V-Ray : kullandığınız ışık kamera ve render ayarları neler?

Yazılanları okuyorum ama uzuluyorum.

Yazılanları okuyorum ama uzuluyorum. Bu ısı bu kadar buyutup her sahnede baska ayar kullanıyorum dıyen arkadaslara soruyorum.Sımdıye kadar kac ayarla calıstınız dıye.Insanların gozunu korkutmak yerıne bıraz bılgınızı paylasın.

Bu nasıl bır mantıktır kı ben deneyerek gordum sende deneyerek ogren. Bu ısın deneme yanılması yok arkadaslar herkes bılsın.Bır ıkı puf noktası var sadece.Modelleme konusundan uzmanlastıysan gerısı cocuk oyuncagı.

Gel gelelım paylasmak ıstemeyen arkadaslara.Bu sektoru para kazanmak olarak goren cok kısı var.Resmen elımızden altın bılezıgımız gıdecek dıye hergun korkuyla yasayan ınsanlara donusmektedırler.Bılgılerı veya deneyıp yanıldıkları ayar dıye bırsey yok.Kımse hayretler ıcınde bulunulacak ısler yapmıyor.Yapanları da goruyorum ve takıp edıyorum.Ve harbıden bu ısın uzerıne bırcok egıtıme ve bırcok semınere katılmıs ınsanlar.

Son olarak soylemek ısterım kı,gelısen teknolojı goz onunde bulundurulursa bu program sıradanlasıyor.Sektoruyle alakası olan herkesın bılmesı gereken bır program oldu bile.İşte bu anda sorarım onlara.Bız deneyıp ogrendık dıyenler sakladıkları bılgıler yuzunden ne kadar utanırlar acaba.


2012-04-14 16:59:46
  • Offline
  • Erkek
Mod-e `ye katılıyorum. Burası
c3dayümit yavuz

Mod-e `ye katılıyorum. Burası bir forum ve bilgi öğrenme yeri. Eğer bilgini paylaşmak istemezsen yazmassın olur biter. yeni baslamıs birisi ayar sorar güya cok bilen arkadas hemen korkar ben yıllardır bu işi yapıyorum sende ugras ögren. bu nasıl bir mantıktır anlamıyorum. yabancı sitelere bakıyorumda bırakın ayar ile ilgili bilgi vermeyi direk sahneyi paylasıyor. ve ben eminimki o çok tecrübeli! yıllarını veren arkadaslar kimbilir kimlerden ayarları öğrenmek için çook uğrastılar. güya herkes deneyerek öğreniyor. tabiki deneyim önemli ama bu işe yeni başlayan gönül veren arkadaslara yardımcı olmak cok mu zor? istemezsen yazma. ama burda ben cok biliyorum ama söylemem git öğren demek etik değil bence.


2012-12-25 21:00:16
  • Offline
  • Erkek
özelden ulaş bana kardeşim
roweoookadir yılmaz

özelden ulaş bana kardeşim yardımcı olabildiğim kadarıyla olurum, arkadaşlar kimse bu işi anadan doğma bilmiyor fakat bazen öğrenmek isteyen arkadaşlara böyle tepkiler vererek heveslerini kırabiliriz, konuyu açan arkadaşım ulaş ben yardımcı olucam sana...


www.kdrylmz.com
2012-12-27 19:32:28
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!