Genel Konular : Bir Crytek Konusu da Benden ;)

SONUÇ..!!!!
thecreepO.güvenAvatar

Konu başka başka taraflara gitmeye başladı.

Biz bu tartışmayı " Türkler kendi başlarına hiçbirşey yapamaz, Türklerin uluslararası firma kurması ve tanınması pek mümkün değildir. Böyle birşey varsa da altında muhakkak bir çopanoğlu vardır" diyerek kapatalım.
Yine bir "Gelişen Dünyada Türkler" konu başlığı altında boynumuz bükük, hep ezik kaldık. Fırkkk fırkk.. Yo yo yo ağlamıyorum amca, gözüme toz kaçtı sadece :(

Lüzumsuz not: Ergin hocam, her cümlenizin altına imzamı atıyorum.


2013-01-23 18:59:22
  • Offline
  • Erkek
@O. Güven konuyu kapatmaya
GARYOSAVANİzzet Berkay KaramanderesiAvatar

@O. Güven konuyu kapatmaya

@O. Güven konuyu kapatmaya gerek yok.

Eğer başarılı Türklere örnek verecekseniz, Türkiye`de yetişmiş ve Türkiye`de yaptığı işler ile başarılı olmuş insanlara örnek verin.

Benim örneklerim:

Ekber Onuk

tr.linkedin.com/pub/ekber-onuk/a/594/a46

(Yonca Onuk JV`nin kurucusu ve ortağı http://www.yonca-onuk.com)

Yonca Onuk JV nedir? Şu bayıla bayıla baktığımız sahil güvenlik botlarımızı yapan şirket.

Baykar Makina

Özdemir Bayraktar & Haluk Bayraktar

tr.linkedin.com/pub/haluk-bayraktar/48/223/b97

Yerli sermaye ve iş gücü ile ellerindeki imkanlar karşılaştırıldığında TAI`den daha verimli çalıştıkları ortada olan bir aile şirketi.

http://www.baykarmakina.com

Bana bunlar gibi örnekler ile gelin canımı yiyin. Ama kalkıp Almanya`da yetişip, orada eğitim alan, oradaki vergi sistemi, iş gücü ve teknoloji alt yapısı ile başarılı olan Türkleri Türkiye`nin gururu diye itelemeyin rica ederim. Bunlar basının pompası. Oyuna gelmeyin.

"Düzgün firma" tanımını yaptığı işler saygı gören, yerli ve yabancı basında haber olan veya sizin favoriniz işler yapan firmalar olarakta sayabilirim. Yukarıda verdiğim iki örnek benim "düzgün firma" anlayışıma uyuyor.


http://www.youtube.com/user/GARYOSAVAN
2013-01-24 09:20:12 Edit:2013-01-24 09:52:35
  • Offline
  • Erkek
Sonunda Beklediğim Güzel tarz,
ETezerErgin TEZERAvatar

Sonunda Beklediğim Güzel tarz, İzzet Hoca Önderliğinde başladı.... Artık Mutlu olabilirim..:)
Lütfen Herkes bildiği örnekleri yazsın, Hepimizin buna ihtiyacı var. Lütfen...

bir tane benden : Fazıl SAY Lafa gerek yok sadece seyredin ve dinleyin..

http://www.youtube.com/watch?v=u9QCg09yZj8


ErginTezer02@gmail.com Sadece Hak Edenlere ...
2013-01-24 15:17:45 Edit:2013-01-24 15:20:33
  • Offline
  • Erkek
Eğer Crytek HQ
AgozeOğuzhan

Eğer Crytek HQ merkezini İstanbul`a kaydırırsa ve vergisini ülkemize öderse neden olmasın,tabiki de faydalı kişiler olacaklardır.Ama bunlar teknik konulardan çok girişimciliğin bir başarısıdır.Bu ikisini bir ayıralım yoksa 13 yaşındaki çocuğun düşünebileceği gibi 3 tane Türk bir evde bilgisayarları birbirine ekleyerek crysisi yazmışlar türevlerinde bilgi sapmasına neden olursunuz.Neyle övüneceğine dikkat et ve ayrımını yap,bu diğer övünülecek konularda da geçerli.

