Genel Konular : Bu piyasanın hali ne olacak??

yani demek istediğim serbest
KediEti7ümit ülkerAvatar

yani demek istediğim serbest piyasada su akar yatağını bulur. tabi ki 3d bilmek zorunda değilsiniz ama bilenler var bunu da unutmayın.


2013-04-11 20:01:31
  • Offline
  • Erkek
valla yine bu formda
nadirenSema AKAvatar

valla yine bu formda okumuştum ve çok gülmüştüm.arkadaş yine böyle bir konuya verdiği cevapta şöyle diyordu.
+ bizim köyde ekinlerin boyu bu kadar bu kadar+
anlamı herhalde sana laf anlatmak deveye hendek atlatmaktan daha zor.:) bulursam paylaşırım.


2013-04-11 20:09:39
  • Offline
  • Bayan
ya ben zaten senin
KediEti7ümit ülkerAvatar

ya ben zaten senin ne anlatmak istediğini anlamadım ki inan. seni anlamadım ama söylediklerine muhtemelen karşı değilimdir. benim tek karşı olduğum ve yazma ihtiyacı hissettiğim konu mimarlar 3d ve 2d ile uğraşmamalı cümlesi.
onun dışında mimarlık yerlere serildi şikayetinizde haksız değilsiniz.
baksanıza koskoca mimar sinanı maymuna çevirmişler muhteşem yüzyılda.
o dönemde mimar dendimi akan sular dururdu. krallar padişahlar yalvarır ayağına giderdi.


2013-04-11 20:13:34 Edit:2013-04-11 20:14:54
  • Offline
  • Erkek
the end.:)
nadirenSema AKAvatar

the end.:)


2013-04-11 20:21:10
  • Offline
  • Bayan
sanatsal bitsin madem :)
KediEti7ümit ülkerAvatar

sanatsal bitsin madem :)

sanatsal bitsin madem :)

2013-04-11 20:35:57
  • Offline
  • Erkek
Geçen Gün Telefon Geldi
mooncrimsonengin yükselAvatar

Ben Bir prodükyon firmasında çalışıyorum başıma gelene bakın..
firmada bi çok iş benim üzerimden dönüyor baskıdan tutun tasarımlar 3dmodeller animasyonlar adobe programlarında hayvan gibiyim başımı kaşıyacak vaktim olmuyor gelen revizelerin e-postaların hattı hesabı yok reklam ajansları mal gibi kütük gibi grafikler gönderiyor bide onlarla uğraşıyorum..
Patronuma geçen gün bir telefon geldi anlaşmalı olduğumuz bir matbaa yayın yeri var işçi lazım olmuş tanıdıgın varmı diye soruyor adam. bizim patronda yok ama olursa yönlendiririm diyor ne veriyosun peki sorarsa sölerim dedi..
2 bin yada 2500 lira maaş veririm diyor yol + ssk diyor..
Benim patron bana 1700 veriyor ssk+yemek var - yol yok.. utandım ya yemin ederim..
bizim işlerin maaşı daha Türkiye`ye gelmedi hocalar bi arkadaşın dediği gibi it gibi mahkum ediceksin ne kadar değerli olduğunun farkına varacaklar..


One world All pixel..
2013-04-11 21:54:20
  • Offline
  • Erkek
Mimarlık sanattır öyle herkesin
Tuna_Tunahan AvsallıAvatar

Mimarlık sanattır öyle herkesin okuyabileceği birşey olmamalıdır normalde fakat öss sınavında neresi gelirse orayı yazanlar veya mimarlık kaliteli bir meslek diyip okuyanlar çok olduğu sürece mimarlardan birşey beklemyin.

Mimar,içmimar 3d ve autocad kesin bilmelidir.Fakat okulda aldıkları eğitimle ancak duvar,pencere çizerler 3d`de :).

Piyasaya gelecek olursak çok iş yapan insan var.Gitgidede öğrenen sayısı artmakta.Bunların çoğuda işlerinde haklarını aramıyorlar.Ayda 30-40 çizim yapan bir kişinin çalıştığı firma kesinlikle çok para kazanıyordur.Hak aranmalı ucuza çalışılmamalı desekte.Milletinde paraya ihtiyacı var.1000-1500 tl bize az gelebilir,(uaptığımız iş için azdır orası ayrı konu)ama milletinde geçindirmek zorunda olduğu bir ev var.Bunlarıda düşünmek lazım.

Piyasanın hali toplanabilirsek hakkımızı arayacak birşeyler yapabilirsek o zaman olur.


2013-04-11 23:17:43
  • Offline
  • Erkek
Selam arkadaslar bende kendi
he-manCeyhunAvatar

