Genel Konular : 3d ile ugrasan herkez icin ek/ana gelir kaynagi.

Verdiğiniz Bilgiler İçin Teşekkürler

Verdiğiniz detaylı bilgiler için teşekkür ederim. Değerlendirilebilir ve vakit harcanırsa güzel işler ve paralar kazanılabilir. Blog, model, resim satışı gibi işler hemen bir gelir elde ettirmez. Çünkü yeterince çalışma yoktur elimizde ... Ancak çoğalttıkça gelirler gelebilir. Birisi para kazansın diye bu kadar heyecanlı anlatan birini görmemiştim. Sanırım paylaşmayı seviyorsun. Vakit bulup çalışmalar ayarlaya bilirsem seve seve referans olurum. Tekrar teşekkürler.


2014-07-09 13:47:05
  • Offline
  • Erkek
bilgilere devam.
likakamil sezai

stok ile ugrasacak arkadaslara tavsiyeler.
baslarken dreamstime,fotolia ve canstockphoto sitelerinden baslamalirini oneririm.bu sitelerde direk resim yuklenebiliyor ve bir sinav soz konusu degil.
diger sitelerde ise bir sinav soz konusu,sinav 3-4 gun gibi bir sure beklemeniz gerektigi manaisna geldiginden,icinizde alevlenmis mikrostok ilgisi korelmemesi icin bu bekleme suresinda sinavsiz sitelere yukleme yapmaya devam edebilirler.

unutulmamaliki 10 resim 20resim atinca 1000 dolar kazanilmaz.geliriniz portfoylunuzun genisligi kadar artar.onceki msjlarimda yazdigim hesaplamalar la ilgibi bilgilerde de belirttigim gelir artisi,portfoyl genislemesi dogru orantilidir.
10 resmim var, yenisi icinde bir ayboyunca vaktim yok.....
ozaman arkadaslar 6 resim atin,kalan rsimleri haftada bir bir yukleyin.portfoylunuze haftalik taze resim girisi olsun.(video yada 3dmodelfarketmez.onemli olan taze kan akisinin kesilmemesi)

defalarca soyledigim gibi,usendiginiz,vakit bulamadiginiz zaman,onceki calismalarinizi modellerinizi geceleri animasyon yada resim olarak rendera birakin.sabah kalktiginizda onlarca resim hazir olur..tek kalan yuklemek olur...fikir almaktan sormaktanda cekinmeyin,ornek resimleri gonderip fikir ,gorus talep edin.cekinmeyin.


2014-07-09 17:34:56
  • Offline
  • Erkek
satamam korkusu.
likakamil sezai

bu mesajda satamam,binlerce satici var milyonlarca resim var benimkileri kim alacak korkusu hakkinda yazmak istiyorum..
bu korku ,cok dogal.cunku ornegin en buyuk site olan shutterstockda,35 milyon foto var.en cok komisyon veren istockda 30 milyon kadar...
simdi sen ahmet oglu mehmet,belki uni ogrencisi,belki isinde gucunde fakat hobi olarak 3d ile ugrasan bir adamsin,ve soruyorsun,onca pro insan varken,benim resmimi kim ne yapsin okadar cesitlilik icinde gormezler bile....

dogru fikir fakat yeri yanlis.burasi stok pazari arkadaslar...burada sattiginiz resminiz,super becerileriniz,ultra kalitede renderlariniz degildir....bunlar sadece %30...sattiginiz seyin %70 i fikirdir...
ornegin metal bir kup yaptiniz...biri altin biri krom.. gibi.bastiniz ikisinede %50 blur.hdr.full render ayarlari.ve 10000x10000 cozunurlukte bir render aldiniz.ve 10 saat surdu diyelim...birde biri kirmizi biri beyaz iki kup koydunuz sahneye.yansitmasiz,specular ayariyla bile oynanmamis,oylesine iki kup,temiz bir render alinacak fakat sureyi kisaltmak icin dusurulmus ayarlarlada renderinizi aldiniz...hangi fotograf daha cok satar?uzulerek soyluyorumki,sizin super pc nizin,yada super yeteneklerinizin yada hayal gucunuzun costugu metal kupler degilde,5 dkde yapip 5 dk dede render aldiginiz o iki basit kup daha cok satar.cunku arkadaslar,insanlar fikir istiyor.fikir satiliyor.iki resimdede iki farkli renkte kupler var.konu ayni,farklilik,secim,secme ani,dogru-yanlis,iyi kotu gibi konular.fakat metal objeler renklerinden,yansimalarindan detaylarindan dolayi one cikip konuyu geriye iterken,cok daha sadevebasit olan duz ikinci resimdeki kupler geri planda kalirve konu onde olur...

iste arkadaslar bu durumda,usta olmasanizda,caylakda olsaniz,yeni ogreniyor dahi olsaniz, stok sitelerine girebilir,kabul edilebilir,sinavlari gecip resip satmaya baslayabilirsiniz...

peki siz pro seviyedekiler,orta ustu kullanicalrdan biriyseniz? ne yani amator adamla ayni seviyedemi olacaksiniz??? hayir tabiki.unutmayin bir fikri betimlemenin onlarca yolu var...bir banka kredisini ele alalim.

