Genel Konular : Türkiye`de 3d is imkanlari

Biri ortaya bir laf
genuinegenuineAvatar

Biri ortaya bir laf attı, amma da konuşma meraklısı varmış be. Gerçi millet olarak asli vazifelerimiz arasındadır bu nokta değil mi ?

@melkor_ : Kimi tanıdığın beni ilgilendirmiyor, soruya muhatabı da cevap verebilir, işine gidebilirsin muhterem.

Tekrar ediyorum, bunca yazılıma hakim olduğunu ve yurtdışında yaşadığını öne süren biri böyle saçma şeylerden bahsedemez. Orada sanatçıya bizdekinden çok daha fazla değer verilir. Tabii ortadoğuda bir yerde yaşamıyorsa :) Muhtemelen adını duyduğu ve setup dan kurup kurcaladığı yazılımları listelemiş arkadaş. Bize referanslarını sunup olayı ciddi bir boyuta taşıyabilir tabi, bekleriz.


2014-11-05 18:23:22
  • Offline
  • Erkek
Turkiyede anca kooperatif binasi
3ddesenmustafaAvatar

Turkiyede anca kooperatif binasi cizersin.Ben yurtdisinda olsam oyun sektorunde calisirdim.Houdini bilsem bir kitap yazar sinema bolumunde okuyan ogrencilere satardim


2014-11-05 20:24:33
  • Offline
  • Erkek
vay bee neler olmus

vay bee neler olmus burada, daha yeni girebildim, kusura bakmayin arkadaslar.

evt yurt disinda gayet iyi imkanlar var, ama burada herseye bir lisans, karne, üniversite gibi unsurlara cok deger veriyorlar ve ona göre is alabiliyorsun ve bir is yerine girebiliyorsun.

Türkiye`de önüne gelen 3ds max`ciyim mantigi ile ise girme cabasinda, ve hak da veriyorum, cünkü herkez bir türlü gecinebilmeli.

Yani ben bunca sene yurtdisinda yasadiktan sonra, acaba ülkemde güzel Türkiyem`de birseyler yapabilirmiyim diye sizlere bu soru ile yöneldim, ama bazi arkadaslar nerelere kadar cekmis yaa, vallahi cok üzüldüm simdi :)

Iyi bir sirkete girmek icin önce hangi üniversiteden mezun diye bakiyorlar, Freelance olarak (yani benim gibi mesela) herseyi yillarca kendi kendime ögrendim, ve sirketlere portföyü gönderince ve üniversite mezunu olmadigim görünce baya sasiriyorlar.

Ama degigim gibi ben Türkiye`de birsey yapabilirmiyim ve orada yasayabilirmiyim diye böyle iki soru ile sizlere yaklastim, ama bazi arkadaslardan niye böyle bir tepki ile karsilastim ?? anlamasi zor.

Türkiye`de 3D gittikce gelisiyor, cok iyi ajanslar var, ama bir coguda okadar acemi.

Mesela bu Istanbulda büyük mütahitlerden biri , neydi hani bilmem ne ``oglu, isim söylemiyeyim simdi, milyonluk lüks daireler satiyor, ama o basit amatörce reklamlarini görünce gülme krizine giriyorum resmen, bu nasil bir mantik ?

Yani arkdaslar gayet normal bir soru sordum burada bence, ona görede normal cevap rica ediyorum sizlerden.

Saygilar.


2014-11-05 22:26:53
  • Offline
  • Erkek
Bu arada Houdini yi

Bu arada Houdini yi yeni ögreniyorum, yani kitap yazacak kadar iyi derecede degilim.


2014-11-05 22:27:50
  • Offline
  • Erkek
Paranist tesekkür ederim o

Paranist tesekkür ederim o güzel yorumlarin icin.

Melkor arkadasim , sanada sagol. Umarim islerin yolunda.

Kerem sanada tesekkür ederim , yorum icin.


2014-11-05 22:35:20
  • Offline
  • Erkek
Evet İsmail doğru dedin;
genuinegenuineAvatar

Evet İsmail doğru dedin; İstanbul ve memleketin neredeyse tamamı müteahhit kafalı. Ucuz olsun, gerekirse bedava olsun ama kalite olmasa da olur diyenler çoğunlukta. Kusura bakma seni tatmin etmez buralar.

Ha bir de onca yazılım kullanıyorsun ya, tekrardan rica edelim şu referans çalışmalarını. Eminim çok iyidirler. Yani sıra Houdini ye bile gelmiş. Şimdiden çok heyecanlandık yeminle.

Evet bekliyoruz, gördükten sonra teşekkür edecem özellikle.


