Genel Konular : Bir Crytek Konusu da Benden ;)

Meraklısına evde yapabileceğiniz küçük
GARYOSAVANİzzet Berkay KaramanderesiAvatar

Meraklısına evde yapabileceğiniz küçük sınırsız enerji jeneratörü.
http://www.teknobook.net/miknatis-ile-sinirsiz-enerji-elektrik-uretimi-nasil-olur.html


http://www.youtube.com/user/GARYOSAVAN
2013-01-28 11:31:31
  • Offline
  • Erkek
"( oyunlarında hepsinde birincilik
halkaFurkan YILMAZ

"( oyunlarında hepsinde birincilik almış demiyorum sadece oyunları bilen sektörü bilen birisinin) crysis oyunun ne kadarda kötü ve oynanabilirliği sıfır bir oyun olduğunu rahatça görebiliyor zaten. Mesele bunu göremeyenlerde. "....."Tabikide zevkler renkler tartışılmaz"

3d designer
Crysis`i beğenenleri kör, sektörü bilmeyen, oyanamsını bilmeyen yerine koymuşsunuz resmen. Sonrada zevkler ve renkler tartışılmaz demişsiniz, o zaman niye tartışmaya çalışıyorsunuz? Bir defa kendi içinizde çelişkilisiniz.

Bir ürünü alanlara saygılı yaklaşın önce, sonra beni düşünürsünüz.






İzziet hocam size tamamen katılıyorum, O cihazın haberi ilk gazeteye çıktığında gazeteden haberi kestim hala saklıyorum, kaybolmadıysa :)




www.furkanyz.com
2013-01-28 16:12:43 Edit:2013-01-28 16:13:56
  • Offline
  • Erkek
@Furkan YILMAZ Yerli kardeşler
GARYOSAVANİzzet Berkay KaramanderesiAvatar

@Furkan YILMAZ Yerli kardeşler tarafından da övülen oyunun hikayesi ve oynanabilirliği değil oyunun yapımında kullanılan toolların yeteneği ve kullanım kolaylığı, yapım süreci içinde kazandırdığı zamandır. Free SDK`yı indirip tutorialleri okuduktan sonra birkaç deneme yaparsanız bunu sizde görebilirsiniz. Optimizasyon kısmı ve senaryo olayı ayrı bir kategori ve ne yazık ki o kısımda Crytek şimdilik biraz geri. Cinematik kalitesini Crysis 2 ile arttırmış durumda. Bakalım Crysis 3 ile beklentileri karşılayabilecek mi?


http://www.youtube.com/user/GARYOSAVAN
2013-01-28 17:06:05
  • Offline
  • Erkek
Bu arada şu mıktanıs
3ddesigner3d designer

Bu arada şu mıktanıs olayıyla ilgili merak ettiğim birşey var.Görünüşe göre çok minik bir led ışığı yakmak için kullanılan enerji için daha büyük bir sistem kurmak gerekli. Yanlız ortaya sanırım 2 büyük sorun çıkıyor.Öncelikle bir apartman dairesini düşünürsek sadece bodrum katını yani sığınak diye geçen yeri komple bu cihazı doldursak sadece 10 katlı bir binanın birinci katının ihtiyacını karşılar gibi.Ayrıca daha büyüğündeki sürtünmeden dolayı olusacak bir hasar olusabilirmi ki ? Bir bakım gerektirirmi. Müstakil evlerde kullanılır belkide. Bilmiyorum bu tarz şeyler bana güzel ve ilginç geliyor. Ancak ne varki dünya düzenindeki büyük boss lar bütün bunlara izin vereceğe benzemiyor.Umarım o kişi emeğinin karşılığını alır. Elektrikli arabalar icat oldu ve çok basit bir sistemle çalışıyorlar.Hidrojen gücüyle vs. Koskoca komplex araba motorunun bütün yedek parçalarına sahip büyük boss lar benzin pompası, karbüratör, gibi motorun benzin ile ilgili tüm parçaları bu sistem ortaya çıktığında işlevsiz kalıyor. Yani kimse artık o parçalara minnet duymayacak demek oluyor. Peki ya bütün bunların üretimini yapan ve büyük paralar kazanan devler, böyle bir sistemin hemen yayılmasına izin verir mi ? Yada Amerika devleti demeyeyimde ajanları yada gizli örgütü diyeyim , ırağa terörü durdurmak içinmi girdi ? Girdide durdurdumu . Geçti pompaların başına bas babam bas. Taze petrol. Kaynakların hepsini ele geçirdiler. Türkiyede buna en çok para ödeyen 1. ülke. Şu haberde ne diyor bakın.

