Genel Konular : Serbest iş yapan (Freelancer) Arkadaşlar için Önemli

makbuz konusu

Serbest Meslek Makbuzunu siz düzenleyebileceğiniz gibi iş yaptığınız kurumdan da talep edebilirsiniz. Bir kaç defa makbuz talep edilmişti ve ilkinde bir konuda tereddüt yaşamıştım ve bu konuyu görünce paylaşmak istedim. Bilmeniz gereken bir konu şu: Bu makbuzda ödenecek olan kdv oranını müşteriniz ile itilaf yaşamamak için baştan konuşun. Bunu size vereceği rakamdan düşebilir yani net yada brüt olarak baştan anlaşmanız da yarar var.


tridinebandim
2012-06-04 15:25:54 Edit:2012-06-04 15:26:16
  • Offline
  • Erkek
bu işi basit görüpte
normhasan

bu işi basit görüpte girişim yapmaya çalışan aracı olan işi eline yüzüne bulastıran komik rakamlara işi piyasaya sürme satma çabasında olan kişilere taviz verip numune yada (bi yapta görelim ) tuzağına düşmeyelim özellikle yeni olanlar buna dikkat etmeli .bunu koruduğumuz sürece hakkımızı ve sannatımızı ins insanlara benimsetiriz .

güzel paylasım teşekkür ederim ulas bey .saygılar .


2012-06-16 13:58:31
  • Offline
aracı ajanslarla değilde
normhasan

aracı ajanslarla değilde işi veren kişilerle yada firmalarla direk iletişime geçmemiz emeğimizi koruma açısından daha sağlıklı olabilir .


2012-06-16 14:04:54
  • Offline
Güzel bir bilgi paylaşımı
seydacicekŞeyda Çiçek

Güzel bir bilgi paylaşımı teşekkürler Ulaş, Bende bir bilgi eklemek isterim ve hatta sormakta isterim. Bu "serbest meslek makbuzu" dediginiz, yani yanlış anlamadıysam eger; işi yaptıgımız firmanın bize kestigi makbuz oldugunu belirtmişsiniz. Benim bildigim bu makbuzun adı "tediye makbuzu" oldugudur. "Tahsilat makbuz"u ise size odeme yapıldıgında sizin firmaya kestiginiz, resmi odeme aldıgınızı gösteren makbuzdur.Eger firmaya ödeme almaya gittiginizde sizin yanınızda tahsilat makbuzunuz yoksa firma ödeme yaptıgını ispatlamak ve sizinde elinizde bir belge olması için firmanın size odeme yaptıgını gösteren bir evraktır. Eger yeni muhasebe yönetmeliginde "tediye makbuzu"nun adı "serbest meslek makbuzu" olduysa bilemiyorum bunu bilen varsa bizi bilgilendirirse sevinirim...


2012-08-11 22:36:15
  • Offline

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!