine birden) girip "register/uye olun" seceneginden uye oluyoruz.sitelerin bi kismi turkce destegi barindiriyor.depositphotos,fotolia gibi.

3.1 uye olurken dikkat edilecek hususlar,bilgilerinizi dogru girin,gonderdiginiz kimlik vs ornegindekilerle celismesin.

4. uyelik islemi ardindan site eger isterse,hazirlamis oldugumuz kimlik scanini yukluyoruz.

5. siteye ilk resimleri (sinav icin) yukluyoruz.her sitede olmamakla birlikte test resimlerinde de keyword/tag yani anahtar kelimeler girmeniz istenebilir.bunlarida resimle alakasiz olmayacak sekilde giriyoruz.

6. resimlerin onaylanma suresi 3-7 gundur genelde.bu sure gecene kadar diger sitelerede uye oluyoruz,bir yandanda yeni resimlerimizi hazirliyoruz.

7. sinavi gectiysek,yada sinav yapmayan bir siteye girdiysek, 5-6 adimdaki gibi gene resim yuklemeye,resimlerimize anahtar kelimeler atayip kategori belirleyip onaya sunmaya basliyoruz. resimler teker teker yada onaya sunulan yiginlar halinde 3-5 gun icinde onaylanir ve satisa konur.

8. paramizi aliyoruz.sitelerdeki para transfer alt limitlerini gectiysek,paramizi paypal hesabina aktariyoruz.bazi siteler ay sonunda alt limit gecilmis ise otomatik aktarir.

gordugunuz gibi gayet basit.bir defe onaylandiktan ve sinavi gectikten sonra serbestsiniz.yukleyin yukleyebildiginiz kadar.her resminiz onaydan gecer ve satisa konur.onaydan gecemeyip red edilen resimleriniz ise malesef satisa konmaz.reddedilen her resim icin red sebebi yazili olarak belirtilir size.

istisnai durumlar:

1. fotolia ve birkac sitede sinav yoktur fakat,uyeliginizin,gonderdiginiz kimlik scaninin gorulmesinden sonra aktiflestirilmesi vardir.burdan sonra resim yukleyebilirsiniz.aktiflestirme kimlik scan`ini gonderdiyseniz 24 saat icinde yapilir.

2. dreamstime ve benzeri birkac sitede sinav yoktur.bunun yerine upload limiti vardir.baslangicta size haftalikyada gunluk olarak 5-10 gibi bir miktarda upload hakki verilir.resimlerinizin % kaci onaydan gecerse yada red edilirse,ona gore upload limitiniz artar veya azalir.buna musterilerin fotograflariniza ilgisi ve satis rakamlarida etki eder.

ek prosedurler:

1. vergi form`lari: her sitede vergi formlari vardir.girmediginiz takdirde sizden sozlesmede belirtilmis miktarda stopaj vergisi keserler.vatandasi oldugunuz ulkeye gore degisen fergi formlari vardir.sitelerin ilgili bolumlerinde bu formlari bulabilirsiniz.sakince okursaniz bir zorlugu olmadigini gorur ve kafaniz karismadan doldurup gonderirsiniz.sonrasinda kesilen vergi artik ya duser yada hic kesilmez.

2.e-cash sistemlerine uyelik: ne yazikki direk hesaba aktarma olayini hem sayili site destekliyor,hemde bundan para gonderme komisyonu kesiliyor.bu yuzden,uye olduktan sonra,bir elektronik para hesabi edinin.sitelerin cogu payoner,paypal,easy pay,skrill desteklerken,paypali hem guvenlik hem serilik hemde transfer ucretlerinin dusuklugunden dolayi tavsiye ederim...

sistem,ve sisteme girmek icin yapmaniz gerekenler bunlar arkadslar.uyeliginiz aktif olunca direk yukleyip satmaya baslayabilirsiniz.3d,video,ae kaliplari vs icinde asagi yukari hepsi ayni.baslangic icin sinav yapmayan sitelerle baslarsaniz yarariniza olur.

benim resmimi almadilar hainler su bu diye dellenmenize gerek yok...
benim kimi sitede 1200 kusur resmim varken,kimisinde 400ksur... yani kiminin kabul ettiginin yarisi kadarini bir diger site kabul etmiyor.bir sitedeki hit resmimi,bir baska site ise yaramaz diyerek almiyor...bunlar olagan seyler.tum sitelere girip ilk 100 fotografinizi tum sitelere atmak ve,2-3 aylik satis takibi yaparak hangi sitenin nekadar sattigini,ne olup bittigini kavrar ve sonrasinda favori sitenizi secer ver devam edersiniz.

uzun yazdigimin farkindayim,fakat bu konuz ozerl bir konu.ister inanin ister inanmayin,rusyada sirf mikrostok icin onlarca forum var.bunlarin en buyuklerinde,fotolia,shuterstock gibi buyuk sitelerin yetkili sozculeri bile bulunuyor.onlara sorular sorulabiliyor vs..konu okadar genis ve derin bir hal almis durumdaki,pek cok uretici isyanda,bir site aliyor fotografini bir digeri almiyor...bu tarz pek cok sey yuzunden insanlar pes edip yuklemeyi birakiyorlar.aciklamamin uzun uzadiya detay verip yonlendirmeye calismamin sebebi bu.kafaniza takilan birsey olursa,sormaktan cekinmeyin,aciklamaya calisirim.ne yazikki piyasada 50den fazla site var,muzik,program kodlari,site kaliplari vs konulardaki stok sitelerinide sayarsak 100den fazla site var.ve hemen hepsi ozgun olmaya calisip,kendi kurallarini koyuyorlar...anliyacaginiz ortam biraz karisik.o yuzden ilk sayfada en cok oturmus ve satis yapan sitelerin linklerini verdim.

tum anlattigim bu bilgiler icin tesekur etmek isteyen arkadaslar,uye olmadan once sitelere benim referans linklerimle girer ve oyle uye olurlarsa fazlasiyla tesekur etmis olurlar.