http://enerjienstitusu.com/2012/11/07/rapor-2020ye-kadar-13-milyon-elektrikli-arac-sarj-istasyonu-kurulacak/

Vay be sakın bu 2020 ye kadar olan muhabbet 2020 de petrol kaynaklarındaki azalma zaten bizi otomatik buna yönlendireceği için olmasın..Adamlar güzel sistem kurmuşlar. 2020 ye kadar. Yuh be. İsteseler 1 sene içinde aya gidip üs kuruyolar, iki tane elektrik istasyonu kuramayacak durumdalar, zamana ihtiyaç var hım..Çevre kirleniyormuş,egsoz gazıymış,yok halk benzin parasını zor ödüyormuş,kimsenin umurunda değil, bütün büyük sistemlerin tek ilgilendiği birşey var, kendi parasal sistemlerini korumak ve bunun için ne gerekiyorsa sonuna kadar yapmak.

Birde şu video ne kadar doğru bilemem ancak ilginç geldi, uzman olan kişiler belki yorumlar doğrumudur değilmidir. . Link aşağıda.

http://www.youtube.com/watch?v=U9AWf_9eSH8


2013-01-28 18:27:42
  • Offline
  • Erkek
Crytek,Amerikalı Vigil Games`i
AgozeOğuzhan

Crytek,Amerikalı Vigil Games`i satın alacakmış galiba.Cevat Yerli adam sonuçta iş adamı ;)


iği
2013-01-29 01:14:01
  • Offline
  • Erkek
Şehir Akımı - 220V
GARYOSAVANİzzet Berkay KaramanderesiAvatar

Şehir Akımı - 220V
Oyuncak Motor - 3V (Fiyat: 1-2$)
3V`luk üreticiler ile 74 adet motor gerekir (140$ motor alımı)
Motor başına 12 adet mıknatıs. (888 adet ev elektrik ihtiyacı için mıknatıs)

Kondansatör kullanarak motor sayısı azaltılabilir.
Düzenek kutu içine konulup çamaşır makinalarında kullanılan ses yalıtım malzemeleri ile kaplanarak ses sıfıra indirilebilir. Diğer bir yöntem ise Noktua CPU fanlarındaki gibi kanatlara atılacak hava çentikleri ilede sağlanabilir.
Sürtünmeyi azaltmak için gress yağı kullanılıp düzenli bakım yapılabilir.
Küçük ve çok sayıda motor kullanma amacı büyük ve tek bir motorun taşınması ve bakımının zor olacağındandır.
Daire başına bu düzeneklerden kullanılırsa herhangi bir mutfak dolabına sığacak şekilde kombine edilebilir.
Mıknatıs temini: http://www.neohobi.com/?gclid=CPap_OfmirUCFUNb3god6WUAdw

Eski çalıştığım şirkette bu tür donanımlar yapmak için gerekli malzemeler vardı. Şuan yok. :) Maliyeti en aza düşürmek için hesap kitap ve çizim aşamasındayım şuan. Bir tane prototip yapıp deneyeceğim. Silindiri 60° `lik eş kenar üçgenlere bölerek bu düzeneği kurmak gerekiyor. Uygun açı ve uzunluklar ile uygun mıknatıs büyüklüklerini ve kuvvetlerini hesaplayıp Max 3V elektrik üretecek hızı hesaplamak lazım ilk önce. Bu sayede minimum masraf ile maksimum verimi almayı planlıyorum.


