Genel Konular : Kullanıcıyı derecelendirme (Öneri)

usta hani benide olumsuz
CoDiEEngin EROLAvatar

usta hani benide olumsuz olarak not etmşsin ama hani ben olumsuz bakmıyorum katılmadığım yerler var sadece bir derecelendirme olabilir. yaptığı çalışmalara göre;

mesela 3dtotal`in sistemi gibi tam detaylarını bilmyorum ama site kullanıcılara sürekli ödül veriyor. yarışma yapıyorlar bir ödül, galerisine çalışma koyuyor bir ödül daha bir sürü "awesome" yorum alıyor hop bir ödül daha bir bakıyorsun kupaları koyacak yer kalmamış adamın profilinde. :))) yada "thanks" var kullanıcılar adama şükran ediyorlar verdiği bir cvp üzerine gibi

bunlar saygınlığı bir nebze arttırır ama sadece bir kriter
3Ddesinger yazdıklarında sonra senin yıldızın yok çalışman yok teşekkürün yok sen ne iş yaparsın diyebilirmisin. ben diyemem !!!

he bu ödül teşekkür falan bizde işlermi şimdi bu tip bir sistemi kurmak da kolay değil yaptım 3 gün sonra kaldır at gereksiz yere sistem kuracak adamı yorar ve vaktini harcatır. deneme yanılma için fazla detaylı bir iş.

3. seçeneğin - youtube daki gibi "subscribe - Abone ol" olayı neden ?

neden ben birisine abone olayım. onun buraya yükleyeceği bir çalışma benim ne işime yararki yada birisine verdiği bir cvp yada forma yazdığı bir soru. görürsem cvp yazarım okadar işime yarayan bir cvpsa sık kullanılanlara eklerim olay biter. model eklenmiyorki buraya işime yarıyorsa indireyim yada sıklıkla ders eklenmiyor derslerini taki edeyim. ders ekleyen adam zaten ana sayfada duyurur ders ekledim diye.

verdiğin örneğe gelirsek hangisi kafama yatar da yapabileceğime karar verirsem onu yaparım.

sence haksızmıyım!!!


https://www.facebook.com/grnt3d | www.grnt3d.com | http://codie1982.deviantart.com/ | http://nmo.cgsociety.org/
2012-11-18 03:35:11
  • Offline
  • Erkek
bazı üyelerin yıldızları tam
yorgun_gozlerUğur İnce

bazı üyelerin yıldızları tam sarı bazılarının kı de sönuk gibi neden acaba


www.ugurince.com ugurince.deviantart.com
2012-11-18 10:43:08
  • Offline
  • Erkek
Engin bey tamam durumunuzu

Engin bey tamam durumunuzu değiştiriyorum ayrıca evet teşekkür sistemi de olabilir, kaç adet teşekkür almış bu kullanıcı onu da görebiliriz. Subscribe olayı değil ama destekçi sistemi, benim demek istediğim mesela sen benle her konuda aynı düşünüyorsun, kafa yapılarımızın aynı olduğunu sezdim, çalışmaların da hoşuma gidiyor işte ben seni desteklerim ozaman. subscribe olayı çok farklı, takib etmek manasında oluyor ozaman dediğiniz gibi. ayrıca teşekkür sistemini de konuya ekliyorum


2012-11-18 11:05:24
  • Offline
  • Erkek
Biz bunları konuşacağımıza neden
meto007metin karakayaAvatar

Biz bunları konuşacağımıza neden kimse eklenen çalışmaların beğeni sayısı ve yapılan yorumların azlığına değinmiyor?

Bu siteye eklenen kusursuz bir çalışma bile en fazla 40-50 beğeniyi zor alıyor ki biz tr3d nin Türkiye`nin en iyi sitesi ve binlerce üyesi var diyoruz.

Daha bu kusursuz çalışmaları beğenmeye acizken bunu bırakıp başka üyelere abone olmak bana hiç mantıklı gelmiyor.


Gülersen Herkes Seninle Güler.. Ağlarsan, Tek Başına Ağlarsın...
2012-11-18 11:07:44
  • Offline
  • Erkek
abone olmak değil metin

abone olmak değil metin bey, yukarda yazdım destek vermek, aynı fikirde olmak manasında kullandım, ayrıca dediğiniz şeyi bu konu kapsıyor zaten, beğenilme adedi 3d kalite barına etki edecek ve herkez görecek bunu, şimdi sizin mesela çok güzel çalışmalarınız var taktiri hakediyor ama sizin kullanıcı isminize tıklayıp çalışmalarınıza bakmaya üşeniyorum yada aklıma bile gelmiyor, işte isminizin altında bir derece olursa ve 3d kalite seçeneği de yüksek olursa merak ederim girip bakarım bi neler yapmışsınız diye, bakmışken de puan veririm böylece çalışmalar gerçek değerine yükselir.


2012-11-18 11:18:39
  • Offline
  • Erkek
bence de bir puanlama
Gigantus-3dIsmail G.Avatar

bence de bir puanlama sistemi gelmeli, daha adil, bakiyorum bazi calismalar gercekten kötü kalitede ama begeni almis, bazi calismalar var cok güzel ama pek begeni almamis. Belkide calismalar takip edilmiyor, sadece tanidigimiz arkadaslara puan veriyor ve digerlerin calismalarini takip etmiyoruz.

Bunu önlemek icin bir puanlama sistemi olsa bence daha iyi.

Burasi paylasim sistemi dogru, ama ufak bir ödül veya begeni almak insani daha cok iyi calismalar üretmeye yönlendirebilir.

AMA ayni anda denebilir, ben bu puanlama sistemine katilmak istemiyorum, ve böylece sadece calismalar sergilenir ama puan almaz.

Siteyi daha da ilgi cekici yapacagina inaniyorum. Rekabet olsa biraz iyi olur bence :-)


http://www.tr3d.com/up/avatar/493.jpg
2012-11-18 17:19:40
  • Offline
  • Erkek
puan
drekonNecmi DemirkeserAvatar

Aylık tekil ziyaretçi: 130.000

Sayfa gösterimi: 900.000

-----------

Galeride en çok beğenilen ve yorum yapılan çalışma konularına katılıyorum. Bu kadar üyeden 40-50 beğeni cidden az. insanlara yıldız vermeyi düşünmeden önce bunu düşünmek lazım. Yeni puan sistemi olabilir ama puan kriterlerini iyi belirlemek lazım. Kim, kime ne için puan veriyor.


Game maker
2012-11-18 21:32:29 Edit:2012-11-19 10:05:18
  • Offline
  • Erkek
Bence ikitane galeri yapilmali
Gigantus-3dIsmail G.Avatar

Bence ikitane galeri yapilmali Necmi bey, bir galeride daha yeni bu isler ugrasanlar yani alt yapi diyelim, birde daha iyi olanlar yani ustalar diyelim.

Yeni bu isle ugrasan arkadaslarimiz icin bu biraz hirs olur, daha iyi calismalar cikartirlar ve böylece ustalarin galerisine gelebilirler belirli calismalar cikartirsalar.

Ustalar`in da calismalari devamli kaliteyi yüksek tutmalilar ki, "Alt yapi galeride" calismalari birden bulunmasin diye.

Bu "Alt yapiyi" kücümsemek icin degil, sadece kaliteyi devamli yüksek bir citada tutmak icin.


http://www.tr3d.com/up/avatar/493.jpg
2012-11-18 22:36:20
  • Offline
  • Erkek
denemeden bilinmez, bir seferde

denemeden bilinmez, bir seferde olacak diye şartlanmamak lazım, 2-3 ayda bir sistem kullanıcı eğilimlerine göre değiştirilip geliştirilebilir, son bişey daha söyleyeyim Necmi bey eğer siz koymazsanız ilerde açacağım forum sitesinde ben koyacam haberiniz olsun, demedi demeyin sonra smiley 32


2012-11-18 22:47:05
  • Offline
  • Erkek
--------
halkaFurkan YILMAZ

@3d designer
Diyeceğim fazla birşey yok :)


Puanlama sistemnin değişmesinden yanayım ama nasıl bir değişim olur bilmiyorum.


Yukarıdaki ziyaretci değerlerine göre forum fazla durgun, yazık.



Bakın yeni bir yöntem buldum, yaşa göre yıldız verilsin. 70+ yaş 5 yıldız :)


www.furkanyz.com
2012-11-19 00:17:24 Edit:2012-11-19 00:22:46
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!