Genel Konular : Kullanıcıyı derecelendirme (Öneri)

bana göre her insan
melkor_Erkan YILDIRIMAvatar

bana göre her insan kendi derecelendirmesini kendisi yapar mesela Ergin Tezer benim gözümde şu forumda görüşleri yorumları okunası bir kaç kişiden birisi, adamın açtığı her konuya yaptığı her yoruma kalıbımı basarım.

not:ilhan-m modo nasıl gidiyor konuşmuyoruz ne zamandır.


MODO, rhino
2012-11-19 09:13:18
  • Offline
  • Erkek
Vayyy be şimdi böyle
arkhe74Kirli, Çürük ve Adi

Vayyy be şimdi böyle mi olduk Melkor :(

Bırak yaaaaaa.....

:)


www.leventoget.com
2012-11-19 13:21:10
  • Offline
  • Erkek
levent paşam illa senin,
melkor_Erkan YILDIRIMAvatar

levent paşam illa senin, necmi hocanın, şahin beyin ve bir kaç kişinin de ismini verip rencide mi edeyim sizleri :) illa et dersen edeyim paşam benim.


MODO, rhino
2012-11-19 13:55:07 Edit:2012-11-19 13:55:46
  • Offline
  • Erkek
evet melkor sohbet sistemi

evet melkor sohbet sistemi kapanalı beridir iletişim çok zor hale gelir oldu forumda :) modoyu konuştuğumuz andan itibaren ilk 2 hafta çok yoğun bir şekilde kurcaladım, eğitim videosu izledim birkaç tane, mantığını kavradım ve temel düzeyde biliyorum şuanda ama daha çalışma yada bir ürün çıkarmadım onuda yakın zamanda yapcam.

evet her kullanıcı kendi derecesini kendisi oluşturur fakat bunu diğer kullanıcılar da bilmeli bir şekilde, sen ergin tezer i destekler, çalışmalarına puan verirsen bizde ergin tezeri`in her yorumuna kalıbımızı basacağımızı biliriz, yoksa böyle devam ederse nerden bileyim ben ahmeti, mehmeti nasıl biri olduklarını dimi ?


2012-11-19 14:54:26
  • Offline
  • Erkek
Burada yorumu kimin yaptığına
3ddesigner3d designer

Burada yorumu kimin yaptığına göre değil, yorumun doğruluğuna göre fikir veriliyor. ahmet mehmeti bilmene gerek yok. Zaten kimseyi bilemezsin. Sanal dışında yüz yüze görüştüğün adamı bile bilemezken nasıl olurda yıldız sayısına göre kalıp basıyorsun. Sadece okuyup geçiyorsun ezbere, düşüncelerini diretmek için savaş veriyorsun ama çözümlerini sunmak yerine bir şekilde vs. gibi cümleler kuruyorsun. Hangi şekilde ? Açıklaması ve çözüm getir. Sadece teoriyle gelme teoriyi nasıl hayata geçireceksin ve ortaya çıkan sorunlarını nasıl çözeceksin. bunları bilmiyorsan teoriyi ortaya atmadan hesap kitap yapmalısın.

Çok büyük bir sanatçı düşün, bu konser veren bir solist olabilir.Halk okadar çok yıldız vermiş ki.Yıldızdan görünmüyor. Destekleyeni ve yıldızları çok yani. Sonrasında sen tv açıyorsun ve bu sanatçıyı ilk defa görüyorsun ve ilk cümleleri şunlar;

``Bence maddi durumu düşük kişiler yer yüzünden silinmeli, çünkü onlar biz elit kişilerin yaşam düzeyini düşürüyorlar, trafiği tıkıyorlar, heryeri gereksiz işgal ediyorlar.`` Diyor. Yanında oturan arkadaşınsa kalıbımı basarım bunu dinle diyor. basarmısın kalıbını bu cümleye. senin mantığına göre basarsın :D

Herkes herkesin ne dediğini takip edemez. 10 kelimeden 9 u doğru olan bir kişinin 1 yanlışınıda yıldızı kurtarmaz :)


2012-11-19 15:19:55
  • Offline
  • Erkek
kalıbını basmak sözünü lafın

kalıbını basmak sözünü lafın gelişi söyledim ama sen yine üstün yeteneğini kullanarak lafı öyle bir çevirmişsin ki büyük bir uğraş vererek herzamanki gibi, yine güldürmeyi başardın beni 3ddesigner

Ayrıca sunduğum öneride şuna bir çözümdür, forumdaki dostlukları geliştirmek, insanların birbirlerini daha iyi tanımalarını sağlamak, ileri geri konuşmaları engellemek, eğer karşıdakine iş yaptıracaksan onun hakkında fikir sahibi olmak.Ayrıca yazılımsal anlamda da çözüm istiyorsan kabaca şöyle olabilir, veritabanında dereceler isminde bir tablo oluşturmak, buna kullanici_id,saygınlık(int),3dkalite(int),destekci(int),tesekkür(int) isimlerinde 5 tane alan eklemek, sonra bu tabloyu kullanıcılar tablosuna bağlamak, sonra php yada asp hangi dil kullanıldıysa web sayfalarına konulan puan verme butonlarıyla bu dereceler tablosunu doldurmak.

son olarak birşey daha, sen kendinin kesinlikle tanınmamasını istiyorsun ki rahatca atarlı laflar kullanmak istiyorsun gibi geliyor bana, baksana ne adın belli ne sanın.