http://www.youtube.com/user/GARYOSAVAN
2013-01-29 08:46:05 Edit:2013-01-29 09:14:37
  • Offline
  • Erkek
Bu kobile tartışma çıkmış
soneday7Soner ÇakırAvatar

Bu konuda bile tartışma çıkmış
Korsan vs diyen arkadaşlara hatırlatırım oyunu orjinal almanız için, orjinal aldığınıza deymesi lazımki, Crysis bunu ispatladı, Crysis 1 ilk çıktığı hafta, ülkemüzde rekor satmıştı, ilk parti1 haftada tükenmişti, ve hepsi orjinaldi, bende ilk defa orjinal oyun almıştım ve orjinal almayıp korsana başvuranlarıda burda tanımış olduk

Şu konudada birşey söylemek istiyorum, geliştiriciler Türk olmayabilir, fakat yaptıran Türk olması yeterlidir :) Ülkemizi bu konuda Crytek gibi, bu konuda en iyilerden olan başka bir firma önemsiyormu. Bunun kıymetini bilmeliyiz, o yabancı geliştiricelere vermediği değeri bizlere verdi, bu işe gönül vermiiş kişileri aldı yetiştirmek üzere bunu hangi firma yapar arkadaşlar. 5 yıl sonra görün, kendi need for speedlerimiz, kendi cod`larımız olacak.

Ben bu Türk oyun sektörünü yakından takip ediyorum, gerçekten büyük çabalar var fakat isimleri bile duyulmuyor.


https://www.facebook.com/3detasarim - 3dsmaxtr.blogspot.com www.lycinteraktif.com
2013-01-29 10:42:56 Edit:2013-01-29 10:47:43
  • Offline
  • Erkek
Doğru akımı alternatif akıma
3ddesigner3d designer

Doğru akımı alternatif akıma çevrimde inanılmaz bir kayıp yaşanıyor. Bu nedenle bu 3v üreten düzenek, ancak led, ampül gibi DC akımlarda çalışacaktır. Şehir akımı 220V ama AC dir, 3v DC dir, direk olarak 3 çarpı X 220V eder gibi bir mantık geçerli olmuyor malesef. Elektrik ile çalışan cihazlar volt ile değil akım (amper) ile çalışır, watt ile gücü ölçülür. Bu düzenekteki led ise 0.004watt, bir florasan lamba 80watt olduğu düşününce bu düzenekle bir ampül bile yakamazsınız. UPS`ler, Jeneratörler ve şimdi en yaygın ve geçerli elektrik üretimi güneş panelleriyle yapılıyor. Bu mıknatısla oluşan hareket enerjisi ancak hareket için kullanılırsa mantıklı olacaktır, çünkü doğada hiçbir şey yoktan var olmaz, vardan da yok olmaz. Bu nedenle bir enerji üretilirken bir enerji kaybedilir. Bu düzenekle elektrik üretmek kayıp olacaktır, ama serinleme amaçlı pervane, belki bir araç motoru olabilir. Diğer türlü çok verimsiz bir çevrim olur. Gece odanızı ücretsiz LED ışıkla aydınlatmak için güzel bir proje, bundan öteye gidemez maalesef...


2013-01-30 23:35:10
  • Offline
  • Erkek
Bu başlığı açtığıma artık
ETezerErgin TEZERAvatar

Bu başlığı açtığıma artık memnunum. Olaylara Pozitif yaklaşım, Gelişimin temel prensibidir.


ErginTezer02@gmail.com Sadece Hak Edenlere ...
2013-01-31 00:33:06
  • Offline
  • Erkek
@Agoze arkadaşım , iyi
Problem

@Agoze arkadaşım , iyi okumamışsın, okusaydın ne demek istediğimi daha net anlardın. anlardın.


2013-02-02 02:12:41
  • Offline

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!