TR3D Hakkında : BİLİNÇLENDİRME

İŞTE YANLIŞ ANLAŞILMA

Benimde dediğim burda ben zaten kimseden serkan bey'dende zorla bir soruya cevap alamam hani tabikide bizimde kafamızda ilerledikçe birşeyler oturacak fiyat belirleme konusunda ben zaten kişisel bir soru sormuyorum.
hani çalışmalarda fiyat neye göre belirlenir herkese göre değişir ama ben orda birşeye vurgu yaptım.
Yeni başlayanlar olarak kafamızda birşey oluşması için hani örnek olarak erdem bey'in söylediği gibi bir örnek verebilir mesela müsterinin özel model isteklerine göre render sayısına göre m2 hesabına göre bunlardı.


Bir ülkede akıl ve sanattan çok servete değer verilirse bilinmelidir ki, orada keseler şişmiş, kafalar boşalmıştır. Friedrich Nietczshe
2019-02-27 19:00:58
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.tr3d.com/forum/konu-kaydet/
{islemler}
Paylaşım!
serkanmertserkan mert

Ben bişe demiyorum arkadaş benim dediklerimi unutun , hata bende gelmiş burada fikir paylaşıyorum.


2019-02-27 20:35:48
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
3D sektörüne daha yeni
BedirhanDbedirhan dübüş

3D sektörüne daha yeni girmiş bir kardeşiniz olarak hatta ilk iş tecrübesi bu alanda olucak olan benim gibi deyim yerindeyse çaylak insanların maaş kaygısı yaşaması ve bunlara siz tecrübelilerin ufakta olsa piyasanın ortalama maaş aralıklarını dile getirmekten kaçınması hayret verici birşey.İnsanları bu meslekten soğutmak için çaba gösteren insanlar olduğunu düşünüyorum.Şahsen forumda ki ilk açtığım konu başlığı "2019 için ortalama maaş aralıkları ne kadar" idi.Açın bakın ilk yoruma rica ediyorum :) ne demek istediğimi anlıcaksınız.Genelleme yapmıyorum söz meclisten dışarı.


Öğrenciyim ders konusunu arıyorum Zaman:2019-01-27 23:35:02
2019-03-10 03:07:42
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Asıl sorun 3D Render
mimhakanHakan GüngördüAvatar

Asıl sorun 3D Render konusunda hiç bir baz (temel) fiyatının olmamasından bence kaynaklanıyor. Mimarlar odası bile projelendirme fiyat analizinde 3D render fiyatını çizimi yapan firmaya/kişiye bırakıyor.Bu nedenle ister istemez "bunu kaça yapalım?" , "bu kadar eder mi?" bir render olursa, 20 render olursa ne olur? diye uzayıp gidiyor.Bu tür sitelerin ülkemizde özelikle belki belirleyici bir rolü olabilir diye düşünülüyor.Piyasada 10TL- ye render yapanda var, 1000TL- ye yapanda. Yelpaze çok geniş yani. Bunun önüne geçilir mi? ....Bence hayır! Herkes (herkez değil!) dilediği fiyatı söyleyerek ya yapar, ya yapamaz... Ayrıca diğer ülkelerin de bu tip sitelerini özellikle takip edin derim. Orada para mevzusundan hiç bahsedilmez.


https://www.behance.net/mimhakan - XEON E5 2697v2 Corsair 32GBRAM+512GBNVMe.2SSD+1TB OBSIDIAN800D RTX3070
2019-03-10 14:00:51
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Ben ücretlendirme ile ilgili
bermanErman B

Ben ücretlendirme ile ilgili bilgi paylaşımında sakınca görmüyorum, bu işi yapanlarıda rakip görmüyorum. Bu site eğitim dışında dayanışma olarak da bizlere yardımcı oluyor.
Herkes sektörden bir şekilde ekmek yiyor. Asıl rakip olarak adlandırabileceğimiz kişiler 10.000 liralık işe sırf o dönem boş veya ihtiyaçta diye 5.000 liraya yapması. Bu müşterinin gözünde sektörü dengesiz kılıyor. Kalitesiz iş yapanlardan bahsetmiyorum.

