Genel Konular : Mimari Tasarım?

Tasarım=Yetenek ;)
sercandszsercan dilsizAvatar

Tasarım=Yetenek ;)


Secde`ye eğilen İman`la yükselir...
2015-06-04 15:48:31
  • Offline
  • Erkek
Bazı arkadaşlar sende yaptıklarını
AhmetGokmenAhmet Gökmen

Bazı arkadaşlar sende yaptıklarını ortaya koy görelim demiş kimisi gerçek hayat böyle değildir gözünü aç demiş, doğrudur belki gerçek hayat böyle olmayabilir, ayrıca ben şöyle tasarım yapıyorum böyle yapıyorum demedim. Benim bahsettiğim nokta farklı, mimari tasarımı cephe kaplaması zannedenleri çok komik buluyorum. Tasarım yapmak herkese özgü bir kavramdır bunun aksini düşünmüyorum. Benim bahaettiğim nokta mimari tasarımdır. Küçük bir ev için bile odasını nereye koyacağını orda yaşayacak insanları düşünmek mimari tasarımdır. İnsanlar diyorki mimar tanıdığım var işini yapmıyor görselleştirme yapıyor. Genel konuşmuyorum yanlış anlaşılmasın bu nasıl daha çok para kazanırımın cevabıdır.


2015-06-04 18:42:31
  • Offline
  • Erkek
`` mimari tasarımı cephe
kmltnrkemal tanırAvatar

`` mimari tasarımı cephe kaplaması zannedenleri çok komik buluyorum ``


anlıyorum heyecanını. öğrenciyken bizde böyleydik ama tecrübeleri dinle bence. iş hayatına girdiğin günlerde bunları düşünecek firsatın dahi olmayacak.. bak sana ``tadao ando`` örneğini verdim. üstad mimarlık okumadan pritzker ödülünü almış birisidir. herkes istediğini yapmakta özgür iyi yapıyorsa neden okumuş okumamış diye ayırıyorsun. zaten kötü yapıyorsa kimse birdaha işvermez. senin hakkınıda gasbetmiyor sonuçta. herhangi bir yasal zorunluluğuda yok. yaptırımı da yok. mimari projene de bişey demiyor . ozaman ?? sıkıntı ne ..


kmltnr
2015-06-04 19:19:06
  • Offline
  • Erkek
"mimari tasarım" sadece "mimar"
sercandszsercan dilsizAvatar

"mimari tasarım" sadece "mimar" unvanını almış insanların yürüteceği bir meslek işidir.



"Mimarlık" yada "Mimar" bir meslektir fakat tasarım bir meslek değildir yetenektir yeteneğin varsa ortaya bir tasarım dökersin siz konu açarken yada bir şeyler yazarken bu işi yapan tekniker teknisyen vs. bu tür insanları küçümsemeden derdinizi anlatırsanız daha net anlaşılır konu.


Secde`ye eğilen İman`la yükselir...
2015-06-04 19:57:32
  • Offline
  • Erkek
Kavramlar birbirine çok girmiş
biLoPipEtBilal KAMIŞ

Kavramlar birbirine çok girmiş durumda.

Tasarım geniş bir kavram. Mimari tasarım da tasarımın bir dalı ise eğer mimari tasarım yapan kişinin sadece tasarım yeteneği olması beklenmez. Aynı zamanda mimari olarak gerekli bilgileri de bilmesi gerekir. Yoksa ortaya çıkan ürün, iyi bir resimden öteye gidemez. Yıllar boyu tozlanan bir cephe, güneş açısı ayarlanmamış bir vitrin gibi bir sürü örnek verilebilir.

Mimari teknik bilgi öğrenmenin tek yolu diploma veren bir üniversitede okumak mıdır ? tabiki de hayır.

Diploma alan her öğrenci bir mimar mıdır ? yine hayır.

Ortaya çıkan güzel bir cephe görüntüsü mimari açıdan her zaman doğrumudur ? Hayır.

Yapı bölümü ve modilya dekorasyon bölümlerini bitirdim. 2007 den beri mimari cephe ve iç mekan tasarımları yapıyor ve kimi zaman uyguluyorum. Her zaman yüksek fiyata çalıştım. Her işde kendimi geliştirdim. Bugün beğendiğim işimi yarın beğenmedim. Hala kendime tasarımcı demeye ürkerim hadsizlik yapmamak için. 1000 tane işimden şu galeriye koyacak iş seçerken kıvranıyorum. Onun orası eksik bunun burası eksik diye.

Hangi diploma bana tasarımcıdır veya değildir diyebilir ?

Sözün özü, ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz.


Ömür biter, render bitmez..
2015-06-04 21:28:01
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!