Genel Konular : Yeni TTK (Türk Ticaret Kanunu) 1 Temmuzdan sonra çok şey değişecek.

..
soneday7Soner ÇakırAvatar

Devlet önce kendi bünyesine bu uygulamayı getirse daha iyi olur.

Hem hiç kafanızı yormayın her türlü iş yapılır, adamın cebindeki haşlığadamı karışacaklar zaten bu işi yaptıran adamların cebindeki haşlık en az 1000 tldir,eğlenceye gittim hesabına verir. Her konuda bi çakallık buluyorsak bu konudada yurdum insanı bi yöntemini bbulur merak etmeyin.


https://www.facebook.com/3detasarim - 3dsmaxtr.blogspot.com www.lycinteraktif.com
2012-06-06 09:24:51
  • Offline
  • Erkek
Bence gayet iyi bir
kajaxatakan şıkoğluAvatar

Bence gayet iyi bir uygulama ve kesinlikle işe yarayacaktır. 5 sene öncesine kadar çalıştığımız kurumda sigortalar doğru düzgün yapılmazken bugün sigortalar tam yatırılıyor maaşlar düzenli ödeniyor çünkü yasa gereği işveren maaşı elden değil banka hesabına yatırmak zorunda. Tabii yüksek maaş almamıza rağmen ssk pirimlerini düşük göstermek için bankaya asgari üzcreti yatırıp üstünü elden veriyorlar çok büyük (kurumsal olduğunu iddia eden) birçok firmada durum böyle. Bunun önüne geçilecek. Çalışanlar adına son derece olumlu bence en azından yüksek maaş alan kişinin primide yüksek yatmış olur. İşten çıkarmalar olacağını sanmıyorum (umuyorum) hızlı olmasa bile zaman içerisinde şirketlerin bu durumuda aşmak için formüller bulup yasayı dolanacakları muhakkak tabi..


vefasız hedef kitle
2012-06-06 09:47:22
  • Offline
  • Erkek
Atakan abi o değilde
TalikaOkan EyüpAvatar

Atakan abi o değilde söylediklerinden beni endişelendiren "yüksek maaş alan kişinin primide yüksek yatmış olur" kısmı oldu. Peki ya pirimi yüksek yatırıcaz diye maaştan kısıp dengelemeye çalışırlarsa yandık. Bir çözümü elbet bulunur ama inşallah çabuk bulunur. Sigorta konusunda evet her şirkette mevcut aslında bu tarz şeyler.


- Hiç...
2012-06-06 10:18:12
  • Offline
  • Erkek
herşeye bir yol bulunur,
yucel_x

herşeye bir yol bulunur, kanunu çok incelemedim ama misal;
"Örneğin bir çok insan belirli maaşlara çalışmasına rağmen sigorta ödemeleri asgari ücret üzerinden yatırılıyor, kalan kısmı ekstra elden alıyor, bir kere bu kalkacak, ekstra ödeme için kasadan çıkan paranın nereye gittiği ibraz edilmek zorunda"
kayıtsız giren parayı elden yine kayıtsız çıkarlar.


2012-06-06 10:31:06
  • Offline
arkadaşalar piyasada para bir
kajaxatakan şıkoğluAvatar

arkadaşalar piyasada para bir firmadan kayıtlı çıktımı artık o para hep kayıtlı dolaşıyor. şuanda freelance işlerimizin tamamını faturalı yapıyoruz faturasız iş yapmıyoruz - yapamıyoruz. Okan umarım dediğin gibi olmaz. olursada burda iş çalışana düşecek. Hakkını aramasını bilecek...


vefasız hedef kitle
2012-06-06 11:25:37
  • Offline
  • Erkek
Evet atakan abi hakkını
TalikaOkan EyüpAvatar

Evet atakan abi hakkını arasın tabi herkes ama en başından beri burada tartışma konusu olan 30 tl ye iş teslim edenler yine ortaya çıkıcak. Hakkını aramayı bırak adamlar elektirk parasını çıkaramıyıcak ücretlere iş yapıyorlar haliyle "her işi yaparım abi" mantığıyla iş kapmaya çalışıcaklardır ozaman iş verenler kaaliteye bakmazsa büyük sıkıntı oluşur bence.


- Hiç...
2012-06-06 11:37:24
  • Offline
  • Erkek
Çıkarılacak olan yasanın, Getirisine
pescadorserkan toydemir_1985Avatar

Çıkarılacak olan yasanın, Getirisine ve götürüsüne bakmak lazım.

Ne getiriyor biz tüketicilere, freelance iş diyorsunuz? freelance işiniz yapmak için artık vergi vs. ödemeniz gerekecek ci iş verenin kasasında çıktığı zaman yapılan kontrollerde sorun çıkmasın.

Ne olacak peki.
Yüksek maaş alanların işine yarayacak ama onun aşağısındakilere pek yaramayacak, çıkar meselesine dönecek kısacası.

Para akacak başka ellerden, kim bilir nerelere. Konun detayına indiğinizde, bu gelen yasal düzenleme ile kim bilir kaç kişi ve/veya kuruluş, ceza faturası ödeyecek, iflas eşiğine gelenler olacak, işçi çıkarımları olacak.

Bu açık ve net açıklar bu şekilde kapatılacak.
Tİcaret te yapılan her yasal düzenleme devlet kasasına giren para demektir.

Ve.ve.ve konu çok derinlere kadar iniyor.
Bu yasa işler yada işlemez ama kimseye bir yararı olmaz.
Bir günde yasa getirip sabahına yasağı iptal eden bir sistemde ki bu yasa kendi çıkarları için kurulduğunda sonuç nerelere gelir sizler düşünün artık.
Bu sistemin çıkardığı her yasa, sorgulanması gereken ve altında bir çıkar çatışmasının olduğuna dair izlere yol açan bir düzenlemeden başka bir şey değildir...

Tabii yüksek maaş alanlar benim param akıcak niyetinde umursamıyorlar..
Buda daha vahim bir durum.


Serkan Toydemir
2012-06-06 12:02:44
  • Offline
  • Erkek
..
soneday7Soner ÇakırAvatar

Adelatini seveyimmi, bilemedim dünya.


https://www.facebook.com/3detasarim - 3dsmaxtr.blogspot.com www.lycinteraktif.com
2012-06-06 12:08:05 Edit:2012-06-06 13:03:47
  • Offline
  • Erkek
kayıt dışı para akışı
kajaxatakan şıkoğluAvatar

kayıt dışı para akışı hepimizi etkileyen bir sorun. 30 tl ye iş yapanlar düşük maaşa aynı işi yapmaya razı olanlar sadece işverenlerin elini güçlendiriyor bu sayede servetlerine servet katıyor adamlar. eğer bu yasa işlerse inanın hepimize yararı olacaktır.


vefasız hedef kitle
2012-06-06 13:07:34
  • Offline
  • Erkek
Daha önce açıkladığım gibi.
ulasdenizulaş deniz

Daha önce açıkladığım gibi. Bizler vergi kaydımız olmadan makbuz kesebiliyoruz. 50 bin tl ye kadar senelik makbuz kesebiliyoruz. Bu resmi bir durum. Devlet bizlere bu hakkı tanımış. Boşuna endişeleniyorsunzu.


2012-06-06 13:29:50
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!