Genel Konular : Türkiye`de 3D nin Geleceği ?

sorun şu bence sinemada
50c3ntsercan ağbabaAvatar

sorun şu bence sinemada para yok.çalışanlar çok düşük üçretlere eşşek gibi çalıştırılır.baş rol oyuncusu 30 kişilik ekipten daha fazla kazanır.yapımcı bütün kesıntılerı ekibe keser.bunların sonucunda çıkan kaliteyideki filmleri hepimiz görüyoruz.

Sinema okuyan birisi olarak bir diğer önemli konu ise eğitim Türkiye de ki sinema eğitimi BERBAT okulu bitirenlerin %95 i abartmıyorum gerçekten böyle hiç bir şey öğrenmeden çıkıyor.

sinema sektöründe herkesin işi bileni değil tanıdığını alması bildiğimiz torpil işte tüm mesleklerde var.

kültür bakanlığı çok az destek veriyor.ama yinede bir çok ülkeye göre daha iyi ama bu destek de nereye gidiyor.anlamış değilim.daha bir çok neden var böyle.bunların üstüne birde halkımızın ekonomik gücü ve kültür seviyesi eklenince bu durumda olmamız şaşırtıcı olmuyor.

Sinemamızın bilim kurgu fantastik vb türde film üretmemesini de ben para ile birlikte coğrafi konuma ülkede yaşanan acılara savaşlara,haksızlıklara,ölümlere...bağlıyorum.tüm bunlar varken bilim kurgu vb türdeki filmler çekmeye yer kalmıyor.
Sinemamızın başarılı yönü ise Sanat Sineması bu konuda dünyada çok iyi bir yerdeyiz.çok başarılı filmlerimiz var.izleyiciside zaten bellidir bu filmlerin :)


http://www.sercanagbaba.blogspot.com "Yardım Etmek Can Yakmaz"
2012-09-29 12:14:40 Edit:2012-09-29 15:46:00
  • Offline
  • Erkek
Bence Türk Sinemasına haksızlık
Seyhan_EFENDILERSeyhan EFENDİLERAvatar

Bence Türk Sinemasına haksızlık yapılıyor. Bahsettiğiniz bilim kurgu filmlerini kaç ülkede kaç yapımcı yapıyor. Türk sinamasının bir zamanlar nasıl film çektiğini dönemin sinama emektarlarından röpörtaj yaparak anlatan TRT Radyo 1 deki Modern Zamanlar programını bir dinleseniz aklınız şaşar. Sinama sektöründeki olumsuzluklar, yoksunluklar kaliteyide etkiliyor malesef. :(


http://deman3d.blogspot.com/
2012-09-29 12:37:53
  • Offline
  • Erkek
türk sineması elinden geleni
msaricayemre karadagg

türk sineması elinden geleni yapmış eskiden haksızlık etmemek lazım :)
http://www.youtube.com/watch?v=d223M6Fqi6o
http://www.youtube.com/watch?v=p9oI7Fd3Uec&feature=related


Süphesiz Sen Sen Değilsin
2012-09-29 15:51:55
  • Offline
  • Erkek
Konu başlığına cevabım şu;
3ddesigner3d designer

Konu başlığına cevabım şu; Burası Sanayi Ve Tarım Ülkesi :) ..

Okuduğum bir kaç yoruma göre yapacağım yorumlarda şunlar ;

Evet işten erken çıkmaya çalışıp kurtlar vadisi izlemeye çalışırlar.Çünkü amaç kurtlar vadisinde acana ne olacak diye merak etmek değil.Amaç acaba bugün kime hesap keseceğim,kimin oyununu bozacağım,yada kime dayılık yapıp racon keseceğim düşüncesi.Şimdi diyeceksiniz ki bu kişi kurtlar vadisinde oynuyor mu ? Hayır ama kendisini bir karakterin içine koyuyor oymuş gibi hayal ederek izliyor.Mesela Polatın yerine koyanların sayısı hiçte azınmayacak sayıda.

Evlenme programı izlersin.Bu sefer erkek acaba adama güzel kız gelecek mi gelirse evet diyecekmi diye merak eder. Peki neden ? ,Kendisinemi geliyor kız ? hayır ? peki ozaman neden bu merak ? bırak millet kimle evleniyosa evlensin. Ama hayır..Ordada kendisini adamın yerine koyarak kıstaslama yapıyor.

Ancak bu kişilere bir ice age yada shrek gibi filmleri koy.direk çocuk filmi deyip kestirip atarlar. Ancak buzdevrini 7-den 70 herkes izleyip güzel vakit geçirebiliyor. Ancak türkiyede bu sayı çok az. Neden bu örnekleri verdim.Çünkü sorunun temeli burada.