Crytek uluslararası bir firma ve kurucuları Türk,yüksek teknoloji sektöründe boy gösteren ve sahipleri Türk olan en iyi firma bence.Girişimcilik vb. konuları bir tarafa bırakırsak(gerçi Almanyadaki ortamda yapıldı ya) Türkiyedeki yetenek kotasının tamamının Crytekin bir proje için ihtiyaç duyacağı kotayı doldurmayacağını düşünüyorum.


iği
2013-01-27 14:08:49
  • Offline
  • Erkek
Arkadaşlar konuyu
Problem

Arkadaşlar konuyu kavga eder gibi tartışacaksanız uzatmanın gereği yok , fakat düzgün bir üslupla paylaşım yapacaksanız faydalı olan bir konu olabilir o yüzden konuyu Türkler yaptı , yapamadı durumuna getirmeyin, memlekette bir sürü güzel örnek var görmesini bilene, bunun dışında enformasyon ve yazılım becerisinin bu kadar kısıtlı olduğu bir memlekette 8 bitlik oyun yapanı bile kutlamak lazım.
Bununla birlikte söylendiği gibi Crytek de tüm yazılımcılar vs.. yabancı olsa bile sermayesini oyun sektörüne bağlayıp risk almış bununla birlikte daha ilk çalışmasında ses getirmiş Yerli kardeşleri kutlamak lazım, burada önemli olan eline klavyeyi alıp kod yazmak değil, önemli olan o kodların oyun haline gelip pazarlanmasını sağlayacak iş gücünü toplayan , sermayeyi koyan , risk alan ve bu işe gönül verenleri utlamak gerekli, bu sitede binlerce kez hadi bir araya gelelim animasyon yapalım , bir araya gelelim oyun yapalım konusu açıldı ama görüldüğü üzere 70 bin üyeli bir sitede kayda değer bitmiş bir iş organizasyonu yok. demek ki bu işler kalabalık ve bilgi ile ya da beceri ile yapılmıyor, organizasyon ve sermaye lazım, bunu da bu işe gönül veren ister Yerli kardeşler olsun, ister Mevlüt Dinç olsun, ister , imengi, ister sobee vs.. fark etmez bu işe gönül veren adamları kutlamak lazım.


2013-01-27 19:42:27
  • Offline
Beğeni görecelidir tabiri vardır
3ddesigner3d designer

Beğeni görecelidir tabiri vardır bilirseniz, ancak gözleri iyi gören, kendini bilen, yüzlerce oyunda uzmanlaşmış test etmiş başarmış veya başaramamış ancak oyunlarda uzmanlaşmış birisinin, ( oyunlarında hepsinde birincilik almış demiyorum sadece oyunları bilen sektörü bilen birisinin) crysis oyunun ne kadarda kötü ve oynanabilirliği sıfır bir oyun olduğunu rahatça görebiliyor zaten. Mesele bunu göremeyenlerde. Tabikide her malın bir alıcısı vardır, Tabikide zevkler renkler tartışılmaz.Tabikide herkes benim beğendiğimi beğenmek yada benim beğenmediğimi beğenmemek zorunda değil ancak, üzülerek görmekteyimki kaliteliyle kalitesizi ayırt etmek için çabuk reklam ve galyana gelen bir toplumuz. Crysiz oynayan tayfayı sağa çekin, oynamayan tayfayı sola çekin, hemen farkı anlarsınız.Demek istediğim şu , örnek verirken bence güzel örnekler vermek gerekir. Crysis başarılı bir oyun olamamasına rağmen traj yaptı, burda satış pazarlama ve galyanın etkisi çok büyüktü. Ağaca ateş ettim dalı koptu wauw. Suya girdim dalgaları görebiliyoru wouw. Bu işler böyle olmuyor. Kaliteyi ve mükemmeli seçmek için galyana gelmeden bakmak gerekir. Yoksa kim crysis oynarsa oynası yada oynamasın.Kimsenin beğenisine lafım yok. Ancak aklı başında tartışma olacaksa örneklerde üst derecede kaliteli olmalı. Örnek bu adından belli.Bizler şu zamana kadar dünyayı kıyas ederek baktığımızda oyun filan yapmadık. Gerçek budur.Afrikayı kıyas ettiğimizde oyun yaptık evet.İleride mükemmel oyunlar yapabilirmiyiz ? Bence hayır :D kısa öz kesiyorum yorumumu :)


2013-01-27 21:14:22 Edit:2013-01-27 21:15:41
  • Offline
  • Erkek
3d designer
halkaFurkan YILMAZ

3d designer

Yorumunuzu saçma buluyorum, benim yorumunuzu nasıl bulduğum kimseyi ilgilendirmaz tabiki, sonuçta benim düşüncem.


www.furkanyz.com
2013-01-27 21:25:26 Edit:2013-01-27 21:26:17
  • Offline
  • Erkek
Saçma demeseydin be, katılmıyorum
3ddesigner3d designer

Saçma demeseydin be, katılmıyorum gibi bişey seni daha saygılı gösterirdi bence.


2013-01-27 21:27:51
  • Offline
  • Erkek
Kesinlikle konu dışı
AgozeOğuzhan

Kesinlikle konu dışı buluyorum.Crytek oyun sektöründe çok büyük bir yer edinmiştir,yaptığı oyunlar ve teknolojisi ile.Beğeni karşılaştırmasından çok,biz burada neyle övüneceğimizi karıştırıyoruz.
Yönetimsel olarak Yerli kardeşlerin kendi ortamlarını çok iyi bir şekilde değerlendirmeleri,etrafındaki ortamın potansiyelinin bu tür bir başarıyı çıkartacak yetkinlikte olması ama bunun Türk oyun sektörü ile karıştırılarak yersiz bir böbürlenmeye neden olmasını eleştiriyorum.Biz Türkiye olarak tabiki Crytek firmasının projeleri gibi şeyler yapamayız,elimizde yeterli yetişmiş eleman yoktur.Yerli zaten bu know-how`u ülkemize taşıyacak bir adım attı.


@Problem ,Kullandığınız terimlerden ve gösterdiğiniz örneklerden dolayı genel olayın dışındasınız gibi birşey seziyorum.Kodlayıp oyuna dönüştürmek..sobee.. falan.


iği
2013-01-27 22:35:30 Edit:2013-01-27 22:39:02
  • Offline
  • Erkek
Türk Mucid Muammer Yıldız
GARYOSAVANİzzet Berkay KaramanderesiAvatar

Türk Mucid Muammer Yıldız
Video: http://www.teknikvideo.net/turk-mucit-muammer-yildiz-ve-icadi.html

Emekli emniyet amiri Muammer Yıldız, sekiz yıllık çalışmasının sonunda kendi kendine elektrik üreten bir cihaz geliştirdi.
Cihazı Türk Patent Enstitüsü’ne onaylatan Yıldız, merkezi Almanya’da bulunan TÜV’den (Technischer Überwachungs-Verein-Teknik Denetim Kurumu) uluslararası yararlılık belgesi de aldı. Patent İşbirliği Sözleşmesi’ne göre kurulan İsviçre merkezli Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı (WIPO) da patent belgesini onayladı. Ön belgeleri gönderen WIPO, bir ay içinde resmî belgeyi Yıldız’a ulaştıracak.
BSMH adını verdiği cihazı uluslararası teknoloji ajanlarına karşı koruma altına alan Yıldız, icadı sayesinde konut ve işyerlerinin elektrik, otomobil, gemi ve uçakların yakıt sıkıntısını gidereceğini iddia ediyor. Sınırsız enerji verdiği söylenen cihaz için çeşitli ülkelerden dev şirketler, anlaşma yapabilmek için Yıldız’la görüşmek istiyor. Cihazın ilk çalışması için 12 voltluk küçük bir akü gerekiyor. Aküden 8 saniye boyunca 12 volt elektrik veriliyor. Bu enerji itme gücü sağladıktan sonra akü devreden çıkarılıyor ve cihazın içindeki küçük motorlar devreye girerek elektrik üretimine başlıyor. Üretilen elektriğin yüzde 20’sini kendi kullanan cihaz, yüzde 80’lik kısmını ise dışarıya veriyor. Cihazda 12,4 volt olarak elde edilen doğru akım (DC) önce 380 volta yükseltiliyor, harici olarak bağlanan bir invertör (çevirici) aracılığıyla da 380 volt alternatif akıma (AC) çevrilebiliyor. Cihazın içine yerleştirdiği 14 adet minik motoru hava sistemiyle yönlendiren Yıldız, bu say! ede ısınma ve sürtünme problemlerini ortadan kaldırıyor. Muammer Yıldız’ın icadı, başlangıçtaki 8 saniyelik elektrik enerjisi dışında hiçbir şekilde gaz, mazot, benzin, elektrik veya diğer yakıt türlerine ihtiyaç duymuyor.
10 Nisan 2003’te Türk Patent Enstitüsü’nden patentini alan Muammer Yıldız, cihazını merkezi İsviçre’de bulunan Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı’na da inceletti. Uzmanlar, 21 Ekim 2004 tarihinde ürünün doğruluğunu onayladı. WO 2004/091083 A1 numarasıyla kayıtlara geçen cihazın patentinin, bir ay içinde Yıldız’a ulaştırılacağı bildirildi. Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı’ndan gelen yazıda cihaz hakkında özetle şu bilgiye yer veriliyor: “Bu taşınabilir sistem, akümülatörden aldığı ilk güçle harekete geçiyor ve daha sonra başka bir enerji kaynağına ihtiyaç duymadan sonsuza kadar enerji üretiyor.”
Yıldız’ın TÜV’den aldığı uluslararası yararlılık belgesi, dünya devi şirketlerin de dikkatini çekti. Birçok şirket yetkilisiyle görüşen Yıldız, cihazın lisans hakkını satacağı uygun bir şirket arıyor. Mucit Yıldız’ın cihazla ilgili çalışmaları 1995 yılında başladı. Emekli olduktan sonra kendisini meşgul edecek bir iş arayan Muammer Yıldız’ın aklına, sonsuz enerji üretecek bir cihaz yapma fikri geldi. Kısa sürede yaptığı işe kendisini kaptıran Yıldız, emekli ikramiyesi ve bindiği minibüsünü cihazın yapımı için harcadı. Yıldız, 1995’te başladığı çalışmalarını 2003 yılı başında sonuçlandırdı. Cihaza eşi, kızları ve kendi isminin baş harflerini koyan Yıldız, BSMH adını verdiği cihazı, sunum yaptığı resmî kurumlara Ocean Star (Okyanus Yıldızı) ismiyle tanıttı. Herhangi bir enerjiye ihtiyaç duymadan, sınırsız elektrik ürettiği öne sürülen cihazın petrol boru hatlarından uzay aracına kadar her alanda kullanılabileceğini belirten Yıldız, üç parçaya ayırdığı cihazını farklı banka! ların kiralık kasalarında saklıyor.
TÜV nedir?
Almanya Teknik Denetim Kurumu (Technischer Überwachungs-Verein, TÜV) 140 yıldır teknik muayene, kontrol ve yönetim sistemlerinin belgelendirilmesini yapıyor. Bağımsız bir denetim ve kontrol kuruluşu olan TÜV, yetkili uzmanlarıyla sanayi kuruluşları, resmî, özel veya tüzel kuruluşlar adına teknik denetim, muayene ve kontrol görevi yapıyor.

Patent Bilgisi: http://www.wipo.int/pctdb/en/wo.jsp?WO=2009019001&IA=EP2008006459&DISPLAY=STATUS

Not: Yaptığı prototip gerçekten çok güçlü. Videoda da göreceksiniz. :)


http://www.youtube.com/user/GARYOSAVAN
2013-01-28 10:57:03 Edit:2013-01-28 10:57:52
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!