2014-07-11 12:23:58 Edit:2014-07-11 12:39:39
  • Offline
  • Erkek
pek kisa olmadi ama
likakamil sezai

kusura bakmayin gene baya bi uzun yazmisim.


2014-07-11 12:27:06
  • Offline
  • Erkek
mehmet arkadas
likakamil sezai

mehmet isimli bir arkadas shuterstock`a uye olmustu ref linkimle,sinavi gecip gecemedigini merak ediyorum,
ote yandan ne mutluki stok dunyasina adim atmis 4 arkadasimiz daha var.fotolia sitesine kayit olmus.ikisinin uyeligi aktiflestirilmisken,ikisi sanirim scan yuklemediler ve hala beklemedeler.bu arkadaslarin isimlerini goremiyorum sitede,eger kendileri buradan yasadiklari sorunu yazarlarsa hem yardimci olurum,hemde daha sonra benzer sorun yasayacak arkadaslara yol gostermis oluruz.
ayni sekilde bu arkadaslari,diger sitelerede beklerim.hangi sitelerin size daha cok getirisi olacagini ancak hepsini deneyerek ogrenebilirsiniz.unutmayin bunu.


2014-07-11 12:48:18
  • Offline
  • Erkek
Eline Sağlık
KEMALBUDAK34KEMAL BUDAK

Çoook teşekkürler, herşey gönlünce olsun.


https://kemalbudak.tumblr.com/
2014-07-11 23:26:24
  • Offline
  • Erkek
anket
likakamil sezai

arkadaslar bir anket paylasmak istiyorum.
bahsettigim rus mikrostok forumlarinda yapilmis bir anket.
soru: 3000 dolar barajini nekadar surede astiniz?
http://i62.tinypic.com/2n7o8zo.jpg
siklarin basinda yazan sureler
3
6
9 ay
1
1,5
2
3
5yil seklinde.sagdaki rakamlar kac kisinin oy verdigi,en sagdaki %ler ise toplam oy vermis kisi sayisina gore orani.en altta ortada ise toplam kac kisinin oyverdigi.

kimne kazaniyor asagi yukari gorulsun diye paylastim.yani gercekten iyi kazananlar var...daha baslar baslamaz ayda bin dolar gelir duzeyini yakalayabilmis insanlar var.


2014-07-12 16:19:14
  • Offline
  • Erkek
kimseden soru yokmu arkadaslar?
likakamil sezai

sorusu olan yokmu arkadslar? asagi yukari her birkac saatte bir girip bakiyorum,birileri soru vs sormusmu diye fakat kimseden ses yok... herkez isin ustasida ihtiyacmi duymuyor yoksa sallayan cikmadimi?
daha oncede dedigim gibi yardimci olmak istiyorum fakat ipleyende yoksa bosu bosuna daha fazla zaman ayiramam.lutfen varsa kafaniza takilan birseyler sorun.


2014-07-12 23:23:18
  • Offline
  • Erkek
kendi adıma söyliyim muhtemelen
fallofaherocan birinciAvatar

kendi adıma söyliyim muhtemelen çok kişi benim durumumdadır sallamamakla ilgisi yok ama kafamı kaldırım buna ayırıcak vakitte yok ancak listeye aldım ilk fırsatta üye olucam bende, muhtemelen 1-2 haftadan önce böyle bi prosedüre giremiycem :)

her yazdığınızda yeni ne yazmışsınız diye girip bi göz atıyorum şahsen


2014-07-13 00:31:48
  • Offline
  • Erkek
ozaman devam.
likakamil sezai

umarim dedigin gibidir.

bu ise baslayacak arkadaslara temel bir fikir vereyim.
gerekirse birkac saatinizi ayirin ama guzel bir terazi modelleyin.kollarin yuksekligi degisebilen,mmkunse uzerinde kucuk detaylar ve islemeler olan iki kollu bir terazi.isleme ve detaylar digerlerinden ayrilmak icin gerekli.

peki ne olacka bu terazi...

soyleki,kitap modelleridiniz diyelim.render aldiniz attiniz...
birde zamaninda altin para modelleyip atmistiniz diyelim.
yada bir cd...yada bir harddisk...

ne yapiyoruz? hemen terazinin bir koluna bir kitap digerine onlarca altin para.... ne oldu fikir? kitap altin kadar kiymetlidir,daha kiymetlidir.veya cok pahali olan bir literatur,bir yazar....
terazinin bir tarafina disk yada hard disk koydunuz diyelimki,ne oldu fikir???

benzer sekilde terazileri,pek cok modellerinizi birbirlerine baglayip,birlestirip yeni fikirler ve yeni resimler uretebilirsiniz.

terazi gibi,basit bir studyo tasarimi,bir odul platformu,bir kavanoz, deney tupu gibi objeler modelleyip hazir bulundurun.sonraki tum model ve islerinizde,vaktiniz az oldugunda hemen acip birkac modelinizi birlestirip yeni kompozisyonlar uretebilir ve vaktiniz cok az oldugunda dahi uretim yapabilirsiniz.


2014-07-13 00:57:10
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!