Altın kural ; İnsanlar ne bekliyorsa onlara o verilir...

Kimse senden fotogerçekçi,mükemmel senaryolu,harika görsel efekleri olan,sürükleyici,bütün fiziksel kuralları uyulmuş ve başarıyla yakalanmış bir film istemiyor.

Aşiret filmimi çekecen.

Gereken malzemeler;
Kamera,bir kaç oyuncu,mekan,fazla uğraşılmasına gerek olmayan sallamasyon bir senaryo,birazda para

bu malzemelerle filmi yap çek koy halkın önüne. aşiret filmi seven oturur izler.hiçte demezki o olmamıs yahu bu.demez yani emin ol . :D

yada aşk filmimi cekecen.

koy yakısıklı adamla kızı. koy güzel bi isim. çek . bas geç. :D koy izlesinler. kimsede demezki yahu olmamıs gibi :D izlerler :D

ama şimdi transformes benzeri bişi yap. 3d destekli. deli gibi ugras ve türkiyede ulasabilecek en üst kaliteyi yakala.koy tv ye. hemen zap yapıp evlenme programına geçilir. özenle :D bey değiştir şu vurdulu gürültülü filmi bu ne saçmalık ya iyice özenmişler avrupaya. ne bu şimdi izleycek olsam bin tane kanalım var zaten açarım orda en kalitelisini izlerim ..düşüncesi.

evet şimdi oturup neden neden neden diye soramaya gerek yok.ne isterlerse onu verirsin.bugün bir kafeye gittiğinizde ben bir çay istiyorum dediğinizde. Hayır efendim biz size cappicuno verelim diyemezsin. Bizim millet çay ister aga. çaya devam . : :D


2012-09-29 17:00:47
  • Offline
  • Erkek
tv programında spiker fatih
msaricayemre karadagg

tv programında spiker fatih altaylıya soruyor verilen şehitlerden dolayı halk isyan noktasına geldimi?
fatih altaylı : Bu halk şehitlerden filan isyan noktasına gelmez çünkü halkı öyle bir hale getirdiler ki sadece kredi kartını,elektrik faturasını,ev kirasını ödeyemedigi zaman isyan eder. Yaratmak istedikleri Türkiye buydu ve başardılar!!!
edit : şehitleri vatanını sallamayan bir ülke bırakın ülkesi için ne 3d yapar ne sinema yapsada tutması zor, bu işleri çok iyi yapanlarda yurt dışına kaçar her alanda olduğu gibi.hiç birşeyimize sahip olamadık.


Süphesiz Sen Sen Değilsin
2012-09-29 18:41:15 Edit:2012-09-29 18:47:24
  • Offline
  • Erkek
SedData1; yani ? gözüne
3ddesigner3d designer

SedData1; yani ? gözüne neden takıldı bizimle paylaşırsan bizde farkederiz : ;D ayrıca kızın omuzunda oturan adamın iki eliyle yaptığı hareket ne tür bir değişim istediğinin işaretini iyi veriyor :) yok aga ya değişim öyle olmaz. öyle değişim bizlede başlamasın başkasıylada. :)

edit: ayrıca o resimdeki koloninin değişse değişse ne tür bir duruma geleceği biraz farkediliyor.Türkiye gençliğinide bu resime özendirmek zaten asıl hedef. resimi dikkatli inceliyince ileride Türkiyeyi bunların yöneteciğini düşündümde , direk moralim bozuldu :D


2012-09-29 19:35:03 Edit:2012-09-29 19:37:35
  • Offline
  • Erkek
ayrıca bu cümleye katılmıyorum
3ddesigner3d designer

ayrıca bu cümleye katılmıyorum .

``milyon dolarlar harcanan filmler var ama malesef yanindan bile gecemiyor bir avrupalinin yaptigi filmin``

avrupalı film kıstaslaması göreceli bence o tadı verenlerde yapıldı,tek mesele ne yaparsan yap hep özeniyomuşun gibi görünecek. adamların en ufak yanlışı sadece yanlış olarak değerlendirilir. bizim en ufak yanlışımız aha işte özenti olmamış sil at. diye değerlendiriliyor.

birşeyi ilk kim cıkardıysa o devam ettirecek . taklitler asıllarını ayakta tutar. ya kendin bişey cıkaracan. yada kendi özünle yapılmısı en iyi yapmaya calısıcan.

