V-Ray : kullandığınız ışık kamera ve render ayarları neler?

Alper kardeşiminde haklılık payı
rembrandtT.M. ÇAKICIAvatar

Alper kardeşiminde haklılık payı çok. bende hak veriyorum.
benim yukarıdaki mesajımda tavsiye ettiğim, bu gibi soruları azaltmak için bir öneri.çoğunluk bunu yaparsa bu tarz sorularda azalmalar olur bence.

gel gelelim neden BU noktaya geldiğimize;
1- 3D sektörünün özellikle inşaat firmalarının mimari görselleştirmesin de işe yaramsı,
2- stand tasarımlarında popüler olması
3- grafik tasarım LOGO-AMBLEM üzerinde çok çok albeni yaratmasında.

özellikle bu sektörlerde 3D alanı popülerlik kazanınca insanlar bir an önce bu 3D alanına girip, olabildiğince çabuk öğrenmeye çalışıp iş düşürmeye yada ellerine gelen işi yapmaya çalışıyorlar.
bunu bu sitedeki yeni başlayan üyeler için söyleyip itham etmiyorum yanlış anlaşılmasın. Alper`inde dediği gibi benim şahsi gözlemlerime dayanıyor.

dolayısıyla bu HAZIRLICIĞA dayalı sorular gittikçe çoğalıyor..
ve 3D programları parasını verip, yada dişini tırnağına takıp bilgisayar başında yılarını verip, o forum senin bu forum benim, belki 100lerce siteye varana kadar araştırılan tutorialler ve bilgisayar başında 1000`lerce saat (render beklemelerini saymıyorum bile) geçiren kişiler BU TARZ sorulara ister istemez kızıyor..
bu tıpkı; Kardiolog bir Cerraha "Şu Anjioyu nasıl yapıyorsun, söylede bizim pedere bi yapayım" demek gibi oluyor.
belki Uç nokta bir örnek verdim ama manzarada bundan pek farklı değil..

yeni üyelerde neden bu duruma Kızıldığını anlar belki artık.. yenilerimiz siteyi daha iyi incelerlerse sorularının cevaplarına daha sağlıklı ulaşacaktır. bunu kimsenin kırılmaması için lütfen yapın arkadaşlar.


2011-08-30 04:08:30
  • Offline
  • Erkek
Alper Bey tamamen haklı.
ulasdenizulaş deniz

Alper Bey tamamen haklı. Arkadaşlar bu türlü durumlara müsaade etmek ve hatta bu durumların oluşmasına destek vermenin sonucu, Mesleğinizi kapsayan piyasadan sürekli şikayet etmeniz çok doğal olacaktır. bu işi bir kaç günde öğrenilebilecek bir basitliğe indirdiğiniz sürece, hazır ayarlarla birkaç saatte iş yapılmasına olanak sağlağınız sürece, bunu desteklediğiniz sürece, bu piyasa nereye gidiyor diye sorgulama hakkınız yok. unutmamak gerekir ki hazırladığımız zemin sert ama sağlam olmalı, eğer yumuşak olursa o zemin üzerindeki sağlam öğeler de ayakta durmakta güçlük çekecek, hiç yoktan sendeleyecektir. Bu işte biraz katı, biraz kuralcı durmanın inanın zararı olmayacaktır. Aksine karşımızdaki yenilere daha iyi gelişmelerine olanak sağlamış oluruz. ( 3d de ustalık seviyesinden çok uzakta olduğumu hatırlatmak durumundayım) sağlam kurallar ve ilkeler, bir trenin rayları gibidir. o trenin belirli güzergahta güven içinde daha hızlı ve kararlı ilerlemesini sağlar. bu işin hamur gibi eğilip bükülen birşey olmasındansa mermer gibi sert olması daha iyidir; yontmak daha zor ama, hamurdan yapılan heykel ile mermerden yapılanı karşılaştıramayız bile.

Ağaç yaşken eğilir.


2011-08-30 09:48:39
  • Offline
  • Erkek
Bakın 3d bir süreçtir.
ulasdenizulaş deniz

