Genel Konular : Türkiye`de 3d is imkanlari

Serkan kardesim,

Serkan kardesim,

cok güzel yazmissin, ve haklisin özellikle kurs`tan hemen cikip ben 3d`ciyim diyenlerin aslinda daha önlerinden cok uzun yol var.
Dedigin gibi de teknik bilginin yanisira sanatsal bilgileride ögrenmek gerekiyor, yani fotorafcilikta olan önemli bilgiler gibi.

Evet kurs verecek kadar iyiyim, Almanya`da Adidas sirketinden aldigim teklife göre de onlar icin de iyiyim, ama Hollywood`ta calisacak kadar degil henüz :)

Hollywood`ta calisan 2-3 Türk is yapiyorlar bunlari biliyorum.

Birde bukadar cok insaat sirketleri var diyorsun, ama mesela ben bu sitede belki 5-6 gercekten saglam is yapabilen arkadas görüyorum, tam profesyonel anlamda.
Bu demektir ki aslinda herkese is var, ama amatörce ugrasmakla ancak ucuz ve basit isleri yapabilirsin ozaman, hicbir zaman Agaoglu ve bunun gibi sirketlere yanasamazsin.

Benim bildigim Almanya`da bile sirketler var Türkiye`de 3D is yapiyorlar.
Bu sirketlerden birinde Freelance olarak calistim.

Kurs vermek icin de biraz yatirim yapmak gerekiyor, yani bilgisayarlar, yazilimlar vs. vs.

Iyi bir ajansta calismak`ta fazla risk yok, iyi bir maas`a anlasabilirsen.


2014-11-06 11:15:01
  • Offline
  • Erkek
Türker bey, Türkiye`de

Türker bey,

Türkiye`de savas mi var ? baya bir karamsar`siniz galiba ?

Bursa`da güzel bir yer, bende Bandirma`liyim :)


2014-11-06 11:16:35
  • Offline
  • Erkek
İsmail bey, Almanya`da
mahsen

İsmail bey,
Almanya`da Adidas firmasından teklif alıyorsunuz. onu değerlendirin neden Türkiyeyi düşünüyorsunuz ki. Bu arada çalışmalarınızı görmek isterim. Bu sitedeki çalışmalarınız tatmin edici değil. Portföy sunarsanız belki burası bile vesile olur teklif almanıza.


2014-11-06 12:40:15
  • Offline
Helal Mustafa sana. Valla
genuinegenuineAvatar

Helal Mustafa sana. Valla yenice bir yorum geldi.

Adidas, inşaat, holywood, almanya :D
Gülmekten kırıldım.

Kardeşim şu mükemmel iş tekliflerini almanı sağlayan referans çalışmalarını bir göster de içimiz rahat etsin. Buradakiler amatör sayılır.

Tahmin ettiğim üzere geyik muhabbeti yapan biri var karşımızda. Sanat aleminde önce portföy konuşur sonra sahibi. Sen önce konuşma yolundasın ve bu bize zaten durumu epeyce açıklıyor :D


2014-11-06 12:47:45 Edit:2014-11-06 12:50:05
  • Offline
  • Erkek
Paranistserkan toydemirAvatar

TR3D biraz daha araştırın kalite olarak üst düzey işler çıkaran 20 kişi biliyorum. Birde buranın dışındakilerde var. Başka siteye üye olan yada kendini buralarda tanıtmayanlar var. BU iş kaliteli biçimde yapan sayı olarak küçümsenmeyecek kadar kişi var.

Birde Ağaoğlu dikişini iyi bir terziye diktiriyor. Sökülmez artık. Bu yüzden dediğim gibi daha kaliteli firmalardan bahsedelim :))

http://www.maslak1453.com/gorseller/1/1/kuleler.html
http://www.myhomemaslak.com/default.aspx
http://www.myworld.com.tr/tr/galeri.asp
http://www.mytowerland.com/galeri/detay.aspx?SectionID=yJFLKGOYQZgT%2bXLRtaBuhQ%3d%3d&ContentId=Woaj5gvhLRaxGNiZV3KO%2bw%3d%3d

Bunlar Ali bey`in işlerinden bir kaçı, ve 3d ve 2d tasarım ve realistic görsellige ne kadar önem verdigi (vermedigi) belli..

Buradaki GÖrüntüleri yapabilecek 100 isim sayarım..

http://www.tr3d.com/uye/xsekox/
http://www.tr3d.com/uye/krmmcr/
http://www.tr3d.com/uye/olcaysaymar/
http://www.tr3d.com/uye/serosez/
http://www.tr3d.com/uye/teslastudio/
http://www.tr3d.com/uye/serkancakir/
http://www.tr3d.com/uye/mkebir/
http://www.tr3d.com/uye/devranksk/
http://www.tr3d.com/galeri/proje/18ol/
http://www.tr3d.com/uye/arkhe74/
http://www.tr3d.com/uye/archi/
http://www.tr3d.com/uye/clubber350/
http://www.tr3d.com/uye/mozoner/
http://www.tr3d.com/uye/altineldiven/
http://www.tr3d.com/uye/dodoreis/
http://www.tr3d.com/uye/rahatsiz/
http://www.tr3d.com/uye/burcuqqq/
http://www.tr3d.com/uye/mortal/
http://www.tr3d.com/uye/cancan_burak/


Dedigim gibi en kalitesizi bile kaliteli bu linklerdeki arkadaşların yaptığı çalışmalar. Ama bu arkadaşlardan hiçbiri tahmin ediyorum ki Verdigim sitelerdeki gibi çalışmalar yapıp kendi değerlerini piyasa da paspas ettirmezler. :))

Kıscası bana göre Aliağaoğlunun yaptığı iş fiyasko. He sonuçta parayı kırdımı kırdı. Bize sadece bir kaç parmagımızın yada cenemeizn agrımasına yol acar:))

Ama 3D modellmeye değer vermedigi ap açık ortada.


İnşallah hakkında hayırlısı olur.


2014-11-06 12:50:15
  • Offline
  • Erkek
Mustafa bey ,

Mustafa bey ,

bazi insanlar anlamaz ama belki memleketimi sevdigim icin olabilirmi acaba yani Türkiye`de calismak.

Bu arada da` bazi insanlar geyik muhabbetti icin mi takiliyor bu siteye ?? yani bu sizin icin gecerli degil.

Burada hic calisma sergilemeyen sahislar`da var.


2014-11-06 12:59:04
  • Offline
  • Erkek
İsmail
turkertTürker TunalıAvatar

İsmail Bey,
Ben genelde karamsar bir insan değilim, Türkiye yaşamak için iyi bir ülke, zaten o yüzden bir türlü kopamadık buralardan ama konu iş olunca herşey değişiyor. İş yapmak için, hele birde elle tutulur bir materyal üretmediğin, satmadığın sürece buradaki algı çok problemli. Bilmiyorum belki yaşaman gerekli. Ama ben en azıdan her yağmurda alt geçitlerine su basmayan, minibüsleri vapurlarla yarışmayan, interneti, elektriği kesilmeyen, su problemi olmayan yerleri tercih ederdim.


Türker TUNALI
2014-11-06 13:01:40 Edit:2014-11-06 13:05:10
  • Offline
  • Erkek
Serkan kardesim , o

Serkan kardesim , o linklerdeki arkadaslar gercekten iyi ustalar, ve islerinde cok basarililar.

Ama sadece bu 20 kisi herhalde yapsalar bile tüm Istanbulun isini yapamazlar, ve yinede cok arkadas burada is bulamiyoruz, fiyatlar cok kötü falan filan diye üzülüyorlar.

Burada bence herkese is var, yeterki kendisini ucuza satmasin, ve yaptigi islerde emin olsun, acemice calismasin. Acemi olsa bile önce ögrensin, sonrada bu islere atilsin ki piyasa degeri genel olarak düsmesin.

Benim zaten kimseye burada kendimi ispatlama geregini duymuyorum, ben sadece fikir alisverisinde bulunmak istedim, haa ya iyiyim isimde yada degilim buda kimseyi ilgilendirmez.
Ben kimseden is istemedim, kendimi ispatlamam da ve o seviyeye inmem zaten.

Bir yabanci ülkede yasayan ve Türkyi`ye acaba dönebilirmiyim diye bir arastirma icindeyim.

Evet Türkiye`De zor bir dönemden geciyor, belkide uzun yillar gececek yine kendine gelene kadar, ama yinede milyonlarca insan yasiyor Türki`yede ve ülkesini de seven bir okadar coktur, bende bunlardan birisiyim sadece.


2014-11-06 13:10:23
  • Offline
  • Erkek
Bence
turkertTürker TunalıAvatar

Gördüğün gibi burada konunun güzelliğine bakılmaz. Sen küçük bir çocuksan ve böyle değerli bir konu açtıysan yandın. Yok eğer gerçekleri söylüyorsan ve bu siteye yaptığın çalışmaları koymadıysan yine yandın. Eğer doğruları söylüyorsan ve bu siteye yapmış olduğun en değerli eserleri koyduysan bir ihtimal sorulara cevap almaya başlarsın. Yoksa "Liseli" veya "Ergen" sıfatı alırsın sorduğun sorular ona göre değerlendirilir.

Türkiye`de çalışmayı tekrar düşünmelisin. Burada kazanılan hiçbir başarı cezasız kalmaz. Mesela bir forumda düzgün bir soru sorarsın önce geçmişini araştırırlar, siteyi ne kadar süredir kullandığına bakarlar. Eksik 1-2 işini bulurlar elbet. "Bunlara ne gerek var?" deme sakın. Buradaki insanlar böyle. Dünya`da kaç havaalanında "Silahla giriş yasaktır" ibaresi gördün? Kendini önce her duruma hazırla.


Türker TUNALI
2014-11-06 13:16:54
  • Offline
  • Erkek
Türker bey dediklerinzde

Türker bey
dediklerinzde cok haklisinizda bu altyapi olayi, internet ve ceyran kesilme olayi, su basma olayi vs. bunlari kim yapiyor ve kimin gidermesi gerekiyor?

yok yani biri sihirli bir degnekle gelip, hokus pokus diyecek ve hersey düzelecek yani, yoook öyle bir yer hicbir yerde Avrupada bile.

Isini düzgün yapmazsan, hep baskasindan beklersen, daha cok beklersin (bunu size demiyorum yanlis anlamayin Türker bey), mesela siz hic sabahin 4`de kalkip saat 6 gibi erken saat`te ise gittinizmi yillarca yaz kis, hayatinizin en güzel yillarini belki 8-9 ay hep yagmurlu, soguk, günessiz bir ülkedi yasadinizmi ?

Demek istedigim adamlar calisiyorlar, baskalarindan beklemiyorlar, biri gelecekte bu sorunlari bir sihirli degnek ile düzeltecek. Adamlar demiyor aman be kim sabahin körü saat 4`te ise gidecek. Sabah karanliginda girersin fabrikaya , aksam ortalik karardigi zaman cikarsin isten. Iste adamlar böyle sistemi oturtmus ve kimse aglamiyor.
Yani herseyi baskalarindan beklemeyin.


2014-11-06 13:18:23 Edit:2014-11-06 13:20:36
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!