Genel Konular : Bir Hikayem Var

"Ayrım yapmak ve insanları
yazruzgazriEmir Yıldız

"Ayrım yapmak ve insanları guruplamaya çalışmak insanın doğasında var. insan sosyal bir yaratık nede olsa. Sosyal olmak için önce bir gurup üyesi olması lazım. yapacak fazla birşey yok."

insanlar tabikide her konuda fikir ayrılığı yaşayıp , kendi gibi düşünen insanların grubunda olmak ister....

Ancak konu bilim ve sanat (3D) gibi global bir konu ise. A grubunun B grubuna , sen
"pembecisin benimle çalışamazsın kimsin ki sen" tarzı yaklaşımlar 2 kere yanlıştır.

şahsen kendi adıma söylüyorum. Eğer bilim açısından bir grup insanla çalışacaksam. o gruptakilerin çilekli yada sade dondurma sevmesi beni bağlamaz. Ancak ben çilekli dondurma seviyosam ve grubumdaki bi kişi bunu eleştiriyosa (ona zarar felan vermediği halde) o zaman iş başka boyuta girer benim yakındığım boyut yani.

Eğer bi grup kuruyosa bi insan evladı , açık açık söylesin. "ben maviciyim mavi grubu kuruyorum , maviler gelsin , kırmızıcılar gelmesin" , ama Global bi başlık altında grup kuruyosada milletin mavi mi kırmızımı olduğuna bakmasın bi zahmet.

ama tabi global düşünmek , dar görüşlü bi insan için zor olabilir , bazen KOSKOCA Bİ PROFOSÖR bile keni gibi düşünmeyen öğrencisine takıyo , örneği çok... Bunun için mekteplere kurslara gitmeye gerek yok . empati insani bi duygudur. Belkide hayatında okul binasını görmeyen bi insan bile , Empati kurabilir. kendi gibi düşünmeyen insanlara saygılı davranabilir. onun gibi düşünmeye çalışarak onun ne demek istediğini anlayabilir.

Eğer sen busun ben şuyum diyerek ayrılığa gidersek ve birlikte çalışmayı red edersek , bilgi paylaşımı yapmazsak bu ülkede 3D ye başka bi çemle atmış oluruz.
saygılarımla...


2014-09-11 09:12:48 Edit:2014-09-11 09:14:15
  • Offline
  • Erkek
gurup
drekonNecmi DemirkeserAvatar

Emir Yıldız < mesajınız bana hitap ediyor sanırım.

Sen de bir gurup üyesisin;

Türkiyeden bahsedeceğim, ama dünyada da aynısı geçerli olabilir.

Doğduğun günden itibaren guruplaşmaya tabii oluyorsun, öncelikle "biz bu dini kabul ettik deniyor" kulağına, hristiyanlar bebeklerine vaftiz töreni yapıyor, müslümanlar kulağına ezan okuyor. Müslüman ise daha çocukken "şu mezhepteniz" diyip bir ayrım daha alıyorsun, ne olduğunu bilmeden kabul ediyorsun, tercih meselesi değil. Evleneceğin çağa geldiğinde soruyorlar "kız bizim mezhepten mi", Bunu denemek istersen ailene gidip "sevgilim yahudi" demeyi bir dene, veya benim bilmediğim ama ailenin onaylamayacağı bir din söyle.smiley 35 Tabii verdiğim örnek en uç nokta, kendini geliştirmiş aileler ve çocuklar olabilir, fakat ülkenin yüzde kaçı olduğu açıkça görülüyor.

Meslek seçtiğinde o mesleği yapanlar senin için sıcak oluyor. diğer meslekler soğuk. Yolculuk yaparken yanındaki soruyor "memleket neresi", ona göre sana yaklaşıyor. Askere gidiyorsun, aynı dönemde gelenlerin birbirini "tertip" diyerek tuttuğunu görüyorsun. Birbirine "Topraam" diyen insanlar görüyorsun. iş hayatında da insanların bilimsel bir tavır göstermeden önce, memleketçi veya aynı siyasi görüşü benimsemiş kişilerin birbirini ne kadar sevdiğini görüp yine guruplaşmaya şahit oluyorsun.

insan sosyal bir varlıktır demiştim, asosyal olanlar bile "aynı oyunu oynayanlar" veya "aynı foruma takılanlar" olarak bir gurup altında toplanmaya çalışır.

Yazdıklarım kişisel görüşlerim değil, gördüklerim ile alakalı. Sen de görmek istersen dönüp sinema sanatçılarına bak, yönetmenle aynı görüşe sahip olan başrol alıyor mu almıyor mu ?
dönüp müzisyenlere bak; roman mahallesinden çıkmış kişiler aynı orkestrada oluyor mu, olmuyor mu bunu gör !

Bu Davranışlar ve guruplaşma iyidir demedim, tarafsız bir gözle bakmaya çalıştım. insan kümelenir ve bu içgüdüyü birçok kişi bilimsel tercihlerle yapmaz.

benim mesajlarım 3D ile alakalı değildi zaten. önce insanı tanımak lazım.

insan faktörünü bilmeden çalışamazsın.