Bakın 3d bir süreçtir. bunun aşamaları var. eğer render ayarları istiyorsanız bunu anlatan Necmi Hoca`nın 3-4 saatlik dersleri var. ve bu Render sürecinin olabilecek en kısa hali. bir zahmet onları izleyin, anlamadığınız takıldığınız yerler olursa buradakiler cevap vermek için yarışır bile. Hocalarımız, kimi zaman hayatlarını ve ailelerini ihmal ederek çanla başla çalışıp, zaten sizin istediğinizi varmişler bu sitede. siz şimdi kalkıp, özetin özetini istiyorsanız, yani o videoları bile izlemeye katlanamıyorsanız ve buna rağmen hemen öğrenmek istiyorsanız, bu sitede bu yaklaşımdakilere hazırcı denmeye başlandı. ve yıllarca zaten şu anda hazır olan bilgileri inşa eden hocalarımızın, birikimlerinin hükümsüz olmasına sitem etmeleri, inanın bu duruma sizin sitem etmenizden daha önceliklidir. biraz empati kurarsanız, anlayışla karşılaşacağınıza eminim, zira aslında kişisel bir durum değil bu. Sanırım mimarsınız, yarın göreceksiniz ki birileri " ne yapıyorsun ki 2 çizgi çiziyorsun" dediğinde, siz de onu söyleyenlere buradakilere benzer bir şekilde içerleyeceksiniz.
Lütfen bu durumu kişisel algılamayın, bu bozuk bir sistem ve düzelmesi için elbirliği yapmalıyız. Siz, tahminimce sorunuzu şu şekilde değiştiriseniz, hem sonuca ulaşabilecek, hem de buradaki hocalarımızın aslında ne kadar paylaşımcı oldukları gerçeği ile yüzleşeceksiniz. bu sayede hocalarımız da sizin ne denli iyi bir öğrenen ve destek sunulması gereken biri olduğunuzu farkedebilecektir. sorunuzu şu şekilde değiştirerek deneyebilir misiniz;

"arkadaşlar, vray`i iyi bir şekilde öğrenmek istiyorum. bununla ilgili kaynağa ve tavsiyeye ihtiyacım var."

inanın sonuçlar çok değişecek.

İyi çalışmalar.


2011-08-30 15:00:54
  • Offline
  • Erkek
Ben emekli bir öğretmen

Ben emekli bir öğretmen olarak şunu söylemek isterim; "Soru sormak" kişinin bilgisini, zekasını belli eder. soru sormak sanattır çocuklar gerçekten. Ben bunu senelerin tecrübesi ile söylüyorum. ( Yaş 67) Aranızda ne işim mi var? Anlatırsam belki bu konuya yanıt olur..
2004 senesinde işten elimi çektim. ( 1968 Devlet Güzel Sanatlar Akademisi-Resim Blm. mezunuyum ) 60 yaşımda idim. Ne yapsam diye düşündüm , hobi derseniz, o kadar çok ki bende. Değişik bir şeyler yapmalıydım.
Photoshop öğrenmeye karar verdim. Önce İnternetten bir çok tutorial indirdim. Liseden kalma ingilizcemle onları çalıştım. 3 kelimesini anlamak yetiyordu, sürekli uygulama yaptım. Videoları usanmadan izledim.

Bu da yetmedi, 3D Max ilgimi çekti. Çok genç bir öğretmenim oldu. 2 ay haftanın belirli günleri eve gelip ders verdi.
Amaaaaa .... bununla yetinirmiyim, sabahlara kadar max için tutorial indirip çalıştım.
Enteresan bir rüyamı anlatayım: Araba kullanırken birden yol bitti, telaşlandım, arabadan inerek yolun vertexlerini tutup uzattım, ohhhh deyip yoluma devam ettim:) Bu kadar kanıma girmişti max. Sokakta gördüğüm ağaçlara RPC diyordum, HDRI gerek şuraya diyordum :))))
Yani????
Ben bu yaşımda bunları kendim öğrenirsem, sizler bu yaşta "armut piş, ağzıma düş" diyemezsiniz.
Çalış, çalış, çalış derim.
Şu an tatildeyim. Evime dönünce çalışmalarımı paylaşacağım.
İyi çalışmalar.


Günel Ayvacı
2011-08-30 16:53:36 Edit:2011-08-30 21:34:11
  • Offline
  • Bayan
mc3ds kimse soruma cevap
meto007metin karakayaAvatar

mc3ds kimse soruma cevap yazmamış diyorsunuz halbuki verilen her cevap sorunuzun cevabı zaten.

ama bence siz bu cevapları anlamak istiyosunuz ve hala bu sorunuzun belli bi cevabı varmış gibi cevap bekliyosunuz.

bu sorunuzun belli bi cevabı yok burdaki herkes bunu anlatmaya çalışıyor bence yazılanları tekrar okuyun herkesin ortak fikri çalış çalış çalış herşeyini max se ver yolda yürürken çevrene bak ortama ışığa gölgelere gerçek hayattaki ortamları nasıl max ortamına aktarabilirim diye düşünün ve uygulamaya çalışın zaten belli bi süre sonra hem max sizi hemde siz max si anlamaya başlıycaksınız.

