Genel Konular : Uzay kuvvetleri 2911 Buluşması

3d Filmi 3d`ciye söylersen

3d Filmi 3d`ciye söylersen önce kusur arar. Ama bu filmi sadece izleyecek olanlar 3d`ci değildir ve 3d`ci olmayayan bir insanın bakış açısından film ortalamanın üstünde, hatta süper bile olabilir. Süper bile olsa ben yine eleştiririm. Ayrıca çok eleştirilen filmde çok konuşulan filimdir, eleştiri her zaman kötü değildir. İnsanlar sırf eleştiriye yorum yazmak için bile olsa gider izler filmi.


2014-05-03 14:57:44
  • Offline
  • Erkek
@htuncay imdb de güncellenmemiş
soneday7Soner ÇakırAvatar

@htuncay
imdb de güncellenmemiş profili

olan profili bu
http://www.imdb.com/name/nm4971200/resume?ref_=nmmi_res

http://www.aksam.com.tr/ekler/pazar/uzay-kuvvetlerini-gorunce-tim-burtonin-agzi-acik-kaldi/haber-233853


https://www.facebook.com/3detasarim - 3dsmaxtr.blogspot.com www.lycinteraktif.com
2014-05-03 19:39:39
  • Offline
  • Erkek
evet arkadaşlar konuyu baya

evet arkadaşlar konuyu baya saptırdınız ya :D , şaka şaka
saptırmada benim de payım baya büyük ama bunu biraz bilinçli yaptım. çünkü bu filme ileri geri bilip bilmeden yorum yapılacak, sen önce geçmişini bil, nerelerden geldiğini bil, batının geçmişini ve nerelerden geldiğini bil ona göre kıyasla ve yorum yap.istediğim buydu.
ben bu filmi nekadar yetersiz olsa bile ilk denemeler olduğu için sonunakadar destekliyorum ve alkışlıyorum.
soneday7 yi de fazla kızdırmadan konuyu kapatalım bence.


2014-05-03 19:49:33
  • Offline
  • Erkek
spikere ne diyor Şahin
cizgi123ruzgar

spikere ne diyor Şahin hoca ``MİLLİYETÇİYİZ TABİ`` işte böyle olmalı sanatçı..


2014-05-03 23:24:06
  • Offline
  • Erkek
bu film tamamıyla iç
Problem

bu film tamamıyla iç piyasaya yönelik yapılmış ,Türkiyede satarsam şu kadar salonda izlense maliyeti kurtarırım hesabı var, bu filmin dış piyasadan alıcısı olmaz, bu nedenle çıktığı programlarda her şeyi söyleyebilir sinema sanatını biz bulduk da diyebilir , millet bu yalanları yer mi? tabi ki yer , en azından %50 ye yakın garanti yer, bu millet ne yalanları yedi , bunu mu yemeyecek???.!


2014-05-04 02:49:18
  • Offline
Her ne kadar
Querorz

Her ne kadar kötü ve sıkıcı bir yapım gibi görünse de hepimizin desteklemesi gereken bir yapım elbette. Fakat şunu anlamıyorum. Daha ortalama seviyelerde bir animasyon yapmaktan acizken görsel efektlerin ve post productionun had safhada kullanımını gerektiren bir uzay savaşları filmi de neyin nesi? Saçmalık !

http://www.tr3d.com/galeri/proje/ith/

Salak saçma bir isimle , Dünya`da belki 1000 farklı filmde işlenmiş bir konuyu kullanmak da olayın diğer yüzü. "Funismagus" isimli bu çalışma tarzında bir şeyler yapıp, en azından senaryosuyla seyirciye bir şeyler tattıran bir yapımla gelmek çok mu zordu?

En klişe senaryoyu seçiyorsun. Bir çocuğun fikriymiş gibi görünen bir isimle geliyorsun. Daha orta halli bir animasyonu üretmekten acizken, efektlere boğulmuş bir yapımı üretmeye kalkışıyorsun.

Elbette bok gibi olacak... Ne bekliyoruz ki?


2014-05-04 10:34:29 Edit:2014-05-04 10:35:24
  • Offline
Uzun metraj animasyon film
arkhe74Kirli, Çürük ve Adi

Uzun metraj animasyon film projesi olduğu için sonuna kadar desteklerim.

Para verir gider izlerim, en azından o filme emek veren genç 3d`ci kardeşlerime bir katkım olur.

Amma ve lakin, geldim 40 yaşına bu şahin derun gibi sallayanını görmedim :)
Adam 3 oskar , 5 emmy ödülüm var dediği zaman bitti zaten olay benim için.

