Genel Konular : Özel ders verilir ilanları hakkında...

"kaliteli, realistik, gerçekçi render
Derya BirinciDerya BirinciAvatar

"kaliteli, realistik, gerçekçi render dersi verilir!" iddiasıyla ilan veren bir kişi, bunun örneğini göstermek zorundadır, göstermiyorsa ya da gösterdiği kalite yetersizse bütün bu eleştirilerin muhatabı olur.
Hiç kimse tasarım dersi verilir diye bir ilan vermiyor, söz konusu mevzubahis ilanların tamamı
"GERÇEKÇİ, REALİSTİK, KALİTELİ VRAY VE 3DS MAX" üzerine. Burada bu konu ile ilgili yorum yapanların tamamı da bu programlara uzuuuunca yıllardır emek vermiş, bu programla alakalı çeşitli ortamlarda ödül almış çalışmalar yapmış isimlerdir.

Konuyu manasız ve ilgisiz yerlere çekmeyin, konunun gidişatı ilk mesajda gayet nettir, bu konuyla alakalı söyleyecek bir sözünüz varsa buyrun yoksa forum kirliliği halinde yapılması gerekenler uygulanacak doğal olarak.


2012-10-22 16:58:28
  • Offline
  • Bayan
mimarlık işi ile 3d
mustiesMustafa KÜÇÜKOĞLUAvatar

mimarlık işi ile 3d max birbirine karışmasın. ayrıca bu özel ders te neymiş bu milletin aklı kıt mı. burada bilmeyen arkadaslar varsa; bugün bütün üniversitelerde bu programın ihtisas ını yapmış üzerine yüksek lisans tezi yazmış hocalar üniversite öğrencisi olsun olmasın cadcam programı altında uygun fiyata dersler vermekte. bütün üniversitelerde var bu program ayrıca özel ders verirken işin tasarımınıda öğretiyorum deme lütfen. tasarımcılık içmimarlık bu değil bu şekilde ders alabilmek için iç mimarlığını da kullanman doğru değil bu şekilde kendi mesleğininde kalitesini düşürürsün bırak bu işi kendine meslek edinmiş insanlar yapsın sen değil sen sadece tasarımını yap çizimini yap ... işin temeli nedir onu biraz açarmısın burada merak eden arkadslar var hani ben ders almak istesem senden işin temeli ne onu bi açıkla bakalım ..


www.nowartmimarlik.com
2012-10-22 17:09:48
  • Offline
  • Erkek
Konu yanlış yerler doğru
Tuna_Tunahan AvsallıAvatar

Konu yanlış yerler doğru sürükleniyor.

Eğer bir kişi ders verecekse o kişinin yaptığı çalışmaları yada dvd olarak hazırladığı dersler varsa onu görmeliyiz.
Max programını biraz bilen ders vermeye başlıyor.Realistik render gibi kavramlarla ders veriyorlar.Yeni başlayan bir kişiye böyle bir ders vermek sadece zaman kaybı olur.İlk önce program hakkında genel bilgi verip,modelleme,ışık ve kaplama olarak ayrı ayrı dersler vermesi gerekir.Yüksek kaliteli render almakda öyle 10-15 saatlik dersle olacak bir iş değil.Özel ders ileri seviyelerde alınsa daha iyi olur.Programın temel mantığını oturduğunuzda daha hızlı ve kaliteli işler yapmak için ders alabilrisiniz.


2012-10-22 18:32:09
  • Offline
  • Erkek
Galeri
drekonNecmi DemirkeserAvatar


Konuda sorulan soru veya başlık çerçevesinde hareket ediniz. Başlık kapsamı dışına çıkan gereksiz mesajlar silinecektir. Özellikle kişisel hakarete varan mesajlara izin vermiyoruz.
smiley 24

--------------

Biz burada bir adamı tanımak için şöyle yapıyoruz:

1- Önce ismini, adresini düzgün yazmış mı ona bakıyoruz.
2- Galerisine bakıyoruz. çalışmalarının kalitesine bakıyoruz.
3- web sitesi var mı, yabancı sitelerde işi varmı ona bakıyoruz.
4- Sitede kaç yıllık üye olduğuna bakıyoruz, isminin altındaki yıldızlar değil, orada yazan gün sayısı önemlidir bizim için.
5- Hala merak konusu varsa adına tıklayıp forum ve galeri mesajlarına bakıyoruz. yazım kalitesi ve hitap biçimi kim olduğu hakkında fikir veriyor.