Birde transformers bir arabanın robota dönüşmesinden oluşur. Bir çok kişi oturur arabayı robota dönüştürmeye calısır. peki neden ayranı bir bardağa döküp yaratık ortaya cıkarmaya calısılmıyor ? ayranı bulan türklerdir :D bu sadece bir örnek. sen taklit etmeye calısırsan sonuç bu olur. bu sonucada tuhaf bakmak yanlış olur .

edit: birde aklıma geldi elin oglu gelir istanbulda film cekmek için bütün semti kapatır.dükkan sahiplerine parar verir :D (007 filmi) en büyük yapım şirketi neden bu kültürü bu dokuyu filme hissettirmeye calısıyor ? filmin bütçesine bak yapım tarihine bak.neden afrikada bilmem nereye gitmiyo. ama adam bu istanbul sahnesine cok önem veriyo. neden acaba ? artık kendi değerlerimizi görmekten o kadar kör olmusuz ki. elin oglu geliğ değerlendirmeye calısıo işte. bizde gideriz fransa da filan film cekmeye calısır.cix olur diye . yada paris kulesi. biraz cix hava katar ha ? :D


2012-09-29 19:45:39 Edit:2012-09-29 19:52:18
  • Offline
  • Erkek
Youtube üzerinde en çok
GARYOSAVANİzzet Berkay KaramanderesiAvatar

Youtube üzerinde en çok izlenen Türk filmi:

http://www.youtube.com/watch?v=OGMO73sxbfU&feature=share


http://www.youtube.com/user/GARYOSAVAN
2012-09-29 20:08:38
  • Offline
  • Erkek
Böyle yorumları keşke soru
sinanonatSinan OnatAvatar

Böyle yorumları keşke soru sorulan yardım istenen konulardada görebilsek.


2-3 senedir yoktum.(yenilerini ekleyeceğim.)
2012-09-29 21:55:40
  • Offline
  • Erkek
ben kimseyi eleştirmedim ki.
3ddesigner3d designer

ben kimseyi eleştirmedim ki. kimse iyi 3 de yapamıyor demedim ki...neyse..

videoya eleştiride bulunmak istiyorum seddata.

20-35 sn:
yahudi,hristiyan,bush,blejer,haward kelimelerini aynı cümlede kurup bunları gösterme kendini göster diyor.Peki ya o kelimelerin içinde neden müslümanlık yok ? çünkü saydıklarını kötülüyor, müslümanlığı kötülemek istemiyor.ancak hiçbir müslüman hristiyanlıgı kötülemez.Çünkü o da allahın dini...peki ya ozaman o cümlelerin arasında neden hristiyanlık gibi çeşitli dinlerden örnek var ? bence önce bu videodaki kardeşin kendisini yenilemesi gerektiği çok doğru.doğru bişeyden bahsediyor..

50 - 1.09 sn:
bu süreçte tek diyeceği şey ``onu denize attılar.```
ancak 19 saniye bunu nasıl uzatarak söyledi inanamadım.ben etkilendim.herkes başaramaz..

1.42sn:

Birisi ona yardımcı olmak için hayvanlarla ilgilenen ve bu hayvanları inceleyen bilim adamlarının isimlerini söylüyor.o da haaaaaaaaaaaa diyor :D

1.50sn:
deniz üzerine biyoloji :DDDDDDDD

ve 3.20sn kadar mucizeyi anlatıyor.ancak bilim adamlarından haberi olmadan ve onları aşağılayıp yapıyor bunu :)

4.43 sn de yine bush mush başlıyor ama bu sefer baştaki gibi hristiyanlıgı saymayı unutuyor :DD

6.20 - 6.30 bildigin rap yapıyor . busta rhymes ` a taş çıkarmış. Hareketler ses tonu bize bişeymi anlatmaya çalışıyor rap mi yapıyor anlamadık. ne oluyor ne bu öfke ? ..

Toparlarsak,videoda belirttiğim yerin dışında Allah`ın bazı ayetlerine de değiniyor. Ve sanıyoruz ki bu gerçekten müslüman. Bu adamdan ben ne bişey dinlerim ne de eğitim alırım.Bu adam öfke,kin,ve aşağılamalarıyla insanlara bişeyler verebildiğini zanneden birisidir.O yüzden sen izle sedat.devam.Ancak konularımız ile ilgili değildi sen yine olayı dine getirdin.bizi dinle vurmak istiyosunda onuda yanlış kapılara basvurarak yapıosun. Bizim din şükür yerinde Allah ın bize gönderdiği Kuran dışında kimseyi rehber almayız bizler.(yani gerçek müslümanlar)



http://www.youtube.com/watch?v=54iOz0s5jLs

bu videodaki 31.30 sn aç.oturanlara şöyle bir bak.Benim tarzım böyle değil...
Seninki böyle aynen devam.O eleman anca sizi kandırır. :D



2012-09-30 01:30:44 Edit:2012-09-30 01:33:01
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!