Z-Brush : karakter modelleme ve animasyon

VE ilk market böyle
gge26Mehmet

VE ilk market böyle kurulmuştu haklısın ;)


gge26
2012-01-08 22:28:10
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
senin istediğin şeyin 3d
congelek

senin istediğin şeyin 3d değil de market versiyonunu kurguladım bak nasıl dalga geçmek olarak algıladın sana da saçma geldi. benim istediğimle senin istediğin arasındaki farkı söylebilir misin? ayrıca satılırsa parasını alacak olmanın tek bir anlamı vardır o da ortaklıktır. eğer ortak arıyorsan o başka ama hiçbir meslekte olmadığı gibi 3d de de satılırsa para veririm diye bir ücretlendirme söz konusu değildir.


2012-01-08 22:38:59
  • Offline
{islemler}
Satılırsa demiyorum satılmassada modelci
gge26Mehmet

Satılırsa demiyorum satılmassada modelci arkadaşa emeğinin karşılığını verecez


gge26
2012-01-08 22:55:42
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Ağır tepkilere cevap
ErginYanarErgin YanarAvatar

Öncelikle herkese merhaba . Projenin ve Lider Oyun Grubunun yöneticisiyim . Yorumlarınızı anlayışla karşılamak isterdim ancak sektörden uzak olmanız mı diyim ? Bağlantılı olsanızda Oyun Geliştirme Sektörünü umarsamamanız mı diyim ? Bilemedim . Arkadaşım size yeterli bilgiyi vermeye çalışmış , fakat siz konuyu bir dalga geçme ortamına çekmişsiniz . Ben 18 yaşındayım aranızdaki bazı kişilerden ufağımdır . Ama en azından , ne olursa olsun karşımdaki biri bana birşey söyledimi bir derdini açıkladımı dinlerim . Şimdi sırayla hepinize cevap vermek istiyorum ;

Hakan , siz belliki bu işten ekmek yemişsiniz helal-i hoş olsun . Ama kusura bakamayında siz yediğiniz ekmeğin değerini çok iyi takip edememişsiniz . Siz bizimle dalga geçmek pahasına kendi işinizi küçümsemişsiniz . Ve Oyun Geliştirme Sektörüne ne derece uzak olduğunuz belli . Size başka bi açıklama yapmama gerek yok .İnşallah bundan sonra ki düşünceleriniz daha iyimser olur .

Ali , bizimle güldüğün günleride hatırlıyorum . Hava değişikliği İnşallah iyi gelmiştir sana . Çok değişmişsin . Duvar kağıdı yapmayı bırakmışsın anlaşılan . İyi çalışmalar . . .

Okan , sana gelince bir oyunu böyle acımasızca değerlendirmen senin bu sektörden ne kadar uzak olduğunu gösterir . Senin ilk 3D çizimlerini çok merak ediyorum ne derece başarılıydın acaba . Ne oldum değil ne olacağım demelisin . Bu bizim ilk projemizdi . Sana şunu demek isterdim . Daha iyisini sen yapta senin oyununla gurur duyalım diye , demeyeceğim çünkü seni bizimle kıyaslamak dahi istemiyorum . Ama en azından böyle bi girişimin olursa biz yine seninle ve senin gibi olan çoğu kişiyle gurur duyarız . . .

Ümit , dalga geçme olarak algılanmamış zaten dalga geçmişsin . Ve unutma her iş bir ortaklık biçimidir . Hedef olmadan bişi başaramassın . Fedakarlık olmadan bişi başaramassın . Ama siz belli bir yere geldikten sonra Feda etmeden Kar sağlamak isteyen kişilerdensiniz . Çalışmalarınızda başarılar .

Ve en son olarak Taşkın , yorumunuz yorumlar arasındaki en mantıklısı . Ciddi gelmeyebilir bunu anlarım ve haklısınız daha kapsamlı sizlere elle tutulur konsept çizimler , sahne tasarımları göstermek isterim .