2014-11-05 22:48:14
  • Offline
  • Erkek
Bizim en başta türkçe
3ddesenmustafaAvatar

Bizim en başta türkçe kaynak sıkıntımız,kurs ve okul problemimiz var.Sonra zengin ama bilinçsiz işverenlerimiz var hepsini kastetmiyorum.Yapana 25, bakana 125 verirler.Sanayi, 150tlye çalışan suriyelilerle doldu.ben şahsen yurtdışında az bir paraya game texture yada 3d modelci alanında çalışırdim.Yaşadığınız ülkeyi merak ettim.benim de yeşil pasaportum var.evimin borcu bittiğinde dışarı cikacagim artık.


2014-11-05 22:58:05
  • Offline
  • Erkek
kardeşim ben olsam gelmem
natxhoнатхъо муратAvatar

kardeşim ben olsam gelmem yurt dısından buraya yabancı dilin cok iyiyse birde profosyonelsen eger özelde sebebin yoksa ben olsama gelemem en basta emege saygı yok adam yetiştirirsin seni kapıya koyarlar yetişridigin adama iş yaptırırlar kurs açarsın senın ne oldugunu bilmez uc kurus az para verecem diye gider başka kursa yazılır hem sana olur olan hem vatandasa bir ara cemre vardı bilirmisin bilmem bu arkadaş ea sportta falan işelr yapıyordu o arkadas online dersler veriyordu bence araştır benım yabancı dilim olsa sahsen turkiyede çalışmayı dsunmem bir yozlaşırsın eger cok profosyonelsen benım fikrim bu


natxho
2014-11-05 23:14:46
  • Offline
  • Erkek
İsmail :)
Paranistserkan toydemirAvatar

İsmail :)

Aliağaoğlu sadece bir örnek, dap,sinpaş,rönesans,enka,cengiz,mapa,nata bunun gibi 500 şirket sayarım.

Siyaseti,medya gücünü sende arkana al, bir kaç yerde koltuk altı yap, Dişlerini beyaz göster. Ben de senin hakkında öyle konusayım. Ona bin takla attıracak firma sahipleri müteahhitler tanıyorum. O örnegi gec zaten :)

Gördüğüm,izlediğim ve bildiğim kadarı ile birebir özel ders veren 3 kişi var bildiğim onun dışında neredeyse tüm kurslardaki eğitimler hikaye, sistemi o kadar basite indirgemişler ki, kendilerini okul zannediyorlar, tamam sorun değil zannetsinler ama oraya ücret verip gelen arkadaşlar kendilerini neden böyle hissediyor ve inanıyor ben bunu anlamıyorum.

Tamam kurstan cıkarken ilah olarak cıkmayacaksınız ama o kadar yüzeysel anlatımlar var ki, neyse işleyiş hatalı.

Evet realistic derece ye gelebilecek tecrübeye erişmek için kurslardaki anlatımlar yetersiz. Ama bu sonuca ulaşmak tamamen kişinin araştırması ve kurs sonrasında ki araştırma anlama ve sürekli deneme yanılma yöntemleri ile aynı.


Ayrıca 3ds max sadece modelleme tekniklerini ve kullandıgınız render motoru,ışık ve kameraların içindeki parametrelerin anlamlarını bilmekle yetmiyor. Bana göre bunun yanında gerçekçi açılarla render alabilmek için Fotoğrafçılık tan da anlamak gerekli buda şunu gerektirir. 3ds max ders aldığınız yerde ek olarak bunun da verilmesi gerekir ki sadece bir yerde duydum şimdiye kadar bunu anlatan, ama ne düzeyde onu da bilmem.

Evet Kerem kardeşimin ve Natxho`nun dedigi gibi gelme demek istiyorum ama sende Mesut Özil gibi, kariyer peşinde koşmaya ileri yaşa bırak, kendi ülkende bir yerlere gel ve getir. Eger anlattıgın kadar uzmanlık alanların varsa.

Mesela şu an bildiğim kadarı ile Hollywod`da En fazla fragman hazırlayan firmada çalışan TÜrk yapıyor ve çok ünlü adını şimdi hatırlamıyorum.En son yaptıgı TRANSFORMERS filmi ve fragmanıydı. vb.vb.vb.


2014-11-06 01:11:16
  • Offline
  • Erkek
Gelme
turkertTürker TunalıAvatar

Nerede ne durumda yaşadığını bilmiyorum ama gelme. Bulunduğun yerde savaş filan çıktıysa bilemem.


Türker TUNALI
2014-11-06 10:40:18
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!