TR3D Hakkında : Hayalet Site'ye mi üye oldum?

aman dostum dikkat et
yazruzgazriEmir Yıldız

aman dostum dikkat et eleştiriye falan gelemiyor sitenin yönetici, bu sitenin bir çok eski müdavimleri (en az 10 yıllık site sakinleri) saçma sapan nedenlerle siteden atıldı...
Sitenin eski tadı kalmadı...
mesela buda benim gerçek hesabım değil. Bende bu sitede en az 10 yılını deviren ve saçma sapan nedenlerden dolayı şutlananlardanım
Ara ara geliyorum bakıyorum siteye... Niye peki? bu site vazgeçilmeyecek bilgiler mi barındırıyor... Hayır!(eskiden barındırıyordu) siteyi arada ziyaret etmemin nedeni, maziye duyulan özlem.
Ha bide, whatsapp, facebook, telegram gibi sosyal medyada gruplar kurulunca forum kültürü eskidi...
Yani bence bu iki madde sitedeki durgunluğun nedeni...


2021-05-27 13:32:41
  • Offline
  • Erkek
yazdım yazdım sildim... kaynak
kajaxatakan şıkoğluAvatar

yazdım yazdım sildim... kaynak çok, vakit az, heves desen kalmadı, dünya değişiyor, kuşlar uçuyor, vapurlar filan...


vefasız hedef kitle
2021-05-27 15:39:07
  • Offline
  • Erkek
mantık
aslansayc seker

aslında bu sitenin daha çok parlaması lazım, 3dye olan ilgi kat be kat arttı.


tiridine bandım
2021-05-31 14:42:59
  • Offline
  • Erkek
Peki ben neden hevesimi
CengizSpecialAhmet Cengiz ÖZEL

Peki ben neden hevesimi kaybetmiyorum? Çünkü yeniyim. Belki de bi süre sonra ben de hevesimi kaybedeceğim. Ama ben hevesimi kaybettiğimde benim gibi yeni hevesli başka birileri foruma üye olmuş olacak. Bu bi zincir. Tabii ki zamanın değişmesi vs etkileri var. Fakat eğer ben bu foruma heveslenip üye oluyorsam başkaları da heveslenip üye olabilir. Ama bu üyeleri kaybedip etmemek yönetimin elinde. Paylaşımlarım hala onaylanmadı. Neden? Belirsiz. Ben yaptığım paylaşımdan gelir mi elde ediyorum? Hayır. E o zaman neden adminler sadece "bilmemne dizayncılık" gibi reklam için yapılan paylaşımları onaylıyor da benim gibileri onaylamıyor? İşte bu benim açıkça hevesimi kırıyor ama hevesimi hala kaybetmiyorum. Yine de takipten çıkmıyorum. Banlana kadar da buradayım. Yani özetle bahanelerin arkasına sığınmaktansa; "neden forumlara ilgi azaldı?" yerine "neden bu foruma olan ilgi azaldı? sorusunu sormak, hatayı biraz da kendimizde aramak gerekir diye düşünüyorum. Sen üyelere ilgi göstermezsen onlar da sana ilgi göstermez. Bu kadar basit ki bunu düşünmeme rağmen hala buradayım ve yapabileceğim bir şey varsa destek olmaya hazırım.


3B çizimle hobi olarak uğraşıyorum. Autodesk Maya ile ilgili eksik kaldığım yerleri öğrenmek ve paylaşım yapmak için buradayım.
2021-06-01 21:37:40
  • Offline
  • Erkek
Durumun seninle ve çalışmalarında

Durumun seninle ve çalışmalarınla bir ilgisi yok. Sitenin benim bildiğim kadarıyla bir sahibi ve yöneticisi var. Onun da ayda bir kaç seferden fazla login olduğunu sanmıyorum.


2021-06-01 22:15:35 Edit:2021-06-02 01:25:31
  • Offline
  • Erkek
Selamlar, Konuyu görünce
vertexusOrhun EvcimenAvatar

Selamlar,
Konuyu görünce bende birkaç birşey yazmak istedim.

1998'den beri 3d ile ilgileniyorum.2005'ten beri bu foruma üyeyim, 2000'ler başındada izleyici olarak siteye takılıyordum.

Tr3d sabah işe gelip bilgisayarı açtığımda ilk girdiğim siteydi.Acaba yeni çalışma var mı,yolladığım çalışma yorum almış mı, yeni tutorial yada röportaj yüklenmiş mi diye heyecanla bakardım.

Arada forum buluşmaları olurdu, sanırım 2006 yada 2007 İzmir buluşmasına katılmış,güzel insanlarla tanışmıştım.
Bugün foruma girerken login şifremi bile zor hatırladım,nerden nereye...

İlerleyen yıllarda forum bir duraklama ve gerileme dönemine girdi. Forumu atarlı ergenler bastı. Profesyoneller siteyi terketti.Röportaj,ders, inceleme vs. gelmez oldu.İnsanlar eleştiriye tahammül edememeye, kırıcı tartışmalar yapmaya başladı.Seviye,üslup ve galerideki iş kaliteside düştükçe düştü.

Forumu bilmeyen biri gelip galeriyi görse tr3d'yi inşaat yada müteahitlik forumu falan zanneder.Çalışmalar heyecansız ve keyifsiz,tek düze ticari işlerden oluşmakta.Şahsen galeriye ne bakasım nede yorum yapasım gelmiyor.

Belkide yeni bir başlangıç için bazı şeylerin sonlanması gerekiyor.
Tr3d bugün kepenkleri kapatsa emin olun eksikliği hissedilmez.Aynı durum ikinci Türkçe 3d forumu olan sinefx.com içinde geçerli.Orasıda 2013'ten beri güncellenmiyor ve sadece iş ilanı yayınlanıyor.

Tr3d'yi eski şaşalı günlerine döndürmek istiyorsak bence yurtdışındaki Artstation.com örneği gibi bir iş modeline ihtiyaç var.

Orada üyelerden isteyenler market kısmında ücretli ders,nesne,brush,texture,material vs satıyor.Site satıştan komisyon alarak gelir sağlıyor,forum üyeleri de sattıklarından para kazanmış oluyor.Karşılıklı win win durumu var.

Ayrıca sponsorlu yarışmalar oluyor,sektörden profesyonellerle podcastler çekiliyor,söyleşiler yapılıyor.Sürekli bir hareket var ve acayip trafik alıyor site.Hatta yeterince aktifseniz ücretli iş teklifleri bile gelebiliyor(Bana geldi).

Ve en son epic games siteyi bünyesine kattı,ne kadar "değer" üretildiğini siz düşünün.

Bence bu modelde bir yenilenmeye gidilebilir.

Tabi bunlar tek kişinin altından kalkabileceği operasyonlar değil.
Verdiğim artstation örneğinde ciddi maddi yatırım ve insan yatırımı var.

Bildiğim kadarıyla Necmi Bey forumu satışa çıkarmıştı.Teklif geldimi merak ediyorum.
Mazisi ortalama 20 sene olan, misyonu "3d öğrenmek-öğretmek" olan ve bir çok insanada iş ve ekmek kapısı olmuş bir nevi topluma malolmuş bu siteye alıcı çıkmadıysa söylenecek fazla bir şey yok.

Bağış linki falan denmiş hatırlatayım T.C. kanunlarına göre internetten IBAN vererek bağış toplamak yasal değil.Vergi mükellefi kayıtlı bir firma olsanız dahi belli izinlere tabi olmanız gerek.Patreon vs linki verenler buradan kazandıklarının vergisini şirket oldukları için vergilendirebiliyor.

Saygılar.






orhun.artstation.com
2021-06-04 12:00:14 Edit:2021-06-06 10:56:22
  • Offline
  • Erkek
başka bi adres yazarken
wisemanxxxMustafa BeytekinAvatar

başka bi adres yazarken yanlışlıkla önerilerde tr3d çıkınca girdim. bi bakayım dedim. bayadır girmiyordum. Bu başlık ilgimi çekti.
Sitenin halinin forum kültürünün bitmesiyle yakından uzaktan alakası yok. çok kötü yönetilen bir siteydi eskiden beri. Hadi önceden biraz yorum morum oluyodu da gönderiyorduk birşeyler. Birileri görür filan diye düşünüyordum. Şimdi o da yok.
Keyfi davranışlar konusunda yukarıda bi arkadaş yazmış aynen katılıyorum.
Siteden iyice soğumamın sebebi birkaç yıl önce android için çıkardığım bir oyunu oyun forumunda marketteki ingilizce açıklamasını yazdıktan sonra site yöneticisinin "BURASI TÜRKÇE SİTE GARDAŞ" tarzındaki cevabı.. Sildim gitti zaten kim görecek kim okuyacak?.. bizimki de nasıl bir mantıksa.. :)
Bu bahsettiğim en son beni soğutan olaydı. ondan öncesi de var da hatırlamıyorum detayları.. Keşke üyeliğimi silse de ben de bi daha yanlışlıkla girmesem :)

Şimdi düşünüyorum da ben bu siteden hiçbirşey öğrenmedim. Bir vrayde ışık problemi , cam yansıtmama ve karanlık çıkma vs. problemi yaşıyorsanız da yazın tr3d de search kısmına en az 100 kere sorulmuş ve 100 kere cevaplanmıştır aynı şey.


www.vds3d.com
2021-06-10 21:22:17
  • Offline
  • Erkek
Eskiden di TR3D. Artık
DARK_LordMetin KALAYCIAvatar

Eskiden di TR3D. Artık eski yoğunluk yok. Bunun en önemli sebebi youtube ve diğer paylaşım platformları. Artık bu tür siteler rağbet görmüyor. Herşey değişiyor. Zamanın ruhuna uyum sağlayamayan herşey yok olmaya unutulmaya mahkumdur. Site yönetimi de çok sıkıntılı. Bu site yıllar önce bitti.


BIRGUN HERSEY KARANLIGA GOMULECEK... O AN GELDIGINDE OLUP BITENLERE SADECE BEN TANIK OLACAGIM
2021-07-13 13:09:56 Edit:2021-07-13 13:10:36
  • Offline
  • Erkek
:)
coskuHüseyin Avni SarıkayaAvatar

kajax

istanbul güzel dimi kanka


www.huseyinavni.com
2021-07-26 17:37:18
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!