Hepinize iyi çalışmalar . . .


www.lidergametech.com
2012-01-09 01:12:58 Edit:2012-01-09 01:21:21
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Koçum sen benim
TalikaOkan EyüpAvatar

Koçum sen benim ne işler yaptığmı bilemezsin bu sektördede uzakmıyım yakınmıyım bilen bilir. Daha iyisini sen yap demişsin eyvallah ama ben fps yapmıyorum şuan başka oyun projelerindeyim. He hiçbirşey bilmiyorsun diyorsun kendince doğrudur sana göre öyledir ama şuan oyun firmasında grafik & animasyon departmanında çalışan benim demekki sana göre birşey bilmiyorum. Hadi sen 18 yaşına gelmişsin sanada anlatıyım.
Yaptığınız araba yarış oyunu bile, çok kötü grafiklere sahip olmasına rağmen i7 960 işlemcili 16 gb ramli Nvidia Geforce GTX 560Ti ekrankartlı bilgisayarı zorluyordu ki total war shogun 2 de bile hiç kasma yapmamıştı en yüksek kalitede. Hiçbir oyun firmasında sen çalış sonra paranı ödiyicez gibi bir anlayış olamaz. Oyunun satılıp satılmıyıcağı belli değil "satılmasada veriririz". Satılmasa da verebilicek durumdaysanız şimdi verirsiniz zaten yani kimse güvenemez ki biraz empati kurmayı deneyin lütfen. Birşeyler yapmaya çalışıyorsunuz eyvallah yapın ama böyle komik şeyler söylersenizde burada dalga konusu olur yani.


- Hiç...
2012-01-09 11:14:50
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
ne anlatmaya çalıştığımı anlamanız
congelek

ne anlatmaya çalıştığımı anlamanız için bir 18 yıl daha yaşamak zorunda kalmanız ne acı. eğer yöneticiysen üretim maliyeti`nin ne anlama geldiğini bilmen gerekir. üretim maliyeti satış gelirleri düşünülmeden harcanması gereken maliyettir. yeme içme bile bu maliyetin içine girer. madem ciddi olduğunuzu iddia ediyorsunuz en baştan cümleyi ciddi kurarsınız. hayrına mı, ortak olarak mı ücretli mi olduğu belli değil.


2012-01-09 11:35:54
  • Offline
{islemler}
.....diye ebediyen sürmüş gitmiş.
ulasdenizulaş deniz

.....diye ebediyen sürmüş gitmiş. onlar ermiş muradına biz çıkalım kerevetine.


2012-01-09 11:42:09 Edit:2012-01-09 11:52:20
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Okan madem bu işelri
gge26Mehmet

Okan madem bu işelri biliyorsun neden alay ediyorsun çok bilmiş bir tavrın var ve ben bu konuyu dalge geçmeniz içindeğil yardımcı olacak arkadaşların başvurması için açmıştım ama gördümki senin gibiler kendilerini birşey sanıyorlar en azından bizim kötüde olsa bitmiş bi projemiz var.....


gge26
2012-01-09 12:50:36
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Konu uzamasın
ErginYanarErgin YanarAvatar

Konu uzamasın . Herkesin kendine göre haklı sebepleri var .

Okan iyi bir projede yer alıyor musun ? Bilmiyorum , ama ben sana sektörden uzaksın derken modellemeden anlamassın demiyorum ya da bir oyun projesinde çalışmassın demiyorum .

18 yıl yaşamamada gerek yok ayrıca elimdeki imkanlarla bu kadar ilerleyebiliyorum . Bi 18 yıl sonra karşılaşırız . . Umarım .

Lütfen konu kapansın , suistimal edeceğinizi düşünmemiştim . Ve unutmayın ki bu işi suiatimal etmeden yardım eden insanlar var . . .


www.lidergametech.com
2012-01-09 13:05:43 Edit:2012-01-09 13:09:37
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Akıl yaşta değil başta
TalikaOkan EyüpAvatar

Akıl yaşta değil başta demişlerdi şimdi bu sözün nekadar doğru olduğnu anladım büyüyün diyorum size sadece. Siz mi bana oyun sektörünü 3dyi öğreticeksiniz ya komik olmayın lütfen... Benim çok bilmiş tavrım yok görünen siz gerçekleri yediremiyorsunuz bukadar insan birşey yazdıysa demekki birşey var diye oturup düşünmeniz gerek. Bu arada bitmiş proje diye ona diyorsanız ya sizin proje kavramından haberiniz yok yada oyun sektörüne gerçekten uzak olan sizsiniz. Ayrıca hiçbir ücret talep etmeyecek enayi bulursanız bizede bulun hayatı bukadar kolay sanıyorsunuz ya pes.


- Hiç...
2012-01-09 13:57:13 Edit:2012-01-09 13:58:37
  • Offline
  • Erkek
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !