Genel Konular : Bir Crytek Konusu da Benden ;)

arkadaslar biz daha forumda
Peter SalvatorePeter SalvatoreAvatar

arkadaslar biz daha forumda konusmazken birnin yada birilernin isine gelmedigi zaman sirtatir ona buna satasirken ne oyunundan bahsediyorsunuz hangi oyun, ruya oynumu, 3 sayfa yazi yazildi sadece surda bir iki ksinin bakis aicisi gercegi yanistiyor gerisi geyik. burda yapalim edilim deniyor yapariz ederiz ucariz ziplariz vs. Kacimiz yada kaciniz bir oyun yapimininin asamalarindan haberdar ornegin madem Crytek muhabetinden gidelim Crysis oynun A harfinden Z ye kadar olan asamalarini biri bana anlatsin bakalim, calismak istiyen arkadaslar var bir merak ediyorum asamalardan haberleri varmi, yada oynadiginiz oyunu yada oyunlari bitirdiginizde hic yapanlarin ekibi oturup saydinizmi, evet Call of duty te tam 950 kisi saydim ve biraktim evet bunu icinde caycisida vardir belki, biz sadece kendimizi tatmin ediyoruz baska bir sey degil, keske kac arkadasla konussam hep dedigim sudur biz nasil daha iyi olabiliriz birakin cevati bill gatesi, steve jobsu biz bir crysis oynunnda daha iyi bir oyun yapabilirmiyiz, bunu tartisalim, yok o turkmus yok o americaliymis bunlar bos cevat Kardesimiz evet adi Cevat pek ihayatini okuyan yada bilen varmi nerde yetistigini, bill gates hayatini okuyan seyreden varmi dosu nasil yarattigi ustune gibi gibi uzar tabiki simdi kendisi bir sey yapmaz yonetir, yada bir engine yazma konsunda burda blgisi olan varmi nasil bir matematik ve fizigin arkasinda yattigini bilen, ben sunu merak ediyorum Crytek geldi al kerdesim dedi sana 50-100 milyon dolar geri istemiyorum hibe ediyorum al sana calisma ortamida, ama ekibini kendin kur sirf Turk arkadaslardan hic yabanci yok ve Call of gibi Crysus gibi daha iyi bir oyun cikar, acaba cikarmi supheliyim acikcasi, ccunku biz hemen sikistikmi ya deriz onlarda olanak var bizde yok kismen dogrudur evet, ama herseyin arkasindada bilgi ve tecrube yatar kimse dogarken Silicon graphicsle dogmuyor


p.s
2013-01-21 18:47:22
  • Offline
  • Erkek
İzzet bey,
Tuna_Tunahan AvsallıAvatar

İzzet bey,


Cep telefonu,ipad vb cihazlara para verip dışarda hava atmayı seven bir toplumuz.O yüzden para oyuna(sadece oyun değil,müzik,film vb) gelince verilmiyor.Parası olmayanı anlıyorum ama parası olanda almıyor.

Ben ortaokula dönemlerinde sahte oyun alıyordum.O oyunlarda sahteye benzemiyordu.Cd baskısından,cd kitapçığına kadar herşey içerisindeydi:).Lise ve sonrasında orginal oyuna yöneldim.Çok fazla oyun oynamasamda oyunları orginal alıyorum.Mesela skyrimi 150 saatin üzerinde oynadım.Team fortress 2 300 saatti geçti.Ben bu kadar oynadıysam orginal almalıyım.Hem güncellemelerle oyun hataları giderilir.Hemde ekstra paketler ve oyunla ilgili sıkıntı çekilmez.Online oyn keyfide cabası

Orjinal oyun alımı türkiyede belirli bir seviyeye gelirse oyun fiyatlarıda düşer.Tabi orginal alımının artması Türkiyede oyun sektörünü canlandırırmı bilemiyorum.


