Genel Konular : Mimari Tasarım?

Hayırlı işler Ahmet :)
Seke

Hayırlı işler Ahmet :)


2015-06-04 12:24:42
  • Offline
tasarım yapmakla çizim yapmak
HALOXOrcun Halil KayaAvatar

tasarım yapmakla çizim yapmak arasındaki farkı anladıgınız zaman
bu tarz tüm soruların cevabını alırsınız.


https://www.behance.net/OrcunHalilKaya
2015-06-04 13:01:12
  • Offline
  • Erkek
Ahmet Gökmen, Yukaridaki
EvrenEvren DincgilAvatar

Ahmet Gökmen,

Yukaridaki yorumlarin hepsini okumadim.

Mimari tasarimi sahdece mimar unvani alan kisiler yapmaz
ve ayrica mimar unvani nasil aliniyor ? diploma yada master yapip`mi oluyor ?

Eyvalla yillarca okuyupda mezun olan mimar arkadaslara tabikide saygimiz sonsuz fakat lutfen olaya biraz gercekci acidan bakalim ve bu tarz ufak olaylari kafana takma derim.


2015-06-04 13:11:41
  • Offline
  • Erkek
Teknik bilgi bir kişiyi
Serdar_YAZlClSerdar YAZICIAvatar

Teknik bilgi bir kişiyi tasarımcı yapmaz. Zaten günümüz eğitim sisteminde bir uni öğrenciside kolay kolay tasarım yapamaz çünkü hayalgücü yok edilmiştir.
Bu birçok araştırma da açık bir şekilde ortaya konulmuştur.


yazicifx@gmail.com
2015-06-04 13:16:02
  • Offline
  • Erkek
+100
tr4billur tansalAvatar

Orcun Halil KayaAvatar

tasarım yapmakla çizim yapmak arasındaki farkı anladıgınız zaman
bu tarz tüm soruların cevabını alırsınız.


2015-06-04 13:24:33
  • Offline
  • Bayan
bence bu arkadaş patronunun
FrhtshnFerhat Avatar

Bence bu arkadaş patronunun tekniker veya başka bir unvan sahibi olduğu görünce anlayacaktır.

Bu Konu kadar saçma ucu acık bir konu yoktur herhalde. Mimarlıkta böyle inşaat Mühendisliği şarkıcılıkta oyunculukta vs. vs Okuyan `da var Okumayanı da senin farkın imzan olur arkadaşım kafana takma böyle şeyleri pek. İşine odaklan en iyisini yapmaya çalış.


2015-06-04 13:42:37 Edit:2015-06-04 13:43:32
  • Offline
  • Erkek
Hitlerde çok iyi ressamdı
Seke

Hitlerde çok iyi ressamdı mesela


2015-06-04 14:19:03
  • Offline
Piyasaki çoğu mimar/içmimarın pinterest
KrmmcRKerem MUCURAvatar

Piyasaki çoğu mimar/içmimarın pinterest v.b. sitelerden gördüğü şeyleri kendi cephesine uygulama sevdasına daha doğrusu 10m cepheye uygulanan cepheyi kendi 3m ye isteme çabasına şahit olduğumdan beridir mimarlık kavramının ülkemizde ne denli ayaklar altında olduğunu çok net bir şekilde anladım. Bunu yapanda ülkede iç mimari anlamda kendini kanıtlamış biri. Ülkemizde sadece 3 5 mimar haricinde herkesin tasarımı aynı bunu kabul edin. Birbirinden gördüklerini yedirme çabasından öteye gitmiyor sanırım bu yüzdendir ki sitemizde ticari iş yapan pekçok arkadaşın siteye eklediği görseller hep birbirinin klonlaması şeklinde tezahür ediyor. Görselleştirme uzmanları arkadaşında dediği gibi1 yıl içerisinde bir mimarın yaptığı projeden çok daha fazlasını çıkarıyor e hali ilede tecrube ediniyor.Yurt dışındaki mimari anlayış ülkemizde sanki mevcutmuş gibi davranmaktan vazgeçin.Gönül isterdiki seninde çalışmalarını görebilseydik en azından galerine tasarladığın projeleri koysaydın daha kesin konuşulabilirdi.Bugün 3 5 mimar haricinde ülkemizde kendini kanıtlamış başka isim sayamıyorsak fakat buna karşılık pek çok görselleştirme uzmanı sayabiliyorsak bu bizim sorunumuz değil. Tasarım konusu kesinlikle göreceli birşey kişiye göre değişkenlik gösteren birşey ama örneğin faruk arkadaşımın kendi emeği ile ortaya koyduğu pekçok çizimi bir mimarın yapabileceğini sanmıyorum.Çünkü mimaride özgünlük denen kavram "0".Mimar olup mimarlık yapmayan pekçok arkadaşım var hepsi görselleştirme işine yöneldi neden?Çünkü daha çok fark yaratabildikleri bir alan.Eğer bir mimari ofis bizi arayıp biz kat planlarını çizdik tasarım konusunda desteğinizi bekliyoruz diye bize ulaşıyor ve yapılan seçenekler arasından birini beğenip kendileri detaylandırıyor ise gerçekten bu işte yolunda olmayan birtakım şeyler vardır.Söylediklerim kimseye yönelik değildir sadece kendi fikrimi belirtmek istedim.

Herkese saygılar, iyi çalışmalar.


Düşlediğimiz evi al, sonra yan içinde.
2015-06-04 14:35:30
  • Offline
  • Erkek
sevgili ahmet
aydınyürekliaydinyurekli

sevgili ahmet seni ve içindeki heyecanı mesleğine olan aşkını 15 yıllık mimar olarak ben çok iyi anlıyorum bence duygularına hakim ol ve işlerini yapan insanlara saygılı ol olayda buyutecek ve sitem edecek bir durum yok ve en onemlısı sende mimar değil mimar adayısın ve kaldıkı tasarım sadece mimarlara ozgu bir kavram degil


2015-06-04 14:46:14
  • Offline
  • Erkek
Mimarın 1 saatde çizmiş
sener4186şener yıldızAvatar

Mimarın 1 saatde çizmiş oldugu konut avm vs. taslagı üzerinden 1 günde cephe tasarımı yapıp peyzaj ekleyip render alıp satılabilir bi hale getiriyoruz.
Burası türkiye arkadaşlar.mimarmış tasarımcıymış die kafanızı yormayın.

Uzatmayın fazla DAGILIN:)


http://www.seneryildiz.com.tr
2015-06-04 14:52:27
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!