Selam arkadaslar bende kendi tecrubelerimden birkac gorus bildirmek isterim.
Yaklasik 2 yildir Ingiltere`de yasiyorum ve yaklasik birbucuk yildir calisma iznim bulunmkta. Bu calisma izni bana, burada freelancer veya contractor olarak calismama imkan saglamakta ne yazikki! Yani Ingiliz vatandasi veya Avrupa vatandasi gibi tam zamanli sosyal haklara sahip bir birey gibi degil! Ilk etapta burada is yapmaniz icin buyuk bir sorun olan dil sorununu cozmeniz gerekmekte. Cat pat ingilizce ile degil, yapacaginizi isi tartisabileceginiz duzeyde konusma becerisi ve en onemlisi her aksani anlayabilme tecrubeside gerekli. Turkiye`de kendi alaninda iyi firmalarla calisip fazlasiyla dolgun bir portfolyo ile gelmis oldugum bu memlekette is bulmak o kadarda kolay olmadi acikcasi. Calismalari gorup cok iltifatlar eden isverene calisma izni mevzusunu actiginizda Turkiye`deki gibi bir refleks olan "nolacak hallederiz" durumunu bulamiyorsunuz. Ve onuda gectik mulakatta birkac kere fendim, ne dedin dedinizmi biraz is olumsuz bir konuma geciyor. Portfolyonuz gercekten iyise talep yuksek oluyor ki ben yuzde yuz dedigim 4 mulakat gecirdim ancak sonu husranla biten ve herbir toplantinin sonunda calisma mevzusunu patlatmamdan kaynaklandigini biliyorum:) Kisaca tam zamanli ve freelance is bulabildim bir sekilde bu kosullarda parcalida olsa, parcalana parcalana da olsa..ehh fena degildi.

Buranin olumlu yanlari ise:

Is ilanlarinda kesinlikle maas yazilir.
Is ilanlarinin buyuk bir kismi araci kurumlar tarafindan yapilir ve tasarimci ilk aracilardan elenerek musteriye ulasir.
Tasarim ofisleri fazlasiyla duzenli, planli ve detayci isler yapar.
Mezun oldugunuzu okul sorulmaz, bolume bakilmaz ( sadece ise bakilri )
Is ilanlarinda yas siniri asla olmaz
Is ilanlarinda cinsiyet ayirimi asla vurgulanmaz.
Maas zamaninda yatar...
Kalifiye bir fuar stand tasarimcisinin gunluk ucreti freelancer olarak 120-200 pound arasidir ve hergun 12m-20m2 ile sinirlanir.
Maaslar ise birim olarak turkiye ile aynidir fakat doviz kurunda ve yasam standartlarinda buyuk fark atar...


Calisma kosullarinda yabanci iseniz eger, biraz olsun bunu farkedersiniz! ( dedikodu falan olur belki senden bahsederler anlamazsin anlayamazsin, laf sokarlar gulerek ( ingiliz tarzidir bu ))gibi gibi.....Haksizlik yapilir kendini savunurken arada tukce laflarla goz potletirsin ama icini dokemzsin...
ama herseye ragmen karsina cok bilmis gobegiyle bacak bacak ustune atip bizim yegende tiridimex kullaniyor diyen ve sana hapsuruk kadar maas teklif eden denyolara rastlamamak bir teselli nedeni olabilir:)


Kelebekler...
2013-04-12 00:46:53 Edit:2013-04-12 00:52:45
  • Offline
  • Erkek
Merhabalar, Ben bu
photonAkın TÜMENAvatar

Merhabalar,

Ben bu işle uğraşıpta samimiyetsiz ve basiretsizlerden dertliyim. Ben iç mekan ile 1 yıldır uğraşıyorum. Ama dış mekan çizimleri ile 2001 den beri uğraşmaktayım. En son yaptığımı bir işte yaşadığım olayı paylaşmak istiyorum:

Mimari projelerinde çok fazla değişiklik yapılmış bir projeyi telefonla ve maille bağlantı kurarak iş verene 1 hafta da hazırladım. ve işin sadece 1 bölümüydü. Sonuçlandırdım işi çok beğenildi. Ben projenin devamı için start beklerken bizim karekterli bir 3d ci arkadaş burdan sonrasını ben hallederim demiş ve yapmış diğer kısımlardan birini, yaa işte kusura bakma zaman sıkıntısı olsa sana yaptırırız falan filan diye bana geri bildirim yapıldı. Adam birilerinin akrabası olduğu için iş onda... yaa işte 1 hafta sen tırmala yap boz.. Beyle kaçsın... bir de bu tarz durumlarla senden ucuza yatıkları için karşılaşırsın.


Diğer bir konu arkadaşlar,iş ortamında aldığın risk kadar varsın.. Günümüzde masabaşı değilde daha çok saha(şantiyedeki) ağırlığın kadarsın. Beton dökümü için sipariş verdiğini düşün. Fazla çıkmamalı,eksikte ! yani kalıp çakılmış alan kadar beton ihtiyacın var ve bunu gidermelisin işte o an kimse senin hangi programı bildiğin ile ilgilenmez , ortada bir karar verme durumu var. Bunu bir düşünün...

3d olayı, ofis işi 1 defa yaparsın ve biter, çok yetenekli arkadaşlar var ama ucuzcularda onların belini büküyor.

Kesinlikle beni yanlış anlamayın. Ben 2d (autocad) ve 3d işler yaparak hayatımı kazanmaktayım. Duruma göre şekil alıyorum. Yapacak bir şey yok Türkiye burası derlet ya işte öyle bir şey. Bir dalda uzman olman senin bu işte eksik olduğun gibi bir düşünce piskolojisi oluşturdukları için autocad` i de maxî de photoshop` u da öğrenmek zorunda bırakıyorsun. Ciddi zaman harcıyorsun öğrenme adına. Hayatta yaşamını ve ihtiyaçlarını gidermen adına!..

Selamlar


2013-04-12 08:26:55 Edit:2013-04-12 08:31:23
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!