TR3D Hakkında : Hayalet Site'ye mi üye oldum?

Hayalet Site'ye mi üye oldum?
CengizSpecialAhmet Cengiz ÖZEL

Yeni bir üyeniz sayılırım. En azından 30 gün boyunca giriş yapmamış bir üyenizim. Söylemek istediğim biriki konu var.

Siteye ilk üye olduğum gün sorduğum soruya bir kişi anında dönüş yapmıştı sağolsun ve verdiği bilgi işime de yaramıştı. O gün buranın yararlı bir forum olduğunu anladım. Bunun dışında çeşitli paylaşımların eğiticiliğinden yararlandım. Bu süre boyunca aradan biriki ay geçti ve bu forumda ben de herkes gibi paylaşım yapmaya karar verdim. Arka arkaya 3 çalışmamı paylaştım ama 6 gündür onay bekliyor. Galeride birileri sürekli render paylaşıyor. E madem birileri paylaşımda bulunuyor peki herkesin paylaşımlarını onaylayan adminler benim paylaşımlarımı niye onaylamıyor? Ben neden dışlanıyorum?
Bunun dışında, kırk yılda bir birileri konu açıyor ama kimse yorum yapmıyor. Durum böyle olunca bir şeyler yazmaya ve yorum yapmaya korkar oldum (kimsenin konuşmadığı yerde yeni üye olarak yazarsam ban yerim belki diye çünkü henüz burada ne olup bittiğini hala anlamadım). Burada kendimi hayalet şehirde gibi hissediyorum. Birileri bir şeyler paylaşıyor ama kimse konuşmuyor. Kimse yorum yapmıyor. Lütfen bu açtığım başlığın altına bir şeyler yazın ki bu forumun hala hayatta olduğunu anlayabileyim. Türkiye'nin tek 3d forumu diye geldik o da terkedilmiş çıktı...


3B çizimle hobi olarak uğraşıyorum. Autodesk Maya ile ilgili eksik kaldığım yerleri öğrenmek ve paylaşım yapmak için buradayım.
2021-05-14 18:04:10 Edit:2021-05-14 21:56:05
  • Offline
  • Erkek
Merhabalar
KEMALBUDAK34KEMAL BUDAK

Hoşgeldin,


https://kemalbudak.tumblr.com/
2021-05-14 20:25:52
  • Offline
  • Erkek
Elbette site on beş

Elbette site on beş sene önceki gibi değil, insanlar sosyalleşmek için daha kompleks ve gelişmiş platformları tercih edince forum kültürü yok olma aşamasına geldi. Sadece tr3d için değil dünyada kültür değişti. Artık internet herşeyine şaşırılabilecek yeni bir şey değil.

tr3d forumlarını kullanan insanların büyük bir çoğunluğu da genellikle tr3d'yi kullandıkları yazılımın helpdesk'i sanıyor.

"3dsmax çöktü çökerken şöyle hata yaptı ACİLL!!" gibi...

Tabi tr3d'nin de site olarak kendini geliştirmesi gereken çok fazla mesele var. Ancak bunlar bir kişinin az bir miktar parayla altından kalkabileceği şeyler değil.

Şimdilik bulduğunla yetinmek durumundasın :)


2021-05-15 01:57:53
  • Offline
  • Erkek
Bana bir kahve ısmarlar mısın?
CengizSpecialAhmet Cengiz ÖZEL

Geçenlerde texture sitelerinden birinde gördüm. Adamlar ücretsiz ama kaliteli fotoğraflar sunuyordu. Bu insanlar nereden gelir elde ediyor diye düşünürken fotoğrafların altında "bana kahve ısmarlamak ister misin" diye bağış butonu gördüm. Çok sempatik ve mütevazı bi sistem bence. Siz de bunun gibi bağış butonu koyabilirsiniz. Hatta sadece siteye destek amaçlı bağış butonu koymak yerine aynı zamanda kullanıcılar için de bağış butonu koyarsanız siteye olan ilgi artar (Bağış olsun olmasın, para kazabilme ihtimali siteye olan çekiciliği artırır). Siteye olan katkıya ve çalışma puanlarına bağlı olarak artan yıldızlar forumda ön plana çıkmasını sağlar. Bağış toplama ihtimali de artar. Bilmiyorum tabii bu işleri, uzaktan konuşması kolay geliyor.


3B çizimle hobi olarak uğraşıyorum. Autodesk Maya ile ilgili eksik kaldığım yerleri öğrenmek ve paylaşım yapmak için buradayım.
2021-05-15 10:56:53 Edit:2021-05-15 11:04:04
  • Offline
  • Erkek
Hayat çok değişti
halkaFurkan YILMAZ

Hayat çok değişti


www.furkanyz.com
2021-05-21 11:05:47
  • Offline
  • Erkek
Hayalet...
limitVolkan ÇalışkanAvatar

Siteye laf gelince eskiler toplanmış :) Hey gidi 15 sene öncesi...


Revo Endüstriyel Tasarım - CNC İmalat Çözümleri - Prototipleme https://www.youtube.com/channel/UCv9rVGrOM7W_QlhBrci0mig
2021-05-23 17:33:46
  • Offline
  • Erkek
Yanlış anlamayın canım siteye
CengizSpecialAhmet Cengiz ÖZEL

Yanlış anlamayın canım siteye laf etmek için yazmadım. Aksine bu site bilgi paylaşımı ve sergi için mükemmel bir ortam. Sadece kıymetinin bilinmediğini düşünüyorum. Kurucuların tek başlarına altından kalkması zor ama eminim burayla ilgilenecek gönüllü adminler ve bağışta bulunacak birileri vardır. En azından versinler ibanlarını bağış yapalım elimizden geldiğince aylık destek olalım. Ayağa kaldıralım forumu. Bağış yaparsak yıllık siteye harcadıkları bedel çıkar belki.


3B çizimle hobi olarak uğraşıyorum. Autodesk Maya ile ilgili eksik kaldığım yerleri öğrenmek ve paylaşım yapmak için buradayım.
2021-05-25 18:15:53 Edit:2021-05-25 18:17:28
  • Offline
  • Erkek
Forum sitelerini ayakta tutan
abdeg33Abdi DegenAvatar

Forum sitelerini ayakta tutan samimi havasıydı sanırım. Ticaret maksatlı kullanılan forum sitelerinin daha aktif olduğunu görüyorum. "Bu nasıl yapılabilir?" diye sorunca anında "ücret karşılığı yardımcı olabilirim." cevapları yağmaya başlıyor. Burada gelen cevaplar hep dostça olurdu, geç de olsa hâlâ öyle bence.
Umarım eski günlerine tekrar dönebilir.


2021-05-25 20:51:23
  • Offline
  • Erkek
forum siteleri genel olarak
koftemustafa duyarAvatar

forum siteleri genel olarak bitik zaten. hunturk genel olarak bahsetmiş sorunları. ben de aynen katılıyorum. ayrıca birbirinin aynısı işler görmekten de aşırı derece gına geldi


maya+zbrush
2021-05-25 23:50:23
  • Offline
  • Erkek
Bunun bağışla gönüllüyle vs
Seke

Bunun bağışla gönüllüyle vs ilgisi yok.Siteye gelen ziyaretçi sayısı az.


2021-05-26 08:04:06
  • Offline

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!