ben bir amator olsam,bank yazar,onune para vs koyarim,hic olmadi klawyeden $ isaretini koyup banka ve finans temasini islerim...

orta seviye olsam,kabaca cizgi eser tainda bir banka cizerim,merdivenli falan birsey ornegin.sonra pencerelerinden dolar euro isaretleri gorunur misal...yada yandaki binalara yagmur yagarken buna para yagar....

ust seviye bir 3d artist olsam,ozaman guzel bir model hazirlar,onu bir masaya oturturguzel bir kompozisyonla sunarim.ornegin bir robot kadin,gelecegin hologram teknolojisiyle,teknolojik bir ofiste musteriyle konusur falan.. yada cizgianimasyon karakterlerigibi sirin bir banka gorevlisi cizerim vs....

gidin garanti bankalarina girin.duvarlarinda 3d cizilmis cizgifilm karakterler var....

bilmem anlatabildimmi arkadaslar.hangi seviyede olursaniz olun,bu sitelerden para kazanabilirsiniz...cunku her seviye kullanicinin farkli tarzlari,yorumlari,olacak.satin alan insan sayisi okadar cok ki,inanin dogru seyleri cizdiginizde fotografiniz satilacaktir.

ben proyum,basit kupler cizsemde amatorun yaptigi gibi yapsam,seri uretim ile yuzlerce resim cikarsam ne olur?
hicbirsey.satarsiniz para kazanirsiniz.fakat alicilar sizin amator oldugunuzu dusunurler ve bir kesim musterinizi kaybedersiniz...

ne olursa olsun fikir hep on planda,bu her kesimden her seviyeden insanin satis yapabilmesini sagliyor.satislar arasindaki farki ise,fikirlerin islenis sekli oluturuyor.az once verdigim kup orneginde,illa duz renklerle basit render almak gerekmez satis yapmak icin...ayni konuyu pek cok iconla,simgeyle kaplamayla konuyu on planda tutarak cizebilirsiniz.tabi bunu konuyu arka plana atmadan yapabilmektebeceri isteyecektir.burada sizin seviyeniz devreye girer ve amatorun yapayacagi sekilde islersiniz konuyu.buda size tum o basit tasarimlarla yarisma sansi verir.

ilk mesajda ornek verdigim beyaz basit insan figuru pek cok uretici tarafindan kullanildi,incesi kalini sismani uzunu vs vs ..amatorler basit modellere kacarken,prolar robotlar yaptilar,cizgi karakterler yaptilar.. maskotlor yaptilar.ve hepsi satildi.satiliyor da.konuyu dagittim galiba ama umarim anlatmak istedigimi verebilmisimdir.satamam diye birsey yok....misal ilhan arkadas on foto atmis ve 2-3 yilda baska bir yukleme yapmadigi halde birkac dolar kazanmis....bu ispatidir.arkadas haftalik birkac resim yukleseydi,yilda 50 hafta yuklese,haftada 2 resim atsa, 3 yilda 300 resim ederdi.300 resim aylik 10 dolar getirebilirdi.bu resimleri tum sitelere yukleseydi,aylik hepsinden gelecek para 50-60 dolar olabilirdi...su unutulmamaliki bu hespa kabaca yapildi,takipciedinmesi,genisletilmis lisanslarla satis yapmasi durumunda geliri katlanirdi....gelir oldugunu gordukce gaza gelip haftada 10 resime yukseltseydi yuklediklerini... bir dusunun iste bunlari.satamam diye korkmeyin.ilk 10 resminizden bir ayda hic para gelmezse korkmayin...deneme yanilmalarla,benden alacginiz bilgilerle islerinizi pazarlarin ihtiyaclarina gore yogurup,gercekten satis yapacaksiniz...ve para kazanmanin nekadar kolay oldugunu gorup her saniyeniziniz kac para ettigini goreceksiniz.
konu baya dagildi kusura bakmayin.anlatmak istedigim ogretmek istedigim okadar cok bilgi varki,stok sitelerinde okadar cok incelik/nuans varki her biri satisiniza etki edecek seyler ve hepsini anlatmak istiyorum fakat zamanim ve yazma hizim dusuncelerimi dagitmadan aktarmaya yetmiyor...saniyorum zamanla asariz bu sorunu.


2014-07-09 17:59:49
  • Offline
  • Erkek
Benim merak ettiğim sitede
3ddesenmustafaAvatar

Benim merak ettiğim sitede biriken kuponlarım Türkiyedeki garanti bankasındaki hesabıma nasıl geçecek?Evin alım satım vergisini biraz yüksek göstermişiz tam 5 yıl öncesinden vergi usulsüzlük cezası geldi uzlaşmaya gittik yine de bu temmuzda 1968tl ödeyeceğim.Burası Türkiyem maliyem süper çalışıyor


2014-07-09 19:39:18
  • Offline
  • Erkek
para aktarimi
likakamil sezai

sitelerden paralari 3 yolla alabiliyoruzsunu,ilk ikisi bazi sitelerde yok.bunlar
1-banka hesabina direkt aktarim.
2-posta ile banka ceki gonderirimi.gidip bankadan ceki bozduruyorsunuz.