Sevgili Soner. Sanırım Şahin beyi tanıyor ve seviyorsun, ama arkadaş bu kadar savunmaya geçme :) Adam uçmuş işte. Görmüyor musun allah aşkına

Amerika`yı ben Amerika yaptım :) Benden önce Star Trek maketle çalışıyordu :) Daha neler neler

Tam gülmiyeyim diyorum sonra birandasgahafsahadfahadsajhdjasdas


www.leventoget.com
2014-05-05 00:21:39
  • Offline
  • Erkek
Senaryo yazımı incelikli bir
Problem

Senaryo yazımı incelikli bir iştir bu 3d işlerinin gurularından Barett Fox der ki " mükemmel bir senaryo kötü bir animasyonu yüceltebilir, ortaya muhteşem bir iş çıkabilir fakat kötü bir senaryoyu mükemmel bir 3d işçiliği asla kurtaramaz" burada senaryo kısmı tamamen sallanmış ne yapsak yenir meselesi var, %100 yerli olması bana hiç bir şey ifade etmiyor sonuçta kullanılan yazılımdan tutun işin terminolojisine kadar yabancı, mutlak bir kaç rus ya da bulgar da işin içine girmiştir ama o da önemli değil.
Bu tür bir filmin planlanma ve senaryo aşaması vs.. 3-4 yıl sürebilir bu esnada bu işi yapmak için topladığınız onlarca kişiden oluşan ekibi geçim derdi olmayacak şekilde ve sosyal yönlerini baskılamadan finanse etmelisiniz eğer bunu yapacak prodüktör var ise hodri meydan şu siteden topladığımız 20 kişi ile bile bu işin kat kat iyisi yapılabilir.
Ha şimdi bu post`u okuyup da henüz vizyonda olmayan izlemediğin bir yapımı nasıl eleştiriyorsun diyebilirsiniz ama gelen orta belli neresine vursan top patlak, bu yapımın hedef kitlesi çocukla ise yapım çocuk işi olmadığı belli, gençler ve büyükler hedef ise 90lı yıllarda yapılmış bir final fantasy serisi var ki aynı kategoride değerlendiririm, adamlar 90 lı yıllarda bundan çok daha iyi işler yapmışlardı onu da bırak konu ve evren derinliği, hikaye derinliği vardı ama tutmadı.
Şimdi ama bu Türk yapımı destek vs.. Türk yapımı diye hep anadola mı binmemiz lazım, kusura bakmayın ama bu yapım çalışma aşamasında ne kadar yerel kaynak kullandı? ekibin yarısı yabancı, Yapan ANİMAJ adlı şirketin web sitesini bulamadım 2012 yapımı facebook sayfası boş , yani biz işi yapalım tutarsa Animaj ismi üzerinden gideriz durumu olmuş sanırım. Bu kadar iddalı sözlerle yayına giren bir yapımın iddalı şekilde eleştirilere açık olması lazım , sıkışınca Türk yapımı , eldeki imkanlar, pazarlama aşamasında Star Wars , Angelina Coli olmamalı.


2014-05-05 01:04:20 Edit:2014-05-05 01:17:56
  • Offline
soneday7; Film hakkındaki
3ddesigner3d designer

soneday7;

Film hakkındaki görüşlerini bildiriyor insanlar, bırak bildirsinler konuşsunlar,konuşan tartışan eleştiren bir toplum olamadıkça ilerleme sağlanamaz.Evet bir organizasyon planlıyor olabilirsin ancak insanların görüşlerine de bu kadar sert çıkma.

``Ne saçmalıyorsunuzya``
``Neyin kafasını yaşıyosunuz``

İşte adam şu bu vs..Yani şunumu demek istiyorsun adam bu bu bu ama siz kimsiniz? Bizde tr3d vatandaşı :D

Biraz daha ılımlı sakin olalım.

Konuya gelirsek bazıları bizim geçmişte sadece savaş var, yabancılar her buluşu astonomiyi filan ilerletmiş biz sadece savaşla meşgul olmuşuz demişler.Değerli şeyleri almak için bize savaş açmışlar bizde savunmuşuz versemiydik ? Ayrıca Mimar sinanın istanbuldaki eserlerinin sırları yeni çıkıyor.Çok üstün teknolojiler.Mimari yapılar vs.Ozamanlarda demekki bizdede varmış ileri derece şeyler.

Haberde yazdıkları çok uçuk şeyler.Özellikle keanu iyi çocuktur vs, cümleleri genelde ünlüleri tanıyorum bak ben cok iyi bilirim aram iyidir mesajı verip doğru olmayan ifadeler oldugunu hepimiz iyi biliriz.

Banada ucuk seyler geldi.Ama güzel reklam yapıyor bu konuda başarılı.

Son olarak 3 milyon dolara mal olmus. ve geçmiş..hımm.15 kişilik ekip vs deniyor. Ek giderler ne kadar ki en fazla ? Baya karlı bir girişim olmuş .


2014-05-05 09:54:20 Edit:2014-05-05 09:59:16
  • Offline
  • Erkek
büyükresim
drekonNecmi DemirkeserAvatar

Ozan < +100

Senaryo iyi değilse o filmi hiçbirşey kurtaramaz. sonuna kadar katılıyorum.

Sonra istanbulun fethi 1453 çekiyorum diyerek belgesel çeker izletirsin. Tüm Türkiye izler, ondan sonra "çok iyi film yaptım" diye kendini kandırırsın.

"Büyük resmi görebilmek için önce kafanı o küçük dünyandan çıkarman gerekli" (Necmi Demirkeser) smiley 2


Game maker
2014-05-05 11:50:37
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!