Genel Konular : Proje Fiyatlandırma Hakkında (görsellerle birlikte)

Söz leş me
johonwayniMehmet KALAMANAvatar

İşin özü budur arkadaşlar "sözleşme"

Bu işi yapacak arkadaşlarada bazı sorumluluklar düşer mesela söylenen hiçbirşey lafda kalmamalı bir şekilde dijital yada kozmik olarak yazıya dökülmeli eğer bir terslik çıkarsa zaten artık mahkemede dijital veriler delil olarak kabülediliebiliyor (@posta, im mesajlaşma(skype, sms, vb), dijital dökümanlar(word, pdf, xps, vb)

Üstünüze düşenlere gelince elinize ulaşacak verilerin depolanması saklanması ve güvenliği örnek olarak diyelimki mimari bir iş geldi ve dwg cizimler var projeyi güzelce inceleyin gerekirse 1 hafta ( Ciddiyim ve tabiki projenin büyüklüğüne göre değişir) inanın bana bu zaman sizin işinizi kolaylaştırıcak ve projeyi çok iyi tanıma fırsatı vericektir bu süre içindede fiyatlandırmanızı kendinizi üzmeyecek şekilde yapın.

Fiyatınızı dümdüz söyleyin + - payına gerek yok işin orası sizde zaten ki çok az müşteri direk kabul eder göz önünde bulundurun unutmamanız gereken şey iş müşterinin işi ve yapacak olan sizlersiniz aslında ipler sizin elinizde muhtac olan müşteri (size tutup kazıklayın demiyorum)

Anlaşdığınızı farz ederek sözleşme kısmına geçmeniz gerek müşteri "bizedemi" diyebilir cevap "sizede" güven güvenmeme olayına gelince bu aslında sizin içinde sıkıntı olacaktır çünkü sözleşmelerin çok azında teslim tarihi açık bırakılır unutmadan sözleşme yüzünden fatura kesmek zorunda değilsiniz sözleşmede firma isimleri değil şahsi isimler kullanılabilir (1 günlük iş bile olsa yapın hatta 1 saat)

sonra işi yapın işte aman diyim teslim tarihini kaçırmayın ;)


©Mehmet KALAMAN | DXF
2014-04-27 21:22:36
  • Offline
  • Erkek
Ne güzel yazmışsınız, bu

Ne güzel yazmışsınız, bu yazıları belli bir başlıkta toparlasak, konuda sabitlense, isteyen iş alma üzerine yazılar koyar, isteyen fiyatlandırmaya örnekler koyar, konu sabitlenirsede, bu tartışmalara tekrar tekrar girmek zorunda kalmayız, kimsede piyasa kötü demez.

Bugün bir konuda internet üzerinden yurt dışından da iş almak isteyen bir arkadaşın yazısı vardı forumda. İş bulma ve fiyatlandırma rehberine herkezin ihtiyacı var. Bu rehber ile başkaları iş bulur, ben iş alamam bakışıda yanlış olur. Çünkü değerinde yapmasa bile iş yapan insanlar zaten düşük fiyata bile olsa iş yapmaktan vazgeçmiyor. İş başlangıç rehberi olursa herkesin kazancı birbirine paralel olarak artar. Çünkü piyasayı düşüren ya da bedava yapılan işler ortadan kalkar.


2014-04-27 22:46:29 Edit:2014-04-27 22:54:09
  • Offline
  • Erkek
hoca yanımda kofteciye php
3ddesenmustafaAvatar

hoca yanımda kofteciye php panelli site için 500tl aldı.bu işler bu kadar ucuz olamaz


2014-04-28 00:01:03
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!