Genel Konular : Bu piyasanın hali ne olacak??

malesef öyle. düşünce merkezi
KediEti7ümit ülkerAvatar

malesef öyle. düşünce merkezi olmak için okul bitirmek gerekmiyor. bir miktar mal ve para yeterli. mimar/mühendis bunu masa başında hayata geçiren kişi.


2013-04-11 17:41:17
  • Offline
  • Erkek
Ogan doğru örnekler vermiş,
Skynet

Ogan doğru örnekler vermiş, yazık halimize hala bu gibi sebeblerden doğru düzgün bir iş sahibi değilim..

Soner toplanıp bir medya çağrısı yapmak lazım hakkaten artık gerekiyor ne kadar arkadaş varsa bir yerde toplanıp sesimizi duyurmamız lazım bu böyle giderse tanrı hepimizi korusun arkadaşlar.


2013-04-11 18:27:52
  • Offline
``ben hep 3d bilmeyen
3ddesigner3d designer

``ben hep 3d bilmeyen mimarlara çalıştım. 3d bilmeyince 3d de düşünemiyorlar tabi``

3d bilmekle 3d uygulamak arasında fark vardır.3d düşünemeden çizim yapamazsın.O yüzden çalıştığınız mimarlar 3d bilmeyen değil 3d bilen ancak programla bunu ortaya kouyamayan kişiler olur.Mesela öyle bir autocad teknik detayları ve mükemmel muazzamlıkta detaylı proje çizen insanlar gördümki yaw sen bunu nasıl 3d hayal ettinde böyle 2d kesitlerini planlarını görünüşlerini böyle işleyebildin dersin. Ancak gel görki aynı kişiye sorduğunda ben 3dsmax bilmiyorum fazla diyebilir. Artık bu işin bir uzmanlık dalı olduğunu anlamanız gerekiyor.

``gerekirse bırakıcak mimar autocad`i falan 3d öğrenicek``

Bütün mimarlar 3dsmax konusunda uzman olmaya çalışsaydı mimarlık yapamazlardı. :D :Kimisi kendini geliştirir, kimisi geliştirmez tercih meselesi. O yüzden bu zorlamaya katılmıyorum. Öğrenicek öğremek zorunda şeklinde mantığa katılmıyorum. Öğrenmeden görevini yapsın bizler canlandırırz hayallerini. bizler o yüzden varız. Yani siz kısaca forumu mimar olmayanlar terketsine getiriyorsunuz :D Düşünsenize bütün mimarlar kendi işini kendi yapıyor sana bana ne kaldı ? Gerek yok hadi bizde tası tarağı toplayıp gidelim buralardan :D

Ayrıca maket tarihe pek karışmadı.dediğim gibi 3d bilen kişi farklıdır uygulayabilen kişi farklıdır. bir kişinin 3d uygulama yapamaması 3d düşünememesi anlamınada gelmiyor , keza yukarıdaki örneğimde bunun en büyük ispatıdır diye düşünüyorum.

Kendi fikrim şudur, evet piyasa çok içler acısı durumda ve iş ilanlarına bu durum yansıyor.

Birde ben asgari ücrete doktor görmedim ama çizimci görüyorum hep düşüncesine şunu söylemek istiyorum. Bunun tek nedeni, doktor olduğunda bu ünvanı alırsın. Ancak çizimci dediğimiz(mecazi anlamda)meslekte; olup olmadığınızı yada pişip pişmediğinize onay verecek bir yer yok. Bu durum bundan kaynaklanıyor.Doktor oldum ben ama eksiklerim var diyen birisini duydunuzmu hiç :D ama kaplama render konusunda eksiklerim var diyeni duyarsınız. :D bu kişinin kendi yorumudur. kendine göre eksikleri vardır. ama doktorun böyle bir lüksü yok. eksiği olamaz :)..







2013-04-11 19:01:46 Edit:2013-04-11 19:05:46
  • Offline
  • Erkek
yapmayın arkadaşlar,yaazdıklarınızı okuyunca,şok oluyorum.Benim
nadirenSema AKAvatar

yapmayın arkadaşlar,yaazdıklarınızı okuyunca,şok oluyorum.Benim yaşım sizlerden belki çok küçük.üstelik okuduğum okul bu meslekle alakalı değil.sizin yaptığınız iş bir mimari projenin sadece %10 luk kısmı bile değil.Mimar ve mühendis arkadaşlarımıza haksızlık ediyorsunuz.bir mimari proje haydi bilgisayarın karçısına geçip boxtan bina yapmaya benzemez.Bu işin bir sürü etabı var.mukavemet hesapları var.formülleri var.işi çok basite alıyorsunuz.onlar boiuna 4,5 yıl dirsek çürütmüyorlar.yapmayın allahaşkına.