Ortada satılan tekstil ürünü olmadığı için saatlik veya proje için belirlenen fiyatın altında yapmak zararına satış oluyor. Erdem arkadaşımızın söylediklerine ek ya da özet olarak, projenin ne kadar süreceğini tecrübe ile az çok belirleyerek günlük/saatlik bir fiyatlandırma yapmak. Projenin niteliğine, ne için kullanılacağı gibi diğer etkenlere görede üzerine ilave değer eklemek, ama öncelikle kendi yaptığın işlerin kalitesinin farkında olmak, fiyatlandırmada ağır basan etkenler diyebiliriz.

Eğer işinde iyiysen ve neden seninle çalışmaları gerektiğini projeye katıcağın değerleri doğru anlatabilirsen, hakkı 10 lira olan işi 10 liraya yaparsın.

Mümkün olduğunca yeni başlayanları veya belli tecrübesi olan arkadaşları bilgilendirebilirsek, ileriye yatırım yapmış oluruz.
Olay sadece para meselesi değil.


4930K - GTX 780 - 32GB - 3dsmax 2014 - Vray 3.6
2019-03-11 16:45:06 Edit:2019-03-11 16:47:23
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Çalıntı bir araba teybini
wisemanxxxMustafa BeytekinAvatar

Çalıntı bir araba teybini kendi değerinin 10da birine bile satabilir bir hırsız.Hatta bedavaya bir sevdiğine hediye de edebilir. Fakat bir mağaza açmış, resmi olarak çalışan bir firmanın aynı oto teybini satış fiyatı bellidir.Altına satarsa zarar eder.Piyasa fiyatı bellidir çünkü maliyetleri ortadadır.
3d render piyasası ülkemizde belki de %90 ı crackli yazılımlar ve pluginlerle yürüyor.Çoğunun firması yok, fatura kesmiyor. Bu durumda kimsenin belli bir taban fiyat oluşmasını beklememesi lazım. Yazılım firmalarının para ile sattığı yazılımları 5 kuruş vermeden kullanıp sonrasında da haktan hukuktan ya da belirli bir taban fiyattan bahsetmek biraz garip geliyor bana. İllegal film sitelerinde yorumlara "emeğe saygı" yazmak gibi birşey..Sonuçta o siteler de başkalarının emeğini kullanarak reklamdan ciddi bir para kazanıyorlar..
Kısacası herkes ne tutturursa o fiyata yapıyor bu durumda... :) Kiminin şansı oluyor çevresi biraz daha bazı maliyetleri kaldıracak bir yapıda oluyor.. kimi de 3-5 kuruşa aynı işi yapmak zorunda kalıyor..
O yüzden bu kadar illegal bir şekilde yürüyen bir işin belli bir saygınlık kazanarak taban fiyat oluşturmak vs. gibi şeyler şimdilik biraz uzak gibi.. Mimarlar odasının fiyatlandırmaları da ancak mahkemelik durumlarda filan işimize yaradı. Onun haricinde kimsenin odanın fiyatlarına baktığı yok..
Yazdıklarımın hiçbirini bu forumdaki arkadaşlarla ilgili yazmadım tabi ki.. Piyasada bu işi ikinci bir iş olarak evinde ofisinde yapan birçok insan var.. Evet onlar da çok emek harcıyorlar tabi ki ama bütün hayatını bunun üzerine kurmuş firması olan vergisini ödeyen, programların ve pluginlerin lisanslarını yenileyen insanların fiyatlandırması ile onlar arasında çok büyük fark var...
Yani kısacası her işte olduğu gibi bu işte de fiyatı belirleyen şey : MALİYET :)


www.vds3d.com
2019-03-11 22:08:25
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.vds3d.com
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !