Genel Konular : Bir Crytek Konusu da Benden ;)

Türkiye hangi sektörlerde söz
GARYOSAVANİzzet Berkay KaramanderesiAvatar

Türkiye hangi sektörlerde söz (Sözde) sahibi?

- İnşaat (Ülkede eğitimsiz iş gücü olarak nitelendirilen amele çok, para olsun işçi bulunur, iş yapılsın müşteri bulunur mantığı ile insana değil yatırıma değer verilmiş bir sektör)

- Bankacılık, Finans (Devlet destekli tefecilik kanunlar ile korunur duruma gelmiş, faizsiz hesabınızdan bile uydurma bahaneler ile para tırtıklanır durumda, mafyanın yasallaştırılmış hali)

- Savunma Sanayi (Kendi tankımızı, topumuzu, tüfeğimizi, uçağımızı üretiyoruz adı altında yurt dışından alınan lisanslar ile üretim bandı oluşturulmuş durumda. Çalışan mühendisler inşaattaki usta başlarından daha değerli ve üretken değil. Oyunlar için mod yaptım diyerek oraya buraya Türk bayrağı yapıştıran metinleri Türkçeye çeviren gençlerden bir farkları yok. K1A1 olmuş Altay, F-16I Sufa (İsrail Yapımı) olmuş F-16 Next Gen, M-60 olmuş Sabra II (Yine İsrail yapımı Magach 7C`nin kopyası ki zaten yapanda satanda İsrail), UMTAS tank savar füzesi (İsrail yapımı Lahatın kopyası), Korenin K-9`u olmuş T-155, Korenin KH-1`i olmuş Hürkuş, HK416 olmuş Mehmetçik-1 piyade tüfeği (Sonradan üretim izni vermedikleri için üretimi iptal oldu denildi.), İtalyan Mangusta A-129 olmuş T-129... Diye gidiyor savunma sanayindeki içler acısı dışarı bağımlı yalan fason üretimimiz. Savaşa girecek olsa herhangi biri yedek parça dahi vermese bu teknolojik araçların biri dahi kullanılamayacak.

- Eğitim (Anaokulunda şiir ve şarkı ezberletme ile başlayan işe yaramaz sorgulamayan araştırmayan eğitim sistemimiz Doktora ve Proflukta dahi aynen devam etmekte. Türk asıllı uluslar arası başarıları olan bilim adamları ve doktorlarımız ise zaten yurt dışında eğitim görenler.)

Uzun lafın kısası devlet başta olmak üzere bu ülkede bir şeyler üretmek isteyeni (Çiftçi başta olmak üzere) engellemek ve ezmek için elinden geleni yapmakta. Çifçiye benzini mazotu 5TL`den verir gavura 0.80 kuruştan satamazsan sofrana ekmeği dahi koyamazsan devlet yönetiyorum iş yapıyorum demeyeceksin. Siyasi içerik gibi algılanmasın lütfen. Olan bu... Yalansa yalan diyin...

http://www.crytek.com/company adresinden görebileceğin gibi şirkette 30 çalışan Türk. Türkiye ofisi (İstanbul) çalışan sayısı 6 kişi. Türklerin kurduğu şirket tanımlaması doğru olabilir ancak Türklerin yaptığı oyun tanımı emeğe saygısızlık olur.

@Ergin TEZER, Mark Steven Türkleri ezmiyor gerçekleri yazıyor. Yazdıkları karşısında eziliyorsanız hesap sormak yerine utanmanız gerekir.

@Tuna Han, Türkiye`deki oyuncular orjinal oyun alıyorlar. Ancak Türkiye`de abuk subuk fiyatlar ile değil, internet üzerinden steam, origin ve cdkeyshere benzeri uygulama ve programları kullanarak alıyorlar. Sizin bahsettiğiniz korsan alan kesim, konsol oyunu oynayanlar ve orta okul - lise dönemindeki ergen gençler. Üniversiteye gelenlerde mecburen katıldıkları turnuva ve bulundukları ortam yüzünden orjinal almaya mecbur kalıyor. BF3, COD, Dota, LOL, WOT ve WOW tayfasının bunda etkisi büyük. Orjinal oyun ile oynamayana lamer ve noob muamelesi yapıyorlar. Bence haklılarda. Orjinal oyun alıp on-line oyunu resmi sunucusunda tadan ile lan game`den hamachiden öteye gidememiş insanın deneyim ve yeteneği aynı olmuyor.

Oyunlar neden Türkçe değil, içerik neden Türklere yönelik değil? Merak edip iPhone için 1$`lık bir oyun yaptım. Toplamda 600-700 adet arası satış oldu. 3 tanesi Türkiye`den, 300 tanesi Amerika`dan geri kalanı dünyanın çeşitli yerlerinden. Sonuç olarak insanlar oyunları para kazanmak için yapıyor. En çokta kim alıyorsa onlara yönelik yapacaklar tabiki. İngilizler için üretilmiş otomobilleri dünyanın geri kalanında satabilir misiniz? Bu kadar basit. Aksini iddia eden veya düşünen varsa buyursun yapsın, tutan yok.

Sonuç: Türkler lider oldukları inşaat, tekstil, tarım, bankacılık ve benzeri köleliğe dayalı sektörlerdeki mantalite, felsefe ve insana bakış açıları yüzünden teknolojik alanlarda bu kafa ile devam etmeleri halinde geri kalmaya mahkumdur. Fabrikasındaki makinayı onu kullanan işçisinden üstün gördüğünden teknoloji alanında da bilgisayarı kullanan mühendisi o bilgisayardan değersiz gördüğü için geri kalıyor ancak bilgisayarın teknolojik ömrü 2 yıl, mühendisin verimli çalışma ömrü ise ölene kadar... :)


http://www.youtube.com/user/GARYOSAVAN
2013-01-21 14:56:57 Edit:2013-01-21 15:21:06
  • Offline
  • Erkek
İzzet bey
Tuna_Tunahan AvsallıAvatar

İzzet bey

Crysis 1 çıktığında forumlarda çok fazla tartışmalar yaşamıştık ve bir sürü kişi sahte oyun ile oynamıştı.Fiyatlı oldupundan bahsedenler,oyuna paramı verilir gözüyle bakanlar vardı.(özel bir üniversitede öğrenim görmekteyim)Okuduğum okulda bile bir sürü kişi oyuna neden para vereyim.2 günlük zevk için demişlerdi ve sahte oynamışlardı ve hala oynuyorlar.Yani online oyun oynayan kesim dışında orginal oyun alımı yavaş yavaş oluşmaya başladı.Bence orginal alım oranı az.Crysis ilk çıktığında orginal oyun alımı azdı.(oyunun türkçe gelmesi belki biraz artırdı.)Oyunu ingilizce indirip,türkçe paket kuruyorlardı.Ben köşeye 1 lira atılsa günlük ,1-1.5 ay gibi sürede oyunu alırsınız dememe rağmen bir çok kişi sahte sürüme yöneldi.Orginal alınmadımı tabi alındı ,bence yeterli sayıdaorginal alınmadı.
Online oyun dışında orginal alımı az.Orginal alan sayısı artsa oyun firmaları ülkemizle ilgilenmeye başlarlar.Orginal oyun sayesinde Türkiyede ,türk kökenli firmaların yaptığı bir oyunu görebilirmiyiz zor.


2013-01-21 15:28:48
  • Offline
  • Erkek
Sayın İzzet Bey, CryEngine
ETezerErgin TEZERAvatar

Sayın İzzet Bey, CryEngine Türk yapımı olmasa da bir Türk Şirketi tarafından satın alınmış veya geliştirilmiş gibi gözüküyor. Iphone veya Ipod ların kullandığı sistemi siz geliştirmediğiniz halde Oturup O dille oyun yazıp para kazanabiliyorsunuz. Yada Örnekte veridiğim gibi Bill Gates de oturup kendi yazmıyor windows u ama Micro Soft Amerikan Şirketi olarak gözüküyor. Yani aslında demek istediğimi rahatlıkla anlayabilirsiniz. Sadece Bakış açınızı değiştirmeniz yeterli. Ben Mark Beyin söylediklerinden ezilmiyorum ama Mark bey söyledikleriyle Ezmeye çalışıyor" Türkler Beceremez" şeklinde...


