Genel Konular : Uzay kuvvetleri 2911 Buluşması

abiler, yanlis anlasilmak istemem
TuncAxoyTunç AksoyAvatar

abiler, yanlis anlasilmak istemem ama biri cikiyor, "ben su filmleri yaptim, simdide Turkiye nin ilk 3d filmini yapiyorum" diyor ama hic bir resmi kayitta bahsi gecen filmlerde ismini gormedim. Insallah yaniliyorumdur ama bu tip o kadar cok fake beyanat gordum ki artik alayi tirt geliyo. Buna da baktim hic bir sey yok. Siz buldunuz mu? Ben boyle yapimlari desteklerim ama cikip "ben hollywood adamiyim aslinda" tavirlari ile gecmisteki bosluklar doldurulmaya calisilmasin.

Ama dedigim gibi, insallah yanlis bir arastirma yapmisimdir
Sevgiler


CG Artist www.tuncaksoy.com www.3danimasyon.org
2014-05-21 20:00:45
  • Offline
  • Erkek
Orta doğu
cizgi123ruzgar

Öncelikle bir ortadoğu ülkesine bilim kurgu filmi yapmak isteyi tam bir saçmalık.Enine boyuna düşünmek gerek ortadoğu ve bilim alakaya maydonoz.bu coğrafyanın insanlarına recep i. vb şeyleri vericeksin sonrada salıcaksın çayıra.sanat kim ortadoğu kim bilim kim ortadoğu kim, fantazi kim orta doğu kim.Hollywood`dan uyarmışlar Şahin Derun`u ama artık nasıl bir hırs yaptıysa Türkiye nin dünya genelinde bir filmi olsun istemiş.doksan seneden beri sıfır.


2014-05-21 21:12:23 Edit:2014-05-21 21:14:41
  • Offline
  • Erkek
çizgi 123 rüzgar kardeşim.
sitemaltug tezerAvatar

çizgi 123 rüzgar kardeşim.

bu nasıl bir tarzdır.
nasıl bir ruh hali içindesin.

yazıklar olsun.


http://maltugtezer.carbonmade.com/
2014-05-21 21:41:16
  • Offline
  • Erkek
Doğrular acıdır
cizgi123ruzgar

birileri bunları söylemeli.yıllardır aynı şeyleri pişirip pişirip yedik ve yedirdiler.


2014-05-21 21:45:46
  • Offline
  • Erkek
Sorunun yapımcının yalan söylemesi
JackyMehmet GüvenAvatar

Sorunun yapımcının yalan söylemesi veya bizim kültürün bu tarzı kaldırmamasıyla alakası yok. Şahin Derun bahsettiği filmlerde çalışmış, yalan söylemiyor fakat Şahin Derun`la birlikte yüzlerce kişi daha çalıştı o filmlerde. Bu şahıs da kendi filmini pazarlayabilmek için biraz fazladan atıp tuttu Hollywood`u kendi yaratmış havasına girdi. Ardından "3D" saplantısıyla göz boyamaya çalışıldı. Bugün filmlerde kullanılan 3D teknolojisi son nokta değil. Pek çok sorunları var ve bunu bütün yapımcılar da biliyor.

Bilimkurgu ve fantezi tarzına gelince...Battlestar Galactica ve Game of Thrones örneklerini vereyim. Dünya çapında izleyici kitlesi olan yapımlar, bu da demek oluyor ki bir şeyi hakkını vererek yaparsanız kıtalararası kültür farkını da aşabilirsiniz.

Yapımcı bu kadar atıp tutmasaydı, film 90dk yerine 30dk`lık özen gösterilmiş görüntü ve animasyon kalitesine sahip olup ve gerçekten üzerine düşülmüş bir konusu olan kısa film olsaydı çok daha iyi bir başlangıç olabilirdi. Şu haliyle değil New York, dünyanın bütün sinemalarında da gösterime girse kokoreç espirilerini yabancı seyirciye izletemezsiniz, izletseniz de anlatamazsınız malesef.


www.mehmetgvn.com
2014-05-21 22:08:18
  • Offline
  • Erkek
konu
drekonNecmi DemirkeserAvatar

cizgi123 her ne kadar çok agresif bir tepki verse de bi yerde haklı. Bilimkurgu da yapılabilir ama hollywood ile aynı boyuttaki bir bilimkurgu dünyaya satmaz. Çok zor.

Örneğin bunu hindistan bizden daha iyi yaptığı halde kimse sesini duymadı. bakınız "Krrish 3". Türk sinemalarında gördünüz mü ? ben hiç reklamını dahi görmedim. Ama Türkçeye çevrilse seyirci çekmesi bile mümkündü.


Game maker
2014-05-22 10:10:55
  • Offline
  • Erkek
Abi en basiti IMDB
TuncAxoyTunç AksoyAvatar

Abi en basiti IMDB ye bir bakın. Orası bu konuda oldukça hassastır ve filmin cast ında kim yazarsa siteye eklerler. Adam hiç birinde yok. Ayrıca bir röportajını gördüm, "türkiye de olmayan teknolojiyi getirmek zorunda kaldım" diyor. Türkiye bu kadar küçümsenecek durumda değil. Türkiyeye herkes her teknolojiyi getirdi ve getiriyor, Türkiye de o teknolojiyi adam gibi kullanacak kafalar yok ve bu filmde de bunun aşılamadığı belli.

Ben çamur atmak istemiyorum, emektir saygı duyuyorum ama böyle dalaveralarla gelmeyin arkadaş.


CG Artist www.tuncaksoy.com www.3danimasyon.org
2014-05-22 13:35:41
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!