Genel Konular : Proje Fiyatlandırma Hakkında (görsellerle birlikte)

Hocam al paranı koy
s_bedelseyit BEDELAvatar

Hocam al paranı koy cebine :) Herkesin geçtiği yoldan geçmişsin sende,bencede 150 tl az fakat sana kazandırdığı tecrübe bayağı bi fazla.Artık emeğinin karşılığının ne kadar ettiğini üç aşağı beş yukarı kestirebilirsin ve fiyatı sonraya bırakmaman gerektiğinide anlamışsındır.Artık yeni aldığın işlerde bu tür şerler başına gelmez bence,ilkin günahı olmaz derler ;)


2014-04-19 12:30:31
  • Offline
  • Erkek
Sait kardeşim, Benden önce
s_bedelseyit BEDELAvatar

Sait kardeşim, Benden önce basmışsın kaydet`e aynı şeyi ifade etmeye çalışmışdım bende :)


2014-04-19 12:33:48
  • Offline
  • Erkek
Hepinize yorumları için teşekkür
MysticMustafa DagdelenAvatar

Hepinize yorumları için teşekkür ediyorum, hatanın bende olduğunu biliyorum yol gösteren olmadı forumda bunun için açılmış onlarca konuyu okudum fakat fiyat biçememiştim kafamda işi alırkende konuşulmadı tabi, dediğiniz gibi büyük tecrübe oldu bundan sonraki işlerimde fiyatı konuşmadan çizime başlamıyacam

bu arada parayı almadım, görselleride bastıracaklarını sanmıyorum o münakaşadan sonra


www.mustafadagdelen.com
2014-04-19 12:57:07
  • Offline
  • Erkek
Fiyatı konuşupta işe başlamadıktan
dark1nqMehmet ÜnalAvatar

Fiyatı konuşupta işe başlamadıktan sonra siz ne verirseniz kabul gibi oluyor. Fiyatı konuşup ilk ödeme alıp başlarım, gerçi iş teslimatında da ödemede pazarlığa oturmaya çalışanlar da olmuyor değil. Onlarda işin ayrı tarafı. Beklentimizin bir tık üstünü söylenizde fayda var. Pazarlık payını düşünüp.


2014-04-19 13:06:49
  • Offline
  • Erkek
150 tl ne yav
karakas3dgeylani karakas

150 tl ne yav abıcım bende yenı başladım bu işe bı odayı tek 500 eçızdım emek verıyorsun sonuçta hem böyleleri yuzunden piyasa duşuyor


2014-04-19 13:13:33
  • Offline
  • Erkek
Kasmaya Gerek yok...
Paranistserkan toydemirAvatar

Kasmaya Gerek yok...

Soğuk su iç havalar da Düzeldi.. Ondan sonra otur biraz düşün neden bana böyle yaptılar.. Hata nerede emin ol hata onlarda değildir sendedir. Hiç bir zaman bahane üretme.. Sonra bir yol çiz .. Kendine de ki bundan sonra patron olucam de.. Bak bakalım görüşmelerin arasındaki farkı nasıl anlayacaksın..

Ama önce biraz daha burnun sürtsün dur :)) Yanlış anlama.. Burnun sürtmeden olmaz.. :))

Hadi kolay gelsin başarılar. Daha fazla kazanman temenniyle

Saygılar..


Yapıyorsun diye demedim. Sadece aklınnı bir yerinde dursun...


2014-04-19 13:15:08
  • Offline
  • Erkek
Eğer en başta fiyat
black_iceFırat BeşerAvatar

Eğer en başta fiyat konusunu konuşmadıysan bu konuda bir çok açık kapı bıraktıysan suç karşı tarafta değil tamamen sendedir. Zira fiyatta anlaşıp % 50 başlangıç aşamasında % 50 iş bitiminde gibi bazı kesin ve net çizgileri belirtmediysen, alllaaaaahhhh ohh be iş aldım deyip paldır küldür sonunu düşünmeden işe daldıysan yaşanan olay gayet normaldir...Bu satten sonra yapacak en akıllıca şey parayı geri iade etmektir, ha 150 tl para almışsın ha hiç almamışsın arada hiç bir fark göremiyorum...