ErginTezer02@gmail.com Sadece Hak Edenlere ...
2013-01-21 15:36:06
  • Offline
  • Erkek
Her ay internet +
GARYOSAVANİzzet Berkay KaramanderesiAvatar

Her ay internet +

Her ay internet + telefona 100 TL veren adam yıllarca oynadığı oyuna 60TL para veremiyorsa o adam değildir zaten... Tek kare render için bilmem kaç para isteyip alamayınca emeğe saygı diye ağlasınlar ondan sonra. Çokta tın... :)

Battle.net acountumdaki Starcraft ve Diablo serisini yayınlamıyorum. :)


http://www.youtube.com/user/GARYOSAVAN
2013-01-21 15:42:11 Edit:2013-01-21 15:43:16
  • Offline
  • Erkek
"Türkler yapmış..." Dediğimiz tek
GARYOSAVANİzzet Berkay KaramanderesiAvatar

"Türkler yapmış..." Dediğimiz tek bir oyun var. Mount and Blade serisi (www.taleworlds.com). Onu örnek gösterip, bu başlığı açsaydınız başlık, amacına hizmet ederdi. Crytek`i örnek gösterip yaparsanız, olmuyor ne yazık ki.


http://www.youtube.com/user/GARYOSAVAN
2013-01-21 15:44:40 Edit:2013-01-21 15:45:50
  • Offline
  • Erkek
Amaç zaten bu değildi
ETezerErgin TEZERAvatar

Amaç zaten bu değildi ki!! :)))
Sadece Türklerin Eziklikten veya kendilerine uygulanan ezme Propagandasından kurtulmasını yorumlamaktı...
Söylediklerinizin çoğuna katılıyorum ve sizin uslubunuz dah uygun. Ama Mark bey sizin şekliniz ile konuşmuyor farkındaysanız. Siz Kalkıp Yaptıklarınızdan bahsediyor, eleştiri yaparken mantıklı örnekler veriyorsunuz. Türkleri Ezmek niyetinde olmadığınız ama eleştrilmesi gereken pekçok konu olduğunu belirtiyorsunuz ( ya da ben öyle anlıyorum) Eğer Mark Bey de sizin tarzınızda yaklaşırsa ve Ezmek yerine eleştiresel olarak yaklaşırsa bu konu çok daha faydalı olabilir kanaatindeyim.
Ayrıca Şu ya da bu şekilde, Türklerin kurduğu bir Firma olan CryTek Dünya çapında ses getiren oyunlara imza atıyor. Sevinmeyelim mi? :))


ErginTezer02@gmail.com Sadece Hak Edenlere ...
2013-01-21 16:21:39 Edit:2013-01-21 16:28:22
  • Offline
  • Erkek
kuracaz! 50-60 kişilik de
CoDiEEngin EROLAvatar

kuracaz! 50-60 kişilik de olmasada 15-20 ile başlar seviye seviye artırırız kendimizi. Zamanla o da olur. gerginliğe luzum yok :))


https://www.facebook.com/grnt3d | www.grnt3d.com | http://codie1982.deviantart.com/ | http://nmo.cgsociety.org/
2013-01-21 17:55:50
  • Offline
  • Erkek
Bi crytek konusuda benmi
mehmet-erkanmehmetErkanAvatar

Bi crytek konusuda benmi açsam :)


EEM
2013-01-21 18:06:19
  • Offline
  • Erkek
Kurulsa bende çalışırdım :)
halkaFurkan YILMAZ

Kurulsa bende çalışırdım :)


www.furkanyz.com
2013-01-21 18:22:48
  • Offline
  • Erkek
Genel başarısızlığın getirdiği sinir

Genel başarısızlığın getirdiği sinir ile tartışma ortamına dönen bir forum konusuna daha şahit oluyorum.


2013-01-21 18:25:29
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!