2013-01-21 23:12:54
  • Offline
  • Erkek
Peter salvatore Bu
Tuna_Tunahan AvsallıAvatar

Peter salvatore

Bu işin eğitimi türkiyede kaliteli bir biçimde verilse.Dediğiniz gibi sıkıntı olmaz.Altyapı eksikliği olarak bizde eğitimsizlik var.Maddi destek yok.Maddi destek çıkarsa ekip toplanır ve oyun çalışması için başlanır.


2013-01-21 23:21:23
  • Offline
  • Erkek
counter strike i bildiğim
halkaFurkan YILMAZ

counter strike i bildiğim kadarı ile iki kişi yazmış, sonra geliştirmesini Valve yaptı ama başlangıç önemli. Demekki az kişi ile de birşeyler yapılır. Zevk alınacak oyun yapmak için yüksek mali destek olması gerekmez diye düşünüyorum (Crysis gibi bir oyun ucuza yapılır demiyorum)


Çok Oyun oynayan biri olarak görüşlerim, programlama bilgim yok zaten .


www.furkanyz.com
2013-01-22 00:13:36
  • Offline
  • Erkek
az kisi ile tabiki
Peter SalvatorePeter SalvatoreAvatar

az kisi ile tabiki bir seyler yapilir ama bahsedilen crysis oyunu degil kendi capinda bir sey yaparsin yada bir ekiple ama o bile Turkiyede zorla yapiliyor yani o ekibi olusturmak yada insanlarin kaprisleri sikilmisliklari vsvs ama basta millet gazlaniyor sonra hemen sonuyor malesef


p.s
2013-01-22 20:39:49
  • Offline
  • Erkek
Rivayete Göre;
ETezerErgin TEZERAvatar

Rivayete Göre; Cehennemde her millet için bir çukur varmış. Her çukurun başında da bir Zebani. Kim çukurdan çıkmaya çalışsa zebaniler çukura geri itermiş.
Aynı Rivayete göre, Bir tek Türklerin çukurunun başında Zebani yokmuş. Merak edenler için: Herhangi bir Türk Çukurdan çıkmaya çalışınca diğerleri hemen geri çekerlermiş...

Anlayana ince saz... ;)


ErginTezer02@gmail.com Sadece Hak Edenlere ...
2013-01-22 23:49:38
  • Offline
  • Erkek
Kapris bilmeyen kişilerde olan
Tuna_Tunahan AvsallıAvatar

Kapris,kıskançlık bilmeyen kişilerde olan bir durum bence.Oyun ekibi toplanırken bilgili insanlardan toplamak lazım.(gerekirse ekipe kurslar,seminerler verilir)Onlarada iyi para vermek gerek.Forumlardan vs yerlerden adam toplaırsa kaliteli bir ekip oluşmaz.İş ilanlarına bakıyorum ben o kadar saçma kurallar koymuşlarki bileni birini bulamadıkları gibi bilenlerinde gözünü korkutuyorlar.


2013-01-23 11:37:06 Edit:2013-01-23 11:39:46
  • Offline
  • Erkek
@Tuna Han; bugüne kadar
GARYOSAVANİzzet Berkay KaramanderesiAvatar

@Tuna Han; bugüne kadar düzgün bir firmanın iş ilanında saçma bir kural görmedim. Link varsa paylaşır mısınız...


http://www.youtube.com/user/GARYOSAVAN
2013-01-23 12:18:15
  • Offline
  • Erkek
İzzet Bey, Tuzaklı
ETezerErgin TEZERAvatar

İzzet Bey,
Tuzaklı "Şartlı" Soru sormuşsunuz :)) Bir ilan gösterilse, "Düzgün firma değil" diyebileceksiniz :))


ErginTezer02@gmail.com Sadece Hak Edenlere ...
2013-01-23 15:11:17
  • Offline
  • Erkek
:)
Peter SalvatorePeter SalvatoreAvatar

:)


p.s
2013-01-23 18:38:32
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!