3. ve her sitede bulunan-en cok kullanilan yoktem,e-cash sistmleri.
paypal,skrill,webmoney gibi sistemler.en cok kullanilani paypal.

sitedeki hesabinizda biriken para minimum para cekim limitini gectikten sonra ornegin kimi sitelerde 50 dolar. para cekme talebinde bulunuyorsunuz ve belirttiginiz paypal hesabina gonderiliyor para.paypal hesabinizdan ise istediginiz banka hesabiniza aktarabiliyorsunuz.

param bankaya girmesin diyenlerdenseniz, ecash sistemlerinden bazilarinda plastik banka karti imkani var.(ornegin skrill) 5-10 dolar karsiligi basip gonderiyorlar.bu kartla bankamatige gidip paranizi cekebiliyorsunu direk skrill hesabinizdan.benzer kartlar sunan baska sistemlerde var.bu sayede paranizi direk ecash sisteminizden bankaya bulastirmadan cekiyorsunuz.


2014-07-09 20:02:31
  • Offline
  • Erkek
mesajlar
drekonNecmi DemirkeserAvatar

kamil sezai < yazılarını kısa tutarsan iyi olur. insan bu yazıları okuyacağı sürede 10 ayrı model sitesine üyelik açar. referans istiyorsan bunu da ilk mesajında kibarca belirt bence, bir arkadaşın yazdığı gibi. Ref vermek bize zarar vermez sonuçta. sen de kazan biz de kazanalım. Yılbaşı , bayram, önemli günler için yapılan modeller her zaman satar. ama Türk bayramları değil, avrupa ve amerikadaki bayramlar.

Sen para kısmından bahset biraz. smiley 2 

Güzel bir yazı bilgilendirme için teşekkürler.

-------

Gelir vergisi kanunu

"Arızi kazanç: Bir takvim yılında elde edilen kazançlar toplamının yirmibirbin (21.000 TL) liralık kısmı gelir vergisinden müstesnadır."

Drekon : Yani, yılda bir kere size 20.bin lira ödendiğinde buna vergi verilmesi gerekmiyor. Ama her ay düzenli 1.000 lira geliyorsa vergilendirmeye girer.


Game maker
2014-07-10 09:25:19 Edit:2014-07-10 09:26:07
  • Offline
  • Erkek
Teşekkürler
KEMALBUDAK34KEMAL BUDAK

Kamil Bey Çook teşekkürler, üşenmemiş ayrıntısıyla yazmış, yorumlara karşı yılmamış, tekrar bilgi vermişiniz.

Harikasınız.




https://kemalbudak.tumblr.com/
2014-07-10 13:08:21
  • Offline
  • Erkek
sagolun kemal bey,
likakamil sezai

kemal bey anlayisiniz icin tesekur ederim.acikcasi bugun son gun diye planlamistim ve artik yazmayacaktim,yazdiklarimida duzenlemeye ve gelen taleplere uyarak kisaltmaya karar vermistim.fakat sizin yazdiginiz mesaj dusunmeme vesile oldu.birkac gun daha yeni bilgileri paylasmaya devam edecegim.umarim faydali olabiliyorumdur bazi arkadaslara.


2014-07-10 13:53:42
  • Offline
  • Erkek
fason uretim ve sinirlari
likakamil sezai

bu mesajda fason yada diger tabirle seri uretim onundeki bir engele deginmek istiyorum.

ornegin bir futbol topu demistim.renk renk boyayip atin diye.
ayni resmin renk varyasyonlari icin:
istockphotoda 2-3 varyasyona izin verirken,
diker sitelerde bu rakam 3-6 arasi degisir.

fakat,seri uretim yapmak ve portfolyu genisletmek adina resimlerinizi render alirken,ek modeller eklyerek,isik golge ve kamera acisi gibi degisiklikler yaparak bu limitlere takilmaktan kurtulabilirsiniz.


2014-07-10 14:24:43
  • Offline
  • Erkek
bayramlar/gunler
likakamil sezai

drekon kardesin dedigi bayram konusunada deginmek istiyorum,
neredeyse satis garantisi olan bayramlar:
yilbasi,
dogum haftasi,
paskalya bayrami,
cadilar bayrami,
ramazan bayrami,
kurban bayrami,

neredeyse satis garantisi olan gunler,
dogum gunu temasi(nede olsa her insanin hayatinda var)
vaftiz gunu,
sunnet gunu,
yilin ilk ve son gunu,
black friday,
dunya kadinlar gunu,
dunya erkekler gunu,
dunya isci bayrami/gunu,
sevgililer gunu,
anneler gunu,
babalar gunu,
buyuk zafer gunleri(her ulkenin zafer bayrami/gunu vardir.)

unutulmamasi gereken bir konuda,bu gunleri,bayramlari resmederken tarafsiz olmaniz,asagilayici kucuk dusurucu ogeler kullanmamalisiniz.


2014-07-10 14:50:43 Edit:2014-07-10 17:34:43
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!