3ds Max : mental mi yoksa v-ray mi

Basit bir obje ekledim 
serkankserkan K

Basit bir obje ekledim 

Vray  ve Mentalde hicbir ek ozellik uygulamadan en basit ve yalın ayarlarla Render aldım 

Mental ray sure bakımından cok kısa 

vray Render Suresi 1.422 saniye

vray render time

 

Mental Ray suresi 0.75 saniye

http://s14.postimage.org/51s2fi5dd/mentalbox.jpg

Mental Ray Render Time 

 

 


2012-07-07 22:04:17 Edit:2012-07-07 22:07:39
  • Offline
  • Erkek
Serkan bey,
Gigantus-3dIsmail G.Avatar

Serkan bey,

cok güzelde maalesef ise yaramaz böyle bir karsilastirma.

Isik yok, materyal yok, raytrace yok, yani böyle olmaz.


http://www.tr3d.com/up/avatar/493.jpg
2012-07-07 22:15:55
  • Offline
  • Erkek
nasıl olacak
aydınyürekliaydinyurekli

ben sana söyleyeyim arkadaşım anlamak istemiyorsunuz heralde boş bir sahnede bile bu kadar süre farkı varsa sahneye ışık ve gölgelerde girdiğinde bu süre çok daha katlanarak artacaktır bu bir fizik kuralıdır aksi olması imkansızdır iki kamyon boşken yarışsa biri daha hızlı gidiyor ve sen diyorsunki geride kalan kamyon dolu olsa diğerinden daha hızlı gider bu fizik kurallarını aşan bir durum o dediğin olursa okuduklarımızın hepsi yanlışmış bütün fizikçiler sallamış demekki bugüne kadar


2012-07-07 22:55:07
  • Offline
  • Erkek
kardesim, algorithma hesaplamasi ve
Gigantus-3dIsmail G.Avatar

kardesim, algorithma hesaplamasi ve belirli kurallar var, sen bu sahneye raytrace i at bakalim, sonuc ne olacak. Bence hic bosuna debelenme :-)


http://www.tr3d.com/up/avatar/493.jpg
2012-07-07 22:59:57
  • Offline
  • Erkek
boş verelim
aydınyürekliaydinyurekli

arkadaşlar biz en iyisi boş verelim gitsin bu tartışma uzar gider sonu gelmez önemli olan kalpler kırılmasın ikisinede minnet duyalım en iyisi çünkü hepimiz bu sayede birşeyler paylaşıyoruz yazan herkeze çok teşekkürler istemeden kırdığım kalpler olmuşsa çok özür dilerim hepinize saygılar.


2012-07-07 23:17:37
  • Offline
  • Erkek
bencede, cünkü her render
Gigantus-3dIsmail G.Avatar

bencede, cünkü her render motorun avantaj ve desavantajlari var.
En önemlisi bunlari kullana bilmek.


http://www.tr3d.com/up/avatar/493.jpg
2012-07-07 23:28:40
  • Offline
  • Erkek
acta est fabula.
mehmet-erkanmehmetErkanAvatar

acta est fabula.


EEM
2012-07-07 23:41:18
  • Offline
  • Erkek
Önceden hazır olan bir
ulasdenizulaş deniz

Önceden hazır olan bir

Önceden hazır olan bir sahneyi (Sahne ve modeller bir arkadaşıma aittir.) vray ve mR ile hazırlamaya çalıştım. MR kullanıcısı olduğum için, ideal ayarlar yapabildim (FG + GI + mitchell aa )ve sahne 3.20 ile render edildi. Vray ile ise henüz ilk Vray denemem olduğu için ayarlardan memnun değilim. ama IR (medium) + LC mevcut ayarlar ile, 3.10 render aldı. aynı açı ile kamera ve ışık kullanıldı. sahnedeki poligon sayısı yüksektir, çünkü dosya yabancı formattan ithal. Vray renk ayarları yapılmamıştır, solgunluk VRay Frame buffer üzerinden gidermeyi başaramadım. PS ile de uğraşırken, resimlere müdahale etmek istemedim. İyi bir Vray kullanıcısı elden geçirse iyi olur. ilk resim MR Sadece Fg kullanılırsa, MR korkunç zaman harcıyor. GI ile oldukça hızlı. Kalite önemsenmemiştir. Malzemelerle fazla uğraşılmamıştır. sadece benzer sonuçlar için kısa süreli karşılaştırma içindir. bazı bölgelerde malzemeler doğru değildir. Eğer sahneleri isterseniz paylaşırım. Bir de siz deneyin.

2012-07-08 08:22:23 Edit:2012-07-08 08:43:07
  • Offline
  • Erkek
Sonuç olarak, Arkadaşlar, Ben
ulasdenizulaş deniz

Sonuç olarak, Arkadaşlar, Ben çark edeceğim; Bana kalsa Mr benim için daha kullanışlı. Fakat algoritmaları ve detaycı yapısı ile Vray`i üstün buluyorum. Mr için en önemli özelliklerinden biri, gerçekten malzemelerinin üstünlüğü imiş. Vray kullanınca iyice anladım. Öte yandan daha sade olması da kullanım açısından iyi. Vray ise detaylı ayarları ile, ne yaptığını bilen biri için daha iyi derim. (hepsi şahsi görüşüm, mutlak bilgi değildir.)


2012-07-08 08:53:37
  • Offline
  • Erkek
yıllardır konuşulan efsane bir
dmrmrtMurat DEMİRAvatar

yıllardır konuşulan efsane bir polemik. birsürü şehir efsanesini de yanında getiriyor. yok mimari çalışmalar mentalraymiş de yok animasyonlar vray mişte. yok o daha hızlıymış bu yavaşmış. Arkdaşlar ne olur bu tür şeyler ile gaza gelmeyin. Bu iki motoruda araba markası olarak düşünün ister mercedese binersiniz ister bmw `ye. vray kesinlikle kaliteli bir render motoru ama ben max`e başladığım zamandan beri bir kere dahi öğrenmek için çaba sarf etmedim çünkü benim tercihime göre gerek yok, bu kişiden kişiye değişir. daha önceden böyle bir tartışama katılmıştım. orada yazdıklarımı aynen yapıştırıyorum.
Sonuçta iki render motorundaki ışık hesaplamalarının arkasında doğru ışık bilgisi yatar. Mentalray`e gelince ben hiç Vray kullanmadım gerekte duymadım. Doğru malzeme ayarlarını vraydede yapamadıktan sonra vray kullanmanında bir anlamı yok. Sonuçta toplam olarak bakarsan arch&design mat. ile Vrymtl arasında temel olarak fazla bir fark yok. Eğer siz malzemenin nasıl davrandığını bilebiliyor iseniz hiçbir render motoru bunu daha fazla güzelleştirmez. bence iş ışık ve kaplama bilgisi ile alakalı. Küçük trikler ancak render motorları arasında seçim sebepi olabilir. Hazır model konusuna gelince artık çok fazla minik scriptler var. tıllayınca iki saniyece malzemenizi vrayden mentalraye çeviriyor. Bunlar bence mental rayi kullanmamak için küçük sebepler.


2012-07-08 12:05:17 Edit:2012-07-08 12:08:34
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!