Game maker
2014-09-11 11:40:36
  • Offline
  • Erkek
nuri sen türklerden bi

nuri sen türklerden bi cacık olmaz diyosun ya mehmet kalaman sana çok güzel bir cevap vermiş ona takılmadın da benim mesleğimemi takıldın :)

sorması niye ayıp olsun, kısaca bilgisayar öğretmenliği mezunuyum 2. kez kpss ye hazırlanıyorum, asıl ayıp olan alakasız bir zamanda senin birşeyler ima ederek soruyor olman.

Ama oluyor işte, herkese açık demoktarik bir forumda bilenide konuşuyor bilmeyenide, atanıda var tutanıda, çocuk yaşda olanıda, ihtiyarıda kimin ne söyleyeceğini bilemezsin ve söyleyenin özelliklerini de bilemezsin eğer bu topluluğa dahil oluyorsan bunları gözönünde bulundurmak gerek.

Konunun ekseni herzaman olduğu gibi kaydı ve bireysel tartışmalara doğru ilerliyor, hadi hayırlısı.


2014-09-11 12:11:44
  • Offline
  • Erkek
Necmi hocanın söyledikleri doğru,

Necmi hocanın söyledikleri doğru, daha doğduğumuz anda ait olduğumuz gruplar belli oluyor doğal olarak da aynı gruptan olanlara sıcak yaklaşıyoruz ama Emir yıldızın da dedikleri doğru, gerektiği zaman o gruptan sıyrılıp tarafsız bir bakış açısıyla konuya yada işe yaklaşmamız gerekiyor.
sonuç olarak ikinizde haklısınız bence.

Türkiyedeki realiteye dönecek olursak emir yıldız ın söyledikleri işlemiyor malesef.


2014-09-11 12:20:21
  • Offline
  • Erkek
drekon mesajım size hitap
yazruzgazriEmir Yıldız

drekon mesajım size hitap ediyor tabikide. çünkü senin mesajını alıp paylaşmısım tırnak içinde. ve mesajımın içeriğide o tırnak içindekilere değiniyo....

 

dediğim gibi bir gruba dahil olmak insanoğlunun fıtratında var , insan sosyal bi varlık bu konuda hem fikiriz.

 

ayrıştığımız nokta ise. kendi grubuna dahil olmayanı ötekileştirmek ve dışlamak ve yukardaki saydığın gruplaşma örnekleri gerçek hayatda var inkar etmiyorum. ama bunlar açı gerçekler. batılı bi insan, sırf doğulu diye bi vatandaşa iş vermiyosa. doğulu biri otobüste yanında oturan kişi batılı diye muhabbet etmiyosa bu çok yanlış

 

 evet gruplaşma neticesinde bunu yapıyor, "ama bunu insan sosyal bi varlık bunada gruplaşma denilir" diyerek sevimli hale getirmek ayrı bi yanlış...

 

eğer ben çok verimli bi çalışansam , patronda sırf maviciyim diye işe almıyosa kendi kaybına üzülsün zaten...

 

 bi düşünün insanlar bi laboratuvara girip Çinlisiyle , yahudisiyle dinsiziyle bi takım çalışması kurarak bi buluş buluyorlar. bişeyler geliştiriyorlar ve bilime katkı sağlıyor. kimse sen niye sarısın niye mavisin demiyor.

 

Facebook kurucusu bi ataist. ve şirket bünyesinde bi çok milletden ve bi çok dinden insanlar var. Bence Mark benim ne demek istediğimi iyi anlamış...

 

din konusuna gelince. ben annemin karşısına yahudi bi kız ile gidersem annemin itaraz edebileceği bi konu değil bu , neden mi ? , çünkü Müslüman bi erkek , yahudi ve hristiyan bi kızla evlenebilir , inanmazsan araştır... kesin ayetler var (ufak bi dinbilgisi ;) )

insanların nereli olduğundan ziyade ne yaptığı önemli benim için , üniversite son sınıfta oda arkadaşım bir Afganistan lıydı ve çok kibar insandı çok saygılıydı ama çok kaba ve saygısız Türk arkadaşlarımda oldu , anlayışlı ve saygılı Türk arkdaşlarım olduğu gibi... Bilmem içimdekileri anlatabiliyomuyum.

 

insan sosyal bi varlık , A takımı kurup formasını rengini belirleyip bi grup kurar. desekde bi BÜYÜK VE CİDDİ futbol takımlarının içinde bile bi sürü milletden ve dinden adam var. Ayrıştırmak başka farklı olmak başka...

 

Türk sinemasından bi örnek vermişsin.Evet Sinemada bile şucusun o yüzden sana rol yok deniliyo ve belkide muhteşem bi oyuncu kaybediliyor.

 

ve Türk sinemasının ne seviyede olduğunu ne yazikki ikimizde biliyoruz Niye böyle gelişememiş (bizim sinema sektörü) bi sinema sektöründen örnek verdin anlayamdım , keşke deseydinki "hollywood a bak siyasi görüşlerinden , dininden vs. dolayı yönetmenler super bi görsel efektçiye iş vermemişler ve bunun gibi tutumları sayesinde adamlar bi numara olabilmiş , ilerleyebilmişler... " bende vayy be adam haklı deseydim....