2013-04-11 19:22:15
  • Offline
  • Bayan
``sizin yaptığınız iş bir
3ddesigner3d designer

``sizin yaptığınız iş bir mimari projenin sadece %10 luk kısmı bile değil``

Bu benzetmeniz doğru bulmuyorum.mimari projenin yüzde 10 u değil derken neyi kasteddiniz.

Birde burdaki herkes box çizmiyor, yada bu iş box çizmek değil.Mimarlık mesleğiyle 3d mesleğini acımasızca çarpıştırmıssınız ancak bunu yaparken 3d yi çok ezmişsiniz. Anlıyorum mimarlığın ezildiğnii gördünüz bazı arkadaşların yorumundan ancak sizde bu sefer tam tersini yaparak 3d yi ezdiniz bitirdiniz.Sizde lütfen bu şeklide yapmayın allah aşkına yazıktır günahtır.Bu kadar basite indigemeyin lütfen mesleğimizi


2013-04-11 19:27:48
  • Offline
  • Erkek
her meslek kutsaldır 3d
nadirenSema AKAvatar

her meslek kutsaldır 3d designer.Alınteri dökülen her meslek.hiç bir mesleği ayaklaraltına alamam.yalnız ayaklarınızın yere basmasını ve şapkanızı önünüze koymanızı istiram ederim.senin tek katlı çamurdan bile bir ev yaptığını zannetmiyorum.Benim abim mimar.Günlerce şantiyelerde sabahladığını giydiği gömleğin yakasının simsiyah olduğunu bilirim.saygıyla.


2013-04-11 19:35:40
  • Offline
  • Bayan
-ressamlar da resim çizmek
KediEti7ümit ülkerAvatar

-ressamlar da resim çizmek zorunda değil o zaman. bir tane boyacı çalıştırsın, kafasında tasarlayıp anlatsın boyacı da resmetsin.

-heykeltraşlar da oymacılarla çalışsın. elini toza toprağa bulamamalı o kadar okumuş tahsil etmiş. sadece tasarlasın. beyin kısmını oluştursun.

-bestekarlar müzik aleti bilmek zorunda da değil. hatta nota yazıp çizmek zorunda da değil. bir tane icracı bir de müzik öğretmeni ile çalışmalı. onlara mırıldansın aklındaki melodiyi onlar da çalsın notaya döksün.


statiği statikçiler yapıyor zaten. elektrik, ısınma, akustik`le zaten işleri yok. maket de artık kullanılmıyor ondan da yırttı mimarlar. autocad ve plotter sayesinde kalem kağıtla hiç işiniz olmaz. hatta autocad ile de işi olmaması lazım. hele iç döşemeleri nalbura versen mükemmelen yapıyor. 3d de zor yaa kim uğraşıcak...

oldu... kapıda bekliyorlar zaten sizi firmalar kapmak için. mimar sıkıntısı var zaten.


2013-04-11 19:41:21
  • Offline
  • Erkek
bak ne güzel kendiniz
nadirenSema AKAvatar

bak ne güzel kendiniz anlatıyorsunuz.Siz işin sanatsal yanındasınız.örneklerinizden bariz belli.birde bu işlerin arka penceresi var.birde işe arka pencereden bakın.veya bakmaya çalışın.


2013-04-11 19:46:58
  • Offline
  • Bayan
mimarlık güzel sanatlar kategorisindedir.
KediEti7ümit ülkerAvatar

mimarlık güzel sanatlar kategorisindedir.
direk sanattır. işin içinde matematiksel hesaplarının olması onun sanat olduğu gerçeğini değiştirmez. sanat yönüyle bakmazsan bunun ismi inşaat mühendisliği olur.

o yüzden verdiğim bütün örnekler sanat örnekleri.


2013-04-11 19:50:48 Edit:2013-04-11 19:52:15
  • Offline
  • Erkek
yazmayı unuttum herhalde abim
nadirenSema AKAvatar

yazmayı unuttum herhalde abim mmg grubunun üyesidir.mimar müh.ne alaka şimdi onu anlamadım.bence sen yanlış meslek seçmişsin.:)


2013-04-11 19:53:37
  • Offline
  • Bayan

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!