Allah Vermek İstemeseydi. İstemek Vermezdi... www.3dfikirler.com - www.mymusc.net
2014-04-19 14:01:47
  • Offline
  • Erkek
bu iş gittikçe sıkkıntı
natxhoнатхъо муратAvatar

bu iş gittikçe sıkkıntı bir hal alamaya başladı biraz birşeyler çıkarmaya başladılarmı ben rendercıyım 3d ciyim diye ortalıkta gezen bir sürü eleman türemeye başladı malesef her işte oldugu gibi işini düzgün yapan insanlar var tabii. malesef inşaat sektoru bu konuda sıkıntılı adama sana 150 tl yi verirken bile düşünmüştür fazlamı veriyorum diye düşünür ama kendisi biraz iş yapmaya başladımı altında mersedes bmw gorursen şaşırma malesef inşşat sektoru boyle. yaptıgımız işi kolay zanediyorlar boya kubune batır çıkar oluyor işte gibi düşünüyorlar. buyuzden de boyle vakalar malesef cıkıyor. eger sen baştan fiyatı soyleyip ucretimin yarını yada bir kısmını peşin istiyorum alıyorum yada fatura kesiyorum tarzında konuşsaydın zaten o işi yaptıran sahı rengini belli edecekti.ticaret yaparken insafını biraz kenara itip menfaatini düşünmezsen sıkıntı çeken sen olursun arkadaşların dedigi gibi acı tecrube olmuş.


natxho
2014-04-19 21:54:29
  • Offline
  • Erkek
Burdaki arkadaş itiraf etmiş
iletisimnetTürker ERTENAvatar

Burdaki arkadaş itiraf etmiş hadi anladık... İyi de ya etmeyen bir yığın insan nerede?
Sağolun,zıctınız sektörün içine... Ben yokum...


Yeni gelen bebeler,biraz saygı yahu...Bana değil,birbirimize...
2014-04-19 23:49:57
  • Offline
  • Erkek
arkadaşın ilk işi,ve
mozonermustafa önerAvatar

arkadaşın ilk işi,ve sonuç bedava kullanılan programların default haliyle alınan renderlar ve 150 lira gayet guzel.Bu işin karşılığı o. Emek verildi şeklinde düşünülürse,O da arkadaşın acemiliğinden dolayı uzun sürede yapmış olması.O emeğin on katını verip o parayı alan ne insanlar var.Böyle işlerle kendini geliştirirse(para az olduğu için geliştirme ihtiyacı duyacaktır)kendini kanıtlayıp iyi para alabilir.

Sanki yaptığımız iş çok afakiymiş gibi gösterme problemimiz var.Bedava indirilmiş kaplanmış Hazır modeller,photoshop yok,aman biraz daha uğraşayımda güzel bişey olsun yok,sonrada müşteriler emeğimizi çalıyor. İşini güzel yaparsan bişekilde karşılığını alıyorsun.O zaman senin emeğinin karşılığını müşteri vermese bile Allah veriyor.

Şikayetide gelip bu iş ile meşgul olanların forumunda dile getirmekte bir garip.Çünkü nasıl yapıldığını ve imkanları çok iyi biliyoruz.Eğer bu işi ben arkadaşa yaptırmış olsaydım,işe göre fiyatı bu civarda olurdu.Kısa sürede yapılacak işi uzun sürede kasakasa yapması beni ilgilendirmez,sonuçta kendisi gönüllü bu işten para kazanmaya,işin hakkıda bu.
Şuan piyasada harbiden iyi iş bulmak çok zor,...animasyon aldı gitti,vfx felan hepsi uçtu ama ilginçtir onlara nazaran çok daha kolay olan mimaride kalite denen bişey yok.
Evermotiona gir,bak,deki ben nasıl bu hale gelirim,ordan nasıl yapıldığıyla ilgili derslere tıkla,2,3 gün uğraş illaki büyük gelişim olucak.Ama bakıyorum galeriye belli kişiler dışında bütün çalışmalar aynı ve harbiden kötü.Gelişim için harcadığın emek asıl emek oluyor,sonuçta güzel oluyor o zaman.
Tr3d nin böyle bir misyonu olmalıydı.Yenilerin veya hala gelişme gösteremeyen eskiler için bişeyler yapılmalı.O da ayrı bir mesele tabi.


http://moz-oner.blogspot.com/
2014-04-20 15:11:50
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!