 

Ama Ülkemizde öyle. Bi sürü nedenden dolayı Yetenekli adama iş verilmiyo. iş vermeyi geçtim forumlarda bile sen şucusun diyip bilgi verilmiyo. İşte yakındığım şey bu , 3D ye balta vurmaktan başka bişey değil bu olanlar...


2014-09-11 12:32:25 Edit:2014-09-11 12:35:00
  • Offline
  • Erkek
hee
drekonNecmi DemirkeserAvatar

yine sonucu "3D'ye balta vuruluyor" diyerek bağladınız.

Bu başlığın genel odağında sinema vardı. ve Sinema olmadan 3D en fazla mimari-çizim işine yaradığına göre. "Türkiyede Sinema" örnekleri vermemde garip olan bir durum yok. Hollywood örneği bulursam veririm, henüz orada çalışamadık smiley 2


Game maker
2014-09-11 12:58:47 Edit:2015-11-14 11:42:33
  • Offline
  • Erkek
drekon evet sinema olmaz
yazruzgazriEmir Yıldız

drekon evet sinema olmaz ise 3D en çok , mimari-oyun-animasyon söktörüne felan hitap eder.
ama 3D olmazsa da günümüz sinema sektörü olmaz ;)

konuyu kişiselleştirmedim aslında.

ben sadece bu konudaki önceki mesajlarımda , Ülkemizde 3D konusunda insanlar hep şucusun bucusun diye ayrıştırılıyo birlik olmuyo , buda 3D ye vurulan başka bi tekmedir dedim...
dolayısıylada sinemaya vurulan bi tekme oluyo

sende bu ayrıştırmacılığı normalleştirirmişcesine şeyler yazınca buna katılmadığımı yazdım..

ban olayına yorum bile yapmıcam... hatta bu ban olayına şu kadarını yazdığıma bile hayıflanıyorum. hatta ban konusunda hayıflandığımı yazdığım için bile hayıflanıyorum . hatta bu ban konusu için hayıflandığımı yazdım diye hayıflandığımı yazdığım için bile hayıflanıyorum........ puffff ve sonsuz döngüye girip dumanlar çıkar :D


2014-09-11 13:39:56 Edit:2014-09-11 13:40:48
  • Offline
  • Erkek
inş. oda olur... selametle....
yazruzgazriEmir Yıldız

inş. oda olur... selametle....


2014-09-11 14:11:52
  • Offline
  • Erkek
Mesele buralara gelmemeliydi bence
johonwayniMehmet KALAMANAvatar

Mesele buralara gelmemeliydi bence

Mesele buralara gelmemeliydi bence Sosyal gruplar Takımlar Irklar Dinler Pembeciler & Maviciler iş hayatında mevcutlar zaten Çalışalım diyen hala yok Şu anki durum buysa yapacak bişiler elbet var

©Mehmet KALAMAN | DXF
2014-09-11 14:19:43
  • Offline
  • Erkek
Nuri Gökdeniz
crazyboy178nuri gökdenizAvatar

İlhan Mehmet kalaman konuyla alakalı tamamen başka yönlere akmış gitmiş.üstüme bile alınmıyorum

ben senin mesleğini öğrenerek seni yerden yere vurmak için sormadım. Kusura bakma ama halen anlamıyorsun 3D sektörünün Nabzı Türkiyede nasıl atıyor acaba diyip bi gözlemlemelisin diyorum.

daha önceki fiyaskolardan bahsettim.Türk toplumlarda bencillik dizboyu kardeşim biri birine bişey öğrettiği zaman üç ay sonra kafana kakabilen bi potansiyele sahibiz. Tutorialdan bişey görüp aha ben keşfettim diyenlerin haddi hesabı yok. sanki programı kendisi yazmış.Script yazanlara sözüm yoktur! Mesleğini sormamdaki amaç şu ki eğerki yakınsan bu sektöre bunları biliyo olman gerekirdi diye düşünmüştüm ama haklı olarak bilmiyormuşsun Pc öğretmeninden bu detayları bilmesini bekleyemem.

Bi kaç kez tamamı 3D uzun metraj belgesel ve sinema filminden teklif alan biri olarak konusuyorum.Adam diyor ki sen bizim için ücretsiz çalış bi kaç bölüm yapıp sunacazda eğerki onaydan geçerse :D :D :D GEÇERRRRSE sanada payını verecez :D diyo herif. Yaa ilhan cömertlik iyi bi duygu tamamdır okey ama bu ülkede 3-5 ay bedava çalışacak kadar zengin değiliz birader lütfen durumu anla be kardeşim

Türkiyede 3D olacaksa çok büyük bi yatırım olacak insanları temiz dürüst olacak vs vs vs


İntel Core i7-5930K "12core" CPU 3.20GHz Asus X99 motherboard 32GB Ram Nvidia GeForce GTX 980 www.nurigokdeniz.com
2014-09-11 16:30:12
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!