çok istiyosanız ben size nacizane çizimlerinden birindeki ışık kamera ve render ayarlarını burdan yollarım ama bunun size hiçbi faydası olmaz zaten herkesin anlatmaya çalıştığı şeyde bu...

belki sözlerim size ağır gelmiş olabilir ama olayın özeti budur zahmet edipte açtığınız konuya cevap veren insanlara karşı birazdaha saygılı olmanızı tavsiye ederim.
iyi çalışmalar...


Gülersen Herkes Seninle Güler.. Ağlarsan, Tek Başına Ağlarsın...
2011-08-30 18:10:46 Edit:2011-08-30 18:12:39
  • Offline
  • Erkek
Vray sun vray camera
ozel_34Şahin İMAMOGLUAvatar

Vray sun vray camera vray 2,0 oldumu istersen preset olarak ayarlarıda kaydedıp yollarım pm at ok ;)


www.sahinimamoglu.com
2011-08-31 21:38:40
  • Offline
  • Erkek
arkadaşım o kadar kişi
twitterSerkanAvatar

arkadaşım o kadar kişi cevap yazmış ama bir tanesi bile söylememiş bak.Benim sana tavsiyem bir sürü site var.oradan indirebileceğin bir sürüde tutorial dosyaları var.Oradan indir ve uygulamalı olarak öğrenirsin.kolay gelsin.


2011-09-01 22:00:15
  • Offline
  • Erkek
Ben sene 2000 li
POWERD3D

Ben sene 2000 li yıllarda üye oldum bu siteye. Yüzlerce arkadaşa yardımcı oldum ama öğrendiğim herşeyi araştırarak, deneyerek ve çalışarak öğrendim. Dünya kadar kitap karıştırdım, site gezdim (bizim zamanımızda böyle video dersler, sitelerde yoktu). Bakıyorsun adam bir extrude öğrenmiş, bir de basit birkaç render ayarı iş dünyasına dalmış 500 den 300 den koca koca bina sunumları yapıyor ya da yaptığını sanıyor. Kardeşim bu işi herkes yapamaz yetenekte gerekiyor diyince canları sıkılıyor bazılarının. Bir de bizimkiler herşeyi yapmaya çalışıyor. Adam mimariden giriyor, animasyondan çıkıyor. Ben uzmanlaştığım branş dışına çıkıyor diye çok iş çevirdim. Yav herşeye atlaya atlaya bomboş bir adam olup çıkıyorsun sonunda farkında değilsin. Adam gibi uzmanlaşıp hakkıyla iş yapıp hakkıyla kazansana. Yav gene açacağım ağzımı olmayacak.

Soruyu soran arkadaşım. İstediğin kadar hazır ayar ve sahne bul, ben sana istediğin kadar anlatayım kalite çıtasını eğer yeteneğin yoksa aşamazsın. Bu işlere iki program öğrendim yaparım gözüyle bakanlar avuçlarını yalasınlar. Ciddi gözlem, 2d hakimiyeti, yetenek, çok çalışma, malzeme bilgisi, hayalgücü olmadan kalite çıtasının üstünde iş çıkartmak imkansızdır.

Ticari amaçlara ve sektöre hiç girmiyorum.


2011-09-14 14:16:20
  • Offline
evermotion`daki modellere bakıp denemeler
akercikpossibleAvatar

evermotion`daki modellere bakıp denemeler yapmalı


"İyilik yapma işini yap, beni soracak olursan hem iş hem iyilik yapıyorum:))"
2011-09-14 15:34:23
  • Offline
  • Erkek
Tebrikler
wol.kanvolkan yılmazAvatar

Alper arkadaşıma hak veriyorum , bu işi meslek haline getirip yıllatını veren insana ''Banada öğretsene şunu'' demek biraz kolaycılığa kaçıyo bence artı basit hevesler olarak görüyorum ben bunu, eğerki gerçekten meraklı isen programı bul, kur, bişeyler dene arastır anlamazsan ozaman sor. Banada öğretiversene sunu mantığında yaklasan insanlar şunu hiç düşünmüyo, bu adam kime sordu ? cevap basit kimseye tabiki belli başlı bişeyler sorulmustur ama ip ucu bulmak içindir bu üstelik o konu komple anlatılsada anlaşılmayabilir çünkü herkezin bi tarzı vardır ben profesyonel bi eğitim izlerken bile modelleme yapan adama kızdığım olmustur gereksiz işlemlerle uğrasıyo diye ama konunun mantığını öğrenmek için sıkıla sıkıla o adamın paylastığı videoyu izlemişimdir sonra konuyu sindirdikten sonra kendi tarzımla yapmışımdır üstelik sanatcı olacağım diyen insan kendi tarzını olusturmalıdır kopya işler sadece ticari işlerdir ve ben böyle insanları kabullenmiyorum . Herkese saygılar


DARK SİNNER
2011-09-14 17:00:54
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!