2012-11-19 16:15:30 Edit:2012-11-19 16:26:07
  • Offline
  • Erkek
Tamam yazılım işiyle uğraşmaya
3ddesigner3d designer

Tamam yazılım işiyle uğraşmaya gayret gösterdiğini aktarmanı anlayışla karşılıyorum. Amaçların arasında dostlukları geliştirmek var bunu bu sistemle nasıl yapacaksın. Konu başlığında belirtmiş olduğun bu adam benden buna yamuk olmaz şeklindeki açıklaman ile dostluk nasıl pekişecek.Burada herkes bir Nick e sahip bu rumuzlarla zaten herkes birbirini çok iyi tanıyor. Sistemi beğenmiyorsan sisteme giriş yaparken ad soyad yazma zorunluluğu getirilsin, kimlik numarasıyla birlikte giriş yapılsın. Nüfustan kimlik numarası eşleşirse siteye giriş yapılabilsin böylelikle rumuz kullanılmaz. Sonrasında senin dediklerin ele alınabilir. Ancak buradaki sorun bir kaç kişininde bahsetmiş olduğu gibi , galerideki çalışmaların yanlış sistemle beğeni alması. Burada öyle bir sistem olmalı ki herkes bilinçli olarak beğeni butonuna bassın. Bir kişi gerçek fotoğrafı görüp altına mükemmel olmuş şeklinde yorum yaparsa, bu bir beğeni sayılmaz. bu şekilde gelen bir beğeni 2 bin adet bile olsa bir şeye yaramayacaktır. Tabi ki bu bir örnekti. Başka bir örnek verelim. Birisi bir Render almış koymuş. Bir İç mekan olsun. Bunun içerisinde ki herşey archmodel serisi olsun. Ve render ayarı ve ışık bir sahneden direk alıntı olsun. ortaya çıkan mükemmel görüntünün 3d sektöründeki profesyoneller için bir değeri olmadığı kesindir. Ve tartışmaya açık olamaz. Öte yandan bütün detayları kendisi belirlemiş ve oluşturmuş bir çalışmanın diğer hazır modelliden daha az övgü alıyorsa o zaman burada sistem yanlışı yerine bilinçli insan topluluğundaki azlık problemi ortaya çıkıyor. Sistem kurulacaksa öyle bir sistem olsun ki çalışmalar gerçek değerinde tutulabilsin. Bunlar ne rütbe ile mede yıldız ve abone sayılarıyla sağlanabilir. Bunlar için farklı bir sistem gerekir.

Level atlamalı oyun oynayanlar bilir. 100 levellik bir oyunda 100 levele ulaşmış kişi herşeyi biliyor anlamına gelmez. Ya kredi kartıyla leveli hızlandırıcı extra verileri kullanmıştır ya da ona birileri yardım etmiştir. Kendi hakkıyla 100 lvl olmus bir kişi baya tecrübelidir ve bu tip kişilerin sayısı ne yazıkki azdır. Oyun sektöründe de bu durum böyleyken örnekler var iken bu sistemi desteklemek cok anlamlı değil


2012-11-19 17:44:46
  • Offline
  • Erkek
""çözümlerini sunmak yerine bir

""çözümlerini sunmak yerine bir şekilde vs. gibi cümleler kuruyorsun"" bu cümleni hatırladın mı :) şimdi de sen şu olması gereken farklı sistemini açıklada benim çözümümün önüne geçecek bir ÇÖZÜM üret, roman yazmakla olmuyor


2012-11-19 17:57:51
  • Offline
  • Erkek
Formülüm var ancak, site
3ddesigner3d designer

Formülüm var ancak, site yöneticileri görevlileri hiç bir şekilde konuya dahil olmayıp yorum yapmıyorlar. Necmi beyden başka. Sanki site hayalet site gibi sadece site sahibinden ilgi görülüyor. Diğer kişiler nerede ? Nerede diğerleri ? Sadece okuyup çıkıp , bir kaç arkadaşına takılıp espri yapıp hal hatır sorup çıktığı görevliler nerede ? Onlar çokmu yoğunlar? Peki ya çok yoğunlarsa neden yöneticilik yapıyorlar ? yerine neden siteyle ilgilenen ilhan gibi diğer yorum yapan hocalar gini yöneticiler gelmiyor ? neden hayalet yöneticiler var ve susuyorlar. Ve neden burda kumda oynuyormusuz hissine kapılmamıza neden oluyorlar. Biz yorum yapıyoruz gidiyor . Sonrası neden gelmiyor .? çünkü bir kaçkişi toplanmısız ve yorum yapmaya calısıyoruz necmi beyde saolsun fikir belirtiyor ama onun ekibi nerede?? ben şimdi yazarsam sadece ilhan ve bir kaç arkadaşmı kabul edecek fikirlerimi. yada bir kişi olmaz saçma diyince benim gibi öneriler suyamı düşecek. ilhan önce bu sorularıda çözmek lazım. belkide yazıp yazıp çıkıp gitmek en dogrusudur. bir kaç beğeni butonuna basmak bazende eline sağlık demek. olay bu sanırım


2012-11-19 18:04:47
  • Offline
  • Erkek
güzel bir sistem için
3ddesigner3d designer

güzel bir sistem için köklü bir değişim gerekli, köklü bir değişim için ise köklü bir yenilenme, bu yenilenmeyi kabul etmekle başlamak gerekir.


2012-11-19 18:07:56
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!