Yazı yazmayı bilmeyen, özellikle ders ilanında imla hatası yapanları kasıtlı olarak yayınlıyorum. böylece ders alacak olanlar en azından şöyle diyebilir "adama bak daha yazı yazmayı bilmiyor birde ders verecek".

Ders alacaksanız yukarıda saydığım maddelerden birkaçına bakmayı deneyin. yoksa agresif ve bilgisiz birinden ders alma ihtimaliniz olabilir.

 


Game maker
2012-10-22 18:43:29
  • Offline
  • Erkek
Yanlış bişey dediysem affedin
blenderbizErsin KıymazAvatar

Ben profosyonel bi dereceye dahi gelsem özel ders vermeye cesaret edemezdim.Belkide bazı kişiler başlangıç seviyesinde olupta başkasına eğitim veriyo/vermeye çalışıyor olabilir.(GENEL KONUŞUYORUM KİMSE ÜSTÜNE ALINMASIN LÜTFEN).Bu yüzden her gördüğünden eğitim ders alanlar bu piyasayı düşürüyor.

Saygılar.


1 Kilo Demir Ağırdır
2012-10-22 19:04:31 Edit:2012-10-22 19:05:32
  • Offline
  • Erkek
Millet aç kalmış, Para
ETezerErgin TEZERAvatar

Millet aç kalmış, Para kazanmaya çalışıyor. Bırakın kazansınlar (polemik altyapı çalışması) :)


ErginTezer02@gmail.com Sadece Hak Edenlere ...
2012-10-22 19:56:33
  • Offline
  • Erkek
:D
blenderbizErsin KıymazAvatar

:D


1 Kilo Demir Ağırdır
2012-10-22 20:01:37
  • Offline
  • Erkek
10 satır yazdım da
gurgurBurak Serkan GürgürAvatar

10 satır yazdım da diyemedim ya la... Özelden atacam ilgilere.


www.serkangurgur.com.tr
2012-10-23 02:30:09
  • Offline
  • Erkek
Yeni başlayan kişilere şevki
Tuna_Tunahan AvsallıAvatar

Yeni başlayan kişilere şevki kırılmasın diye iyi yorumlar ediliyor.(biz senin seviyendeyken diye başlayan cümleler)Bu kişilerde kendilerini bi an yüksek seviyelerde sanabiliyorlar.Özel ders ve iş imkanlarını araştırıp iş yapmaya çalışıyorlar.Sonları hep hüsran oluyor yada piyasanın çok altında paralara özel dersler verip işler yapıyorlar.

Ben birde şunu anlamıyorum."3ds max uzmanında ders verilir".Dedikleri gibi max uzmanı iseler modellemeden,karakter animasyonuna kadar herşeyi biliyorlar demektir.Böyle bir kişiyse gerçektende o kişiden ders almak isterim.Ama sorduğumda mimari üzerine eğitim verdiklerini söylüyorlar.Onuda hakkıyla anlatamıyorlar.Eğitim vermeyi çok basit iş sanıyorlar.İlerde inş. bu durumlar düzelir.


2012-10-23 03:05:49
  • Offline
  • Erkek
düzelir
drekonNecmi DemirkeserAvatar

Düzelsin diye çalışıyoruz. Freelancem.com sitesini bu iş için açtık. UZmanların isminin yanına "Bu kişi işin uzmanıdır" yazacağız. Aynı anda TR3D üzerinde verdiği ilanların yanında "uzman" işareti çıkacak.

"Ben uzmanım" demekle kuru kuruya bu iş olmuyor. önce ispatlayacak sonra kabul görecek.


Game maker
2012-10-23 07:14:01
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!