Genel Konular : Bu piyasanın hali ne olacak??

Ahmet Yıldız çok güzel
soneday7Soner ÇakırAvatar

Ahmet Yıldız çok güzel yazdın içimide kararattın be kardeşim :(


https://www.facebook.com/3detasarim - 3dsmaxtr.blogspot.com www.lycinteraktif.com
2013-04-11 15:24:02
  • Offline
  • Erkek
İlk başta bir arkadaş

İlk başta bir arkadaş yazmış zaten, bugünler iyi günlerimiz diye.
doğru çok doğru, eğer ki gidişat böyle devam ederse...
Mühendisler mimarlar her şeye he dedikçe, iş ilanlarında iş veren kafasına göre elemandan iş isterse, bir gün patronun evindeki bulaşıkları yıkamaya kadar görev listeleri değişebilir.

Bence mühendislerin ve mimarların görevi 3d olayı olmamalı daha çok tasarım üzerine yoğunlaşmalı, 3d`yi geçtim 2d bile onlara ait olmamalı o zaman konstrüktör ne işe yarar teknik ressam ne işe yarar ? Siz onlara bir meslek vermişsiniz sonra da tüm işlerinizi bir kişiye biz yaptırıyoruz şimdi size ihtiyacımız yok diyerek sırtınızı dönüyorsunuz.


2013-04-11 15:35:37
  • Offline
  • Erkek
Toplanıp grevmi yapsak, medyayı
soneday7Soner ÇakırAvatar

Toplanıp grevmi yapsak, medyayı çağırıp haberleremi konu olsak ? ciddi söylüyorum.

Ortalama 100 kişi biyere pankart açıp, mesela taksim. İzinli bir şekilde yürüyüş yapsak, sesimiz duyulur diye tahmin ediyorum.

Odalar falan diyosunuz, belki odaların bu işten hatta bu işi yapanlarına yrı sektörde olduğundan haberi bile yoktur.


https://www.facebook.com/3detasarim - 3dsmaxtr.blogspot.com www.lycinteraktif.com
2013-04-11 15:48:27
  • Offline
  • Erkek
bence de tam tersine.
KediEti7ümit ülkerAvatar

bence de tam tersine. 3d bilmeyen mimara mimar denmemeli. 3d bir mimarın vitrinidir. yaptığını ifade edemedikten sonra ne anlamı var ki.
eskiden maket vardı. maketin yerini 3d aldı. eskiden rapidolarla çizilirdi onun yerini de autocad aldı.
mal sahibi anlamaz çizgiden ölçüden plandan. anlamak zorunda da değil. mimar gösterecek ona aha bu diycek senin ev. eskiden maket gösterirdi şimdi render gösteriyor.
ben hep 3d bilmeyen mimarlara çalıştım. 3d bilmeyince 3d de düşünemiyorlar tabi. merdiven problemleri, kolon kiriş, tavan pencere yükseklikleri, kat ayrımları... hele bir de girift bir projeyse mantıksal problemler hakgetire... hepsi bana kalıyor. neredeyse projeyi ben çiziyorum gibi birşey oluyor. mimara odaların yerlerini belli etmek gibi bir iş kalıyor. onu zaten laz müteahhit de yapıyor.

yani ben uzun süredir 3d modelleyemeyen mimara tekniker gözüyle bakıyordum artık o gözle bile bakmıyorum.

evet tamam zor ama mimarsın arkadaş, mimar sinanın ünvanını taşıyorsun öğrenicen. bilicen. bakkal değilsin.

gerekirse bırakıcak mimar autocad`i falan 3d öğrenicek. autocad olmasa bile kağıda çizersin sonuçta mimar sinan autocad bilmiyordu. ama görselliğin muadili yok. bir şekilde göstermek zorundasın kafandakini. madem maket tarihe karıştı 3d öğrenmekten başka seçeneğin yok.


2013-04-11 15:56:42
  • Offline
  • Erkek
işvar.comdan :)
kidassadık seküAvatar

İÇ MİMAR DEKORASYON PROJESİ YAPIMINDA DENİYİMLİ,SORUMLULUK ÜSTLENEBİLECEK AUTOCAD,3DMAX,ALL PLAN, ARCHICAD a HAKİM EN AZ 5 YIL DENEYİMLİ İÇ MİMAR ALINACAKTIR. ADAYLARIN CV LERİNİ BEKLİYORUZ bunlar insan değil robot istiyor :)


2013-04-11 16:02:29
  • Offline
  • Erkek
işte bir insan doktor
KediEti7ümit ülkerAvatar

işte bir insan doktor olana kadar bir sürü elekten geçiyor. ilk kadavra kesiminde yarısı eleniyor zaten. en sonunda sadece o işi becerebilecek olanlar kalıyor. ama mimarlık ve mühendislikte böyle bir elek yok. bir şekilde kapağı atıp inekleyip ezberleyen alıyor diplomayı. kağıt üzerinde başarılı olmak yetiyor. 3d düşünemeyen biri elenmiyor. elemek te firmalara düşüyor tabi haliyle.


2013-04-11 16:14:10
  • Offline
  • Erkek
Ümit arkadaşım kendi ağzınla

Ümit arkadaşım kendi ağzınla diyorsun Mimar Sinan 3d`mi biliyordu.

Tasarım çok ayrı bir olay, malzeme ayrı bir olay. Mimar oturup çizim yapmamalı keza mühendis de, yıllardır bu çile nedir arkadaş yazıktır bu mimarların çilesi mühendislerin çilesi. Mimar karar verme mercidir. Teknik ressama kafasında planladığı veya taslak çizdiği planları çizdirmeli. Düşünce merkezi olmalı.

Bizde halen herşeyi bir kişi bilecek o herşeyi halledecek , öyle bir şey yok. Herkes bir yerde branşlaşacak o branşında devam edecek.

Mimar oturup 3d modelleme yapıyorsa autocad çizimi ile uğraşıyorsa animasyon yapıyorsa asıl o mimar iş yapmıyordur. İşi değilki adamın niye o yapsın ?? Kendi işini yapmayıp başka iş yapa yapa bu memleket halen bir yerlere gelemedi farkındamısınız.


2013-04-11 16:19:55
  • Offline
  • Erkek
mimar sinan 3d bilmiyordu
KediEti7ümit ülkerAvatar

mimar sinan 3d bilmiyordu ama maket yapıyordu. dedim ya. maketin muadili de 3d dir. her mimar maket yapardı. 3d ile birlikte maket tarihe karıştı. o zaman "ben anlamam 3d den" deme gibi bir şansın yok.


2013-04-11 16:25:50
  • Offline
  • Erkek
"Mimar oturup çizim yapmamalı
KediEti7ümit ülkerAvatar

"Mimar oturup çizim yapmamalı keza mühendis de, yıllardır bu çile nedir arkadaş yazıktır bu mimarların çilesi mühendislerin çilesi. Mimar karar verme mercidir. Teknik ressama kafasında planladığı veya taslak çizdiği planları çizdirmeli. Düşünce merkezi olmalı."

bu dediğinizi mal sahibi yapıyor zaten.


2013-04-11 16:28:18
  • Offline
  • Erkek
siz sanırım bir firma

siz sanırım bir firma üzerinden değerlendirme yapıyorsunuz o da sizin çalıştığınız firma ben genel olarak bahsediyorum ki genel de mal sahipleri ilkokulu zor bitiren insanlar o insanlar mı düşünce merkezini oluşturuyor ?


2013-04-11 17:17:35
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!